Kendini beğenmis kardesle nasil baş ederim ?

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Merhaba bayanlar .Derdim kardesim.Ben sinif ogretmenligini bu sene bitirdim ,kardeşim ise bu sene son sinifa gecti bolumu hukuk.Ben ablayim sonucta kardesim hep iyi olmasini isterim , ona karsi bir kiskancligim yok yanlis anlamayin beni.Kardesim ise her firsatta beni kucumser , direk demez ama laf arasinda mesela ogretmenler akilli degil , ezik bi meslek felan der.Ben bu sene kpss calisicam diye kilo aldim kendisi oldum olasi kiloludur.Surekli kiloma laf eder.Bugunde ruyamda atandigimi gordum onun universite okudugu sehre .Bana dedi ki Allah korusun insallah oyle olmaz. ben seni istemiyorum yanimda. Ben de dedim ki maasim olacak korkma ev kiralarim kendime.Kizlar sizce gormezden mi geleyim , nasil bas ediyim ben bu kardesle ?

benim abim de aynısını yapmıştı, onun okuduğu şehri kazandım ünide, heyecanla evde haber bekliyorum tcmi millete dağıttık herkes internetten bakmaya çalışıyor sonuçlara, yıl 2005 , abim aradı "gerizekalı sana kim yaz dedi orayı, senle kim uğraşıcak orda, başıma bela mı olacaksın..." diye saydırmaktan nereyi kazanmışım söyleyemedi bile.. "abi neresi söylesene!" diye kaldım tlfda. babam aldı tlfu da ona söyledi.

3 sene aynı şehirde kaldık, çoook uzak bir arkadaşımla ne sıklıkta görüşüyorsam o sıklıkta görüştüm. 3. senesinde kendisi işe başladı, 5 kuruş vermedi bana aynı şehirde olduğumuz halde, hatta öğrenci evime gelirdi ayda yılda bir, eline bir ekmek bile almazdı gelirken :işsiz:

o zaman çok ahd etmiştim çalışmaya geçince zırnık koklatmayacağım görür o gününü diye! ama onu da yapamadım sonra..

yani kardeş bu, maalesef görmezden geleceksin...:işsiz:

Insan uzuluyor ama ben nasil atanmayi istiyorum kendi goruyor nasil calisiyorum.Bu halde Allah korusun demesi uzuyor ister istemez

:oha::oha::oha::oha::oha::oha::oha:
benim abim de aynısını yapmıştı, onun okuduğu şehri kazandım ünide, heyecanla evde haber bekliyorum tcmi millete dağıttık herkes internetten bakmaya çalışıyor sonuçlara, yıl 2005 , abim aradı "gerizekalı sana kim yaz dedi orayı, senle kim uğraşıcak orda, başıma bela mı olacaksın..." diye saydırmaktan nereyi kazanmışım söyleyemedi bile.. "abi neresi söylesene!" diye kaldım tlfda. babam aldı tlfu da ona söyledi.

3 sene aynı şehirde kaldık, çoook uzak bir arkadaşımla ne sıklıkta görüşüyorsam o sıklıkta görüştüm. 3. senesinde kendisi işe başladı, 5 kuruş vermedi bana aynı şehirde olduğumuz halde, hatta öğrenci evime gelirdi ayda yılda bir, eline bir ekmek bile almazdı gelirken :işsiz:

o zaman çok ahd etmiştim çalışmaya geçince zırnık koklatmayacağım görür o gününü diye! ama onu da yapamadım sonra..

Canım senin kardeşin bi havalara girmiş UKALA.. insan ablasına öyle der mi ya seni ne diye üzüyor.. ne demek öğretmenler ezik oluyor diye.. o beğenmediği ezik insanlar onu eğitmiş anasından babasından çok şey öğrenmiştir okulda eminim..
ABLASIN SEN YERİ GELDİ Mİ TIK LAFI AĞZINA SAYGISIZLIK ETMEK EZİKLİKTEN DAHA KÖTÜ BİŞEY SİZ ÖĞRETİN BUNU ONA..,
Allah size sabır versin yazarken zorlandım yani :KK12::sopa::sinirli:

ABOW O NASIL BİR ABİ.. RESMEN İÇİM CIZ ETTİ.. BAZEN DİYORUM İYİ Kİ ANAMIN BABAMIN TEK ÇOCUĞUYUM..

ya aklıma bi kısa bi hikaye geldi yazmadan edemicem.. bir gün bi adama sormuşlar düşmanın var mı diye adam yok demiş soran kişi de kardeşin demi yok demiş..
anlayana..

Ay sanki gorende galatasaray hukukta okuyor zanneder.
Doğu bölgelerinden birinde okuyormuş puanı da sizin girdiğiniz seneki senin puanın ile yakındır zaten.Ben de hukuk mezunuyum bu puanlar düştükçe kontenjanlar arttıkça gelenler bi de hava atıyorlar sağda solda. Mezun olunca havasını alır. Öyle herkesi hakim savcı yapmıyorlar. Ya da bi anda öyle çok kazanan avukat olunmuyor. Hatırlat bunları da öyle fazla hava basmasın.

