• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz? Ruh sağlığı koruma

Ruh sağlığımı korumak için beni geren olaylara ve durumlara ve hatta kişilere içimden küfür ediyorum. En sevdiğim en derin küfür şerefi olmayan insanlara karşı kullandığımız küfür varya işte o. Çok güzel rahatlatır beni. Ha bide kızım eşşek sapası der oda iyi gelir sıpası değil ama sapası:) Bunun dışında mümkün olduğunca seçili ve az kişilerle görüşürüm. Çok seçiciyimdir bu konuda. Hoşlanmadığım bir insana tahammül etmem ortamdan ayrılırım. Bu yaştan sonra sıfırdan insan mı eğiteceğim. Her neyse. Tabiki sarıldığım dualarım var. Ayetel kürsi bana iyi gelir. Boyama yaparım. Kilo veririm:) yani dikkati başka yöne çekerim kendi içimde dolmamak adına. Acaba soruya cevap oldu mu bunlar zira konuyu okumadan başlıktan yürüdüm :)

Kendimle ilgileniyorum. Sadece kendimle.

Başka insanlarin hayat tarzini, secimlerini, isteklerini asla yargilamam. Dinlerim. Bana akil danışan olursa derine inerim. Olmazsa susarim. Düşüncelerimi empoze etmek gibi bir ihtiyacim yok.

Ömrüm boyunca insanlari takmadim. Yapi meselesi galiba.
Küçücük çocukken bile aklim nereye ben oraya. Asla topluma ayak urdurmadim ve uydurmamada. Ben bu dünyaya hür geldim ve hür giderim. bunu benim 6 yaşımdan beri hayat felsefemdir. Hee özgürlüğün ceremesini cok cekdim ama asla mutsuz olamdim. Kimseyi ezmem kendimide asla ezdirmem.

Umut denilen hissi kafamdan cikartdim. Nazim Hikmet umutsuz yaşanmıyor demiş ama bence umut insan ruhunun zehiridir. Birşey belki iyi olacak birgün diye asla "katlanmam" kim veya ne olursa olsun söküp atarim.

Biraz karışık oldu... kusura bakmayin.
Bence ruh sağlığı budur.

bipolar hastası olmama rağmen böyleyim.kocam zor topladığım dengemi bozmayı çok iyi becerir.bende arkadaşta seçiciyim kocam arkadaşın yok deyip küçümser beni.onun arkadaş dedikleri insanlık olmayan parazit.beni de uzun hobiler sarmıyor.örgüye merak sardım hevesim kaçtı.bi kenarda duruyor malzemelerim.
Herkes tarafından anlaşılmayı da beklememek lazım. Hele erkekler tarafından anlaşılmayı beklersek daha çok bekleriz:)

Yazdıklarınız nedense beni hüzünlendirdi yani kabul vermişsiniz her seye bu elbette guzel ama sanki daha iyisi olabilecekken biraz da olan kadariyla idare etmek gibi. Belki benim hayatimda böyle oldugu için etkilendim.
Bu yasadiklarimi koru korune kabullenmedim.diger sekliylede yasadim ve tercihimi yaptim aslinda.olan kadari beni mutlu ediyor oysa.calisan bir bayan olarak pz gunleri izinliyim ve tam 3 ay hicbir pazar ne avm ne sosyal gezi hicbisi yapamadik. Esim dukkani birakamadi.inanirmisiniz gr rahatsizlik duymadim.insan davranislari dışında hayatimda hicbirseyi sorun etmiyorum.bunu biraz mizacima bağlıyorum aslinda

Her gun bulundugumuz ortamda iyi anlasacak kafa dengi birinin olmayisi cok.zor ama yapacal bir sey yok. Onlarin ikiyuzluluklerine devamli sahit olmaktansa yalniz olmak cok daha iyiymis. En azindan kafam rahat.
Erkegı de aynı kadını da dedıkodu ,dalga ,ıkıyuzluluk böyle teklık rahat dedıgın gıbı.

Ruh halim b.k gibi diyebilirm.
İşimde sorun var
Babamı kaybettim ve çok özlüyorum. Herşey onu getiriyor aklıma, kendimi birden ameliyathanenin önünde onu çıkartırlarken gördüğüm o son anda buluyorum.
Annem yalnız ve başka şehirde. Aklım sürekli onda.
Çok sevdiğim kardeşim dediğim hatta nikah şahitliğimi yapan birinden yüzyılın kazığını yedim. İnsanlara güvenim sıfırlandı.
Bebeğimiz olmuyor tedaviye başlıyoruz stres olmamak gerek ama baştan ayağa stresim.
....
Ne diyordum? ruh halim.. Bazen çok iyi ama genel olarak düşmeye hazırım. Son iki seneye kadar güçlü biri olduğumu sanırdım ama yıldım. Dalgınım. Bol bol ağlıyorum. Kimse yokken, çişe gitmişken, yemek yaparken, bi arkadaşımla konuşurken... Herhangi bişeyi bahane edip bazen gizli saklı bazen açık açık ağlıyorum. Başkada hiç bişey yapmaya niyetim yok.

Evimde bir kedim var onu sokaktan kurtarmakla başladım. Onu kurtarınca her sabah keyifle uyanmamı sağlıyor.
işe giderken elimde yiyecek var sa sokak hayvanlarıyla paylaşırım severim o gözlerde ki mutluluk bir insanda asla görülmez.
Eğer bulunduğum ortamda ki konu beni geliştirmiyorsa yavaşça uzaklaşırım.
Her boş fırsatım da bilmediğim bir şeyleri ararım. Yeni duyduğum bir konuyu not düşer sonra açar bakarım.
Akşamları tv izlemek yerine kitap okuyorum genelde fantastik romanlar çünkü zaten bu dünyadan kopuş için bir kapı kitaplar benim için zihnimin dinleneceği fantastik bir yere geçiş bana iyi geliyor.
Gece uyurken çizgi film izliyorum bu özelliğime herkes güler ama benim için kimsenin derdine düşmeden zihnimi oyalamadan uyumamı sağlıyor.
Benim şu an elimden sadece sokak hayvanlarına destek olmak geliyor ve yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum.Elimde olsa hepsini toplayıp eve getirirdim :)

Kötü düşünen insanlardan kendimi soyutluyorum, gereksiz konuşmalar yapılan ortamlarda bulunmuyorum. Kişiliğiyle bana bir şeyler katabilecek, insani olguları yüksek insanlarla zaman geçirmeye çalışıyorum. Bulunduğum yerdeki hayvanları seviyorum, en azından yemek vermeye çalışıyorum. Bol bol kitap okuyup az televizyon izliyorum. Bi internetten pek uzak kalamıyorum, telefonum yol arkadaşım gibi. Bazen çok yalnızlaşıyorum ama bu bile çıkara dayalı arkadaşlıktan iyi geliyo, açıyorum camımı bir nefes çekip şükrediyorum

+1

Negatif insanlardan kaciniyorum, spor yapiyorum, guzel mekanlara yemeye icmeye gidiyorum.

Bir de evcil hayvanlarla vakit gecirmek beni cok mutlu ediyor, ozellikle kopeklerle cok masum ve arkadas canlisi hayvanlar.

Gerçekten başlarda zor gelse de içinizden sürekli 'seni umursamıyorum' cümlesini tekrar edin, inanarak yapın... Zamanla, sabırla geçiyor kafaya taktıklarınız....

Back
X