• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi baskalari icin degistiriyor musunuz?

Evlerine ziyarete gidiyorsam oldugum gibi giderim.
Dugun muzikli calgili dugunse evet askili elbisemi giyerim. Mevlutlu dugunse kapali giyinirim. Askiliyla gidemem cunku bunu kendim icin yaparim. Kadin erkek ayri oturulan cemiyetlere katilmam prensip icabi. Siz ortama gore davranin baskalarinin begenilerine gore degil tabiki.
Yok salonda normal dügün. Yine de ortama cok aykiri olmasin diye uzun cici bir elbise sectim. Bana göre askili olmasida cok asiri bir sey degil yani ama gel gör ki bunda bile sorun oluyor

Gecen sene yine bir dügünleri olmustu. Hos bir elbisem vardi onu giycektim ama onlar fazla özenen insanlar olmadigi icin cok dikkat cekcem diye giymek istemedim. Teyzem gencsin simdi giymicen de ne zaman giyceksin, belki onlarda sana bakip aa ne güzel özenmis gelmis deyip kendilerini degistircekler sen yine de havali git dedi. Düsününce mantikli gelmisti.
Şık olun tabi ama dediğim gibi muhafazakar bir düğünse mevlütlü bir düğünse ornegin o zaman kısa yerine uzun tercih ederdim. Kolu açık olabilir Ama mini bir elbiseyle şık olacağım derken kötü durmak istemem.

Ben tesettürlüyüm. Açık giyinen insanların olduğu ortama giderken açık giyinmediğim gibi, açık bi insanın da tesettürlü kişilerin ortamına girerken kapalı giyinmesini mantıklı bulmuyorum.
olduğunuz gibi olun, rahatsız olan bakmasın.

Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
her zaman olduğundan daha kapalı giyinmek ile, her zaman olduğundan daha açık giyinmek aynı şeyler değildir.

mesela neredeyse tüm kadınlar cenazelerde, olduklarından daha kapalı giyinmeye çalışır. ve bunu kendinden taviz olarak görmez.

ama tesettürlü bir kadın, mesela antalyaya gitti diye bikini giymez mesela(istisnalar kaideyi bozmaz). ve bunu kendinden taviz olarak görür.

demek istediğim; uyum sağlamak için giyinmekle, uyum sağlamak için soyunmak, çok farklı şeylerdir.

Yok salonda normal dügün. Yine de ortama cok aykiri olmasin diye uzun cici bir elbise sectim. Bana göre askili olmasida cok asiri bir sey degil yani ama gel gör ki bunda bile sorun oluyor
Normal dugunse kapali gitmek zorunda degilsiniz ki? Askili elbiseye karsi bile olsalar,bu kendilerini baglar sizi degil. Kaldi ki herkesin kapali giyinmesini isteyen normal dugun yapmaz zaten mevlutlu duali dugun yapardi bosverin takilmayin.

Normal dugunse kapali gitmek zorunda degilsiniz ki? Askili elbiseye karsi bile olsalar,bu kendilerini baglar sizi degil. Kaldi ki herkesin kapali giyinmesini isteyen normal dugun yapmaz zaten mevlutlu duali dugun yapardi bosverin takilmayin.
Bana göre normal zaten yine uyum saglamaya calisiyorm ama kücücük detaylara da takilmak istemiyorm. Onlar öyleyse biz de böyleyiz

Ortamına göre giyinmek diye bir şey vardır ama ben bunun kıstasını açıklık kapalılık olarak değil, giyim tarzı olarak görüyorum. Mesela düğüne ekstra dekolteli, şatafatlı yani abartı diyeyim şeyle de, kot ve t-shirtle de gitmem. Ama bir askılı elbisenin bile sorun edileceği bir ortamsa, hiç gitmem daha iyi.

başkaları için değişir misiniz sorusunda o başkaları ya da başkası anneniz. düğün sahipleri sizden rahatsızlık duysalar davet etmezler zaten giyiminiz hakkında malumatları vardır. burada rahatsız olan anneniz. bir düğüne ne giyeceğim yakın akrabam değilse çok da mühim değil açıkçası. düğün sahibi emin olun sizin kadar dert etmiyordur ne giyeceğinizi. yine de içinize sineni giyin. ortama uygun değilse zaten rahatsızlık duyar giymezsiniz bir daha. birinin isteğine göre giyinmekle ortamına göre giyinmek farklı şeyler.

