• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz? Ruh sağlığı koruma

Angelina1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
103
164
33
Arkadaşlar Merhabalar;

Bu bir dert değil biliyorum.Hepimizin etrafında,çevremizde gerek iş hayatımızda gerek aile hayatımızda öyle ruh hastası insanlarla karşılaşıyoruz ki..Acaba ben mi hayata farklı bakıyorum anormal olan benmiyim diye düşünmeden edemiyorum bazen.İş yerindeki yorucu rekabetler,kıskanç,çıkarcı insanlar..Aile hayatımızdaki yorucu olaylar kurulan ağır cümleler..Hayat bazen gerçekten çok yorucu geliyor.Kadına şiddet,hayvana şiddet,psikolojik şiddet derken bazen iyice yalnızlaşıyorum..Kimseyle iletişimde olmak istemiyorum..Siz ruh sağlığınızı nasıl koruyorsunuz? Çözüm hiçbirşeyi umursamamak mı? Bazen insanın elinden yapılan kötülükler karşısında hiçbişey gelmiyor..

Bu kadar kötü insanın arasında kendinizi geliştirmek için daha farklı daha iyi olmak için neler yapıyorsunuz? Kişisel gelişiminiz için neler yapıyorsunuz? Hayata sadece yemek içmek eğlenmek çocuk büyütmek için gelmediğimi düşünüyorum..Hayatıma bir anlam arıyorum..Hep bir arayış içindeyim..Gerçekten merak ediyorum siz neler yapıyorsunuz? Hayatın anlamını sorguladığınızda cevaplarınız neler oluyor?? Hep kötüler mi kazanıyor arkadaşlar??Kısacası hayatla nasıl başa çıkıyorsunuz?? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim..

Başlığa ithafen
Screenshot_20171211-145938.webp

Sabah kalkıyorum ofise gelirken sık sık karşılaştığım insanlara günaydın diyerek güne başlıyorum. Genelde pozitif dönüşler alıyorum. İnsanların bana gülümseyerek cevap vermesi pozitif etkiliyor beni.. Birde bu ara iş kurmayı düşünüyorum onunla ilgili hayaller kuruyorum falan. Gündemi olabildiğince takip etmemeye çalışıyorum. Yoksa herşeyi takarsak hayat çokta yaşanacak bir yer değil.

Ruh sağlığımı haftaiçi her gün 45 dk spor yaparak, elimden geldiğince muhafaza etmeye çalışıyorum. Ruh sağlığının sadece adında ruh kelimesi geçiyor ama aslında bir biyolojik etkenler bütünü. Sporda harcanan yüksek enerji sonrası vücut otomatikman endorfin, dopamin, serotonin gibi mutluluk veren hormonlar salgılamaya başlıyor. Kısacası bilimsel gerçek. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur sözü boşa söylenmemiş.

Hayatın anlamına gelince.. Şimdi düşünüyorum da, anlam sorguladığım zamanlar hayatımın en mutsuz dönemleriymiş. Mutluluk, kişinin bulunduğu zaman dilimi içerisinde, olduğu haliyle kendinden memnuniyet duymasıdır. Yani fazlaca anlam aramak daima mutsuzluk getiriyor. Kişisel gelişim dediğimiz şey yalnızca bilgi değil, mutlu olmayı öğrenebilmek aslında. Gün içerisinde kendinizi mutlu hissettiğiniz o küçük anlara tutunun, her şeyde fazla anlam aramayın, verebileceğim tek tavsiye bu.

