• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendinizi benim yerime koyun öyle cevap verin..

acaba annenizin onlara karşı bi ezik tarafımı var ? sizin bilmdiğiniz aralarında geçen kendini belki ona borçlu hissedicek bişe ?
asLında burda en çok dayıya yengeye kızılmıŞ ama bütün öfke anneye .... sen çocukluğunda olduğu gibi onun senin savunmasını korumasını bekledin belki olmadı ve hayal kırıklığı yaşadın. bebeğini alıp ablana gitmen iyi olmuş hiçte ayıp değil ßence . acana annen ailenden uzaklaşma buraya alışma çok özleme diye mi böyle kendini geri çekti ki ? gerçi sen daha iyi tanırsın anneni.

ama böyle birşeyler yoksa ve annen bu tavırdaysa gerçekten kırıcı :( ßoşver üzüLme ßence sen evlatlık görevini yap. bebeğini de ailene getir götür tabi aneaneyi tanısın alışssın. çok beklenti içine girme ki üzülme herkesi sallıcaksın yeri gelicek aileni de. kimseden birşey umma hep üüzülen sen oLursun. herkes senin gibi düşünmez çünkü

anneminki eziklik degil
ama birbirlerini cok seviyorlar
laf söylettirmez
dayimla ilgili cok sey var mesela yüz kizartici
onun muhabbetini bile actirmaz yok öyle birsey iftira falan der
yani bu böyle

Sende bence daha evvelden bir birikmişlik var
Benim annemde misafire birşey demez bize der bu durumda, demiştir de hatta

Hatta kendi kardeşi değil, amcamlar bize gelmişti deprem zamanı kalmaya.. Yengem de aynı senin yengenin tıpkısı, kendini ve çocuklarını över pışpışlar toz kondurmaz..
O yaz berbat geçti, depremde dışarda yatıyorduk çadırda.. Battaniyeyi kıpırdatsam kızı mızmızlanıyordu, yengem de bana dikkat et diyordu.. O yetmiyo annemde kızım dikkat etsene kuzenini rahatsız etme diyordu..
Yaptığım şeyse sağdan sola dönmek yatakta, ikimiz de küçük olduğundan ve çadırda çok büyük olmadığından yatıyorduk mecburen..

Ama iyi ki annem yengem gibi değilmiş
Biz büyük benden bir ay sonra evlendi kuzenim de
Şimdi o hala kızıp küsüp annesinde kalıyor, damat ve ailesi de perişan sürekli tripten 5 yaşında çocuk gibi ağlamalarından
Bense madem hakkımı annem sormuyor, yıllarca her yerde tek başıma da olsam başımın çaresine bakmışımdır

Anlattığın olayı çok garipsemedim
Yengene uyuz oldum :1: annene değil..
Ama dediğim gibi sadece bu olay değil muhtemelen sende bir birikim var
Ben olsam yengemler yokken giderdim o zaman ailemin evine, hem biz bizeyken daha rahat ederdik diye düşünürdüm

Soylediklerindr haklisin ben senin yerindr olsam bende gitmek istemezdim.Kac yillik evlisin canim annenin bu tavirlari sen evlendikten sonra mi ortaya cikti yoksa eskiden de ayniymiydi bekarken araniz nasildi.İstersen gitmeden once yinede ablani ara dayimlar gelecekse ben gelmiyecem diyebilirsin sonucta tatile geliyorsun iyi vakti gecirmek istersin.

benim annem kendimi bildim bileli bu karakterde
ben 3 yili geckin evliyim
ve Almanyada yasiyorum

annem bekarkende ayniydi
hicbir zaman destegini hissetmedim
okutmak icin maddi yaptiklarini saymiyorum
hepsini fazlasiyla yapti borclarimi kapatti
calismadigim zamanlar illa calis falan gibi seyler yapmadi

bu konuyu ilk okuduğumda dünkü konunuzdaki memnuniyetsizliğinizle birleştirerek sanırım ufak bi depresyon geçiriyor demiştim ama tüm yazdıklarınızı okudum ve haklısınız bu durumdan rahatsız olmakta. Anneniz evet dayınızı kırmak istememiş ama bunun yolu bu mudur? aylardır görmediğin kızını ve ilk kez gördüğün torununu evden göndermek midir? ben olsam geri dönerdim herhalde eşimin yanına. çok üzücü bir durum çünkü.

