Bizim de durumumuz öyle kötü olmamasına rağmen arkadaş çevrem bir şekilde hep benden zengindi. Komplekse girdiğim zamanlar çok oldu. Yaz tatillerinde yurtdışına falan giderlerdi arkadaşlarım en basitinden, tatil dönüşü hikayeler beni çok strese sokardı o yüzden.
Yine de koleje gitmemek bir eksiklik değil, bunu büyük bir olay gibi görmeniz çok saçma. 2.sınıfa giden çocuğun da öyle özel derse çok ihtiyacı yoktur. Fazla dramatikleştirmişsiniz olayı. Kızınızın 'insanlar fakirleri sevmez mi' cümlesi ise tam Türk dizilerinden fırlama gibi. Muhtemelen farkında olmasanız bile siz yansıtıyorsunuz bunları. O kadar küçük bir çocuk akıl edemez öyle şeyleri. Üstelik eviniz de var, zengin olmasanız bile fakir değilsiniz.
Ben bizimkilere arkadaşlarımdan örnek verdiğim zaman hemen lafı ağzıma tıkar 'bizi beğenmiyorsan ileride sen zengin ol, al istediğin şeyleri' diyerek.
Geçenlerde bir arkadaşıma ailesi lüks bir araba aldı mesela, benim ailemin asla öyle bir maddi durumu yok. Hep bu tarz şeylerle büyüyen bir çocuk olduğum için örnek verdim.
Birilerinin sizden zengin olması sizin de direkt fakir olduğunuz anlamına gelmez. Bence bir an önce taşının, kafaya çok takıyorsunuz bu durumu belli ki.