Kendinizi aşırı öven kayınvalide ve kayınpeder hakkında...

Siz ne yapıyorsunuz bu durum karşısında :)
Bazen lafı değiştiriyorum başka bir şey konuşuyor gibi yapıyorum veya o an da yanınızda kim varsa ona başka bir şey soruyorum hiçbir şey yapamıyorsam kalkıp ay çok susadım deyip gidiyorum asla dinlemiyorum asla oturmuyorum onlar kendilerine överken sonra var ya Kendi kendilerine kalıyorlar övmekle 🥴

Bazen lafı değiştiriyorum başka bir şey konuşuyor gibi yapıyorum veya o an da yanınızda kim varsa ona başka bir şey soruyorum hiçbir şey yapamıyorsam kalkıp ay çok susadım deyip gidiyorum asla dinlemiyorum asla oturmuyorum onlar kendilerine överken sonra var ya Kendi kendilerine kalıyorlar övmekle 🥴
Çok iyi yapıyormuşsunuz :KK71:

Bizde de var bundan bi tane. Sürekli ama sürekli kendisini, çocuklarını ya da kendi tanıdığı bizim selam naberden öteye geçmeyen muhabbetimiz olan insanları över. Bıraksan saatlerce konuşur, anlatır ama biz ne yapıyoruz, bırakmıyoruz 😀 baktık bu başlıyor yine birilerini övme seansına hooop konuyu değiştiriyoruz, telefonları elimize alıyoruz ya da o an aaa şunu yapmamız lazımdı diyip kalkıveriyoruz bazen direkt yaa o şöyle değil miydi, yoo biz bunun hakkında bunu duyduk diyip bozup atıyoruz. Ha takıyor mu dersen takmıyor yine aynı ama en azından biz içimize patlamıyoruz.

Bizde de var bundan bi tane. Sürekli ama sürekli kendisini, çocuklarını ya da kendi tanıdığı bizim selam naberden öteye geçmeyen muhabbetimiz olan insanları över. Bıraksan saatlerce konuşur, anlatır ama biz ne yapıyoruz, bırakmıyoruz 😀 baktık bu başlıyor yine birilerini övme seansına hooop konuyu değiştiriyoruz, telefonları elimize alıyoruz ya da o an aaa şunu yapmamız lazımdı diyip kalkıveriyoruz bazen direkt yaa o şöyle değil miydi, yoo biz bunun hakkında bunu duyduk diyip bozup atıyoruz. Ha takıyor mu dersen takmıyor yine aynı ama en azından biz içimize patlamıyoruz.
en azından içimize patlamıyoruz kısmı çok mantıklı bu arada bu bayram bakalım neler olacak.

O kdr tanıdık ki. Şunu duydum biz hepimiz uzun boylu ve mavi gözlüyüz 🤣 bendenizde kısa ve kahverengi gözlü. Açik öğretim mezunu çocuklarını (küçümsemek için değil asla annesinin söylediklerine göre değerlendirmek için) öyle bi anlatıyor ki Harvard ya da Oxford dan dereceyle mezun olmuşlar sanırsın. Kaynım yabancı dil kursuna gitmiş sadece birkaç kur iyi dil biliyor diyor falan. Görümcem hazır mantı yapar sanırsın kendi açtı elleriyle kızım herşeyini kendi yaptı der. İlk başta hem sinir bozucu hem hakaret gibi gelirken şimdi alıştım uğraşmıyorum bile. Siz de kendinizi övün çok zevkli oluyor
Benimkiler bi kere yaptıkları patates püresini, vallahi bildiğiniz patates püresi, öyle bi övdüler ki dersiniz elde baklava açmış 😂 bir de benim sınava hazırlandığım dönem şey lafı çok dönerdi "ay ben çalışsammm fulll çekerim" eşim bir gün dayanamayıp artık "e çalışsana kim engel oluyor" dedi. Nitekim girdiği bi sınavda sıralama sonlardaydı. Ama o da çalışmadığı için 😂 yoksa çalışsa ful çeker 😂

