• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz? Ruh sağlığı koruma

Gerek işyerim olsun gerek özel hayatım seçiciyimdir. Öyle herkesle ne muhabbet ne arkadaşlık ederim. Az öz kişiyle görüşürüm. Boş insanlarla muhabbetim olmaz. İşyerimde öyle herkesle muhabbetim yoktur. Kendi halimde olmayı severim. Sabah işime gelir akşam evime dönerim.Yemeğimiz ev işimden sonra eşimle ya ders çalışırız ya film izleriz bazen kitap okuruz. Haftasonumuz boşsa müsaitsek gezeriz bazen evde dinlenerek geçiririz. Amaç olarakta belli bir hedef belirlerim hep. Eğer onu yapamazsam başka yol belirlerim. Ama her zman bir amacım olmuştur.

Sade yaşayarak korumaya çalışıyorum.

Daha az konuşarak,daha az uyuyarak,daha az tartışarak,daha az dert dinleyerek,az eşyayla az insanla...

Haaa bu arada daha çok yaptığım şeylerde var tabi . Daha çok kitap okuyarak, daha çok bilinçli! nefes alarak, daha çok temiz havada dolaşarak, daha sağlıklı beslenerek, muhabbetini sevdiğim ruhumu dinlendiren insanlarla daha çok vakit geçirerek hayatı anlamlı kılmaya çalışıyorum.

[/QUOTE]
Evet kesinlikle öyle..Yalnızlaşıyorsun..İnsanlara aykırı ve tuhaf geliyorsun..Sığ değil derin düşündüğün zaman dışlanıyorsun..Çünkü etrafımızda derin düşünen fazla insan olmadığı için mecburen kabuğuna çekiliyorsun..

Ben yalnızım diye konu aciyorum ya hayatim belki de biraz da bu nedenden. Yani tamam ben issiz biri olarak hayatin kiyısinda kaliyorum ama insanlarla konusurken artık bi cok boş konusma beni sıkıyor ve icimden aramak gelmiyor.

Baziları icinse benim soylediklerim can sıkicı oluyor. Yani onlar kısa cümlelerle konusup geyik yapmak istiyor ki bayilirım gulmeye ama hep de lay lay lom olmaz ki. Daha dogrusu onlar hic bir konuda kafa yormak istemeyenler.

Bir kismı da seni bayaği kandirmaya calişiyor. Kendilerini, yasadiklarini anlatirken tutarsizliklari hemen algıliyorsun yani yemiyorsun bu sefer onlar da korkup kaçiyor.

Bu durumda ben yalniz kaldiysam bu kimseyle iletisim kuramamaktan değil ki, iletisim kurmaya değer kimse bulamamaktan.

Ama kisisel gelisim derdi olmayanlar hep kalabaliklar icinde her gun farkli kisilerle eglencelerde yani bize düşen hep eve kapanip kitap okumak mi daha da mı geliselim peki ya sonra :))))????
ben derin muhabbet edemeyen insanla yeri geldiğinde boş muhabbet te yapamıyorum, geyik yapmak saçmalamak için bile zeka pırıltısı arıyorum çünkü. Siz toplanip bana gelin:)