ben evlendikten sonra iki kez gittim annemlerin yanına ikisinde de eşim yanımda yoktu yalnızdım sağolsunlar hepsi gözümün içine baktı yemekten gezmeye kadar neyi özlediysem onu yaptık.

ha şu da var orda annenin yengenizle tartışmayarak mantıklı olanı yapmış hoş olmazdı çünkü ama sizin bu olayı bu kadar büyütmenizi de engellemeliydi. kızım idare et birazdan giderler kızı al içeri yatır vs diyebilirdi. ya da yengenizi alıp atıyorum balkona vs çıkarabilirdi. sizin çekip gitmeniz onun da müsade etmesi hiç hoş olmamış.

almanya'da sıkılıyorsunuz türkiye'de bu tip sıkıntılarınız var ben sizin yerinizde olsam kendime meşgale yaratır yaşadığım yerde mutlu olmaya çalışır türkiye'ye gidince de böyle 2 ay akdar uzun bir süre kalmazdım. 2 hafta kalır dönerdim.

hem belki o zaman daha kıymetli olursunuz anneniz sizi de misafir olarak görürür:34:

iste benim istedigim buydu yani
annemin o tarafida kirmamasi ve benide
yani ben o evden gitmek icin kapiyi actim ama annem buna izin vermemeliydi
esim geri dönmemi istemedi
önce önemsemedi
onca ucak yolculugu hazirlik vs bir sürü sey
simariklik yaptigimi düsündü
ama esimi ikna edebilseydim hemen geri gidecektim
olmadi

o olay orda kaldi
herkes unuttu
benim icim hala sogumadi

2 hafta kalmayi düsünüyorum bende
normalde 2 ay kalirdim kesin

Sende bence daha evvelden bir birikmişlik var
Benim annemde misafire birşey demez bize der bu durumda, demiştir de hatta

Hatta kendi kardeşi değil, amcamlar bize gelmişti deprem zamanı kalmaya.. Yengem de aynı senin yengenin tıpkısı, kendini ve çocuklarını över pışpışlar toz kondurmaz..
O yaz berbat geçti, depremde dışarda yatıyorduk çadırda.. Battaniyeyi kıpırdatsam kızı mızmızlanıyordu, yengem de bana dikkat et diyordu.. O yetmiyo annemde kızım dikkat etsene kuzenini rahatsız etme diyordu..
Yaptığım şeyse sağdan sola dönmek yatakta, ikimiz de küçük olduğundan ve çadırda çok büyük olmadığından yatıyorduk mecburen..

Ama iyi ki annem yengem gibi değilmiş
Biz büyük benden bir ay sonra evlendi kuzenim de
Şimdi o hala kızıp küsüp annesinde kalıyor, damat ve ailesi de perişan sürekli tripten 5 yaşında çocuk gibi ağlamalarından
Bense madem hakkımı annem sormuyor, yıllarca her yerde tek başıma da olsam başımın çaresine bakmışımdır

Anlattığın olayı çok garipsemedim
Yengene uyuz oldum :1: annene değil..
Ama dediğim gibi sadece bu olay değil muhtemelen sende bir birikim var
Ben olsam yengemler yokken giderdim o zaman ailemin evine, hem biz bizeyken daha rahat ederdik diye düşünürdüm

bazi anneler böyleler
ne güzel sen kendinin basinin caresine bakmayi ögrenmissin
sükür bende
ama insan biryerde hep duygusalliktan dolayi sekteye ugruyor
sosyal yasam is yasami vs hepsinde
bunu cok yasadim halada yasiyorum
icimde biriken sey cok
herkes melekmi konumdada birsey anlatmistim
annem o olayda bile benim destegim olmadi
bununla kendim yasadim

Godfather filminde "Sakın bir daha ailenin yanında bir başkasını savunma" diye bir replik vardır çok doğru bir sözdür aslında. Ne olursa olsun misafir de olsa annenizin yapması gereken buydu bence. Sonuçta önce aile, herkes gider aile kalır.

bazi anneler böyleler
ne güzel sen kendinin basinin caresine bakmayi ögrenmissin
sükür bende
ama insan biryerde hep duygusalliktan dolayi sekteye ugruyor
sosyal yasam is yasami vs hepsinde
bunu cok yasadim halada yasiyorum
icimde biriken sey cok
herkes melekmi konumdada birsey anlatmistim
annem o olayda bile benim destegim olmadi
bununla kendim yasadim

Biraz yapı meselesi
Ben duygusal biri değilim
Ama ablam çok duygusaldır
evli şu an 3 çocuğu var bazen hala hatırlar, gözleri dolar, anneme söyler sen bize böyle böyle yapardık
Sokakta kavga etsek, haklı da olsak bize kızardın.. Ama komşumuz çocuğu haksız da olsa çocuğuna kızmaz yine bize kızardı gibi sitem eder..