Arkadaşlar Merhabalar;

Bu bir dert değil biliyorum.Hepimizin etrafında,çevremizde gerek iş hayatımızda gerek aile hayatımızda öyle ruh hastası insanlarla karşılaşıyoruz ki..Acaba ben mi hayata farklı bakıyorum anormal olan benmiyim diye düşünmeden edemiyorum bazen.İş yerindeki yorucu rekabetler,kıskanç,çıkarcı insanlar..Aile hayatımızdaki yorucu olaylar kurulan ağır cümleler..Hayat bazen gerçekten çok yorucu geliyor.Kadına şiddet,hayvana şiddet,psikolojik şiddet derken bazen iyice yalnızlaşıyorum..Kimseyle iletişimde olmak istemiyorum..Siz ruh sağlığınızı nasıl koruyorsunuz? Çözüm hiçbirşeyi umursamamak mı? Bazen insanın elinden yapılan kötülükler karşısında hiçbişey gelmiyor..

Bu kadar kötü insanın arasında kendinizi geliştirmek için daha farklı daha iyi olmak için neler yapıyorsunuz? Kişisel gelişiminiz için neler yapıyorsunuz? Hayata sadece yemek içmek eğlenmek çocuk büyütmek için gelmediğimi düşünüyorum..Hayatıma bir anlam arıyorum..Hep bir arayış içindeyim..Gerçekten merak ediyorum siz neler yapıyorsunuz? Hayatın anlamını sorguladığınızda cevaplarınız neler oluyor?? Hep kötüler mi kazanıyor arkadaşlar??Kısacası hayatla nasıl başa çıkıyorsunuz?? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim..
Tam benim konum :) Fazla kafaya takmayanlar yasayıp gidiyor. Sohbet edilecek akli başında kimse kalmadi mi? Erkekler neyin pesinde belli kadinlar hep kendini anlatiyor zaten kocası ya da sevgilisiyle derdi yoksa seni aramiyor bile.

Kitap okuyorsun, okuduklarini paylasacak kimse yok. Bir arkadaş konu acmisti erkekler ozellikle hic dinlemek istemeyip bi de sizi bilmislikle suclayip susturuyorlar.

Kadınlar icin de dedigim gibi tum dunya evleri, esleri, cocuklari sosyal konular pek ilgilerini çekmiyor.

Elbette genelleme yapıyorum herkes boyle diye bir kural yok.

Bakiyorum iyi isi olan iyi para kazananlar daha çok dinleniliyor zirvalasalar bile.

Kendini gelistirmek ne ise yarayacak inan bilmiyorum seni diğerlerinden koparmaktan baska. Yani gelistigin konuda para kazaniyorsan takdir goruyorsun ama belli bir mevki makam yoksa gelismis insani çok konusan bilmis olarak etiketliyorlar kendine faydasi yok ki bize ne soylediklerinden diyorlar belki de haklılar :)

Ruh sagligini korumak cidden zor bakalim neler yazilacak takip edeceğim.

bazen düsünüyorum saglıklı kalmak ne zor su hayatta.

ne cesitli insan var herkesin iyi kötü seytani yanları var kendimi kötü insanlardan korumaya calısırım hergün..dua okurum evden cıkmadan kötü insanlardan uzak durayım diye.

yinede hersey insanlar için. sasıramdan uzak durup kabullenmek lazm olayları

Ruh sağlığımı haftaiçi her gün 45 dk spor yaparak, elimden geldiğince muhafaza etmeye çalışıyorum. Ruh sağlığının sadece adında ruh kelimesi geçiyor ama aslında bir biyolojik etkenler bütünü. Sporda harcanan yüksek enerji sonrası vücut otomatikman endorfin, dopamin, serotonin gibi mutluluk veren hormonlar salgılamaya başlıyor. Kısacası bilimsel gerçek. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur sözü boşa söylenmemiş.