dinlerken anlamaya niyetli olan insanlarla uzun uzadıya sohbeti seviyorum.uzun uzadıya sohbetin ılk paragrafında uzayıp uzamayacağının sinyallerini alabıldiğim için kayıp yaşamıyorum. etrafımda çok insan yok.aslında var elimi kolumu sallasam birine çarpabilirim ama yoklar.ne ben onların hayatlarında ne de onlar benim ...bir çoğumuza hatta kendi aileme bile uzak gelen bir duyguyla yalnızlığı seviyorum.çünkü kendimle çok iyi vakit geçirebildiğimi farkettim yıllar geçtikçe.Ailemin varlığına her sabah kalkarken her akşam yatarken şükretmenin mutluluğunu hazzını yalnızlığı sevmemle çarpıtmıyorum.onlar ayrı.onun dışındaki dunya canlıları için bu böyle. "en" kavramını kendimle özdeşleştirdim.en iyi dost ,arkadaş tanıdık kendimim kendime. eşi sabah çıkıp akşam 12 de eve gelen biriyim.yani gerçekten yalnızım :) (kalbim doplolu ama) küçüğü büyüğü farketmeksizin hayatın bana sunduğu herşeyle mutlu olmaya alıştırdım kendimi. çünkü öteki yok hayatımda.öbür türlüsü olsaydı itimallerini bana hatırlatacak başka bir zihin,ama bak bunun şöyleside var diye uyarıda bulunacak başka bir dünya görüşü sahibi arkadaşımda. aslında buna musademde yok. galiba seçtiğim herşey benim memnun olmama odaklanmamı sağlar gibi. çocuk yok. olması için maddi kulfetlere girdiğim 2 başarısız sonucum var sonucu aldığım akşam yaptığım ufak bir kutlamamda. boyalara renklere merak saldım bu aralar. birşeyler yapıp onları izlemek kendime geçer not vermek yada eleştirip düzeltmemi beklemek tamamen kendi tekelimde olunca canımda sıkılmıyor. birilerinin aaa çok hoş olmuş yada ııhıhı olmamış bu demesini gerektirecek ortam oluşturmadığım içinde herşeye güzel bakıyorum. ruh sağlığımı korumayı yaşayarak öğrendim. sıyrılarak . bu kopmak değil yanlış anlamayın.sadece hayatımın içine hangi konuda kimlerin girebileceğine,kimlerin eleştiri yapabileceğine ,kimlerin sıcak kahveme eşlik edebileceğine ben karar veriyorum artık. burada dertlerini anlatan arkadaşlara nacizene el uzatıyoruz.hayatlarına bir parça dokunuyoruz. takip ediyorsanız eğer çok hayati konularda bile nasıl gözü kara nasıl düşünülmeden yazılan yorumlar olduğunu farketmişsinizdir. sosyal hayatımızdan bir farkı yok aslında....o yuzden bu kadar uzun uzadıya anlattım kusura bakmayın. sağlıklı huzurlu günler

ruh sagligim malesef bozuk, düzelirmi bilmiyorum.. amacsiz bir sekilde yasiyorum, dengesizim malesef.. birseyi bir anda cok isterken, kisa bir süre sonra istemiyorum..

kendimi sevmiyorum, cok fazla pismanliklarim var.. cogu zaman ölmeyi ve yok olmayi diliyorum.. tüm gün calistigim icin bir sekilde oyalaniyorum..böyle böyle günleri, aylari, yillari deviriyorum..ama cogu zaman cok bunaliyorum.. icim skiliyor,, cok bunaliyorum..

ruh sagligim malesef bozuk, düzelirmi bilmiyorum.. amacsiz bir sekilde yasiyorum, dengesizim malesef.. birseyi bir anda cok isterken, kisa bir süre sonra istemiyorum..

kendimi sevmiyorum, cok fazla pismanliklarim var.. cogu zaman ölmeyi ve yok olmayi diliyorum.. tüm gün calistigim icin bir sekilde oyalaniyorum..böyle böyle günleri, aylari, yillari deviriyorum..ama cogu zaman cok bunaliyorum.. icim skiliyor,, cok bunaliyorum..
Lütfen bu kötü düşünceleri içinizden atın. Hepimizin pişmanlıkları olmuştur, hatalar, yanlışlar yapmışızdır. Her şey insanlar için, hem belkide pişmanlıklarınızı da yaşamanız gerekiyordur. Ben hatalarımla büyüdüğümü düşünüyorum. Hatta hayata başka bir pencereden bakmamı sağladı hatalarım. En başta kendinizi sevin, siz özelsiniz lütfen kendinizi böyle kötü düşüncelerle yıpratmayın. Lütfen keşkeleriniz ne ise silip önünüze bakın. Şu ağaçların güzelliğine kuşların cıvıltısına bakın, şükredecek çok şey var. Hem belki sizin şer bildiklerinizde bir hayır vardır

Tam benim konum :) Fazla kafaya takmayanlar yasayıp gidiyor. Sohbet edilecek akli başında kimse kalmadi mi? Erkekler neyin pesinde belli kadinlar hep kendini anlatiyor zaten kocası ya da sevgilisiyle derdi yoksa seni aramiyor bile.

