Kendinizi çaresiz hissettiğiniz oldu mu?

Çaresizlik hissettiğin durumun değişmesi lazım.
Kendiliğinden de değişebilir.
Yada gücün yetiyorsa kendin değiştirmeye çalışmalısın.

Evet şuan çaresizliğin en dibindeyim. Babam aamansız bir hastalığa yakalandı, fazla bir ömrü yok gibi... Kardeşlerim desen hayatta en büyük kötülükleri onlardan gördüm bana kol kanat gerecek birileri kesinlikle değiller, kaldı ki hicbirinin kendine hayrı yok. iş desen en kötü şartlarda garantisi olmayan bir işte asgari ücrete çalışıyorum, evlilik desen yaşım 32 ama olmadı birtürlü. Şimdi anne baba öldükten sonra işsiz güçsüz parasız pulsuz yapayalnız ne yapacağım kara kara onu düşünüyorum. Acaba benim kadar çaresizmisin?

Evet şuan çaresizliğin en dibindeyim. Babam aamansız bir hastalığa yakalandı, fazla bir ömrü yok gibi... Kardeşlerim desen hayatta en büyük kötülükleri onlardan gördüm bana kol kanat gerecek birileri kesinlikle değiller, kaldı ki hicbirinin kendine hayrı yok. iş desen en kötü şartlarda garantisi olmayan bir işte asgari ücrete çalışıyorum, evlilik desen yaşım 32 ama olmadı birtürlü. Şimdi anne baba öldükten sonra işsiz güçsüz parasız pulsuz yapayalnız ne yapacağım kara kara onu düşünüyorum. Acaba benim kadar çaresizmisin?
Allah babanıza acil şifalar versin

Bende çok yanlızım yeni boşandım iş yerimde sıkıntım var maddi problemlerim var en kötüsü de hiç aglayamiyorum.Ama bu sürecin geçeceğine ve daha güçlü mutlu olcagima inandırmak istiyorum kendimi.Allahin izniyle inşallah seninde benimde bütün sıkıntılarımız geçer gider.eminnol yanlız değilsin Allah var,

Allah yardimciniz olsun.Babaniza acil şifalar dilerim.

Kimsenin yanınızda olamadığı, bunaldığınız zamanlarda kendi kendinizi rahatlatmak adına ne yaparsınız? Sıkıntılarım o kadar spesifik ki ifşa olmamak adına yazmak istemiyorum. Bazen her şey üst üste geliyor sanki. Siz böyle zamanlarda ne yaparsınız? Kafam kazan gibi oldu, ağlayamıyorum da.
Kabullen şükür ve dua et. Bende aynıyım napalım hayat

Bende çok yanlızım yeni boşandım iş yerimde sıkıntım var maddi problemlerim var en kötüsü de hiç aglayamiyorum.Ama bu sürecin geçeceğine ve daha güçlü mutlu olcagima inandırmak istiyorum kendimi.Allahin izniyle inşallah seninde benimde bütün sıkıntılarımız geçer gider.eminnol yanlız değilsin Allah var,
Bende eşimi kaybettim çocuk yok ailem 10 saatlik yolda maddi sıkıntılarım var. Gitsem nolcak aile yanına birde onların dertleri ne güzel demişsin Allah var geçecek

Basın sağolsun.Elbet bunlar bizim sınavımız geçecek ama geçene kadar derinden baya yaralayacaktır. Allah hepimize herşeyin enguzelini en hayırlısını nasip etsin.

Bende eşimi kaybettim çocuk yok ailem 10 saatlik yolda maddi sıkıntılarım var. Gitsem nolcak aile yanına birde onların dertleri ne güzel demişsin Allah var geçecek
Basın sağolsun.Elbet bunlar bizim sınavımız geçecek ama geçene kadar derinden baya yaralayacaktır. Allah hepimize herşeyin enguzelini en hayırlısını nasip etsin.

Kimsenin yanınızda olamadığı, bunaldığınız zamanlarda kendi kendinizi rahatlatmak adına ne yaparsınız? Sıkıntılarım o kadar spesifik ki ifşa olmamak adına yazmak istemiyorum. Bazen her şey üst üste geliyor sanki. Siz böyle zamanlarda ne yaparsınız? Kafam kazan gibi oldu, ağlayamıyorum da.

Caresizlik bir insan yasayabilecegi en agir durumlardan biri.

