Eğer problemin sebebi sen değilsen neden sen suçlanıyorsun?19 yaşındayım aslında problemin ne olduğunu sanırım çözdüm her zaman bir problem olsa hep ben suçlanıyorum sanırım bu sessizliğimden kaynaklı bir ortama girince de yabancı hissediyorum özgüvenli değilim aslında kimseye kötüde davranmam güleryüzlüyüm sanki kimse beni tanıyamıyor daha doğrusu kimseye güvenemiyorum da. Bir an mutluysam diğer an karalar bağlıyorum, Kendimi de çok değersiz hissediyorum Değişmek içinde çabalıyorum
Eğer problemin sebebi sen değilsen neden sen suçlanıyorsun?
Eğer suçsuz yere olay sana kalıyorsa, hakkını savunmamandandır. Hakkını savunmayı öğren.. Aynada kendinle konuş, ayna karşısında sesli kitap oku, insanlarla konuşurken tedirgin davranma, dik duruşlu ol, kendine saygı duyduğun an, sorunlarını çözmeye başlarsın. İnsanlarla konuşurken iki kaşının ortasına bak.. Her davranışında kararlı ol..
Üniversiteye gitmiyorsan, çok çalış, kazan ve o ortamdan uzaklaş.. Ailene muhtaç kalmadan, kendi ayaklarının üzerinde dur ve çalışıp, kendi paranı kazandıkça senden mutlusu ve güvenlisi olmaz emin ol.. Gereksiz şeylere takılma.. Meslek sahibi ol ve hayatını kendin için yaşa.. Birde psikolog yardımı al baş edemezsen. Geçmiş olsun.Teşekkür ederim. sinirli ebeveynler tarafından büyütüldüm her zaman suçlu olan ben oluyordum mahallede çocuk kavgası olsa ben de karışsam babam bana kızardı halen de bu böyle yani bir özgüven kaynağım yok aslında. Destek olacak kimse yok hal böyle olunca, insanlar da böyle eleştirip dışlayınca geri çekilen ben oluyorum içime kapanıyorum bir şeyler hakkımı savunmak istiyorum ama ya bu cesareti bulamıyorum ya da sulu gözlülüğüm tutuyor kardeşimle bile konuştuğumda abartığımı söyleyip geçiyor benim de psikolojimi bozma diyor nereden başlamalıyım ben işi. Sosyal medyayı artık kullanmıyorum her ne kadar tam uygulayamasam da artık onları düşünmemeye çalışıyorum sonuçta vicdanen rahatım. Bazen diyorum hep herkes kırıcı konuşuyor beni düşünmüyorlar ben neden böyle düşünüyorum birazda onlar beni düşünsün diyorum anladıkları dilden konuşmak istiyorum sonra iç sesim saçmalama bu sen değilsin diyor
bana mi sordun? tag vermedigin icin anlasilmiyor da.Peki benim durumunda siz olsanız ne yaparsınız nasıl davranırsınız?
tamda dediğin gibi sürekli üzülen sen olunca yumuşak kalınmıyor ve sanırım bir çatışma halindeyim keşke biraz daha umursamaz bir insan olabilsem belki bunu öğrenirim.Karşındakini kırmamak için çabalamak güzel ağzı bozuk boş konuşan kalpsiz birinden daha iyidir yalnız bunu anlamayıp tepene çıkan aşağılayan insanlarda olacaktır herşeyi çok bilen insana üstten üstten bakan tipler hani zaten sende onlardan uzak dur benimde arkadaşım yok ama güçlü olmaya o kadar alışmışımki yani kendi gözyaşını kendi elinle sildikten sonra pekte yumuşak kalpli kalınmıyor sende en azından 1 kişi bile olsa seni anlayacak temiz kalpli boş ve çok konuşmayan bi arkadaş bulabilirsin belki bunlar yalnızlıktandır bende biri kötü bişey dese önce cevabı yapıştırır sonra 1 gün aklıma takılır elbet ama uzatmamak önemli herkesi kafaya takacak olsak herkes bişeyler diyor daha çok sevgiye açsın galiba kendine ödüller ver sevdiğin şeyleri al ve yap geçici bi durum olsa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?