Kendini sahipsiz hissetmek..

Aynı bizim evianlattın kız😂 babamdan 4 daire kaldı bize ve 3 kardeşiz, biri annemin üzerine. Birinde bi abim oturuyo eşiyle, dublexte annem ve diğer kardesim karısıyla. Annemle oturan kardesim bi senelik diğer kiradaki dairenin kirasını peşin alıp karısına evalmış başka semtte. Aslen düşününce diğer ikisi evlerde oturuyor ne para ödüyor , ğstğne bi de para alınanı alıyorlar. Ben yurt dışında kaynanamın babasından kalma evde kira karşılığı eşimle yaşıyorum. Hadibunlar alman . Ama benim türk ailem. Bana ne düğün ne nişan yapılmadı, eşim biriktşrdiğini koyup düğün yaptı. O zamanlar durumlar kötüydü annem bana ucuz bi bileklik taktı. Kardesim evlenirken kıza 5000 tl lik altın takı alıp bi de bunu banasöyleyip sen ne takacaksın görümcesin falan dedi annem. Sinirimden 100 tl taktım. Ailemden iyice koptum. Soğudum. Artık başka ülkedeyim de, zaten el kızıyım. Gercekten çok soğudum tüm ailemden, bi de annemin tek kızıyım hiç düşünmüyor ben kırılır mıyım alınır mıyım? Benim kınam bile olmamış .. yani diyeceğim o ki... senin de geleceğin benimkinden farklı değil, sıkı sıkı eşine sarıl. Bir ömür elinden tutacağın yanında olacak o çünkü🙏🏻🙏🏻
Bende ailemden cok acayip soğudum babam bütün cocuklarına ev aldı bana da biz ev alcaz yeter kirada oturmayım dediğimde aceleye gerek yok daha dur dedi hepsinin evini aldı ben 8 yıl kiracı olduktan sonra kendi biriktirdiğimiz parayla ev aldık ev hediyesi bile almadılar evlenirken herseyi en alt kaliteden yaptılar beni hor görüyorlar esimi de...Cok soğudum seslerini duymak bile beni yoruyor inan esim beyaz eşyaları kendi aldı bulaşık makinesi yoktu onu da utanmadan kendi evlerindeki ni verdiler niye böyle yapıyolar hiç anlamadım

Bende ailemden cok acayip soğudum babam bütün cocuklarına ev aldı bana da biz ev alcaz yeter kirada oturmayım dediğimde aceleye gerek yok daha dur dedi hepsinin evini aldı ben 8 yıl kiracı olduktan sonra kendi biriktirdiğimiz parayla ev aldık ev hediyesi bile almadılar evlenirken herseyi en alt kaliteden yaptılar beni hor görüyorlar esimi de...Cok soğudum seslerini duymak bile beni yoruyor inan esim beyaz eşyaları kendi aldı bulaşık makinesi yoktu onu da utanmadan kendi evlerindeki ni verdiler niye böyle yapıyolar hiç anlamadım
evin tek kızı sen misin çocuklarından .. Kız evladı olunca kocası baksın o etsin o yapmak zorunda oluyo.. Daha dun halam aynısı söyledi. Koca dedi karısının parasına guvenerek mi almış dedi :) bana laf çarpıttırıyor.. en çok bu koyuyor zaten.. Bende bana yok , sende baba var böyle oluyo.. cidden kocana bak sen boşver.. Kimseden Kimseye fayda yok..

Ayrı eve çıkın kimseye de minnet etmeyin kimseden de sahiplenme beklemeyin.
Boşa üzülürsünüz.
ayrı eve çıkmayı ben en basından istiyorum zaten hatta uzak olalım dedim her 2 tarafa. Halam böyle yapınca yenge fln kiraya konmya çalışınca bnde dedim ki ulan evimde otururum borcum bıtene kdr dedim naslsa evim.. sonra ev alır çıkar giderz dedim

Dershaneye sizin evinizin kirasiyla gönderiyor ?? İzin vermeyin madem .Birde inanın abinizle aklı bir calismasa yengeniz etkileyemez.Bir yenge olarak söylüyorum :)) benim eşim evet kiraya cokelim demedikce ben tek başıma etkili olamam .Lütfen önce kendi kaninizdan olana laf edin :)
abim düşünmez böyle seyleri kanımı tanıyorum. Çünkü yenge hnm dershaneye yazdırıcm dediğinde abim ne gerek var cocuk takdir aldı dedi olsun olsun yazdırıcm oldu. Abimn aklına kimse sokmazsa gelmez aklına.. abim suçsuz demiyorum karısına cvbını verebilirdi aaa bak para gelecek diye dusundugnde işine gelmiştir. ama biri söylemese aaa hadi bende parayı alayım böyle bişiy yapayım demez :)

anneniz yanınızdaymış asıl o yanınızda olmasa ne olacaktı
dünya malı için üzülmeye değmez
Allah yardımcınız olsun

anneniz yanınızdaymış asıl o yanınızda olmasa ne olacaktı
dünya malı için üzülmeye değmez
Allah yardımcınız olsun
o en buyuk dayanağım zaten..
emin ol dmala üzülmüyorum.. Azıcıkın birinn ağzından o senn hakkın lafını duysam helal hoş olsun dicem..
o kadar fedakarlıgıma bunlarsöylenenler dışlanmak koyuyor. ben o evin kızıyım. .

hala ne alaka ya? hala bence bu konuda dış kapının mandalı, ne diye sizin eviniz hakkında söz sahibi olabiliyor?

hala ne alaka ya? hala bence bu konuda dış kapının mandalı, ne diye sizin eviniz hakkında söz sahibi olabiliyor?
babasından kaldıgı için bu ev benm diyo.. baktım olmadı konustum olmadı nişandan snra avukat aracılıgı ile evımde oturucm.. sözleşmeyi de kendi adına yapmş abim.. aslında yaptgı suç.. ev sahibi kimse onn adına olmalı..

