Kendini Sevme

respond

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2016
11
1
1
Merhaba Hanımlar
Uzun zamandır buraları takip ediyorum ve ben de bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum.

Kendimi bildim bileli çok kırılganım en ufak bir şeye hemen alınıyorum ve bu durum beni çok üzüyor günümüzde insanları tanıyorsunuz ağzı olan herkes konuşuyor. Ben genelde kırıcı olmamaya çalışıyorum çünkü kırılmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Alttan almaya çalışıyorum, kibar davranmaya ve iyi olmaya çalışıyorum ama büyüdükçe kendimden nefret ettiğimi ve kendimi hiç tanımadığımı hissediyorum sanki kaybolmuşum gibi Sanki bu dünyada hiç kimsem yokmuş ve hiç kimse beni sevmiyormuş gibi geliyor ve çok daha fazla üzülüyorum
Sanırım ben kendimi sevmiyorum. Normalde bir insan neden bir başka insanın seni sevip sevmemesine bu kadar takar. Mesela 2 yaşındaki birisinin bile seni sevmiyorum demesi beni ağlatabiliyor. Biliyorum çok can sıkıcı, birilerini anlatmak istiyorum ama en yakınımla bile konuşurken gözlerim doluyor, dayanamıyorum. Okulda bile kimse benimle konuşmazdı hep dışlanırdım kimse benimle oynamak istemezdi. Herkesin birbirini iyi davranmasını istiyorum ama malesef bu mümkün olmuyor. Sanırım ben çok sıkıcıyım ya da itici gösteren bir şeyler var ne olduğunu bilemiyorum ama insanlar işleri düşünce ne de güzel yanıma geliyor ( o zaman itici gelmiyor muyum?) İnanın bu konuyu çok düşündüm ekstra iyi olayım dedim yine en kötü ben oldum Aslında en çok kendime üzülüyorum keşke biraz boşverebilsem beni bir saniye bile düşünmeyen insanları düşünüyorum habire, neden böyle dedi diye. En anlamsızı da sosyal medya bir arkadaşım beni silince de çok üzülüyorum oysa ben onu seviyordum diyorum
En azından değer verdiğim, üzerlerinde ufacıkta olsa bir iyiliğim olan insanların beni unutmasına çok üzülüyorum

- Beni şımarık bir çocuk gibi algılamayın Ülkemizde dünyada ne sorunlar ne hastalıklar var görüyorum bunlara da çok üzülüyorum keşke elimden bir şey gelse -

Yani diyorum ki üzüntü hastalığına mı yakalandım. Kendimi neden değersiz hissediyorum (ama insanlar öyle davranıyor) Nasıl kendimi sevebilirim. En çok kendimi sevmeyi, kendimle barışık olmak istiyorum. Neleri yanlış düşünüyorum Lütfen bir yol gösterin nefes almak istiyorum mutlu olmak istiyorum herkesi mutlu etmeye çalışıyorum ama ben mutsuzum neden dışlanıyorum bir sürü soru... ama arkadaşımda hiç yok. Öğrenilmiş çaresizlik oldu kimseyle arkadaşta olmak istemiyorum biliyorum dışlanacağımı. Özgüvenim hele hiç yok

Teşekkür ederim...

hayat yorgunu olmak diye bir kullanim vardir ve bu, yasi ileri olanlari degil de yasanmisliklari ileride olanlari betimler.

yorgunsunuz; yorgunlugunuz evveliyatla kendinizle barismanizla gecer. gerisi corap sokugu gibi takip edecektir birbirini. R respond

