• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendisi üniversite kocası yada sevgilisi lise mezunu olanlar???

Diplomadan ziyade kişinin kendini yetiştirmesi önemli. Hani hafif bir söz gibi duruyor ama değil aslında. Ünv. mezunu sevgilim de oldu, lise mezunu sevgilim de. Hatta ilköğretim mezunu sevgilim de oldu. Ben ünv. mezunu biri olarak ilköğretim mezunu sevgilimle çok daha uyumluyum ve çok iyi anlaşıyorum. Kişi nereyi bitirirse bitirsin okudukları kitapta kalıyorsa benim için o diploma denen kağıt parçasının hiçbir önemi yok. Ne okudum ne mezunuyum eğitimim ne hayatta dillendirmem. Normal biriyim işte. Sevgilim beni anlasın dinlesin, ben onu anlayayım gerisi önemli değil. Oturup da pisagor bağıntısı çözecek halimiz yok. Mantığımız uyuyor ya gerisini hiç dert etmiyorum. Yeri gelir o benden iyi bilir, yeri gelir ben öğretirim ona. O da dert etmez ben de.

Ayrıca ben çok kazanırım ama belli etmem. Maaşım şu kazandığım şu, şunu aldım şunu ettim hiç söz etmem. Maddi konular asla dile gelmemeli. Mukayeseden nefret ederim. Erkek az da kazansa çok da kazansa elini cebine atmalıdır.

Benim sevgilim eğitimli kariyerli ama cimri pinti kendini beğenmiş bir adam olacağına, asgari ücret kazansın ama bir yemek yediğimizde hiç tereddüt etmeden hesabı ödeyip, canım, canın ne çekiyor, ne istiyorsun diye sorsun bana yeter. Ne erkekler var...Erkeğin cimrisinden korkarım ben. Şükür bende de para çok ama erkek elini cebine atmayı sevsin isterim. O elini cebine atsın ki ben ona hediyeler aldığımda gocunmasın :)

Diplomadan ziyade kişinin kendini yetiştirmesi önemli. Hani hafif bir söz gibi duruyor ama değil aslında. Ünv. mezunu sevgilim de oldu, lise mezunu sevgilim de. Hatta ilköğretim mezunu sevgilim de oldu. Ben ünv. mezunu biri olarak ilköğretim mezunu sevgilimle çok daha uyumluyum ve çok iyi anlaşıyorum. Kişi nereyi bitirirse bitirsin okudukları kitapta kalıyorsa benim için o diploma denen kağıt parçasının hiçbir önemi yok. Ne okudum ne mezunuyum eğitimim ne hayatta dillendirmem. Normal biriyim işte. Sevgilim beni anlasın dinlesin, ben onu anlayayım gerisi önemli değil. Oturup da pisagor bağıntısı çözecek halimiz yok. Mantığımız uyuyor ya gerisini hiç dert etmiyorum. Yeri gelir o benden iyi bilir, yeri gelir ben öğretirim ona. O da dert etmez ben de.

Ayrıca ben çok kazanırım ama belli etmem. Maaşım şu kazandığım şu, şunu aldım şunu ettim hiç söz etmem. Maddi konular asla dile gelmemeli. Mukayeseden nefret ederim. Erkek az da kazansa çok da kazansa elini cebine atmalıdır.

Benim sevgilim eğitimli kariyerli ama cimri pinti kendini beğenmiş bir adam olacağına, asgari ücret kazansın ama bir yemek yediğimizde hiç tereddüt etmeden hesabı ödeyip, canım, canın ne çekiyor, ne istiyorsun diye sorsun bana yeter. Ne erkekler var...Erkeğin cimrisinden korkarım ben. Şükür bende de para çok ama erkek elini cebine atmayı sevsin isterim. O elini cebine atsın ki ben ona hediyeler aldığımda gocunmasın :)

evt çok haklsın cnm.söylediklerine harfiyen katılıyorum.

bence önemli değil bu tarz şeyler evet belki ikokul mezunu olsa olmaz ama lise mezunuymuş yani .önemli olan senin sevmen .sevmedikten sonra kardeşim istersen profösör olsun vız geliyor sana inan bana .

cok guzellll cevap vermessinizz cok guzell tarif ettmisinn tebrik ederim... kucumseyenlereee kapak gibi cevap !!!!!