Hayatın anlamına gelince.. Şimdi düşünüyorum da, anlam sorguladığım zamanlar hayatımın en mutsuz dönemleriymiş. Mutluluk, kişinin bulunduğu zaman dilimi içerisinde, olduğu haliyle kendinden memnuniyet duymasıdır. Yani fazlaca anlam aramak daima mutsuzluk getiriyor. Kişisel gelişim dediğimiz şey yalnızca bilgi değil, mutlu olmayı öğrenebilmek aslında. Gün içerisinde kendinizi mutlu hissettiğiniz o küçük anlara tutunun, her şeyde fazla anlam aramayın, verebileceğim tek tavsiye bu.
Ne güzel cevabınız..Spor konusunda size sonunda kadar katılıyorum.Bir tempolu yürüyüş bile insanın modunu anında değiştiriyor.Anlam aramaya gelince aslında kendimi çok seviyorum kendimden memnunum genel olarak..Tabiki hayata karşı endişelerim var her insan gibi..Ve her insanın birazcık bencil olması gerektiğini düşünüyorum..Küçük şeylerlede mutlu olmaya çalışıyorum mesela işten eve geldiğimde bacaklarımı uzatıp bir türk kahvesi içerken huzur doluyorum..Fakat o kadar zor insanlar var ki etrafımda..Yani ya iyice kendime içime dönüp kendimi soyutlayacağım bu durumdan..Yada bu insanlara karışacağım..İşte karıştığımdada çok yoruluyorum.İnsanlarda ki o gözlerini kör etmiş hırslar kıskançlıklar laf sokmalar..Yorucu oluyor bazen..Bunlarla başa çıkmak içinde kişisel gelişime sardım..O yüzden böyle bir konu açtım.Yorumuz için teşekkürederim:)

Kötü düşünen insanlardan kendimi soyutluyorum, gereksiz konuşmalar yapılan ortamlarda bulunmuyorum. Kişiliğiyle bana bir şeyler katabilecek, insani olguları yüksek insanlarla zaman geçirmeye çalışıyorum. Bulunduğum yerdeki hayvanları seviyorum, en azından yemek vermeye çalışıyorum. Bol bol kitap okuyup az televizyon izliyorum. Bi internetten pek uzak kalamıyorum, telefonum yol arkadaşım gibi. Bazen çok yalnızlaşıyorum ama bu bile çıkara dayalı arkadaşlıktan iyi geliyo, açıyorum camımı bir nefes çekip şükrediyorum

Tam benim konum :) Fazla kafaya takmayanlar yasayıp gidiyor. Sohbet edilecek akli başında kimse kalmadi mi? Erkekler neyin pesinde belli kadinlar hep kendini anlatiyor zaten kocası ya da sevgilisiyle derdi yoksa seni aramiyor bile.

Kitap okuyorsun, okuduklarini paylasacak kimse yok. Bir arkadaş konu acmisti erkekler ozellikle hic dinlemek istemeyip bi de sizi bilmislikle suclayip susturuyorlar.

Kadınlar icin de dedigim gibi tum dunya evleri, esleri, cocuklari sosyal konular pek ilgilerini çekmiyor.

Bakiyorum iyi isi olan iyi para kazananlar daha çok dinleniliyor zirvalasalar bile.

Kendini gelistirmek ne ise yarayacak inan bilmiyorum seni diğerlerinden koparmaktan baska. Yani gelistigin konuda para kazaniyorsan takdir goruyorsun ama belli bir mevki makam yoksa gelismis insani çok konusan bilmis olarak etiketliyorlar kendine faydasi yok ki bize ne soylediklerinden diyorlar belki de haklılar :)

Her bir cümlenize tek tek katılıyorum..Gerçekten sohbet edecek kimse bulamıyor bazen insan etrafında..Genelleme yapmıyorum ama bir çok insan çok sığ,derinliği yok..Burda çok güzel cevap yazan insanlar görünce mutlu oluyorum..Yalnız değilim diyorum:)

Tam bunları yazacaktım.. Bi çizgi var sanki , kendimi geliştireyim derken o çizgiyi aşınca yalnızlaşıyorsun.

Maneviyatimi güçlü tutmaya çalışıyorum,bu kişinin inancıyla alakalı.Hayata bakisimi olumlu yönde etkiliyor.

Kitap okumaktan zevk alıyorum.Beni benden alıyor, üç çocuğum var yine de mutlaka okuyorum.

iki bebegimle evdeyim, dilimi gelistiriyorum.