Kitap okuyorsun, okuduklarini paylasacak kimse yok. Bir arkadaş konu acmisti erkekler ozellikle hic dinlemek istemeyip bi de sizi bilmislikle suclayip susturuyorlar.

Kadınlar icin de dedigim gibi tum dunya evleri, esleri, cocuklari sosyal konular pek ilgilerini çekmiyor.

Elbette genelleme yapıyorum herkes boyle diye bir kural yok.

Bakiyorum iyi isi olan iyi para kazananlar daha çok dinleniliyor zirvalasalar bile.

Kendini gelistirmek ne ise yarayacak inan bilmiyorum seni diğerlerinden koparmaktan baska. Yani gelistigin konuda para kazaniyorsan takdir goruyorsun ama belli bir mevki makam yoksa gelismis insani çok konusan bilmis olarak etiketliyorlar kendine faydasi yok ki bize ne soylediklerinden diyorlar belki de haklılar :)

Ruh sagligini korumak cidden zor bakalim neler yazilacak takip edeceğim.
Hislerime o kadar güzel tercüman olmuşsunuz ki.
Cahit Sıtkı'nın da dediği gibi "Bilmek yanmakmış büsbütün." .

ben kotulerin kazandigini dusunmuyorum ayrica iyilik ve kotulugun de goreceli olduguna inaniyorum

cok mutlu ve huzurlu bir insanim , yaklasik 1 senedir cok buyuk stres yasiyoruz ailecek , aslinda son bir sene diil tum hayatim boyunca cok zorluklar yasadim , hic kolay bir hayatim yok ama ben hep mutluyum :)
cunku bence hayatimin amaci bu , herseye pozitif vakiyorum , basima gelen her olaya bunda mutlaka bi hayir vardir diye yaklasip olumlu birseyler cikarmaya calisiyorum
bol bol okuyorum , yeni bilgiler ogrendikce mutlu oluyorum
bol bol geziyorum ( son bir sene haric ) gezerek , yeni yerler kesfederek mutlu oluyorum
cocuklarima baktigimda mutlu oluyorum , kopegimin basini oksarken mutlu oluyorum
kisacasi bence insan mutlulugunu kendi yaratir
kafama hicbirsey takmam , kendime guvenim tam oldugu icin hicbir seyden korkmam , verici bir insanim ama dur demesini bilirim
boyle olunca ruh sagligim bozulmuyor zaten

Bu konuya cok pis dalicam. Ruh sagligim o kadar bozuk. :KK70:

Bugun hastahanede tanimadigim yabanci bir kadina hayat cok adaletsiz dedim. Onun karsiligi hayat cok guzel oldu. Ben yine hayat adaletsiz diye devam ettim. O da yine cok guzel dedi. Bakistik . Sonra sustuk... :confused:

Tam benim konum :) Fazla kafaya takmayanlar yasayıp gidiyor. Sohbet edilecek akli başında kimse kalmadi mi? Erkekler neyin pesinde belli kadinlar hep kendini anlatiyor zaten kocası ya da sevgilisiyle derdi yoksa seni aramiyor bile.

Kitap okuyorsun, okuduklarini paylasacak kimse yok. Bir arkadaş konu acmisti erkekler ozellikle hic dinlemek istemeyip bi de sizi bilmislikle suclayip susturuyorlar.

Kadınlar icin de dedigim gibi tum dunya evleri, esleri, cocuklari sosyal konular pek ilgilerini çekmiyor.

Elbette genelleme yapıyorum herkes boyle diye bir kural yok.

Bakiyorum iyi isi olan iyi para kazananlar daha çok dinleniliyor zirvalasalar bile.