kimse kimseyi kandırmasın değil üniversite mezunu olmak, hangi üniversiteden hangi liseden mezun olduğun, ailenin ne iş yaptıkları, nerede oturdukları, nasıl bir aile olduğu bile önemli bu devirde.
tamam herşey para değil ama ben kocamın benden aşağıda olmasını istemem.
ki beni de aşağı çekmesin. onun başarıları beni de çalışmaya itsin, ancak böyle ilerler insan.
yani bir üniversite mezununun çalıştığı yerdeki arkadaşlarıyla ortamı düşünün bir de tornacının arkadaşlarıyla ortamını.
kültürel olarak denk olmak, kafa olarak denk olmayı da getirir. yani diyelim siz davetlere katılıp hoş elbiseler giyip bikaç kadeh içip muhabbet etmeyi seviyorsunuz, ama bir ortaokul-lise mezunu erkek böyle bir bayanı kaldıramaz bence, ya eteğini kısıtlar, ya içkisini ya muhabbetini, sonra iş erkeğin kadın üstünde egemenlik kurmasına gelir.
bence burda herkes ne önemi fln var diye tiyatro oynuyor ama bu tip şeyler gerçek hayatta çok önemlidir.
en azından benim gördüğüm hayatta böyle.

kimse kimseyi kandırmasın değil üniversite mezunu olmak, hangi üniversiteden hangi liseden mezun olduğun, ailenin ne iş yaptıkları, nerede oturdukları, nasıl bir aile olduğu bile önemli bu devirde.
ki beni de aşağı çekmesin. onun başarıları beni de çalışmaya itsin, ancak böyle ilerler insan.
yani bir üniversite mezununun çalıştığı yerdeki arkadaşlarıyla ortamı düşünün bir de tornacının arkadaşlarıyla ortamını.
kültürel olarak denk olmak, kafa olarak denk olmayı da getirir. yani diyelim siz davetlere katılıp hoş elbiseler giyip bikaç kadeh içip muhabbet etmeyi seviyorsunuz, ama bir ortaokul-lise mezunu erkek böyle bir bayanı kaldıramaz bence, ya eteğini kısıtlar, ya içkisini ya muhabbetini, sonra iş erkeğin kadın üstünde egemenlik kurmasına gelir.
bence burda herkes ne önemi fln var diye tiyatro oynuyor ama bu tip şeyler gerçek hayatta çok önemlidir.

dogru soze nedenırkı aynen katılıyorum...en sınır oldugum sey unıversıte mezunuyum sevgılım lıse veya muhendısım sevgılım teknısyen sorun olurmu oluuuuuuuuuuuur tabı nıye okudun nıye karıyer yaptın o halde okumayıp ev kızı olsaydın okumusun halınden yıne okumus anlar derım

hayata nasıl baktığın öenmli bence.sen sevgilinle oturup içki içmek istiyosundur davetlere katılmak yurt dışlarınla çıkmak istiyosundur.evlerin yatların katların olsun istiyosundur.böyle mutlu oluyosundur.önceliklerin farklıdır.ama benm önceliğim yanımda sevdiğim insanın olması.onla yaşlanmak istemem.mesala karı koca olarak basit bi çay bahçesinde bir çay içmek.el ele tutuşup yürüyüş yapmak.bunlar için para gerekmez aşk gerekir sevgi saygı gerekir.bunlar olmadan senin saydığın şeyler bir hiç bence.burda bir sürü lise mezunu erkekle evlenen üniversite mezunu bayanlar var.eşimi hiç kimseye değişmem diyebiliyor.iyiki evlenmişim diyebiliyor.çünkü onların öncelikleri farklı.kendinle mukayese etme insanları.karşındaki insan çok öenmli.evt benm sevgilim lise mezunu ama benm derslerde başarılı olmamı benden çok ister.ben başarılı oldukça o gururlanır.hiçte ezik bi tip değildir bndende gayette kültürlüdür.çok arkadaşım var üniversitede.ordaki hiç bi erkeği benm sevgilime değişmem.umarım karşına üniverisite mezunu olupta işe yaramayan biri çıkmaz yada bir lise mezununa aşık olmazsın malum gönül ferman dinlemiyo..o zman bu dediklerine pişman olursun.

dogru soze nedenırkı aynen katılıyorum...en sınır oldugum sey unıversıte mezunuyum sevgılım lıse veya muhendısım sevgılım teknısyen sorun olurmu oluuuuuuuuuuuur tabı nıye okudun nıye karıyer yaptın o halde okumayıp ev kızı olsaydın okumusun halınden yıne okumus anlar derım

sinir olcak bişey yok bunda.her insanın başına gelebilir böyle şeyler.illa üniversiteli üniversiteliyle lise liseliyle evlencek diye bi kanun mu var.anlaşıyolarsa kafaları uyuşuyosa evlenebilir.bizim milletimiz ne çok baylıyo etikete.etikete göre mi insanların karakteri belirleniyo.herkes okuyamıyo ailevi nedenlerden hastalıktan parasızlıktan herkesin kaderi bir değil.önce adam olsun çalıp çırpmasın harama el uzatmasın sadık olsun.pazrda limon satsın ailesini kimseye muhtaç etmesin.bunlara bakılmıyo paraya pula etikete bakılıyo.sanki maaşı aynı olan 2 side üniversite mezunu olan çiftler hiç boşanmıyo.büyük konuşmamanı öneriyorum.

