• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendınıze ayda ne kadar harcama yapıyorsunuz

hamra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
56
0
86
Bursa
Kendınız için ayda ne kadar harcama yapıyorsunuz olmazsa olmaz dedıgımız ıhtıyaclarımız nelerdır ?

Valla zor bir soru olmuş..
Değişiklik gösteriyor tabiki ama...
120-YTL sigaram..
100-YTL minimum kuaför masrafım.
200-YTL minimum kıyafet masrafım..

Demek ki ayda 450-YTL civarında özel ihtiyaçlarıma harcıyorum.. :uhm:

bencede zor bir soru olmuss..
150 euro sigaramm
100 euro kuafor
100 euro kiyafet masraflarim..
350 euro ayLik Kendi Masrafin Oluyoo

Dikkatli harcarım,abartmamaya çalışırım genelde..yerimseniben
150 sigaram tutuyor..
Kuaför masrafım 200ü buluyordur sanırım..:smiley-cool:
Kıyafet,ayakkabı,çanta çok orijinal bir şey bulursam alıyorum,her ay almadığım da oluyor yani..şutarafagitti

tabiki her ay aynı rakamlar çıkmıyor
bazen daha çok bazen daha az
genlede çok para harciyorum galiba
eskiden annem-babam şimdide eşim öyle diyor sengözlerimebaksanab
alişverişe her ay cıkmıyorum ama çıktığım zaman ortalama 500 ytl tutar
kuaför 200 ytl
kozmetik, parfüm gibi ivir zivira çok harciyorum oda 100-150 yi bulur ortalama

Valla ben kendimi bu konularda tutmaya calissamda yinede gidiyor paraciklar:

120- 130 € Benzin (Allahtan isyerim cokda uzak deil)
20-30 € yeme icmem( evden götüryorum geci cogunlukla daha lezzetli ve saglikli oluyor bence)

onun haricinde cok da fazla bi masrafim olmuyor, ev icin haric tabiki. 2 ayda bir cikarim kiyafet icin ne ihtiyacim varsa alirim, kuaförde 3-4 ayda bir zaten.

anam ben ne kadar az para harcıyorum:teytey:
ayda en fazla özel bir yere gitmeyeceksem fön çektiriyorum 14 ytl;iki kere kaş alırıyorum;16 ytl;iki ayda bir manikürüm var(her ay yaptırmam)al yarısını o zaman 5 ytl.toplam kuaför masrafım 35 ytl..şutarafagitti
sigaram yok:sm_confused:
diğer özel masraflarım da toplasan 20 ytl olur;oje,ruj vs..
kıyafet masrafım her ay ufakta olsa bir şey alırım.ama dengelerim.ona da 50 ytl desek..
haaaa 6 ayda bir de kendi saçım üzerine röfle yaptırırım.100 ytl de ona veririm.onu da ay bazına böldüğünde 100/6=16.66 ytl düşer
toplamda benim masrafım 121.66 ytl imiş..
vayyyy beeeeeeee dur bi öpeyim kendimi..Şeniz

Son düzenleme:
ayda en fazla özel bir yere gitmeyeceksem fön çektiriyorum 14 ytl;iki kere kaş alırıyorum;16 ytl;iki ayda bir manikürüm var(her ay yaptırmam)al yarısını o zaman 5 ytl.toplam kuaför masrafım 35 ytl..şutarafagitti
kıyafet masrafım her ay ufakta olsa bir şey alırım.ama dengelerim.ona da 50 ytl desek..
haaaa 6 ayda bir de kendi saçım üzerine röfle yaptırırım.100 ytl de ona veririm.onu da ay bazına böldüğünde 100/6=16.66 ytl düşer

bravo tutumlu karısın bacım...bidaha öp kendini bide ben öpeyim seni..Şeniz

(tabi diğer arkadaşlarada tutumsuz demiorum herkesin bütçesi,zevki,harcaması güzelliği kendine..:teytey::smiley-cool:)

sırnaşık şey
nekadar tutumlusun arkadaşım yaww
dur bide ben öpim seni alının ortasından a.s.

kafamçokkarıştı
kafam karıştı yaa:

ben ayda 200-300 sadece iş için yol ve yemek parası harcıyorumsenağlama sinir bir durumsenağlama

sigaram yok(bıraktım 3-4 sene evvel, anca 3-4 ayda bir muhabbetle bir-iki tane :icecream:)

kuaföre yılda 1-2 defa gidiyorum, kestirme amaçlı, sıkıntılı insanım saçıma bir şey yaptıramıyorum:1no2: yani 20/12 desek 2 ytl tutmuyor.

makyajla da aram yok, sorunluyum ben :utangac: ancak özel bir yere gidilecekse yaparım, yılda bir tane falan ürün alırım, kullanmayınca bitmiyor, bir gün için de yeni şey almıyorum.:uhm:

Kıyafet bazen 3-4 ay bir şey almam bazen bir günde toparlarım ama çok para vermem, en çok ayakkabı tutar, CADIARZUkaba hesapla 600-700 desek yıllık 660/12=55 YTL galiba

Ama konserimden, tiyatromdan geri kalmama kararı aldım geçen sene; e baktım da iyi etmişim değil mi? önemli olan kendimizi mutlu edeceğimiz şeylere para harcamamız bence. İş yeri başta olmak üzere bazı arkadaşların beni eleştirmesini anlamıyorum, ay makyaj yap vb.Ben onlara diyor muyum, daha az makyaj yap, her gün fön çektirme diye, haksız mıyım? Önemli olan zevklerimize uygun para harcamak.