Ben çocuğuma öyle olmayacağım der ablam..
Sanırım ortayı bulmak lazım
Ne yengem kadar pışpışlanmalı bir çocuk ne de annem kadar kasap misali sevdiği eti dövmeli..

bende bazı arkadaşlar gibi annenin durumu idare etmeyi çalıştığını düşünüyorum yani sen kızısın o evden birisin onlar ise misafir bu durumda kadın onlara sert çıkamaz ama şunu söyleyebilir, yenge tv'nin sesini azıcık kısıver zor uyuttu zaten torunumun uykusu hafif hemen uyanıveriyor falan diyebilirdi birde sizin kalkıp gitmeniz gerçekten ayıp olmuş sevmediğiniz kişilere fırsat vermiş oldunuz ama şuna takıldım ben iki gün olmuşum Almanyadan geleli kızımı ilk kez gördü annem diyorsunuz neden gitmene engel olmadı annen sanki size düşkün bir anne değil gibi :44:

Biraz yapı meselesi
Ben duygusal biri değilim
Ama ablam çok duygusaldır
evli şu an 3 çocuğu var bazen hala hatırlar, gözleri dolar, anneme söyler sen bize böyle böyle yapardık
Sokakta kavga etsek, haklı da olsak bize kızardın.. Ama komşumuz çocuğu haksız da olsa çocuğuna kızmaz yine bize kızardı gibi sitem eder..

Ben çocuğuma öyle olmayacağım der ablam..
Sanırım ortayı bulmak lazım
Ne yengem kadar pışpışlanmalı bir çocuk ne de annem kadar kasap misali sevdiği eti dövmeli..

bazi anneler
kizlarinin ayiplarini bildikleri halde daha farkli anlatirlar
kizlarin suclu olduklarini bildikleri halde deli gibi savunurlar
arkadaslarimin anneleri hep böyle kadinlardi
akrabalarda ayni
benim istegim ne benim annem gibi nede onlar gibi olmak kizim icin
senin dediginle ayni mantik yani..

bende bazı arkadaşlar gibi annenin durumu idare etmeyi çalıştığını düşünüyorum yani sen kızısın o evden birisin onlar ise misafir bu durumda kadın onlara sert çıkamaz ama şunu söyleyebilir, yenge tv'nin sesini azıcık kısıver zor uyuttu zaten torunumun uykusu hafif hemen uyanıveriyor falan diyebilirdi birde sizin kalkıp gitmeniz gerçekten ayıp olmuş sevmediğiniz kişilere fırsat vermiş oldunuz ama şuna takıldım ben iki gün olmuşum Almanyadan geleli kızımı ilk kez gördü annem diyorsunuz neden gitmene engel olmadı annen sanki size düşkün bir anne değil gibi :44:

burdan öyle görünüyor degil mi
bende öyle düsünüyorum
kardes sayisi fazla bizde
ben en kücükleriyim
en kücükler en sansli derler
ben inanmiyorum
tek ezilen ben oldum

Godfather filminde "Sakın bir daha ailenin yanında bir başkasını savunma" diye bir replik vardır çok doğru bir sözdür aslında. Ne olursa olsun misafir de olsa annenizin yapması gereken buydu bence. Sonuçta önce aile, herkes gider aile kalır.

yani dediginize göre ben artik aileden degilim gibi anladim
yanlis mi anladim sizi?

kaç kardeşsiniz neden ezilen siz oldunuz?
en küçükler daha kıymetli olur aslında pohpohlanız şımartılır
her dedikleri yapılır:44:

yani dediginize göre ben artik aileden degilim gibi anladim
yanlis mi anladim sizi?

