Anket Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?

Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?

• Ankete Katılan
    538
Bir kadın olarak birçok zorlukla basedebildim, halâ da uğraşıyorum.Erkekler bizim kadar güçlü değiller.Bir de kendime zaman ayırıp bakım yaptığım zaman kadın olduğumu hissedebiliyorum.

Savaşı bırakmadığım her an güçlüyüm ve ben iyi bir savaşçıyım 😁

Güçlü olalım derken seyit onbaşı olmuşuz haberimiz yok

Kadın olmak başlı başına güçlü hissetmek zaten her türlü duyguyu düşünerek tartarak hissederek farkederek öğrenmek öğretmek , bir varoluş içerisinde her anlamda her konuya yetebilmek , yetebilmeyi denemek , başarmak ve başaramayacağımız şeyler olmadığına inanmak . Kadın olarak güçlü hissetmek değil de insan olarak güçlü hissedebilmek önemli çünkü Kadınlar olarak zaten hayata güçlü olmak zorundaymışız gibi başlıyoruz .

Her zaman güçlüyüm ve bazen güçlü olmaktan güçsüz ve yorgun düşüyorum.

Bazen kavanozun kapağını açamamaya, yüksek raftaki bardağı alamamaya ihtiyaç duyuyorum.

Bütün yaşam boyunca ring meydanında gibi savaşmak ve ayakta kalmak yoruyor insanı. Keşke hep güçlü olmak zorunda kalmasak.

Belki kadınlıkla çok ilgili değil ama benim önceliğim, sağlığım yerinde olduğunda ve evlatlarımın eşimin, sevdiklerimin sağlıkları yerinde olduğunda kendimi daha güçlü ve pozif hissediyorum.

Kendimi güçlü hissettiğimde cinsiyetim aklımdan bile geçmedi. Belki rakiplerim erkek olsaydı kadın olarak güçlü hissederdim.

Sanırım anne olunca veya olacağım zaman eğer ki becerebilirsem güçlü olduğumu hissederim 🤷‍♀️

Kadın olarak her zaman güçlü olduğumuzu düşünüyorum.
Katlandığımız,üstesinden geldiğimiz birçok şey; özellikle karşı cins tarafından zaman zaman önemsenmeyip küçümsense de aslında gücümüzün farkında hepsi.💪🏼

"Kadın" olarak deyince sadece annelik deneyimi derim... diğer tüm şıklar kişilik olarak güçlü olduğum,kendimi sevdiğim konular...

Her şeyi tek başıma yapmasam güçlü hissederdim sanırım.
Güçlüyüm fakat güçlü oldugum için gurur duymuyorum
Güçlü olmak zorunda kaldığım için kendime kiziyorum
Hiç nazlanmayip hep yırtıcı olmak zorunda kaldığım için yorgunum
Hayatım mücadele yoğunluk ve yorgunluk ile geçti ve asla kıymetimin bilindiğini düşünmüyorum
Seyit onbaşı gibiyim ama prenses olmayı isterdim

Valla biz kadinlar okadar gucluyuz ki hala aklim almiyor nasil erkek egemen bir dunyada yasadigimiza. Laf olsun diye soylemiyorum gercekten oyleyiz ya. Kadinlarda olup erkeklerde olmayan en ayirt edici ozellik multitasking olmamiz. Kadinlar hem disarda calisiyor hem evde calisiyor, hem anne oluyor, anne olduktan sonra kismen ogretmen oluyor kismen asci, kismen psikolog, kismen temizlik elemani. Ne ararsan var.
Ankete de cevap veremedim. Altindan kalktigim hic bir seyde kendimi “kadin” olarak guclu hissetmedim sanirim.

Back
X