- 2 Aralık 2015
- 32.646
- 108.399
- 598
- Konu Sahibi mandalinacekirdegi
-
Biraz sizi neşelendireyim dedim,Kemal Sunal'ın Mazlum muydu neydi mazlumu getirin bana diye bir filmi ya o geldi aklıma,tabii ki neşelenmez.Evli değilim. Evli olsam, eşim bana vurmaktan mı keyiflenecek?
Biraz sizi neşelendireyim dedim,Kemal Sunal'ın Mazlum muydu neydi mazlumu getirin bana diye bir filmi ya o geldi aklıma,tabii ki neşelenmez.
Ben küçükken annemden çok şiddet gördüm. .oyle ota boka olduresiye dòverdiki..dayaklari artik canimi acitmazdi..hatta yorulurdu dovmekten ağla birakicam derdi ben kahkahayla gulerdim...simdi annem birakti dovmeyi ben dewam ediyorumkendime eziyet etmeyi
Yanınızda iki insan yetişiyor ve siz bunu güle oynaya mı anlatıyorsunuz?
Anne baba rol modeldir. Tedavi olmanız gerekirken çocuklara bunu yaşatmaya hakkınız var mı?
Annem beni döverdi diyerek bir nevi şu anki durumunuzun kaynağına dikkat çekiyorsunuz. Ya o iki küçük beden?
Anneleri bu halde görmemeliler.
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu benim ikinci üyeliğim.
Derdimi anlatmaya başlamadan önce, kendimi biraz anlatayım:
23 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Ailemle yaşıyorum. Evliliğe giden bir ilişkim var. Dışarıdan bakıldığında, ailenin en normal ve sağlıklı üyesiyim. Mutlu bir insanım.Başlıktan da anlaşılacağı üzere, derdim kendimi tokatlamam. Kendime şiddet gösteriyorum. Örneğin, sevgilimle kavga ederken birden dayanamayıp kendime vuruyorum. Daha evvel bunu annemle ve abimle tartışırken de yaptım. Ama ailem bir seferlik bir kriz olduğunu düşündüğü için çok üstüne düşmedi. Oysaki ben bunu çok yapıyorum. Son bir kaç aydır daha da çoğaldı.
Kendime hakim olamıyorum. Olabildiğim zamanlarda, yani bunu evvelden farkettiğim zamanlarda, bakıyorum sağ elim kasılıyor. Sinirli olduğum zamanlarda, kendime vurmasam bile, canımı acıttığımı hayal ediyorum. Bazen kendimden kanlar akıttığımı... Rahatlıyorum.
Evet, kendime vurunca veya bunu hayal edince sinirim geçiyor. Sakinleşiyorum. Mesela, çok sinirliyim, kendime vurdum. Vurmamdan bir 30 saniye sonra sakinleşip, çözüm odaklı şeyler söyleyebilirim.
Öyle bir fiskeden bahsetmiyorum. Kendime yıldızları gösteriyorum.
Bu durumu bilen sadece sevgilim. Uzun bir süre o da bunu bilmiyordu. Telefonda sesimin neden birden kesildiğine anlam veremiyordu. Daha sonra ben ona bu sorunu söyledim. Ama söyleyebileceği çok şey yok ki. Çok üzüldüğünü biliyorum, o yüzden de bu meseleyi daha fazla onunla konuşamıyorum. Beni anlamaya çalışıyor, ama anlayamıyor biliyorum.
Bu durumdan çok rahatsızım. İçimdeki bu şiddet duygusunu bir gün başkalarına göstermekten korkuyorum. Bir gün çocuklarım olduğunda, onların manyak annesi olmak istemiyorum.
Aslında sizden çok bir şey beklemiyorum. Sadece anlatmak istedim. Bir de dışarıdan nasıl göründüğünü merak ettim.
Psikoloğa gitmem gerektiğinin farkındayım. Ama malum... Paranın gözü kör olsun.
Sorularınız olursa cevaplarım.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Durumunuzu pek ciddiye almiyorsunuz ancak durumunuz kritik.Onemseyip bir an once para denklestirip dr a gitmeniz gerekiyor.Ilac kullanmaniz gerekiyorsa kullanacaksiniz,kendinizi yaralamak veya bunu hayal etmek normal seyler degil.Gidin tedavi olun , toplum icinde bu sekilde sorunlu vaziyette gezmeyin ve kendiniz gibi cocuklar dogurup topluma zarar vermeyin verdirmeyin.
