• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini geliştirmek

Kadınlar kulübü üyeleri

Ben kendimi geliştirmek istiyorum. Dar yapıda biri olmak istemiyorum yanlış anlasilmasin konu .

Bilgi sahibi olmak doğruyu yanlışı bilmek
Tabi okumakla oluyor ama sadece kültürlü olmak mı kendini geliştirmek .
Lise 2 okulu bıraktım

Dil din . Ahlâk kültür türkçe hepsini öğrenmek konuşulacak konu çocuğuma aktabilcrhim bilinçli bilgilerimin olmasını istiyorum peki nasıl kendimi geliştirebilirim . Birşeyler öğrenebilirim . Kendimi özetleyeyim . Kısaca bir ninniyi bile dpgru duzgun bilmem konusamam . Özgüvenim kayıp birseyelri hep yanlış söylüyorum yanlış anlatıyorum gibi geliyor cesaretim . Yok . Bildiklrrim eşimle bile aramda konu yoktur konusulicak. Bugün yaşadıklarım özgecmisim şunu yaptım bunu yaptım su söyle olmuş böyle olmuş vs vs . Rutin . Ama ben kendim.icin kendimin daha bilinçli olmasını istiyorum . Birazcık yaptığını yarim bırakmak gibi huylarım var . Aklıma koyduğumu yarıda bırakıp hep ulaşması zor geldiği için . Şimdi çalışıyorum ama normal bi iş yorucu evde çocuk annem bakiyor. Nasıl başarabilirim . Bir blog yaz desinler ne yazacagimi bile bilmem . Yazamam . Liseye başlamak istiyorum ama yetişemem gibi geliyor kendimi herşeyden geri tutuyorum . Sevgili kadınlar kulübü üyeleri burayı bile okuyup pek çok bilgi bile edindim . Öncelikle kendime saygı duymakla başlayacağım . Örnekle verebilirmisiniz ismek kurslarına bile giymeyi düşündüm ama çalışıyorum haftada 1 izin o da hangu gün belli bile deil . Maddi durum pek yok.

İlk hedefiniz liseyi bitirmek olsun sonra kendinize güveniniz gelir ve bol bol kitap okuyun

biryudumkitap sitesine mailini yazarsan her gün belli saatte mailine kitap alıntıları gelir. Okumak çok zevkli oluyor, hem de bir sürü kitap hakkında kısa kısa bir sürü bilgi edinmiş olursun. Kitapların adını ve türünü şıp diye bilirsin birisi sorduğunda.

Kişisel gelişim kitapları da alıp okuyabilirsin, insanı kendine getiriyor. Mesela kendine belli bir konu edinebilirsin, diyelim çiçekler..birkaç gün boyunca çiçeklerin türlerini araştırabilirsin bakınırsın, binbir tane çiçek türü var. Ya da bu konu yemekler hakkında olur, ülkeler olur, müzik olur vs..Göz gezdirmen bile aklında kalmasına yeterli olur, her konuda ufakta olsa bilgin olur.

Mesela kendine güzel bir defter alabilirsin. D&R mağazasında zaten hoşuna gidecek birçok defter vardır mutlaka. Kendince içinden gelenleri her gün yaz mesela, saçma da olsa olur. Sonra bir bakacaksın yazın bile değişmiş, cümlelerin güzelleşmiş. Bana bunun çok yararı oldu..

Uzaya ilginiz varsa, İnterstaller- Martian- Gravity filmlerini öneririm, hem neyi araştırmanız gerektiği konusunda yol gösterirler, hem de ufkunuz genişler.
Öğrenirken heyecanlanayım diyorsanız, zülfü livaneli -serenad, Alamut kalesi-Vladimir Bartolu öneririm.
Dünya Tarihi ile ilgili ilginizi çekebilecek şeyleri keşfetmeniz için, Life is beautiful, Piyanist, schindler's list, Er Raynı Kurtarmak, Pearl Harbor gibi yakın tarihe ışık tutan filmleri önerebilirim.
Benim resim yeteneğim var mesela evde kendime set aldım, ufak ufak çizmeye, youtubedan videolarla geliştirmeye başladım. Bu tarz şeylerde eğlenceli ve gerçekten kişiliğe pozitif etkileri olan etkinlikler. Bu tarz şeylerle başlayabilirsin benim tavsiyem

Back
X