Doğa yürüyüşleri, spor kendimi iyi hissettiriyor.balkonumda iki saksimdaki yeşillikler beni mutlu ediyor.

Negatif insanlarla asgari düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum.İletisimde netimdir.Kirmadan dökmeden derdimi açıkça anlatırım.Bunu geç öğrendim zor başardım.

Ve bir hayalim var. onu düşünmek de beni rahatlatıyor.

Eşyayı azaltmak, eşyayı araç olarak görmek de ilkelerindendir.

Hayat arkadaşı sıfatını hak eden bir esle üç çocuk yetiştiriyoruz.Populer olan her şeyi benimsemek yerine akil ve kalp süzgecinden geçirip ona göre hareket edip çekirdek ailemizin de ruh sağlığını korumaya çalışıyoruz.

Konu güzel bir konu takipteyim inşallah bizim de hissemize düşen fikirler olur;)

Kötü düşünen insanlardan kendimi soyutluyorum, gereksiz konuşmalar yapılan ortamlarda bulunmuyorum. Kişiliğiyle bana bir şeyler katabilecek, insani olguları yüksek insanlarla zaman geçirmeye çalışıyorum. Bulunduğum yerdeki hayvanları seviyorum, en azından yemek vermeye çalışıyorum. Bol bol kitap okuyup az televizyon izliyorum. Bi internetten pek uzak kalamıyorum, telefonum yol arkadaşım gibi. Bazen çok yalnızlaşıyorum ama bu bile çıkara dayalı arkadaşlıktan iyi geliyo, açıyorum camımı bir nefes çekip şükrediyorum
Harikasınız..Sizin de yazdığınız gibi bana bir şeyler katabilecek insanlara çok ihtiyaç duyuyorum bazen..Bir araya geldiğim insanlarla iş ev hayatı aşk hayatları gibi konuların dışına çıkamıyoruz..Bu insanları küçümsemiyorum ama hayat bu olmamalı..Daha derin,daha anlamlı olmalı diye düşünüyorum..Tabiki bu sorunlarda hayatımızın içinde..Bende etrafımdaki insanlarla problemler yaşıyorum..Böyle derin düşünebilen insanların cevaplarını merak ediyorum)

Her bir cümlenize tek tek katılıyorum..Gerçekten sohbet edecek kimse bulamıyor bazen insan etrafında..Genelleme yapmıyorum ama bir çok insan çok sığ,derinliği yok..Burda çok güzel cevap yazan insanlar görünce mutlu oluyorum..Yalnız değilim diyorum:)
Yaşıtlarımın çocuk kv ev eşyası muhabbetlerine o kadar dayanamiyorum ki.. Yalnızlık psikolojime daha faydalı.

Tam bunları yazacaktım.. Bi çizgi var sanki , kendimi geliştireyim derken o çizgiyi aşınca yalnızlaşıyorsun.
Evet kesinlikle öyle..Yalnızlaşıyorsun..İnsanlara aykırı ve tuhaf geliyorsun..Sığ değil derin düşündüğün zaman dışlanıyorsun..Çünkü etrafımızda derin düşünen fazla insan olmadığı için mecburen kabuğuna çekiliyorsun..

Maneviyatimi güçlü tutmaya çalışıyorum,bu kişinin inancıyla alakalı.Hayata bakisimi olumlu yönde etkiliyor.

Kitap okumaktan zevk alıyorum.Beni benden alıyor, üç çocuğum var yine de mutlaka okuyorum.

iki bebegimle evdeyim, dilimi gelistiriyorum.

Doğa yürüyüşleri, spor kendimi iyi hissettiriyor.balkonumda iki saksimdaki yeşillikler beni mutlu ediyor.

Negatif insanlarla asgari düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum.İletisimde netimdir.Kirmadan dökmeden derdimi açıkça anlatırım.Bunu geç öğrendim zor başardım.