en azından içimize patlamıyoruz kısmı çok mantıklı bu arada bu bayram bakalım neler olacak.
Valla canım benim ki öyle..Bu yok takmış bi “Elalemin gelinleri şöyle iyi, şunun gelini pırlanta eşi benzeri yok, çok becerikli, güleç yüzlü, çok hanımefendi, çok terbiyeli, vs vs” sözüm ona benim alınıp küsmemi dönüp yüzüne ben neyim dememi bekliyor ama biliyorum oradan kavga çıkaracak o yüzden umursamıyorum.Sende umursama.1yıl boyunca övdü durdu en son eşim döndğ dedi ki “Sanki ne yapmış o gelin uzaya mekik mi göndermiş” dedi.Bi başka yine överken eşim “Çokta insanlığa yararlı işler yapmış ya ne olduysa” dedi 🤣Ben sustum eşim patladı artık..Çünkü erkeklerde bekliyor Kİ biz kendimizi savunalım, onlar terbiyeleriyle köşede otursun.Yok öyle yağma..Ben sustum , sabrettim ve eşim kızınca bıçak gibi kesildi konuşması..Benim kayınvalide de baya sorunlu.Nasılsın desen hemen kötüye çekiyor. Benim herşeyimi eleştiriyor aileme kadar laf atıyor ama Allah büyük..Elbette çekecek.Tek istediğim Allah kapıma düşürmesin.Çok konuşan, yüksek sesle konuşan, televizyona düşmüş , dedikoducu insana dayanamıyorum.Allah uzak eylesin.
Sende sabret ve bekle eşin patlar.Gidip gelmeyi de bende bazen 2 haftada bazen ayda 1 gidiyorum.Bozuluyorlar fena bozuluyorlar ama umurumda değil.Çünkü üste arkadaşlarında yazdığı gibi “kendilerinde olmayanı övüyorlar” sonra sende olanı görünce kadın çaldırıyor ve kocasını tırmalıyor.Emin ol bu hep böyledir.Anlayamadığım şekilde kaynana anne olacağı yerde gelini kıskanıyor çok garipsiyorum.Seninki de seni kışkırtmak İÇİN yapıyor.Fevri hareket yapma eşinle seni tartıştırmaya çalışıyor olabilir.

Benim bir akrabam var böyle. Nasılsın demeye korkuyorum. Asla sonu gelmiyor ovunmelerinin. Ne zaman bitecek bu işkence diye gözünün içine bakıyorum ama yok anlamıyor. En sonunda o konuşurken çareyi başka yöne bakmakta buluyorum yavaş yavaş sonlandırıyor konuşmasını öyle 🤣

Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?

BAŞLIĞI YANLIŞ YAZMIŞIM. KENDİNİ YAZACAKTIM. SORRY KADIN KANKALARIM.
Bende bu tipler sadece karadenizden çıkar sanıyordum tipik varoş yurdum insanları işte takılmamak lazım benimkilerde böyle ama sebep aramamak en iyiside insanın içi içini yiyor değilmi çok iyi anlıyorum sizi 🙏 Ama düşündükçe sadece kendimize zarar veririz bende bunları yavaş yavaş öğreniyorum yılda 2 kez gitsekte canım sıkılıyor içlerindeyken cidden insanın sinirlerini bozuyorlar..Size önerim şu: Konuştuklarında duymazdan gelmeniz.. efendim - hmm- duyamadım ne söylemiştiniz gibi cümlelerini ikiletirseniz vazgeçiyorlar güldükleri konuya şakayada ağzınızı açarak sakın gülmeyin ufak tebessüm yeter yani sözün kısası ortamlarına girmeyin girdiğinizde sanki orada değilmişsiniz gibi davranın sanki çok yoğunmuşsunuz gibi davranmalısınız tabi bunları yaptığınızda çelik gibi bir duruşunuz olmalı alınıp gücenmemelisiniz.. Ancak böyle başa çıkabilirsiniz bu tipler zor tiplerden maalesef :( Mesela ben de önümzdeki bayramda yurda giriş yapıcam allah yardımcım olsun çok zor insanlar..
Uyudunmi kalktun mi geliymisun
Hayır en kötüsü ne biliyormusunuz eşimle biryere gitmeyi planladığımız günün sabahında ben hazırlanana kadar herkes hazırlanmış arabaya tıkış tıkış oturmuş beni bekliyorlar bir de :( allahım ulan ğelmeyin ne işiniz var bizimle arabayada sığmıyorsunuz yinede geliyorlar bu gittiğimde kiralık araç ayarlıcam en azından otururken rahat oturayım diye yoksa biliyorum bu seferde kendi araçlarını bırakıp bizimkine doluşacaklarını 🤦‍♀️

Back
X