- Konu Sahibi HepBaharOlsa
-
ben de yayım bak biz de entellektüel oluyoruz
canım motor dediğinde ilk küfrediyorsun sandım ya özür dilerim
ama şimdi anladım tornacı gibi bir şey mi?
ben durup durup acayip şeyler araştırır okurum ya ne bileyim mu kıtası, sensabaugh tüneli, rusyada eğitim vs.
Allah bi çene vermiş
ben de ot gibi insan sevmem valla çok haklısın böyle sabit statik yorumlar cümleler çok sıkar beni biraz bazı şeylerin güzel yanlarını görüp belirtsin ben bunca şey anlatıyorum karşı tarafın hiç mi yok yani dimi
bazı insanlar da öyle oluyor işte kimi oturup entellektüel şeyler paylaşmayı sever kimi sadece lay lay lom, dedikodu
bizi kovalıcaklar birazdan kkdan çok totosu kalkık duruyoruz
Hahahaha, varsin burnum havada diye adim ciksin,
hic onemli degil valla,
Egitim seviyesini sorun etmedim bugune kadar,
gercekten burnum havada biri olsam o sebepten dolayi ona firsat bile vermezdim.
Herkesin okumak icin firsati olmamis olabilir.
Gerci yasadigim ulkede bu cogunlukla kendi elinde,
Azim varsa hayli hayli okursun.
Ben enayimiyimde ikinci uniyi bitirmeye calisiyorum.
Bahsettigin erkek tipinden Hollandada yok denecek kadar az yaa..
Yansam ona yanarim:2:
Motor olayina gelince, hayatta yapmam dedigimide yapmis bulundum,
resmen motorda arkasina bindim. Motora binmek iyi hos guzelde,
tehlikeli ya, unutulmayacak bir ani olarak kalacak galiba
Tek kelime olmaz.
Hele ki karşı taraf kendini geliştirmeyi, araştırma yapmayı seviyorsa...
Bi insanın üniversite mezunu olması önemli değildir kendini geliştirmesi önemlidir.
Yeniliklere açık olunmalıdır.
Siz kendinizi geliştirirken karşı taraf yerinde sayacak ve bi süre sonra konuşacak bir kelime dahi bulamayacaksınız.
Bence eşim benden daha zeki olmalı. Ben onun sayesinde kendimi geliştirebilmeli devamlı bir şeyler öğrenebilmeliyim. Bana durduk yerde film, kitap tavsiye etmeli. Ve en önemlisi imla kurallarına çok önem vermeli. Senin de bahsettiğin gibi biri "deyil" yazdı mı benim için biter orada. Eğitim düzeyiyle alakalı bir durum değil bu. İnsanın ufku açık olmalı yoksa lise üniversite çok farketmiyor. Burda üniversiteden mezun olmuş bir arkadaş bir keresinde meğzuniyete gittim gibi bir cümle kurmuştu yani. Kitap okumakla, dergi okumakla, güncel olayları takip etmekle ilgili bir durum.
Senin hayat görüşün, dünyaya bakışın belli ki çok farklı. Evet bu adamdan belki iyi bir eş iyi bir baba olabilir ama sana değil. Allah sahibine bağışlasın diyoruz böyle durumlarda.
Şu an ilk konuşmaya başladığınız dönemler aslında en heyecanlı olunması gereken dönemler. Bu ilk zamanlar karşındakinin kusurları göze batmaz. Zamanla ilişki oturdukça kusurlar gün yüzüne çıkar. O zaman aaaa nasıl da farkedemedim böyle bir adam olduğunu dersin. Sen daha en başındasın ve gözüne batmaya başlamış bile. 3 gün sonra gına gelir bırakırsın zaten.
Oradan şöyle bi İngiltereye, Finlandiyaya yol al bence bi göz at
Hatta ben İtalyaya gidicem sana bakarım kültürlü, zeki bir Federico
Suan bile konusup paylascak ortak bir konu bulamiyorum..
Hahah amiiin, Allah sahibine bagislasin..
Insan karsisindakinden mesaj gelince mutlu olmali, ama gercekten mutlu olmadigimi fark ettim.
Kuzene yigen diyen biri ya, hatasini duzelttigim halde ayni hatayi ikince defa yapti,
bu durumda nasil batmasin hatalari gozume...
Aile içinde devamlı kuzene yiğen diyolarsa. İyi ki yiyen dememiş.
Aile içinde devamlı kuzene yiğen diyolarsa. İyi ki yiyen dememiş.
Şu yazım hatalarına ben de çok kıl oluyorum.
Direkt konuştuğu gibi yazıyorlar. Tamam hadi -de.yi falan ayrı yazmaz, bilmez olabilir ama deyil ne demektir Allah aşkına? Biz konuşurken bile deyil demiyoruz ki. Yani marketlerde,broşürlerde görüp bile öğrenilebilir ya da bağzı demek falan
Ay çok gıcık oluyorum ya.
Kültür her zaman önemlidir.
Yaklasik uc hafta once eski ilkokul arkadasimla tekrar konusmaya basladik,
ikimizde suan 26 yasindayiz, o benden bir kac ay buyuk.
Benden buyuk olmasina ragmen ilkokulda bile bir sinif arkamdaydi.
Neyse gelelim sorunumuza, biz yurddisinda dogduk buyuduk.
Haliyle fark etmisinizdir yazdigim yazi bir cok hatalarla dolu.
Lakin o birsey yazmaya kalksa yaptigi hatalar ilk okulda yapilan hatalar gibi.