Ve bir hayalim var. onu düşünmek de beni rahatlatıyor.

Eşyayı azaltmak, eşyayı araç olarak görmek de ilkelerindendir.

Hayat arkadaşı sıfatını hak eden bir esle üç çocuk yetiştiriyoruz.Populer olan her şeyi benimsemek yerine akil ve kalp süzgecinden geçirip ona göre hareket edip çekirdek ailemizin de ruh sağlığını korumaya çalışıyoruz.

Konu güzel bir konu takipteyim inşallah bizim de hissemize düşen fikirler olur:KK66:
Sizi tebrik ederim.Üç çocukla kendinizi ne güzel geliştirmişsiniz..Kitap,doğa yürüşü,az eşya minimalist yaşam insanı mutlu eden şeyler..Bende farklı fikirler bekliyorum..Hatta not defterime not alıyorum güzel cümleleri..

Canım işte anahtar kelime bu derinlik. Insanlar sadece olaylari konusuyor ama nedenleri konusmuyor. Bir sohbette dinlemistim sığ insanlar her konuda fikir uretiyorlar ama duşünmuyorlar. Bizler dusunduklerimizi paylasmaya calistıkca da sıkıcı oluyoruz.

Sanirım sizin sorununuz daha cok isyerindekilerden. O ortamda en guzeli sorunlu insanlari robot olarak gorup sadece is icin muhatap olmak yani asla duygusal davranmamak. Baktiniz konusmalar sıkıyor hooop bilgisayara gomüluverin. Kiskanclik, hirs, haset zaten isyerlerinin olmazsa olmazi :) ama siz isinizi iyi yaptiktan sonra gerisi cidden boş hic takmayın.

En onemli sey belli bir yastan sonra iyi bir eş. Kapinizi kapadiktan sonra tüm dertler disarda kalır. Zaten evinde mutlu olan disarda da mutlu olacak insanlar buluyor. Yeter ki evlerimiz huzurlu olsun.

Bence ruh sağlığıni umut etmekle koruyabiliriz..daha güzel,daha iyi,hayatımızdaki kötü anların gecip mutlu olacağımız günlerin gelecegini umut ederek koruyabiliriz...Aksi takdirde amacsız beklentisiz umutsuz bir mutsuzluğa doğrü sürükleniriz..

Zaten samimiyet kurabildiğim çok insan yok bulunduğum yerde, kendi kendime yetmeye çalışıyorum. Çünkü çıkarlar üzerine kurulu ilişkiler... öğrendim bunu ama biraz geç oldu, yıprandım ve üzüldüm.
Spor kısmını bende aklıma yazdım inşallah kısa zamanda başlarım, adrenalin vücuda iyi gelen bir şey sonuçta

Ben yalnızım diye konu aciyorum ya hayatim belki de biraz da bu nedenden. Yani tamam ben issiz biri olarak hayatin kiyısinda kaliyorum ama insanlarla konusurken artık bi cok boş konusma beni sıkıyor ve icimden aramak gelmiyor.

Baziları icinse benim soylediklerim can sıkicı oluyor. Yani onlar kısa cümlelerle konusup geyik yapmak istiyor ki bayilirım gulmeye ama hep de lay lay lom olmaz ki. Daha dogrusu onlar hic bir konuda kafa yormak istemeyenler.

Bir kismı da seni bayaği kandirmaya calişiyor. Kendilerini, yasadiklarini anlatirken tutarsizliklari hemen algıliyorsun yani yemiyorsun bu sefer onlar da korkup kaçiyor.

Bu durumda ben yalniz kaldiysam bu kimseyle iletisim kuramamaktan değil ki, iletisim kurmaya değer kimse bulamamaktan.

Ama kisisel gelisim derdi olmayanlar hep kalabaliklar icinde her gun farkli kisilerle eglencelerde yani bize düşen hep eve kapanip kitap okumak mi daha da mı geliselim peki ya sonra :))))????

Back
X