Kendine tokat atmak, şiddet duygusu

mandalinacekirdegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
8
4
1
31
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu benim ikinci üyeliğim.

Derdimi anlatmaya başlamadan önce, kendimi biraz anlatayım:

23 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Ailemle yaşıyorum. Evliliğe giden bir ilişkim var. Dışarıdan bakıldığında, ailenin en normal ve sağlıklı üyesiyim. Mutlu bir insanım.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, derdim kendimi tokatlamam. Kendime şiddet gösteriyorum. Örneğin, sevgilimle kavga ederken birden dayanamayıp kendime vuruyorum. Daha evvel bunu annemle ve abimle tartışırken de yaptım. Ama ailem bir seferlik bir kriz olduğunu düşündüğü için çok üstüne düşmedi. Oysaki ben bunu çok yapıyorum. Son bir kaç aydır daha da çoğaldı.
Kendime hakim olamıyorum. Olabildiğim zamanlarda, yani bunu evvelden farkettiğim zamanlarda, bakıyorum sağ elim kasılıyor. Sinirli olduğum zamanlarda, kendime vurmasam bile, canımı acıttığımı hayal ediyorum. Bazen kendimden kanlar akıttığımı... Rahatlıyorum.
Evet, kendime vurunca veya bunu hayal edince sinirim geçiyor. Sakinleşiyorum. Mesela, çok sinirliyim, kendime vurdum. Vurmamdan bir 30 saniye sonra sakinleşip, çözüm odaklı şeyler söyleyebilirim.
Öyle bir fiskeden bahsetmiyorum. Kendime yıldızları gösteriyorum.

Bu durumu bilen sadece sevgilim. Uzun bir süre o da bunu bilmiyordu. Telefonda sesimin neden birden kesildiğine anlam veremiyordu. Daha sonra ben ona bu sorunu söyledim. Ama söyleyebileceği çok şey yok ki. Çok üzüldüğünü biliyorum, o yüzden de bu meseleyi daha fazla onunla konuşamıyorum. Beni anlamaya çalışıyor, ama anlayamıyor biliyorum.

Bu durumdan çok rahatsızım. İçimdeki bu şiddet duygusunu bir gün başkalarına göstermekten korkuyorum. Bir gün çocuklarım olduğunda, onların manyak annesi olmak istemiyorum.

Aslında sizden çok bir şey beklemiyorum. Sadece anlatmak istedim. Bir de dışarıdan nasıl göründüğünü merak ettim.
Psikoloğa gitmem gerektiğinin farkındayım. Ama malum... Paranın gözü kör olsun.

Sorularınız olursa cevaplarım.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Bende kendimi tokatliyorum ikide oglum var onlarda benle beraber kendilerini tokatliyor guleriz aglancak halimize
Ay bende guldum haaa sesim ckmasn dye kendimi tuttum ve suan guldumm dayanamadim yerim onlari annesini ornek aliolr ya yapmayn aliskanlk yaparlr sizden gorup

Acilen bir psikoloğa gitmelisin. Burdan kim ne desin sana. Hatta bugün hemen git

Dediğim gibi, ilk amacım paylaşmak, daha sonra da insanların bana sorunlu olduğumu söylemesi. Kimse bilmediği için, böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyordum çünkü.
Biliyorum, ama psikolog için, 50 tl dahi olsa, ayırabileceğim bir para yok şu an. Olduğunda da ilk işim gitmek.
Teşekkürler.

Katiliorm sana gtmesi lazim cnku bu hareket aklima bir pskolojik sorunu hatrlatior yazmak istemiyorum ... gitmesi lazim insALLAH dusundugum degildir

İnşallah. Teşekkürler.

Bende kendimi tokatliyorum ikide oglum var onlarda benle beraber kendilerini tokatliyor guleriz aglancak halimize

"Ailecek" diyorsunuz yani.

Ofke kontrolü şart. .ben yapamiyorum..direk kendime vuruyorum...karşımdakine zararim yok..Sadece kendime..bu arada ailenizden şiddet gördünüz mü

Aslında karşımızdakine, sadece fiziksel zararımız yok.
Aile içi şiddet görmedim. Ama küçükken aile apartmanımızda çok kavga olurdu, şiddet olmasa bile.

Para ile ne ilgisi var. Devlet hastanesine gidin bir an evvel tedavinize başlayın. Geçmiş olsun
İstanbul'da, devlet hastanelerinde randevu bulmak biraz zor. Ya da bana hiç denk gelmedi. "Şu anda uygun randevu gözükmüyor." diyorlar.
Bir de devlette psikiyatriye randevu alınıyor ama ben kesinlikle ilaç kullanmak istemiyorum.

Son düzenleme:
sinirlenince kendine vurmayı anlarım aslında ama beni asıl geren kısım kanları akıtmayı hayal etmek oldu. sanırım mazoşist eğilimin var. hiç kimseye neden ne için diye açıklama yapmak zorunda değilsin ama kendine daha büyük zarar vermeden doktora gitmelisin. ben de 24 yaşındayım, sinirlendiğimde kendimi parçalardım tırnaklarımla, hala izleri duruyor bazılarının, elimi de birkaç defa kırdım. ve bu alışkanlıklarımı atabilmem yıllarımı aldı. hala çok fazla sinirlendiğimde içimden geliyor. istersen özelden yaz sana tedavi sürecimden bahsedebilirim. kendi kendine aşamazsın.

Parayla ilgisi yok devlet hastanesine gidin.

Kendimden kan akıtamam, beceremem yani. Ama düşündüğüm zamanlar oldu.
Teşekkürler.

üzüldüm, umarım aşabilirsiniz.

Parayla ilgisi yok devlet hastanesine gidin.

Randevu bulunmuyor, psikiyatriye gitmek istemiyorum.

Cumartesi gecesi 00:00 da randevu almayi denemelisin

Deneyebilirim, teşekkürler. :)

Yanınızda iki insan yetişiyor ve siz bunu güle oynaya mı anlatıyorsunuz?
Anne baba rol modeldir. Tedavi olmanız gerekirken çocuklara bunu yaşatmaya hakkınız var mı?
Annem beni döverdi diyerek bir nevi şu anki durumunuzun kaynağına dikkat çekiyorsunuz. Ya o iki küçük beden?
Anneleri bu halde görmemeliler.

İsteseniz de istemeseniz de ilaç kullanmak zorunda kalacaksınız.
Anormal tepkiler veriyorsunuz ve mazoşizmle başlayan çok ciddi ruh hastalıkları var. Bu öyle çok hassasım ya da çok sinirliyim vakası değil.
Belki içinde olduğunuzdan size daha basit görünüyor olabilir ama dışardan dehşet verici görünüyor.
Alacağınız bilmem kaç mg lık hap sizi şu halinizden daha kötü duruma sokamaz zaten.

Haklısınız sanırım.
Ablam senelerce, yanlış teşhisin ilaçlarını kullandı. Çok zor günler geçirdik. Yan etkileri çok ağırdı. Daha sonra da başka bir doktor, başka ilaçlar verdi. Başka sorunlar..
Bu beni ilaç kullanmaktan biraz itiyor. Ve ben gerçekten, neden böyle olduğumu öğrenmek istiyorum. Bu duyguyu ilaçlarla bastırmaktan öte...
"Dehşet verici". Bu yorum için teşekkür ederim. Böyle direk alnın ortasına çarpan yorumlara ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…