Bana göre normal zaten yine uyum saglamaya calisiyorm ama kücücük detaylara da takilmak istemiyorm. Onlar öyleyse biz de böyleyiz
Takilmayin bu durumda. Cunku kafanizda tasarladiginiz kiyafet bu dugun icin uygun. Sanki cenazeye ya da mevlude gidiyormussunuz gibi giyinmenize gerek yok

Ama ortama göre secmek yine de ordaki insanlarin genel hayat görüsüne göre secmek olmuyor mu?

Ortamına göre değişir :)
Mesela, hiç gitmedim ama mevlütlü bir düğüne gitsem ona göre giyinirim (inançlı bir insan olmamama rağmen).
Ama normal bir düğünde canım ne istiyorsa onu giyerim.

Normalde şort giyerim ama şortla gitmeyeceğim mahalleler var. Oradaki insanlar rahatsız olmasın, uyum sağlayayım diye değil, bana bulaşıp beni rahatsız etmesinler diye giymem.
Yani kendi rahatımı düşünürüm. Ortamdan kastım buydu.

Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
bu kendinizi değiştirmekle ilgili bişi değil. siz sadece kıyafetten ibaret değilsiniz. yani hiçbirşeyden ödünç vermiş olmuyorsunuz. sadece ortama ayak uydurmuş oluyorsunuz. askılı ile rahat edebilecek misiniz? öncelikle bunu düşünmek lazım. mesela bende özel hayatımda askılı şort giyer gezerim ama çalıştığım yer askılı ile rahat edebileceğim bir yer değil. yazılı olarak bir dayatması yok ama ortam uygun değil.askılı ile çok rahat çalışılan işler de olduğu gibi bu iş o iş değil... düğün olayı da öyle..

Ben de ona göre bir elbise sectim ama askili olmasi bile sorun oluyor simdi. O yüzden ikilemde kaldim.
Askılıyı kaldırmıyorsa gideceğiniz yer askılı diye ısrar etmenin anlamı yok bence.

Ben geçen yaz 3 düğüne katıldım. Birinde neredeyse totomun altında biten mini bir elbise, diğerinde kalem etekli dirseğe kadar kollu bir elbise, sonuncuda pantolon ceket takım giyindim. Hiç birinde de kendimi değişmiş hissetmedim.

Bence bu durum biraz zihniyet meselesi.

Üniversiteden çok sevdiğim ferace giyen bir arkadaşım vardı, ev oturmasına beni çağırmıştı. Babası evde olacaktı, normalde yabancı gelirse haremlik selamlık oturuyorlar ama ben gelince tek kişiyim diye aile ve ben aynı sofrada oturucaktık. Ben boğazılı kazak, bol ispanyol paça pantalon vs giyip gittim. Arkadaşım ne gerek vardı, normalde tesettürlü değilsin bunu bilerek soframıza çağırdık keşke rahat edeceğin şeyi giyseydin demişti. Ben kişiliğimden ödün vermemiştim, sadece ortama uygun giyinmek istemiştim. Açıkcası çok iyi insanlar olduklarını, laf söz etmeyeceklerini bildiğim halde ortamda sırıtmamak adına öyle giyinmiştim. Ancak o gün anladım ki size değer veren saygı duyar. Eğer karşı tarafın zihniyetinde yargılamak var ise sizi ne giyerseniz giyin yargılar.

Sizin giyiminizi az çok bilerek davet etmişler. Siz elbisenizin ortama uygun olduğunu düşünüyorsanız giyinin ve gidin.

Back
X