Degil yerine deyil demesi, razi yerine ragzi, ve buna benzer bir cok hata,
bu sadece turkce dili icin gecerli degil, yasadigimiz ulkenin dilinde bile kendini zerre kadar gelistirmemis,
Yazistigimiz zaman ister istemez takiliyorum.
Egitim seviyesini simdiye kadar hic umursamadim,
gecenlerde belki ufku acilir diye bir belgesel tavsiye etmistim,
ilk bolumune bakti guzelmis dedi, belgeselin ikinci bolumunude izleyim biseyler daha ogreneyim demedi.
Eline kitap almamayi gec, belgesel demi izlemez insan.
Benmi abartiyorum bu durumu?
Saka yapmak zeki insanlarin isidir, saka bile yapmayi beceremiyo yaa
Bu adamdan adam olurmu. Kibarca yaptigi hatalari duzeltmeye calisiyorum ama nereye kadar..
Ha bu arada babasi sayesinde kendisi dukkan sahibi, hali musamba felan satiyor.
Musteri olmadigi zaman birsuru bos vakti var.
Arkana bakmadan kaç.Önceki sevgilim böyleydi,saf gibi 2 senemi verdim,ha adam olur ha olur diye bekledim yok.Adam yayık moddaysa kendini öldürsen kılı kıpırdamaz.Tecrübeyle sabit.
Bugune kadar kulturun ne kadar onemli oldugu konusunda hic oturup dusunmedim.
Hatalar sadece turkce dilinde olsa zoruma gitmez,
anlayisla karsilardim ama Hollandaca dilindede yapiyor bazen hatalar.
Bugune kadar hicmi fark etmedi aceba..
Tüm bu bahsettiklerinden hoşlanmak zorunda değil ki. Belki başka alanlarda çok iyidir...
Belki çok hoş zaman geçireceksinizdir, çok mutlu edecektir.. Belki kitap okuma sevgisini siz aşılardınız, belki dizine yatıp belgesel izlerdiniz vs... Ki bence bunları düşünmeyin, kendi kültür seviyenizde birisiyle görüşün.. Bi de aşk böyle şeylere hiç mi hiç bakmıyor. Belli ki bu adam size göre değil, ama aşağılamanız da gerekmez. Görüşmezsiniz olur biter. 3 haftadır görüşüp de evlilik hayali kurmanız ilginç doğrusu. Bi de soru eki mi ayrı yazılır, sevgili adayınıza öğretin.
.
Zaten belli ki bunun bir hata olduğunun farkında bile değil.
Benim de şimdiki sevgilimden önce iyi bir insan ama böyle dikkat etmeyen, kendini geliştirmeyen biri olmuştu. Yani artık ben kendimi daha fazla geliştirip ona öğreteyim diye düşünmeye başlamıştım.
Şuanki sevgilim bana öğretiyor resmen hep öyle birini istemiştim. Mesela kelime hazinemin fazla olduğunu düşünürdüm hep ama erkek arkadaşımla konuşurken bazı kelimeleri yeni öğrendiğim oluyor ciddiyimböyle olmalı bence.. Ha tabi bir çıtlat bakalım ya da açık açık söyle. Belki bir adım atar bu yönde. Günahını da almayalım şimdi.
Ciddi bir iliski niyetiyle tanistik, bu sebeple ileriye donek konusmalarimiz oldu.
Ayrica mutlaka bir yerde anadilimin Turkce olmadigini belirtmisimdir,
yazilim hatalarim mutlaka olur, cunku hic grammer dersi almadim.
ELbetteki her insanin iyi oldugu seyler vardir, bu yuzdem bugune kadar imla hatalarini gormezden geldim.
Iyi seyler goremedikce, bu hatalar gozumde buyur oldu. Sorunda bu :)
Bence baya batmış sana adamın hareketleri
Çok da sevmiyor gibisin
Şahsi fikrim de ben de kültürsüz erkeğe katlanamam
Kitap okumayan, dil bilmeyen falan
Ne bileyim ben İngilizce bir şey söylediğimde anlasın mesela
Ya da benle kitap okusun, tartışabilsin
Kelime hatalarına da çok gıcık olurum
Kısacası seni anlıyorum
O zaman bu eğitimleri beraber alın.. Bunlar aşılacak şeyler.. Önemli olan aynı dili konuşmanız, aynı duyguları hissedebilmeniz..
Tabi sevgi dahilinde bile rahatsız olman doğaldır.. o zaman 2 seçeneğe çıkıyoruz yine; ya yolları ayıracaksınız, ya da beraber öğrenmeyi teklif edeceksiniz.
Cahil değil ama kendini geliştirmek istemeyen insana benimde tahammülüm yok.Olmazdı da.
Sen düzelmesi için elinden geleni yapmışsın.Hem bu onun yararına da ama olmuyorsa ve buda senin kafana yatmıyorsa zorlamanın manası yok.Yol yakınken vazgeç
Evet! Insan ortak nokta olmasini ister. Bi araya geldiginizde ikinizinde iligisini çeken konular üzerinde tartismak,
biri kitap bitirdiginde, digerine vermek yada sidettle önermek. Ah esim ile ilk tanistigimiz zamanlara geri döndüm
Bu arada konu sahibinede sesleniyorum, sana hitap etmeyen erkek ile bosuna zaman kaybetme.
Hem kendi zamanina kaybediyorsun, hem ona umut veriyorsun. Elbette hayalindeki bir erkek ile bir gün tanisacaksindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?