bu kültür diploma ilemi ediniliyor ben bunu anlamış değilim yani.şimdi ben universite okuyamadım diye kültürsüzmü oluyorum.kültür nedir?
KÜLTÜR Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütünüdür. şimdi universite okuyunca adam olunuluyor alkol almasını sohbet etmesini mini etek giymesini öğreniyosun okumassan bunlardan haberdar olmuyorsun yani bunumu demek isdiyorsunuz.kusura bakmayında insan kendini okulda değil yaşamda eğitir. ben eşimle toplum icinde itibarda görürüm saygınlıkda kazanırım oturmasını kalkmasını bilirim yemesini içmesinide eylenmesini gezmesini.mini etek giymesinide bikini ile denize girmesinide hersey yerinde uygundur.akrabalarınız ailenizden illaki birileri okumamıştır ne yani onları hayatınızdan men mi ediyorsunuz kültürsüz bana okumamış hıh mı denilicek yani.kusura bakmayın diplomaya insanlık biçenlere katılamayacağım kaldıki öğretmen olup şiddet gören doktor olup karısını dövenleride gördük biz.

kimse kalkıp okumuş şölelerini gördük demesin
ben zaten onu diyorum okumuş olması bile yetmiyor diyorum
ailesi, tavrı hanımhanımcık/beyfendi oluşu, iyi bir aileden gelişi bunlar bile önemli diyorum zaten
ben sevgiye ve saygıya inanırım, aşka çok fazla inanmam belki başta olabilir ama yıllar boyunca sevgi saygının kalabilmesi için görüşlerin benzer, kafa yapılarının aynı tarz olması gerekir,
öyle bir yazmışsınız ki yani sanki ben sevgilimle elele tutuşup dolanmayı sevmem gibi olmuş
ayrıca o mini etek içki vs olayını yaşam tarzı olarak yazmıştım,
açıkçası belli bir konumda olan ve maddi gücü olan insanlar güzel bi yere oturup muhabbet etmeyi parka çimene oturmaya tercih eder
evlilikte en ufak şeyler bile pireden deve olabilirken eğitim-maddiyat farkı bu ekmeğe yağ sürer benim fikrimce.
okumamış insanları tabi ki hayatımdan men etmiyorum ben, benim annem lise babam üni mezunudur mesela ki annem kendini o kadar çok yetiştirmiştir ki okumadığı kitap bilmediği şey kalmamıştır benim işim konusunda bile bazı bilgileri o kadar fazladır ki beni şaşırtır, babamsa tabiri caizse üniversiteden sonra kendini hiç yetiştireyim diye uğraşmamıştır, ama bi olay karşısında ya da bi yere gittiğimizde ikisinin de bakış açıları ve tavırları o kadar farklıdır ki, ben annemi daha çok sevsem de çoğunlukla babamın haklı olduğunu anlarım herşeyden öte üniversite bakış açısı kazandıran bişeydir.
ablamın maddi olarak bizden çok çok üstün bir sevgilisi vardı çocuk açıköğretim mezunuydu ancak ailem istemedi daha sonrasında ne kadar haklı olduklarını gözlerimizle gördük.
eğer bayan maddi ve çevresel anlamda ilerleme kaygısında değilse, kocasının onu aşağı çekmesine gönlü razı gelirse gayet de mutlu bir evlilikleri olabilir
ama ben bunu tercih edemem açıkçası.

