Kendine Güveni Olan Çocuk Yetiştirmek

bence bu tarz davranışları da görmesi de önemlidir, gerçek hayatta karşılaşacağı şeyler, ama sürekli o çocukla görüşmesi ve her defasında aynı şekilde davranılması ve aynı şekilde bitmesi daha kötü etki yaratacaktır diye düşünüyorum yani hep aynı çocuğu değil farklı anlaştığı başka çocukları da görebilmeli.

bende sessiz biriydim aynı şekilde ilerde çocuğum olduğunda onun özgüvenli olabilmesini çok istiyorum
 
Kaygılarınızı ve bu yapınızı gözlemliyor. Dışardakilerle olan iletişimi bir sonuç. Asıl sizden aldığı önemli
 
Ben 4-5 yaşlarındayken bana sürekli oran çirkin buran çirkin ben çok güzelim bak benim bacaklarım çok ince bilmem ne diyen sürekli aşağılayan kendi babasının ona aldıklarıyla övünen benden 1 yaş büyük bir kız vardı annem mahallede başka kız yok diye yaşıtım onların evine gönderirdi o evdede sürekli bu laflara maruz kalırdım aklıma bu anım geldi çocuğunuz arkadaşsız kalmasın vs diye gidip zorbalık yaşamalarına müsade etmeyin.
 
Ben daha etkinliğe gitmedim ama benim oğlumda öyle.
Çok hircin.haftasonlari annane ve dede görüyor.
Öğleden sonra komple benimle.
Bakıcı sabah geliyor oda çok nazik bir kadin.
Ama bütün eşyaları bana atıyor.
Aşırı hareketli ve surkeli saç cekme derdinde.
Tüm kitapları yırtıyor.
Ben fitratla alakalı düşünüyorum.
Ben kendim de hırçın değilim ama eşim dominant bir karakter ona mı çekmiş nedir.
Hiç hoşlanmadım bu durumdan şuan küçük çok müdahale edemiyorum.
Kreşte felan nolur bilemedim.
 
Bence çocuğunuzu bahsettiğiniz çocukla görüştürmeyin evde bazı sorumluluklar verin basit işlere ortak edin çamaşır toplamak masa kurmaya kaldırmaya yardım etmek vs bazı şeyleri tek başına yapmasına izin verin özgüvenle ilgili çocuk kitapları var zıpzıp ile özgüven mesela güzel bir hikaye ebeveynlere de önemli notlar içeriyor tavsiye ederim, mümkünse oyun gurubuna götürün kendisinden baskın tek bi çocuğun yanında kendisini daha yetersiz hissetmesin
 
Sadece bu yaş grubu için demiyorum ilerde de annesi hatasına müdahale etmeyen bir çocukla çocuğunuzu yakınlaştırma gayretinde olmamanızı tavsiye ederim. 2.5 yaşındaki bir çocuk arkadaşının elinden oyuncağı almaması gerektiği konusunda uyarılabilir mesela fakat annesi uyarmıyorsa başka başka yerlerde fazlaca tolere etmek durumunda kalınan bir ilişkiye dönüşüyor bu serbestlik. Belki ergenlik sonrası iyi bir çocuk olacak ama o zamana kadar kesinlikle yorucu oluyorlar karşı taraf için malesef. Bu konuda destan yazabilirim fakat özetle bu kadar söyleyeyim..
 
Sizinki tersi bir durum değil yani sosyallikten olmuyor her çocukta geçici bir dönem oluyor bu şekilde ya ısırma, ya itip kakma, ya da olay çıkarma gibi... Bol bol konuşun ve etkinliği bir süre bireysel yapın o süreç biraz sancılı ama dediğim gibi geçici..
 
Ama bireysel etkinlik yaptıkça da çok asosyal oluyor. İnsan gördükçe ağlıyor. Pandemi bebeği maalesef.
 
çocuğunuz zorbalık görünce yanında olun onu sevdiğinizi hissettirin sizden güç bulsun bence
Şu an kendime o kadar kızıyorum ki. Aylarca bu çocukla oynattığım, elinden oyuncağı alındığında yeterince müdahil olmadığım için. Belki okuyanlara abartı gelebilir ama çok üzgünüm
 
Şu an kendime o kadar kızıyorum ki. Aylarca bu çocukla oynattığım, elinden oyuncağı alındığında yeterince müdahil olmadığım için. Belki okuyanlara abartı gelebilir ama çok üzgünüm
tahmin edebiliyorum o zorbalık görürsen siz onun yanında görünmezseniz kendini korumasız değersiz görebilir
 
Sabah ennegrammühendisi diye bir sayfa düştü önüme. Çocukların mizaçlarıyla ilgili nasıl davranmanız gerektiğini anlatıyordu.
Bir anne olarak ileride karşıma çıkacak şeylerle ilgili onu takibe aldım.

Bir eğitimci olarak ise sosyalleşme adına illa ki o çocukla görüşmesi gerekiyorsa her gün değil bunu haftada bir gibi bir şeye düşürürdüm.
Elbette her kesimle görüşecek. Ancak 2,5 yaş duygularını henüz tanımadığı bir yaş. O sebeple onun yetersiz hissetmesini engellemeniz gerekiyor.
Bulunduğunuz yerde bir oyun terapisti varsa çocuklarda çok güzel katkıları olduğunu gözlemliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…