kendini ‘enayi’ gibi hissetme

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar selamlar,
Bilemiyorum gecenin bu vakti kimler okur, kimler sıkıntımı paylaşır ama dertler zaten hep geceleri uyutmaz.
Şimdi geçen haftasonunu özetlersem sanırım anlaşılır biraz.
C.tesi sabah kalkıp spora gittim. Eşime sen kahvaltıyı hazırla, hazır olunca beni çağır dedim. (Normalde çoğunlukla ben hazırlarım, eşim arada yardım eder- spora yazılalı bir ay oldu, bu 3. Gidişim oldu; çünkü vaktim kalmıyor)
Tamam dedi sağolsun.. spordan döndüm kahvaltı yaptık, az evde işle uğraştım, çocuklarla ilgilendim, yemekti, bulaşıktı derken gün bitti.
Pazar ben erken kahvaltı hazırladım. Ev temizliğine giriştim kahvaltıdan sonra. köşe bucak temizlik yaptım anlayacağınız. Ütü falan da kaldı üstelik. En son Çocukları yıkadım. Yoruldum ve uzandım.
Eşim ise.. önce çocukları dışarı çıkardı, bir iki eksik vardı, onları almış. Sonra markete diye çıktı. Markete uğramamış, arkadaşıyla buluşmuş gelmiş. Ben sürekli iş yapıyorum tabii bu arada. Yemek yaptım, yemek yedi yine bir şey için çıktı, sonra geldi..sonra spora gitti. Geldi ben hala iş yapıyorum. ama misal 30 dk. Sürecek olsa maksimum en az 1.30 saatte ancak geliyor.
Şimdi dünden beri yorgunluktan boğazıma inmiş, yutkunamıyorum. Midem bulanıyor sürekli.afedersiniz, çıkardım, boğazım daha da kötü oldu. Aşırı yorulunca böyle tepki veriyor bünyem. Bunu kendisi de biliyor.
Yardımcı tut diyeceksiniz, yok bulamıyorum. Temizlik şirketlerinden randevu usulü bir kaç kez ayarladım. Hem memnun kalmadım, hem de vakti saati uymuyor çoğu zaman. Ne zaman acil temizlik çıkacagı belli olmuyor. Hafta içi gün boyu evde yokum, yine çok yoruluyorum. Ev-iş derken.. çoğu zaman yetişmiyor..
Ve özellikle bu pazar günkü durum sebebiyle kendimi enayi gibi hissettim. Ben temizlik yapıyorum, adam arkadaşıyla buluşuyor, geliyor hazır yemeğini yiyor, sporuna gidiyor. Bense yorgunluktan hasta yatıyorum şu an..El insaf yani dedim içimden..
Siz olsanız ne yapardınız, bu temizlik konusuyla ilgili de konu açtım. Dediğim gibi belli olmuyor, bir önceki hafta sonu il dışındaydık.. bu hafta sonu hava şartlarından dolayı tamamen evde..
Bu arada eşime anlattım kendimi çok kötü hissettiğimi. Haklısın dedi. Özür diledi. Bu kadar..

Ikiniz de çalışıyorsanız bu haksızlık. Her sey eşit olmalı. Bunu baştan halletmeniz gerekirdi sanki.

Mesela ben olsam yemek yapmazdım. Çocuklara yapardım sadece.

Koca kişisine söylerdim. Dısardan alırdı ya da yapardı.

Ev temizliği konusunda da; ben perte çıkmadan meramımı anlatırım. " Kurban olduğum şu işin ucundan tutuver " derim. E onda da merhamet varsa yapar.

Siz söylemeden onun kendi iradesi ile bi işin ucundan tutmasını beklerseniz çok beklersiniz. Erkek milletinin kendi kendine bunu akil etmesi, kendilerine vahiyle bildirilmesinden daha düşük bir ihtimal.

Ikiniz de çalışıyorsanız bu haksızlık. Her sey eşit olmalı. Bunu baştan halletmeniz gerekirdi sanki.
En başlarda böyle değildi, özellikle yeni evliyken falan, kendisi olmadan iş yaptırmazdı bana. Bir kez koridoru sildim diye bana çok kızmıştı neden beni beklemedin, ben silerdim, sen yorulma diye.. nerdeeen nereyeee..

En başlarda böyle değildi, özellikle yeni evliyken falan, kendisi olmadan iş yaptırmazdı bana. Bir kez koridoru sildim diye bana çok kızmıştı neden beni beklemedin, ben silerdim, sen yorulma diye.. nerdeeen nereyeee..
Bence bazı şeyleri yapmayi bırakın, anca böyle anlar.

Mesela ben olsam yemek yapmazdım. Çocuklara yapardım sadece.

Koca kişisine söylerdim. Dısardan alırdı ya da yapardı.

Ev temizliği konusunda da; ben perte çıkmadan meramımı anlatırım. " Kurban olduğum şu işin ucundan tutuver " derim. E onda da merhamet varsa yapar.

Siz söylemeden onun kendi iradesi ile bi işin ucundan tutmasını beklerseniz çok beklersiniz. Erkek milletinin kendi kendine bunu akil etmesi, kendilerine vahiyle bildirilmesinden daha düşük bir ihtimal.
Yardım etmesini istediğimde markete, spora diye çıktı gitti. Ne yapsaydım bilemedim..

Yardım etmesini istediğimde markete, spora diye çıktı gitti. Ne yapsaydım bilemedim..
Bir vuruşta seni markete yollayayim. Sen yorulma.

Dişinizi gösterin azıcık. Ya o da yapacak. Ya da parasını ödeyip iyi bir temizlikçi bulacak. Aksi halde pis pis otursun paşazade.

Bıraktığım çok oldu. Denemek için değil mecburiyetten. O bardaktaki çay küflendi, çamaşırlar birikti. Çöpler her yerde. Kalkıp mecburen iş yaptım yine..
Bence kendiniz için gerekli olan dışında bir sey yapmayın. Bırakın onun yediği içtiği tabak çanak kuflensin. O takıyor mu?

Kahvaltı hazırladığı için vazifesini tam yaptığını düşünmüş olmalı...temizlik sağlık için olmalı temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın lütfen.

eşimi evden kovarım rahat temızlık yapmak için.yata kalka yaparım.artık takmıyorum o kadar.

eşimi evden kovarım rahat temızlık yapmak için.yata kalka yaparım.artık takmıyorum o kadar.
Sanırım benim de takmamayıeöğrenmem lazım ama olmuyor. Ailecek hepimiz için hijyenik bir ortam olsun diye kendi başıma çabalıyorum. Tam manasıyla da tertipli düzenli değiliz belki de. Alışkanlıklarımız böyle değil belki de. Bilemiyorum. Açıkcası ikimiin annesi de ev hanımı olmalarına rağmen çok titiz ve tertipli değillerdir..-ama ben tertip düzen konusunda ısrarcı olmama rağmen akışı bir türlü yakalayamıyorum

Back
X