Kac yasindasin?
Ilk önce olmayan hastalik sallamasa insanlar keske. Hayatta hersey olabilir ..yanlis düsünceler psikolojik problemler olabilir ama bunlar gelip gecebilir de yani kalici degildir eger insan sabit fikirlere yapismaz ve degisik bakis acilarina acik olursa gelismek isterse. Hayat inisli cikisli cesit cesit. Ve senin büyük bir sorunun oldugunu düsünmüyorum..sadece kendini tanimaya calisiyorsun. Sorular soruyorsun ve en önemlisi sorguluyorsun. Sorgulamak cok güzel birsey keske herkes böyle olsa. Zamanla sorularinin cevabini bulursun eminim. Sabit fikirlere yapisma yeter ki.. mesela dislanacagimi biliyorum o yüzden yeni arkadasliklar kurmuyorum deme düsünme. Öyle düsünürsen zaten öyle bir yaklasim sergilersin kendi sonunu kendin hazirlarsin.

Senin yaşadığın durumda kendini değersiz hissettirecek bir durum yok..
Boşuna üzüldüğünü anladığın an her şey normale döner merak etme.. İnsanları kafana takmamayı öğrendiğin gün tüm sorunların biter.. Her ne yaparsan önce kendin için yap, kendin için düşün, ama bencillik sınırlarına girmeden.. İnan kendini motive ettiğinde başarırsın. Sosyal medyadaki silen arkadaşlar hikayesine takılma, yada kapat.. Kendini dinle sadece.. Zaten orada insanlara bakarsan şu ne demiş, bu ne etmişe takılırsın, kaldıki sosyal medyayı aktif kullanan insanlar aslında, orada yansıttıklarının tersi bence.. Ben bakmayanlardanım..
Biraz dur, kendini izle bence.. Boşver etrafı, klavye delikanlılarını ve klavye çemkiricilerini..
Ruhuna acımıyorsan, bari beynindeki hücrelere acı

19 yaşındayım aslında problemin ne olduğunu sanırım çözdüm her zaman bir problem olsa hep ben suçlanıyorum sanırım bu sessizliğimden kaynaklı bir ortama girince de yabancı hissediyorum özgüvenli değilim aslında kimseye kötüde davranmam güleryüzlüyüm sanki kimse beni tanıyamıyor daha doğrusu kimseye güvenemiyorum da. Bir an mutluysam diğer an karalar bağlıyorum, Kendimi de çok değersiz hissediyorum Değişmek içinde çabalıyorum

Eğer problemin sebebi sen değilsen neden sen suçlanıyorsun?
Eğer suçsuz yere olay sana kalıyorsa, hakkını savunmamandandır. Hakkını savunmayı öğren.. Aynada kendinle konuş, ayna karşısında sesli kitap oku, insanlarla konuşurken tedirgin davranma, dik duruşlu ol, kendine saygı duyduğun an, sorunlarını çözmeye başlarsın. İnsanlarla konuşurken iki kaşının ortasına bak.. Her davranışında kararlı ol..

Teşekkür ederim. sinirli ebeveynler tarafından büyütüldüm her zaman suçlu olan ben oluyordum mahallede çocuk kavgası olsa ben de karışsam babam bana kızardı halen de bu böyle yani bir özgüven kaynağım yok aslında. Destek olacak kimse yok hal böyle olunca, insanlar da böyle eleştirip dışlayınca geri çekilen ben oluyorum içime kapanıyorum bir şeyler hakkımı savunmak istiyorum ama ya bu cesareti bulamıyorum ya da sulu gözlülüğüm tutuyor kardeşimle bile konuştuğumda abartığımı söyleyip geçiyor benim de psikolojimi bozma diyor nereden başlamalıyım ben işi. Sosyal medyayı artık kullanmıyorum her ne kadar tam uygulayamasam da artık onları düşünmemeye çalışıyorum sonuçta vicdanen rahatım. Bazen diyorum hep herkes kırıcı konuşuyor beni düşünmüyorlar ben neden böyle düşünüyorum birazda onlar beni düşünsün diyorum anladıkları dilden konuşmak istiyorum sonra iç sesim saçmalama bu sen değilsin diyor

Üniversiteye gitmiyorsan, çok çalış, kazan ve o ortamdan uzaklaş.. Ailene muhtaç kalmadan, kendi ayaklarının üzerinde dur ve çalışıp, kendi paranı kazandıkça senden mutlusu ve güvenlisi olmaz emin ol.. Gereksiz şeylere takılma.. Meslek sahibi ol ve hayatını kendin için yaşa.. Birde psikolog yardımı al baş edemezsen. Geçmiş olsun.