Kendini gelistirmek ne ise yarayacak inan bilmiyorum seni diğerlerinden koparmaktan baska. Yani gelistigin konuda para kazaniyorsan takdir goruyorsun ama belli bir mevki makam yoksa gelismis insani çok konusan bilmis olarak etiketliyorlar kendine faydasi yok ki bize ne soylediklerinden diyorlar belki de haklılar :)

Ruh sagligini korumak cidden zor bakalim neler yazilacak takip edeceğim.
cevrenizi degistirseniz?
mesela benim sosyal cevremde de kultursuz insan kabul edilmez
saatlerce konusur tartisiriz arkadaslarimla
mesajinizdqn anladigim kadariyla siz cevrenizdeki insanlara 2 beden buyuk geliyorsunuz:)

Art niyetli, kucuk hesaplar pesinde kosan insanlarla dolu bir ortamda calisiyorum.onceden is yerinde saglam dostluklar kurmus oldugumu dusunurken hic beklemedigim seyler gordum, haksizliga ugradim. Cok uzuldum kendi kabuguma cekildim once. Daha once okul hayatinda da benzer seyler yasamistim. Kendimi sucladim, insanlari sucladim. Herkes mi boyle dedim. Gercek dostluk durustluk şeffaflık kalmamis hic kimsede dedim. Herkes yanar doner dedim. Ama sonra suçlayarak ya da uzulerek hicbir sey elde edilemeyecegini anladim. Bol bolkitap okuyorum. Bana gercekten ii gelen cocuklugumdan beri tanidigim guvendigim gerçek bir iki.dostum var onlarla gorusuyorum sik sik olmasa da. Spor yapiyorum. Ailemle zaman geciriyorum. Bunlar benim siginaklarim. Ne yasarsam yasayayim bunlari yapinca hep daha ii hissediyorum

dinlerken anlamaya niyetli olan insanlarla uzun uzadıya sohbeti seviyorum.uzun uzadıya sohbetin ılk paragrafında uzayıp uzamayacağının sinyallerini alabıldiğim için kayıp yaşamıyorum. etrafımda çok insan yok.aslında var elimi kolumu sallasam birine çarpabilirim ama yoklar.ne ben onların hayatlarında ne de onlar benim ...bir çoğumuza hatta kendi aileme bile uzak gelen bir duyguyla yalnızlığı seviyorum.çünkü kendimle çok iyi vakit geçirebildiğimi farkettim yıllar geçtikçe.Ailemin varlığına her sabah kalkarken her akşam yatarken şükretmenin mutluluğunu hazzını yalnızlığı sevmemle çarpıtmıyorum.onlar ayrı.onun dışındaki dunya canlıları için bu böyle. "en" kavramını kendimle özdeşleştirdim.en iyi dost ,arkadaş tanıdık kendimim kendime. eşi sabah çıkıp akşam 12 de eve gelen biriyim.yani gerçekten yalnızım :) (kalbim doplolu ama) küçüğü büyüğü farketmeksizin hayatın bana sunduğu herşeyle mutlu olmaya alıştırdım kendimi. çünkü öteki yok hayatımda.öbür türlüsü olsaydı itimallerini bana hatırlatacak başka bir zihin,ama bak bunun şöyleside var diye uyarıda bulunacak başka bir dünya görüşü sahibi arkadaşımda. aslında buna musademde yok. galiba seçtiğim herşey benim memnun olmama odaklanmamı sağlar gibi. çocuk yok. olması için maddi kulfetlere girdiğim 2 başarısız sonucum var sonucu aldığım akşam yaptığım ufak bir kutlamamda. boyalara renklere merak saldım bu aralar. birşeyler yapıp onları izlemek kendime geçer not vermek yada eleştirip düzeltmemi beklemek tamamen kendi tekelimde olunca canımda sıkılmıyor. birilerinin aaa çok hoş olmuş yada ııhıhı olmamış bu demesini gerektirecek ortam oluşturmadığım içinde herşeye güzel bakıyorum. ruh sağlığımı korumayı yaşayarak öğrendim. sıyrılarak . bu kopmak değil yanlış anlamayın.sadece hayatımın içine hangi konuda kimlerin girebileceğine,kimlerin eleştiri yapabileceğine ,kimlerin sıcak kahveme eşlik edebileceğine ben karar veriyorum artık. burada dertlerini anlatan arkadaşlara nacizene el uzatıyoruz.hayatlarına bir parça dokunuyoruz. takip ediyorsanız eğer çok hayati konularda bile nasıl gözü kara nasıl düşünülmeden yazılan yorumlar olduğunu farketmişsinizdir. sosyal hayatımızdan bir farkı yok aslında....o yuzden bu kadar uzun uzadıya anlattım kusura bakmayın. sağlıklı huzurlu günler
Yazınızı iki defa okudum ve okuyunca yüzüme bir gülümseme yerleşti..Ne kadar hayat dolusunuz..Kendinizin en iyi arkadaşı olmuşsunuz:) İnsanın kendini sevmesi kendine şevkat duyması,kendini dinlemesi,kendinin sırdaşı arkadaşı olması ne güzel bir duygu:)