Acilen bir uzmana gitmen lazım. Bende saçımı yoluyordum. Çapa 'ya gidebilirsin mesela. Gayet iyi doktorkar var orada.
Yeniköy 'de Onkoloji Vakfı var, sgk da geçiyor. Tam emin değilim ama 1 sene önce arkadaşım 40 tl vermişti. orada kadın bir psikiyatrist var. Çok çok iyi bir kadın. Ben ve iki ev arkadaşım ona gitmiştik ki ev arkadaşım epey uğraştıkkan sonra onu buldu. Yakinsan oraya da gidebilirsin.
northamerica üslubun cok sert..burda aile siddetiyle buyuyen bir sürü insan var..kim kimin başına bela olmus...benim gosterdigim fiziksel siddeti sen dilinle bana gosteriyorsun..benim anneligimi cocuklarimin gelecegini düşünmek size kalmadı. .
Bal gibi bana kaldi.Senin cocuklarin buyuyunce kimin basina bela olacaklar belli mi?Memlekette siddet almis basini gidiyor,sen soruyorsun kim kime bela olmus diye.Hadi onu gec kendine niye oyle kotu muamele ediyorsun,tamam aileden gordun anladik da tedavi ol.Ama sen simdiden egitime baslamissin.Kendini tokatlattiriyorsun cocuklara , bir de gulerek anlatiyorsun.Sen kendini tokat manyagi yaparken birsey olmuyor da ben iki cift laf edince zoruna mi gitti ? Tedavi ol gezme ortalarda hasta hasta.Grip olunca bile eve kapaniyoruz , milleti dusunuyoruz.Sen de nerde bunlari anlayacak kafa ? Zaten olsa o sekilde anlatip gulmezsin bir de kendine milleti guldurmezsin.Yumusatip da yazdim bu sefer.Bak bu yumusamis hali yani.Dilimle siddet yapmak amacim da yok.Durumunuzun farkinda olmadiginiz icin bu uslubu tercih ettim.
northamerica yazdıklarına gülüyorum...he canım he sen haklısın. .bir psikiyatrist ata sözü derki biz hastalarla degil gercek psikolojik vakalarin hasta ettiği insanlarla ugrasiyoruz...sanırım senin gibi zihniyetten bahsediyorlar 7 24 evde tokat ayini yapmiyoruz hem yapsam sanane sen icindeki susdur..ondan sonra bana cevap ver.. burasi kk..Doktorlar klubu değil. .konu sahibi en basinda belirtmiş..durumum drluk ama gidemiyorum yazmis...ilerde evlenip cocugum olursa nasil olur yazmasina ben cewap yazdim...ilerde çocuklarında senin aynan olur babinda...trajikomik..acilimini biliyormusun...bu arada senin gibi insaanlar kendi hatalarini gunahlarini gormeden milletin acisiyla eksigiyle besleniyorlar...afiyet olsun sabah kahwaltinida ettin
Teşekkürler..
Pek yakın sayılmam. Tavsiye için teşekkürler.
Saç yolmanız bitti mi?
Bende kendimi tokatliyorum ikide oglum var onlarda benle beraber kendilerini tokatliyorguleriz aglancak halimize
northamerica yazdıklarına gülüyorum...he canım he sen haklısın. .bir psikiyatrist ata sözü derki biz hastalarla degil gercek psikolojik vakalarin hasta ettiği insanlarla ugrasiyoruz...sanırım senin gibi zihniyetten bahsediyorlar 7 24 evde tokat ayini yapmiyoruz hem yapsam sanane sen icindeki susdur..ondan sonra bana cevap ver.. burasi kk..Doktorlar klubu değil. .konu sahibi en basinda belirtmiş..durumum drluk ama gidemiyorum yazmis...ilerde evlenip cocugum olursa nasil olur yazmasina ben cewap yazdim...ilerde çocuklarında senin aynan olur babinda...trajikomik..acilimini biliyormusun...bu arada senin gibi insaanlar kendi hatalarini gunahlarini gormeden milletin acisiyla eksigiyle besleniyorlar...afiyet olsun sabah kahwaltinida ettin
Bazen üslup sertliği insani hakliyken karsidakine haksiz gibi gösterir. Elestirdiginiz konuda yönlendirici olmak yargilamaktan daha çok işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?