bu konuyu ilk okuduğumda dünkü konunuzdaki memnuniyetsizliğinizle birleştirerek sanırım ufak bi depresyon geçiriyor demiştim ama tüm yazdıklarınızı okudum ve haklısınız bu durumdan rahatsız olmakta. Anneniz evet dayınızı kırmak istememiş ama bunun yolu bu mudur? aylardır görmediğin kızını ve ilk kez gördüğün torununu evden göndermek midir? ben olsam geri dönerdim herhalde eşimin yanına. çok üzücü bir durum çünkü.
ben evlendikten sonra iki kez gittim annemlerin yanına ikisinde de eşim yanımda yoktu yalnızdım sağolsunlar hepsi gözümün içine baktı yemekten gezmeye kadar neyi özlediysem onu yaptık.
ha şu da var orda annenin yengenizle tartışmayarak mantıklı olanı yapmış hoş olmazdı çünkü ama sizin bu olayı bu kadar büyütmenizi de engellemeliydi. kızım idare et birazdan giderler kızı al içeri yatır vs diyebilirdi. ya da yengenizi alıp atıyorum balkona vs çıkarabilirdi. sizin çekip gitmeniz onun da müsade etmesi hiç hoş olmamış.
almanya'da sıkılıyorsunuz türkiye'de bu tip sıkıntılarınız var ben sizin yerinizde olsam kendime meşgale yaratır yaşadığım yerde mutlu olmaya çalışır türkiye'ye gidince de böyle 2 ay akdar uzun bir süre kalmazdım. 2 hafta kalır dönerdim.
hem belki o zaman daha kıymetli olursunuz anneniz sizi de misafir olarak görürür