- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.299
- 158
- Konu Sahibi cesursincap
-
Başkalarının yanında birşeyden dolayi kizdiginiz oluyor mu çocuğunuza veya evde birşeyleri yapma,etme gibi kurallar koyuyor musunuz.yada sizden veya babadan çekiniyor mu
Hayır konu sahibi alıntıladığım mesajda demiş ama, annesine söylemem gerekiyor ama ayıp olur diye çekiniyorum demiş. Anne tepkisiz kalınca çocuk da tepkisiz kalıyorHakkını savunmasi gereken ortam olmayabilir.
Korumacı mısınız? Siz,eşiniz ya da bakıcınız...? Aman düşmesin ,başına birşey gelmesin diye engellenen çocuklarda gözlemliyorum ben bunu en çok.Herkese merhabalar.
Benim 2.5 yaşında bir cocugum var. Maalesef fazla çekingen. Doğu'nun bir ilçesindeyiz. Yaşıtı bir arkadaşı var. Sosyalleşsinler diye her gün biraraya getiriyoruz. O arkadaşı ise çok dominant ve maşallah yaşına göre oldukça ileride. Sürekli oğlumun elindeki oyuncakları alır, oyun oynarken önce ben diye ittirip öne geçer buna benzer hareketleri çok fazla. O çocuk ama annesi çok nadir çocuğum yapma der. Oğlumsa kendini ve oyuncağını hiç koruyamaz ve elindekini kaptırınca ağlar. Bu döngü böyle sürüp gidiyor. Ben artık nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım. Açılır mı diye biraraya getiriyorum ama belki de bu durum oğlumu daha pısırık olmaya doğru itiyor. Bu durumlardan kendim de çok çekmiş birisi olarak önerilerinizi bekliyorum. Evet yaşları henüz küçük ama akran zorbalığı hakkında yazılara denk geldikçe okul hayatıyla ilgili endişelenmeye başladım. Oğluma kendine güvenli olmayı ve kendisini korumayı nasıl öğretebilirim.
Siz çekingen olup eğer onun duygularina alan acmazsaniz oda cekinecektir. Once kendinizi iyi etmekle başlayın işe. Inanin cocugunuzun duygularindan onemli degil hickimsenin yok yere alınıp kırılması. Sınır koyabilmek önemli karsidaki kim olursa olsun. Gerektiginde anneannesini de uyarıyor sinir koyuyorum inanin. Ve bende terapi alıyorum hatta kaygilarim icin ilacada başladım. Hepsi oğlum için. Benim yaşadıklarımı o yaşamasın diye.Ben de o kadar çekingenim ki gerçekten ayıp olur diye çocuğumu yeteri kadar savunamıyorum. Yazdıklarınız iyi geldi bahsettiğiniz kitabı hemen alacağım ve diğer çocuk ve annesine gerektiği yerde farkındalık yaratacak şekilde konuşacağım
Evet maalesef aşırı bir korumacılık var ikimizde de.Korumacı mısınız? Siz,eşiniz ya da bakıcınız...? Aman düşmesin ,başına birşey gelmesin diye engellenen çocuklarda gözlemliyorum ben bunu en çok.
çocuğunuz zorbalık görünce yanında olun onu sevdiğinizi hissettirin sizden güç bulsun benceHerkese merhabalar.
Benim 2.5 yaşında bir cocugum var. Maalesef fazla çekingen. Doğu'nun bir ilçesindeyiz. Yaşıtı bir arkadaşı var. Sosyalleşsinler diye her gün biraraya getiriyoruz. O arkadaşı ise çok dominant ve maşallah yaşına göre oldukça ileride. Sürekli oğlumun elindeki oyuncakları alır, oyun oynarken önce ben diye ittirip öne geçer buna benzer hareketleri çok fazla. O çocuk ama annesi çok nadir çocuğum yapma der. Oğlumsa kendini ve oyuncağını hiç koruyamaz ve elindekini kaptırınca ağlar. Bu döngü böyle sürüp gidiyor. Ben artık nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım. Açılır mı diye biraraya getiriyorum ama belki de bu durum oğlumu daha pısırık olmaya doğru itiyor. Bu durumlardan kendim de çok çekmiş birisi olarak önerilerinizi bekliyorum. Evet yaşları henüz küçük ama akran zorbalığı hakkında yazılara denk geldikçe okul hayatıyla ilgili endişelenmeye başladım. Oğluma kendine güvenli olmayı ve kendisini korumayı nasıl öğretebilirim.
Görüsmeyerek?Herkese merhabalar.
Benim kızımda oğlunuzun yaşındayken sakin elinden bişey alındığında sesini çıkarmayan bi çocuktu.Bu sene kreşe yazdırdık ve kızım sınıfta çoğu çocuğun yapamadığı yapmak istemediği oyunları etkinlikleri yapıyormuş çekinmiyormuş .Ama zaten artık kendini bildiği yaşta 4 yaşında belki ileri de farkına vardıkça değişir.Bence kreş işini ertelemeyinBinamızda başka çocuk yok maalesef. Aslında eşim yarım gün kreşe yazdıralım istiyor. Ben ücretsiz izindeyim. 7 ay sonra işe döneceğim kalan vaktimizi birlikte geçirelim diye karşı çıkmıştım. Bir de kreşte de mutlaka böyle çocuklar olacak diye tedirginim açıkçası. Ama bilemedim şimdi kreş fikrini düşünebilirim gibi.
Okulda sınıf arkadaşları yok mu onların aileleriyle tanışınMaalesef başka çocuk yok ama havalar güzelleşmeye başladı belki sokak gezintisi falan yaparız şimdilik. Okullar tatil olunca farklı arkadaşlar bulabiliriz dışarıda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?