Canımsın ya ne kadar üzülmüşsündür kibilir en yakının böyleyse daha başkasındanda ne beklentisi olabilir ki ? Yorumun beni çok etkiledi içimde değişik acı oluştu
Aynı şeyleri yaşamışız hatıralar canlandı hafızada olsun ya insan nelerle karşılaşıyor değilmiş ilk tepme kendi kanım canım dediklerinden geliyormuş gerisi ise hikaye ...... Rabbim seni beni buradaki kardeşlerimizide hiç kimseye muhtaç durumda bırakmasına amin

Merhaba bayanlar .Derdim kardesim.Ben sinif ogretmenligini bu sene bitirdim ,kardeşim ise bu sene son sinifa gecti bolumu hukuk.Ben ablayim sonucta kardesim hep iyi olmasini isterim , ona karsi bir kiskancligim yok yanlis anlamayin beni.Kardesim ise her firsatta beni kucumser , direk demez ama laf arasinda mesela ogretmenler akilli degil , ezik bi meslek felan der.Ben bu sene kpss calisicam diye kilo aldim kendisi oldum olasi kiloludur.Surekli kiloma laf eder.Bugunde ruyamda atandigimi gordum onun universite okudugu sehre .Bana dedi ki Allah korusun insallah oyle olmaz. ben seni istemiyorum yanimda. Ben de dedim ki maasim olacak korkma ev kiralarim kendime.Kizlar sizce gormezden mi geleyim , nasil bas ediyim ben bu kardesle ?
Görmezden gelin.. Amaaan de geç

Sırf kardeşin için orayı yazmamazlık yapma sakın.Görüşmezsin orda olur biter.:bicak:

Sagolun kizlar .Yazicam dediginiz gibi .Ben unuversitede okurken de calistim .Ona surekli hediyeler alip yollardim .Atansam her ay para gindermeyi dusunuyordum .yine gonderirim ama onun icin degil babam rahat eder en azindan anlayacagini zannetmiyorum yardimimi.

Ay sanki gorende galatasaray hukukta okuyor zanneder.
Doğu bölgelerinden birinde okuyormuş puanı da sizin girdiğiniz seneki senin puanın ile yakındır zaten.Ben de hukuk mezunuyum bu puanlar düştükçe kontenjanlar arttıkça gelenler bi de hava atıyorlar sağda solda. Mezun olunca havasını alır. Öyle herkesi hakim savcı yapmıyorlar. Ya da bi anda öyle çok kazanan avukat olunmuyor. Hatırlat bunları da öyle fazla hava basmasın.
Canim simdiden evde kendini savci ilan etti.Avukatlari da begenmiyor.Avukat maasi.dusuk baro da felan diyor.Cevresinde kim varsa ezip.geciyor laflariyla.Sabrediyorum sadece şu an hic bir zorlugun farkinda degil.Sosyal yasantisi dahi yok insanlarla anlasmak.bile ne kadar zor mesleginde ama hic birinin farkinda degil :(

Canim simdiden evde kendini savci ilan etti.Avukatlari da begenmiyor.Avukat maasi.dusuk baro da felan diyor.Cevresinde kim varsa ezip.geciyor laflariyla.Sabrediyorum sadece şu an hic bir zorlugun farkinda degil.Sosyal yasantisi dahi yok insanlarla anlasmak.bile ne kadar zor mesleginde ama hic birinin farkinda degil :KK43:

Hangi üniversitede?
Sorsun bakalım okulundan kaç kişi savcı olmuş.
Bir kere sınavı çok zor ayrıca mülakat denen bir gerçek var onun haberi yok galiba. Ankara hukuk mezunu arkadaşım 4 kez sınavı geçip mülakattan elendi.
Avukatlıgı beğenmeyenin hukukta ne işi var anlamadım. Yüzde doksanımız avukat oluyor. E tabi istemez avukatlığı sonuçta emek isteyen bir meslek öyle hava atmakla yükselmek zor.
Kardeşine üzüldüm çünkü hayatın gerçekleri ile yüzleşince depresyona girebilir. Ha oldu da mülakatı geçti savcı falan oldu ışte o zaman size geçmiş olsun.

Daha küçüksünüz ikinizde. Sen erken olgunlaşanlardansın belkide.. Kardeşin daha toy. Hukuk okunacak sayılı okullardan birinde mi ? Hukuk mezunuyum bende,okulda ego çok yüksek oluyor:) okul bitince gerçek hayatın öyle olmadığını görecek afallayacak :)
Her mesleğe ihtiyaç var. Kimi öğretmen olacak,kimi doktor,kimi işçi. Herkes avukat olsa ne olurdu halimiz desene :)
Görmezden gel bi süre,üsteleme söylediklerini. Haklısın de geç,bi süre sonra vazgeçer heralde.

Hangi üniversitede?
Sorsun bakalım okulundan kaç kişi savcı olmuş.
Bir kere sınavı çok zor ayrıca mülakat denen bir gerçek var onun haberi yok galiba. Ankara hukuk mezunu arkadaşım 4 kez sınavı geçip mülakattan elendi.
Avukatlıgı beğenmeyenin hukukta ne işi var anlamadım. Yüzde doksanımız avukat oluyor. E tabi istemez avukatlığı sonuçta emek isteyen bir meslek öyle hava atmakla yükselmek zor.
Kardeşine üzüldüm çünkü hayatın gerçekleri ile yüzleşince depresyona girebilir. Ha oldu da mülakatı geçti savcı falan oldu ışte o zaman size geçmiş olsun.
Erzurumda canm. Bir tane dahi arkadasi yok.Insanlara hak veriyorum ben kardesiyken dayanamiyorum baskasi hic cekemez.Kendi bolumundekilere de eminim baska yonleriyle hava atiyordur.Cunku ne zaman ailem ya da baskasi onun yaninda ogretmenlik bayan meslegi tatili bol vs desin hemen benim baska bi ozelligimi (boyumun ondan kisa olusunu ,bir sene iicinde aldigim kiloyu vs ) kullanir dalga gecer

Back
X