Hayır tabi ki öyle demek istemedim, asıl "aile" sizsiniz. İnsanın anne baba ve kardeşlerinden daha yakını var mıdır? Hele ki bir anne önce çocuklarını savunmalıdır aksinin psikolojik sonuçları kötü olur. Annenizin nazı size geçer onlara geçmez o yüzden onların tarafını tutmuş gibi bir bahane olamaz bence. Size de nazı geçememiş demek ki kırılmışsınız işte. Ben sizin tarafınızdayım.

onlar olmadığı zaman git sende. ailenin yanında kalıyorsa, yapacak birşey yok gitmelisin.
nebiliğim, bir gittiğinde niye 3 4 ay kalıyorsun ki? Çok değilmi. eşin neyapıyor bu arada, gözün arkada kalmıyormu?
Ben 4 aylığına falan hiç gidemezdim, tabi bizde başka problemler olunca normal.

15 günlüğüne git, biraz ablanda kalır geri kalan ailenin yanında kalırsın. ammaaan boooşver sene..
yılda 1 kez görüyorsun, yok yenge yanlış anlar yok dayı yanlış anlar diye düşünme sakın. sen annene de bakma, sen doğru neyse onu yap. fakat saygı çerçevesinde. çünkü sen geri evine döndüğünde, annenler onlarla baş etmek durumda kalacaklar, onlarıda zor durumda bırakma!!

Bana göre anneniz sadece ortamı idare etmeyi becerememiş.
Yoksa bir annenin ne evladını nede torununu gözden çıkarması mümkün mü.
Sizde annesiniz olabilir mi böyle birşey.
Bazen suya sabuna değmeden politik davranabilmek lazım ama anneniz yapamamış bunu.
Benim annemde yapamıyor en basitinden.
Genelde ortamı ben idare ederim.
Buradada iş size düşüyordu bence. :31:

kaç kardeşsiniz neden ezilen siz oldunuz?
en küçükler daha kıymetli olur aslında pohpohlanız şımartılır
her dedikleri yapılır:44:

evet birde adam yerine koyulmazlar
ben evlendim cocugum oldu
ben evlenene kadar annem kac dügün gördü kac torun sevdi
kac torun bakti
benim dügünümde bir heyecan yoktu kimsede
yegenlerim masamdan ayrilmadilar dügün boyunca#ne ablam ne abim aldilar cocuklarini
bütün dügün kasedim böyle
nisanimda benim adima kararlar
ben anlamiyorum ya birseyden
annem bütün torunlara bakti
benimkine gecen sene bir iki saat tutta ben birseyler alicam kendime
yok benim senin kizina bakamam benden gecti artik
yani bu örnekler cok uzar aslinda

ben hep kendimi savunmaya calisan bir tipim ya
yani sivri tip
her zaman aynen söyle dendi
CakmaLaraCroft öyledir zaten sallamayin ..

Bana göre anneniz sadece ortamı idare etmeyi becerememiş.
Yoksa bir annenin ne evladını nede torununu gözden çıkarması mümkün mü.
Sizde annesiniz olabilir mi böyle birşey.
Bazen suya sabuna değmeden politik davranabilmek lazım ama anneniz yapamamış bunu.
Benim annemde yapamıyor en basitinden.
Genelde ortamı ben idare ederim.
Buradada iş size düşüyordu bence. :31:

o duygusallikla birsey yapamadim
zaten Almanyadan üzüntülü gelmistim
tek care ordan gittim
bunuda simdi anliyorum yanlis yapmisim

onlar olmadığı zaman git sende. ailenin yanında kalıyorsa, yapacak birşey yok gitmelisin.
nebiliğim, bir gittiğinde niye 3 4 ay kalıyorsun ki? Çok değilmi. eşin neyapıyor bu arada, gözün arkada kalmıyormu?
Ben 4 aylığına falan hiç gidemezdim, tabi bizde başka problemler olunca normal.

15 günlüğüne git, biraz ablanda kalır geri kalan ailenin yanında kalırsın. ammaaan boooşver sene..
yılda 1 kez görüyorsun, yok yenge yanlış anlar yok dayı yanlış anlar diye düşünme sakın. sen annene de bakma, sen doğru neyse onu yap. fakat saygı çerçevesinde. çünkü sen geri evine döndüğünde, annenler onlarla baş etmek durumda kalacaklar, onlarıda zor durumda bırakma!!

yok 2 ay kalirim genelde
anca oluyor kendi arkadaslarim akrabalar falan
ama evet fazla aslinda
bu gidisimde o kadar kalmayi dusunmuyorum zaten

Back
X