Bende herşeye gözü dolan çıt kırıldım insanları pek sevmiyorum rahat edemiyorum yanlarında her dediğime kırılıcak diye. Bence bu yüzden insanlar senden uzaklaşıyor az rahatbdavran kimsenin dediğini takma bak kimse senden kaçmaz

Teşekkür ederim tek temennim bu. Hep bunu merak etmişimdir neden sürekli dışlanıyorum diye tamam biraz sessizsim ve sosyal ortamda rahat hissetmiyorum ama bir insana da böyle mi davranmak gerek her şey sohbet, neşe, gülücük, her şey genç olmak mı bilmiyorum ben böyle birisi değilim
Sence yazarken itici mi yazıyorum keşke kendime dışarıdan bakabilseydim aslında buna çok inanıyorum insanın kalbinin güzelliği dışarıya nasıl yansıyorum bilmiyorum ama düşündükleri kadar korkunç birisi değilim bunu biliyorum

Galiba benim bi fikrim var.En azından neden bu durumda olduğunuza dair.Birincisi insanlar çok kırılgan çabuk küsen alınan insanlara tahammül edemiyor.İkincisi sürekli başkalarına kırılan ve alınan insanların tek dertlerinin de bu olması, ve dertleşme esnasında sadece bunları anlatmasıda insanları uzaklaştırıyor.Nerden biliyorum çünkü böyle insanlarla bende görüşmüyorum.Yalnız kalmanızın sebebi bence bu.Yani iyi yada kötü biri olmanızdan değil, bu yüzden insanlara karşı ekstra iyi olmanız hayatınızda bişeyi değiştirmez.Çünkü sorun bu değil.Yurtta bi kızla tanıştık bahçede arkadaşlarla otururken.O kadar iyi niyetli okadar tatlı bi kızdıki.Fakat konuştukça ne kadar kırılgan ne kadar alıngan olduğu ortaya çıktı.Çünkü konu konuyu açıyor ve konuştuğumuz insanın bakış açısını duyuyoruz dinliyoruz.Ve buna göre değerlendiriyoruz.Erkek arkadaşıyla nasıl problemlerinin olduğunu nelere kızdığını alındığını küstüğünü anlattı, sonra bunu çok kafaya taktığını gördük.Sonra yurttan başka bi arkadaşıyla yaşadığı sorunları anlattı, yaşadığı tartışma sonrası ağladığını öğrendik.O gün kendisine biraz akıl verdik, ama daha sonra diğer toplanmalarımızda kendisini çağırmadık numarasını aldığımız halde.Çünkü kimse istemedi, çünkü herkes düşünce yapısını çok saçma bulduğunu, bu kadar kırılgan insana ve çabucak küsen insanlara tahammül edemiceklerini söylediler.Bize karşı aynı tepkileri vermese dahi, yani bize kırılıp alınıp küsmese dahi onun dertlerini dinleyemiceklerine kanaat getirdiler.Getirdiler diyorum ama bende dahil yani bende böyle düşündüm.Ve bu yüzden kendisiyle bidaha görüşmedik.Karşılaştıkça selamlaşıp hal hatır soruyoruz ayaküstü en fazla.Bu yüzden sizede insanların bakış açısının böyle olduğunu düşünüyorum.O kızda baya iyi niyetli tatlı bi kızdı ama istemedik.Çünkü mesele iyi kötü olması değildi.Bu yüzden sizde bu yönünüzü törpülerseniz arkadaş konusunda sıkıntı çekmezsiniz.Bu yüzden çok iyi davranmaya sürekli alttan almaya filan çalışmanıza gerek yok.Sorununuzu tanımlayamamışsınız.