Caresizlikle once var gucunuzle savasiyorsunuz. Oyle zor ki bu savas... Caresizlikten, bir sey yapamamaktan mesai bitimlerinde sesim kisilana kadar arabada hungur hungur agladigimi bilirim. Neden diye haykirislarim, isyanlarim...

Uzun bir sure sonra mantigi ele alip bosa kurek cektiginizi anliyor ve yavas yavas kabulleniyorsunuz durumu. Bir ferahlama geliyor. Mevcut durum ile mutlu olmanin yollarini ariyorsunuz cunku baska sansiniz yok.

Kabullenmeyi basarabildiginiz noktada daha kolay oluyor her sey ve ama bu noktaya ulasmak epey ama epey zaman aliyor.

Benim aciyi yasama bicimim cok enteresan. Insanlardan uzaklasip bir basima yasamayi tercih ediyorum ben. Tek basima yasiyorum acimi ve ayni oranda gucleniyorum.

Zaman, sabir, rasyonel dusunme, kaliteli muzik, duzgun insanlar, sosyallesme, kitaplar... Sihirli kelimeler bunlar iste.

Gececek hepsi. Ne gecmiyor ki?

İri ufaklı her şey birer birer üstüme yıkılıyormuş da hangi birinin altından nasıl kalkıcam diye düsünürken beynimi yakıyormusum gibi hissedip stresten ağlayamayı bile beceremeyek duruma geldiğim zamanlarda hollywood tipi romantik komedilerde ne yapıyolarsa onu yapıyorum;

-Büyük bi kase tatlı ya da bi şişe şarap al
-Senaryosu vasat müzikleri ortalama/ortalama üstü bi yapım ya da dramatik bi belgesel bul ve izlemeye başla.

Bu ikili bastırılmış duyguları dışa vurup gönlünce ağlayabilmek için birebir. İnsan bazen şaşırıyo tabi kendisi için dökemediği gözyaşlarını iki yavrusundan birini nehirde kaybeden çita için ya da dökünce ama işe yarıyor
:p

O stresten kasılma kısmını bu şekilde atlattıktan sonra gerisini de biriyle konuşur gibi yazarak halletmeyi seviyorum. Kafamın içinde dönüp duran seylerin yerine oturmasına yardımcı oluyo. Bitirdiğimde yazdıklarımı mutlaka okurum, sanki buraya açılmış bi konu gibi. Böylece daha sakin ve dışarıdan bakma fırsatı buluyo insan. Yenilgiyi kabullenip devam etmek mi lazım, savaşıp cözüm üretmek mi lazım, zamana bırakıp yeniden mi degerlendirmek lazım daha net görüyosunuz.

İlk kısım için pek benim tarzım degil ama endorfin ve adrenalin salgılatan hareketli aktiviteler de iş görür bu arada. Yani kulaklıkları takıp yorucu bi yürüyüse cıkmak ya da yorulana kadar deli deli dans etmek iyidir mesela, bedeninizi yorarken beyninizi dinlendirmiş olursunuz.

Çok çaresiz hissettiğim, herşeyin ust uste geldiği zamanlarim oldu. Hatirliyorum her yerde biri vardi ve ben patlayacak gibi dolmuşdum. Tavuklarimizi kazlarimizi sakladigimiz yere girip ağlamişdim. Izledigim hiç bir diziden hiç bir şeyden keyif alamiyordum. Islami vidyolar izledim. Sabki kuş gibi hafifledim. Sonra zaten tüm sıkintilarim birer birer çozuldu. Allah her zaman yardim isteyenin yardimina yetişir. Siz de içinizi Allaha dokun. Onunla konuşun. Iyi gelicekdir

2020 yılının bolca 90dan gola attıgı kısıler arasındayım.
Bu da olmasın beee hayır fazla değil mi bu kadarı da dediği bir insan oldum.
Bolca ya sabır dediğim seneydi.
Çoğu kez yalnız bırakıldıgım dileklerimin gerceklesmediği dönemdi.
Sonra yalnızlıgı sevdım. Alıstım kendımı sevdım bırseyler değişmeye ve ıyılesmeye basladı o benı uzen konular yavas yavas ötede kendı sınavlarını vermeye basladılar.
Bazen direnmemek akışa guvenmek ve kendıne donmek en ıyısı oluyor.

Back
X