Bir de baktım ki sigara gerçekten iyi bir rakam tutuyormuş, yani kendime mükafat olarak bilet fiyatları pahalı da olsa istediğim oyun ve konserlere bilet almalıyım, değil mi?:icecream:

vala ben de tutumluyum galbasırnaşık şey

sigaram yok çook şükürrr...

kaş aldırma vs derdim hiç olmadıı çokşükürrr..

2-3 ayd abir kuaföre uğrarım saçlara şekil vermesi için.

100e yakın yol masrafım(işe giderken) oluyor başka da bişey alışveriş vs yaparsam zorlasan 150 liraa.. sevdim kendimi şimci:1hug:

sigaram yok evim işime yakın yol paramda yok kıyafet aya bölersek 70 felan makyajda yapmıyorum artık kuaförde 2 yıl öncesine kadar coktu ama şuan 4 ayda bi kesim ulen ben ne bedava kadınmışım ama bende market hastasıyım cok alışveriş yaparım ayda 400-500 bide ucak seyehati eskiden kocişime ucardım şimdide anneme ama yinede size göre tutumluymuşum.

yaw kızlar ben neye bu kadar harcıyorum kredi kartım 1176 ytl geliyor
ama eve ben harcıyorum bana ben harcıyorum eşime ben alıyorum
o zaman normal ya napim dimi ama bu arada benzinde benden
o da allahtan ki dizel çok müsrifim çok

CADIARZU
demek ki hala sigara içiyor olsaydım en az 100 ytl harcamam olacaktı, bu da yılda 1200 eder:1shok:

ay konuyu açan arkadaştan allah razı olsun, ben de tatil bütçesi yapmaya çalışıp duruyorum. desenize sigara parasıyla 2 hafta tati yapacağım bu sene:sm_cool::dance:

ay kendimi öpeyim ben deŞeniz:1hug::icecream::utangac:

yaw kızlar ben neye bu kadar harcıyorum kredi kartım 1176 ytl geliyor
ama eve ben harcıyorum bana ben harcıyorum eşime ben alıyorum
o zaman normal ya napim dimi ama bu arada benzinde benden
o da allahtan ki dizel çok müsrifim çok

ee, eşin ne yapıyor???:uhm:
eve de, kendine de, eşine de sen harcıyorsan bence çok normal o tutar, ama yakında :emir_bebek: gelince daha da artacak değil mi?sengözlerimebaksanab

ooo kızlar bazılarınız aylık harcamasıyla bizim aile geciniyor ben kendime hiç harcama yapamıyorum malesef 9 yıllık evliyim 2 ayakkabı kuaföre hiç ugramam sacımı ark veya eşime kestiririm makyaj kullanmıyorum sigaram yok kıyafete gelince yıllık toplasam 5veya 6 yı gecmez tiyatro sinama yolunu bilmem ben ölmusum de aglayanım yok dicem ama çevreme bakıyorumda onların yasantısından daha tatlı gibi benim yasantım o yuzden dert etmiyorum isteklerimi önemseyen bi eşim 3 tane dunya tatlısı kendileri kuçuk hareketleri buyuk yavrum var onlara harcama yapmak kendime harcama yapmaktan daha çok mutlu ediyor beni imkanlar sınırlı olunca mutlaka secmek zorundasın bende yavrularıma harcama yapmayı tercih ediyorum çok uzun oldu neyse yasakkelime

Yol param ayda 5*30 = 150ytl
Yemek param 5*30=150 ytl civarı
kıyafete ayda en aşagı + kıyafetlerden taksitler 250 ytl
abur cubur desen 150

Toplarsak = 700 Ytl (toplamadan öncede öylesine içimde 700 civarıdır dedim toplayıncada 700 çıktı demekki tahmini kuvvetli :)))

ama bu ay kendimi kısacam hatta konuda açmıştım çok kıyafete para harcıyom diye bu ay maaşımı aldım 500 ünü direk bankaya yatırdım..

ooo kızlar bazılarınız aylık harcamasıyla bizim aile geciniyor ben kendime hiç harcama yapamıyorum malesef 9 yıllık evliyim 2 ayakkabı kuaföre hiç ugramam sacımı ark veya eşime kestiririm makyaj kullanmıyorum sigaram yok kıyafete gelince yıllık toplasam 5veya 6 yı gecmez tiyatro sinama yolunu bilmem ben ölmusum de aglayanım yok dicem ama çevreme bakıyorumda onların yasantısından daha tatlı gibi benim yasantım o yuzden dert etmiyorum isteklerimi önemseyen bi eşim 3 tane dunya tatlısı kendileri kuçuk hareketleri buyuk yavrum var onlara harcama yapmak kendime harcama yapmaktan daha çok mutlu ediyor beni imkanlar sınırlı olunca mutlaka secmek zorundasın bende yavrularıma harcama yapmayı tercih ediyorum çok uzun oldu neyse yasakkelime

en güzeli bu işte keşke bizde yapabilsekk.. işte senin gibi harcamasını bilenler kendinden kısanlar kalkınırlar ev bark sahibi olurlar bizim gibileride ayın sonunu zor getirirler..

Kuaför masrafım ortalama 100 ytl ,sadece fön cektiriyorum
yemek masrafım 200 ytl
kıyafet,ayakkabı çanta, masrafım ne yazık ki aylık 800 ytl civarı:(tam bir kıyafet delisiyim,almadan yapamıyorum:(
Kişisel bakım ürünleri için de 100 ytl desek:(gitti bizim masş,biri bana tutumlu olmayı ögretsin:D

Back
X