- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 821
- 123
- Konu Sahibi cesursincap
-
Kaygılarınızı ve bu yapınızı gözlemliyor. Dışardakilerle olan iletişimi bir sonuç. Asıl sizden aldığı önemliEşim bana göre daha iyi ama maalesef ben çok özgüvensiz bir insanım. Biraz da o yüzden oğlumun durumuna fazla üzülüyorum sanırım. Benim gibi olmasını istemiyorum. Kimseye zarar vermesin ama kendini de korusun istiyorum.
Ben daha etkinliğe gitmedim ama benim oğlumda öyle.Ben de tam tersi dertten muzdaribim. Bebeğim 14,5 aylık. Bebek etkinlikliklerine gidiyorum. Hİç bir çocuğun oynamasına izin vermiyor. Herkesin elinden tek tek oyuncakları alıyor, itekliyor. Üstelik evde asla ses yükselmesi veya şiddet görmüyor. Sevgi dolu ortamda büyüyor. Bu kadar hırs nerden geliyor anlamıyorum. Annelere karşı o kadar mahcup oluyorum ki. Tek yaptığım, oyuncakları bıraktığı yerden çocuklara geri vermek oluyor.
Bence çocuğunuzu bahsettiğiniz çocukla görüştürmeyin evde bazı sorumluluklar verin basit işlere ortak edin çamaşır toplamak masa kurmaya kaldırmaya yardım etmek vs bazı şeyleri tek başına yapmasına izin verin özgüvenle ilgili çocuk kitapları var zıpzıp ile özgüven mesela güzel bir hikaye ebeveynlere de önemli notlar içeriyor tavsiye ederim, mümkünse oyun gurubuna götürün kendisinden baskın tek bi çocuğun yanında kendisini daha yetersiz hissetmesinHerkese merhabalar.
Benim 2.5 yaşında bir cocugum var. Maalesef fazla çekingen. Doğu'nun bir ilçesindeyiz. Yaşıtı bir arkadaşı var. Sosyalleşsinler diye her gün biraraya getiriyoruz. O arkadaşı ise çok dominant ve maşallah yaşına göre oldukça ileride. Sürekli oğlumun elindeki oyuncakları alır, oyun oynarken önce ben diye ittirip öne geçer buna benzer hareketleri çok fazla. O çocuk ama annesi çok nadir çocuğum yapma der. Oğlumsa kendini ve oyuncağını hiç koruyamaz ve elindekini kaptırınca ağlar. Bu döngü böyle sürüp gidiyor. Ben artık nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım. Açılır mı diye biraraya getiriyorum ama belki de bu durum oğlumu daha pısırık olmaya doğru itiyor. Bu durumlardan kendim de çok çekmiş birisi olarak önerilerinizi bekliyorum. Evet yaşları henüz küçük ama akran zorbalığı hakkında yazılara denk geldikçe okul hayatıyla ilgili endişelenmeye başladım. Oğluma kendine güvenli olmayı ve kendisini korumayı nasıl öğretebilirim.
Sizinki tersi bir durum değil yani sosyallikten olmuyor her çocukta geçici bir dönem oluyor bu şekilde ya ısırma, ya itip kakma, ya da olay çıkarma gibi... Bol bol konuşun ve etkinliği bir süre bireysel yapın o süreç biraz sancılı ama dediğim gibi geçici..Ben de tam tersi dertten muzdaribim. Bebeğim 14,5 aylık. Bebek etkinlikliklerine gidiyorum. Hİç bir çocuğun oynamasına izin vermiyor. Herkesin elinden tek tek oyuncakları alıyor, itekliyor. Üstelik evde asla ses yükselmesi veya şiddet görmüyor. Sevgi dolu ortamda büyüyor. Bu kadar hırs nerden geliyor anlamıyorum. Annelere karşı o kadar mahcup oluyorum ki. Tek yaptığım, oyuncakları bıraktığı yerden çocuklara geri vermek oluyor.
Ama bireysel etkinlik yaptıkça da çok asosyal oluyor. İnsan gördükçe ağlıyor. Pandemi bebeği maalesef.Sizinki tersi bir durum değil yani sosyallikten olmuyor her çocukta geçici bir dönem oluyor bu şekilde ya ısırma, ya itip kakma, ya da olay çıkarma gibi... Bol bol konuşun ve etkinliği bir süre bireysel yapın o süreç biraz sancılı ama dediğim gibi geçici..
Sürekli kontrol altında tutmanız gerek o zaman dışarda.Ama bireysel etkinlik yaptıkça da çok asosyal oluyor. İnsan gördükçe ağlıyor. Pandemi bebeği maalesef.
Şu an kendime o kadar kızıyorum ki. Aylarca bu çocukla oynattığım, elinden oyuncağı alındığında yeterince müdahil olmadığım için. Belki okuyanlara abartı gelebilir ama çok üzgünümçocuğunuz zorbalık görünce yanında olun onu sevdiğinizi hissettirin sizden güç bulsun bence
Henüz 2.5 yaşında. Kreşe de gitmiyor.Okulda sınıf arkadaşları yok mu onların aileleriyle tanışın
tahmin edebiliyorum o zorbalık görürsen siz onun yanında görünmezseniz kendini korumasız değersiz görebilirŞu an kendime o kadar kızıyorum ki. Aylarca bu çocukla oynattığım, elinden oyuncağı alındığında yeterince müdahil olmadığım için. Belki okuyanlara abartı gelebilir ama çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?