Artık biliyosunz temmuzda nişanım olacak.. daha çok erken biliyorum ama bazen nişanlanacagım adamla maddi durumları konuşuyoruz ev alırız fln. Benmde babamdan kalma evim var. Evlendikten snra ev alıncaya kadr orada otururz dedim borçlarmz bitene kdr ev küçük 1+1 oda kabul etti hem kira hem ev borcu ödemek zor olur dedim. Ama şimdi annemden öğrendim ki abim yengem ev almayı düşünüyorlrmış halamda anneme kiraları alırlr öderler demiş benmde evimi kastederek. Annemde önümüzde nişan düğün kızımz var demiş bu ne şimdi öyle kapanmş konu.. anneme konusucam dedim şimdi konuşman olmaz nişan bi olsun konusu açılır o zaman söylersin dedi şimdi durdk yere olmaz dedi söylersin abine dedi baktın yan çizio olumsuz konusuyo damardan vurursn dedi. Sustum şimdilik ama kendmide kötü hissettim .. yenge hnm ve halamn altından çıkıyo bunlr hep. Abimde karısına uyuyo doğal olarak. Kendmi yanlız hissettim eger bu ev mevzusunda da yanlız kalırsam iyice soğuyacagım ailemden. Annem mevlam bi yol gösterir dedi merak etme sen söylersin duruma göre bakarsn dedi. Şimdi halama söylersen ortada nişan yok akibiyetin belli değil der dedi. Bazen sus ne halleri var ise görsünler kendi işini kendin hallet diyorum kimseye minnet etme ..
Eğer ev sadece sizinse abiniz konuyu açtığında kesinlikle tereddüt etmeden biz evlenince orda oturmayı planlıyoruz ev alana kadar diye fikrinizi söyleyin. Ancak ev sadece sizin değilse o evin imkanlarından önce abinizin faydalanması daha doğru olur neticede siz daha nişanlı bile değilsiniz

Eğer ev sadece sizinse abiniz konuyu açtığında kesinlikle tereddüt etmeden biz evlenince orda oturmayı planlıyoruz ev alana kadar diye fikrinizi söyleyin. Ancak ev sadece sizin değilse o evin imkanlarından önce abinizin faydalanması daha doğru olur neticede siz daha nişanlı bile değilsiniz
kat irtifak tapusu benm uzerıme yani ev benm.. zaten öyle söyleyeceğim itiraz gelecek halam fln istemiyor oturmamı yani istemiyorum oturmanı abinn borcu var o alsın demiyor da.. abinlerin borcu var hem kızım uzak oturmanz sizin yararınıza diyor hem o alıyo seni senn parana guvenerek mi alıyo dio laf çarpıttırıyor oturmayayım diye..

kat irtifak tapusu benm uzerıme yani ev benm.. zaten öyle söyleyeceğim itiraz gelecek halam fln istemiyor oturmamı yani istemiyorum oturmanı abinn borcu var o alsın demiyor da.. abinlerin borcu var hem kızım uzak oturmanz sizin yararınıza diyor hem o alıyo seni senn parana guvenerek mi alıyo dio laf çarpıttırıyor oturmayayım diye..
İrtif hakkınız süreli mi sürekli mi?
Ayrıca halama laf düşmez. O bana ben ona güvenerek giriyoruz bu evlilik yoluna der kapatırım.

İrtif hakkınız süreli mi sürekli mi?
Ayrıca halama laf düşmez. O bana ben ona güvenerek giriyoruz bu evlilik yoluna der kapatırım.
süreli mi sürekli demek ne demek? tapu yani ..
kat irtifak tapu ve kat mulkıyet tapu olarak 2ye ayrılıyor ya

süreli mi sürekli demek ne demek? tapu yani ..
kat irtifak tapu ve kat mulkıyet tapu olarak 2ye ayrılıyor ya
İrtifa kullanma hakkı anlamına geliyor .eğer süre belirtilmemişse süreklidir. O yüzden sordum. O zaman kimse sizden habersiz bu konuyla ilgili kararlar alamaz

İrtifa kullanma hakkı anlamına geliyor .eğer süre belirtilmemişse süreklidir. O yüzden sordum. O zaman kimse sizden habersiz bu konuyla ilgili kararlar alamaz
ben anlayamadım.. İrtifa kullanımı ve İrtifak tapusu aynı şey mi değil mi?
ve zaten müteahit yani e devletten baktıgımda da kar irtifak tapusu olarak yazıyor..

Back
X