R respond okuyor musunuz?
19 yas hayat sorgulamalarinin patlak verdigi, kimilerinde de yeni basladigi yillara tekabbul eder.
lutfen ise kendinizi sevmekle baslayin. guc bir anda bir eliniz diger elinizi tutsun mesela... yapabilirsin respond diye destek olsun?
o eli illa baska bir elin tutmasina gerek mi var?

İnsanların bu tarz insanlar sevmediklerini biliyorum. Ben de kendimi sevmiyorum bu yüzden kendimi sevmek istiyorum aslında ben sürekli kendi sorunlarımla yakınan bir insan değilim sohbette fazla konuşacak konuda bulamam biraz kasıntıyım bunu da hiç sevmiyorum yani sadece şuna üzülüyorum mesela benimde sevdiğim değer verdiğim biri neden diğerleri gibi bana da öyle davranmıyor ama hep böyle yani bu aşk meşk değil basit bir abladan örnek veriyorum ben de bugün buna karar verdim hayatımın merkezinde ben olmak istiyorum en çok kendimi ben sevmek istiyorum ve herkese hak ettikleri kadar davranmak istiyorum ne diye bir kere gelebileceğim bu hayata en ufak bir şey için üzülüyorum

Peki benim durumunda siz olsanız ne yaparsınız nasıl davranırsınız?

Konuma cevap veren herkese.
Ve hepinize çok teşekkür ederim sorunlarımı paylaşmak çok rahatlatıcı yüzyüze bu kadar rahat değil

Karşındakini kırmamak için çabalamak güzel ağzı bozuk boş konuşan kalpsiz birinden daha iyidir yalnız bunu anlamayıp tepene çıkan aşağılayan insanlarda olacaktır herşeyi çok bilen insana üstten üstten bakan tipler hani zaten sende onlardan uzak dur benimde arkadaşım yok ama güçlü olmaya o kadar alışmışımki yani kendi gözyaşını kendi elinle sildikten sonra pekte yumuşak kalpli kalınmıyor sende en azından 1 kişi bile olsa seni anlayacak temiz kalpli boş ve çok konuşmayan bi arkadaş bulabilirsin belki bunlar yalnızlıktandır bende biri kötü bişey dese önce cevabı yapıştırır sonra 1 gün aklıma takılır elbet ama uzatmamak önemli herkesi kafaya takacak olsak herkes bişeyler diyor daha çok sevgiye açsın galiba kendine ödüller ver sevdiğin şeyleri al ve yap geçici bi durum olsa gerek

ben de son derece zor bir anne ile buyudum. maddi ve manevi anlamda cok guclu bir anne ile... bunun olumlu oldugu kadar, olumsuzluklari da oldu karakterimde. bir kere hep onaylanma korkusu tasidim. belki de karakter yapim buydu, bilemiyorum.
kendimi 28 yasima dek hic sevmedim. 28 yasimin karli bir aksaminda, cok gec bir saatte taksi bulamadigim icin cok dik bir yokustan yuruyerek inmeye cabaladim. korktum ve biraz evvel onerdigim yontemle kendime telkin verdim.
o gun sevdim kendimi.
hayatta donemec olan anlar vardir, henuz zamani var belki sizinki icin... ama bulacaksiniz onu. yeter ki farkinda olun :)

tamda dediğin gibi sürekli üzülen sen olunca yumuşak kalınmıyor ve sanırım bir çatışma halindeyim keşke biraz daha umursamaz bir insan olabilsem belki bunu öğrenirim.
Ne mutlu sana semurcan kendini seviyorsan :)
Konuyu açtığımdan beri daha iyi hissediyorum teşekkürler tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…