sanirim en önemli sey kendini sevmek..

ama ben kendimi sevmiyorumki, baskasi beni sevsin.. kiminle tanismaya kalksam kaciriyorum elimden..kendimi degersiz hissediyorum.. ve hep kendi kendimi mahfeden biriyim cünkü cok aptalim..en son söylenecek seyleri direk diyorum.. karsimdakine herseyi anlatiyorum yalansiz dolansiz.. poltika bilmiyorum.. bazen cok saf oldugumu dusunuyorum...ama is isten gecmis oluyor.. bu sefer daha akilli davranicam diyorum ..düsünerek adim aticam diyorum..sonuc yine hüsrann vee cogu zaman sanssiz bi insanim belki cok negatif olmamdan kaynakli.. bilemiyorum

bi kac ay önce banyo yaparkende göbegimdeki 2-3 tüyü jiletle aliyim derken biraz ordan biraz burdan derken tüm göbegimi jiletledim.. ve ben Beyaz tenliyim.. cok hassas bi cildim de var agda yapamam mahfolur denedim pütür pütür oldu cok sanim yandi sizladi butun gun... napcami bilmiyorum.. lazere gidemem kimseye acamam.. öbür boyu böyle mi yasicam ben.. böylece simdide bedenimden nefret ediyorum..evlensem esim igrenmez mi..hamile olsam? nasl olacak..bilmiyorum cok uzak seyler bana

kuzenim gecende bende kalmisti.. ve göbegimi görünce ödü koptu o ne öyle erkek gibi dedi.. hic bisey yokken killi bile degildim.. sen ne geziosun jiletle oralarda demi allahimmm.... bu Kadar beyinsiz olunmazkii..

kuzenim aynen su cümleyi kurdu.. aslinda o Kadar güzel fizigin var dedi orantili, citi pitisin ama soyundugun an yerlerdesin.. acidim simdi sana vallah icim ciz etti dedi :KK42::KK42: nasil bas edicem..vucudumla, hayatimla.. kendimle bilmiyorum.. normalde dönermiyim, sans varmidir? napabilirm hic bilmiyorum.. cok boguluyorum..

Kendine çok haksızlık ettiğini düşünüyorum..Hayatta kimin pişmanlıkları,keşkeleri yok ki..Hata yapmadan yaşarsak bir bitkiden farksız olur..Yaptığımız hatalar bize hayatı öğretir..Ayrıca emin ol ki herkeste o dengesizliklerden vardır..Önce çok heyecan duyarsın sonra sıradan gelir..İnsanın doğasında vardır bu..Bende tüm gün çalışıyorum..Ama hayatına bir anlam katmaya çalış..Günler,aylar,yıllar biz istemesek bile geçecek..Kendini çok sev hatta gerçekten bencil ol..Hayatta en değerli sen ol kendin için..Ölmeyi,yok olmayı düşünme..Zaten ölücez,,Zaten yok olucaz..Yok olana kadar şu bir defa geldiğimiz hayatın tadını çıkar..Daha çok hata yap,daha çok çılgınlık yap..Tek bir hayatımız var değil mi? Ve ne zaman sonra ereceğini bilmiyoruz..Yanlış bişe olsa iyi ki yapmışım de..Yaşadığın pişmanlıkların içeriğini bilmiyorum ama bizim toplulumuzda daha bebekken ayağımıza prangalar vururlar..Ta ki geberip gidene kadar asla çıkarmamızı istemez toplum..Çıkardığında artık onlardan değilsindir..Aykırısındır..Toplum koyun olmamızı ister..Senin pişmanlığın belki de başka bir toplumda çok normal bir durum olarak karşılanır..Herşey görecelidir..Mutlu ol

sanirim en önemli sey kendini sevmek..

ama ben kendimi sevmiyorumki, baskasi beni sevsin.. kiminle tanismaya kalksam kaciriyorum elimden..kendimi degersiz hissediyorum.. ve hep kendi kendimi mahfeden biriyim cünkü cok aptalim..en son söylenecek seyleri direk diyorum.. karsimdakine herseyi anlatiyorum yalansiz dolansiz.. poltika bilmiyorum.. bazen cok saf oldugumu dusunuyorum...ama is isten gecmis oluyor.. bu sefer daha akilli davranicam diyorum ..düsünerek adim aticam diyorum..sonuc yine hüsrann vee cogu zaman sanssiz bi insanim belki cok negatif olmamdan kaynakli.. bilemiyorum

bi kac ay önce banyo yaparkende göbegimdeki 2-3 tüyü jiletle aliyim derken biraz ordan biraz burdan derken tüm göbegimi jiletledim.. ve ben Beyaz tenliyim.. cok hassas bi cildim de var agda yapamam mahfolur denedim pütür pütür oldu cok sanim yandi sizladi butun gun... napcami bilmiyorum.. lazere gidemem kimseye acamam.. öbür boyu böyle mi yasicam ben.. böylece simdide bedenimden nefret ediyorum..evlensem esim igrenmez mi..hamile olsam? nasl olacak..bilmiyorum cok uzak seyler bana

kuzenim gecende bende kalmisti.. ve göbegimi görünce ödü koptu o ne öyle erkek gibi dedi.. hic bisey yokken killi bile degildim.. sen ne geziosun jiletle oralarda demi allahimmm.... bu Kadar beyinsiz olunmazkii..

kuzenim aynen su cümleyi kurdu.. aslinda o Kadar güzel fizigin var dedi orantili, citi pitisin ama soyundugun an yerlerdesin.. acidim simdi sana vallah icim ciz etti dedi :KK42::KK42: nasil bas edicem..vucudumla, hayatimla.. kendimle bilmiyorum.. normalde dönermiyim, sans varmidir? napabilirm hic bilmiyorum.. cok boguluyorum..
Canım kendin baş edemiyorsan aklında ki olumsuz düşüncelerle bir psikologa gitsen? Daha önce gittin mi? Bazen insan en yakınında ki problemlerini anlatamam ama hiç tanımadığı bir insana ruhunun en karanlıklarını bile açar..Psikoloğun faydası olur diye düşünüyorum..

cevrenizi degistirseniz?
mesela benim sosyal cevremde de kultursuz insan kabul edilmez
saatlerce konusur tartisiriz arkadaslarimla
mesajinizdqn anladigim kadariyla siz cevrenizdeki insanlara 2 beden buyuk geliyorsunuz:)
Nasıl bir çevreniz var ben gerçekten merak ettim. Kinaye falan yok cidden merak ediyorum. Ben mesleğimi bıraktım(Şimdi mesleği yazmayayım alınan olur) yani kültürlü olunmasi zaruri bir meslekti fakat muhabbetleri anlatamam o derece sığ.

Canım kendin baş edemiyorsan aklında ki olumsuz düşüncelerle bir psikologa gitsen? Daha önce gittin mi? Bazen insan en yakınında ki problemlerini anlatamam ama hiç tanımadığı bir insana ruhunun en karanlıklarını bile açar..Psikoloğun faydası olur diye düşünüyorum..

tesekkür ederim, positif mesajin icin.. motive oluyorum ama uzun sürmüyor..sanirim umutsuz vakayim ben..

evet gittim, Hemde bi kac tanesine.. malesef tatmin olmadim..daha cok morelim bozuldu ve sinrilendim..

Back
X