kimse kalkıp okumuş şölelerini gördük demesin
ben zaten onu diyorum okumuş olması bile yetmiyor diyorum
ailesi, tavrı hanımhanımcık/beyfendi oluşu, iyi bir aileden gelişi bunlar bile önemli diyorum zaten
ben sevgiye ve saygıya inanırım, aşka çok fazla inanmam belki başta olabilir ama yıllar boyunca sevgi saygının kalabilmesi için görüşlerin benzer, kafa yapılarının aynı tarz olması gerekir,
öyle bir yazmışsınız ki yani sanki ben sevgilimle elele tutuşup dolanmayı sevmem gibi olmuş
ayrıca o mini etek içki vs olayını yaşam tarzı olarak yazmıştım,
açıkçası belli bir konumda olan ve maddi gücü olan insanlar güzel bi yere oturup muhabbet etmeyi parka çimene oturmaya tercih eder
evlilikte en ufak şeyler bile pireden deve olabilirken eğitim-maddiyat farkı bu ekmeğe yağ sürer benim fikrimce.
okumamış insanları tabi ki hayatımdan men etmiyorum ben, benim annem lise babam üni mezunudur mesela ki annem kendini o kadar çok yetiştirmiştir ki okumadığı kitap bilmediği şey kalmamıştır benim işim konusunda bile bazı bilgileri o kadar fazladır ki beni şaşırtır, babamsa tabiri caizse üniversiteden sonra kendini hiç yetiştireyim diye uğraşmamıştır, ama bi olay karşısında ya da bi yere gittiğimizde ikisinin de bakış açıları ve tavırları o kadar farklıdır ki, ben annemi daha çok sevsem de çoğunlukla babamın haklı olduğunu anlarım herşeyden öte üniversite bakış açısı kazandıran bişeydir.
ablamın maddi olarak bizden çok çok üstün bir sevgilisi vardı çocuk açıköğretim mezunuydu ancak ailem istemedi daha sonrasında ne kadar haklı olduklarını gözlerimizle gördük.
eğer bayan maddi ve çevresel anlamda ilerleme kaygısında değilse, kocasının onu aşağı çekmesine gönlü razı gelirse gayet de mutlu bir evlilikleri olabilir
ama ben bunu tercih edemem açıkçası.

eğer karşındaki insan seni seviyosa değer veriyosa kesinlikle aşağı çekeceğine inanmıyorum ben.anneni örnek göstermişsin ne güzel.lise mezunu olduğu halde kültürlüymüş.böyle insanların etikete gerek yoktur toplumda saygı duyması için. kültürüyle oturması kalkmasıyla seni yüceltebilir.herşeyin okumakla olmadığını gösterebilir.asıl o zman karşındaki ünüverite mzunu olsa bile ezilmez daha da yücelir.ama bu söylediklerim tamamen kişyle ilgili.örneğin benm erkek arkadaşım 17 yaşından beri çalışıyo hayatın zorluğunu şimdiden gördü.üniversite baba parasıyla okuyan çoğu arkaşımdanda olgun bilgili kültürlü karı kız peşinde koşmuyo kaygısız kaygısız.para kazanmak için çabalıyo.sırf ailesine yük olmamak ailesine destek olmak için okuyamadı benide hiç aşağı çekmiyo aksine ben öyle sevgilim olduğu için gururlanıyorum.seninde dediğin gibi tercih meselesi.

arkadaşlar bnm 2 senelik bir ilişkim var.kendisi çocukluk aşkım ayrıca.hayatımda en çok istediğim şey onla beraber olmaktı bu hayalim gerçekleşti.fakat bir sorun var.bn üniversite de okuyorum sevgilim ise lise mezunu teknisyen çalışıyor.mayısta askere gitcek inş.annem bu ilişkimi biliyor ve karşı çıkıyor.bu konu beni çok yıpratıyo.ama sevdiğim için direniyorum.şimdi bnm merak ettiğim benm durumumda yada bnm gibi sıkıntılar çekipte sonra feraha kavuşananlar var mı?

sıkıntı çekmeden mutlu olmak zor gibi..ben yükseklisans mezunuyum ve kendi akademik çevremden kimseyle evlilik düşünemem çünkü kafa yapısı aile yapısı hobiler fobiler ilişki bunlardan oluşur.evleneceğin insan herşeyden önce sırdaşın dostun güvendiğin adam olmalı ; eğer ki kültürel farklılık yaşamıyorsan hiçbir sorun görmüyorum sevgilinin en azından sürekli ve kalıcı bir işi olursa arkasında daha rahat durursunuz ilişkinin ve onun da bunu eziklik olarak göreceğini düşünmüyorum.hayat herkese adil olmuyor ne zeki insanlar var maddiyattan ötürü okuyamıyor ne gerizekalı insanlar var paralarıyla her lükse kavuşuyor..birbirinizi maddi manevi doyurabiliyorsanız ilişkinizle,takma gerisini mutluluğunu yaşa.annen de sevgilinin bir işi olduğunu görünce inan fikirleri zamanla yumuşar.bir annenin isteği çocuğunu en mutlu edecek kişiyle evlenmesidir :)

canım bu atlatılabilecek bişey, yeter ki seviglinle senin aranda kompleks vs. sorunları olmasın
biz sevgilimle üniversite okuyoruz. o benden 1 yıl sonra kazandığı için, ben üni 2 deyken o üni 1 deydi.
yani o benden 1 yıl sonra mezun olucaktı ve daha bi de askerliği olucaktı
çabuk kavuşabilmek için o ortaöğretim kpss sine girdi ve kazandı teknisyen olarak atandı bulunduğumuz ile hem de.
benim ailem o kadar sevindi ki, çünkü memur olucaktı, her şeyden önce düzenli bi işi olucaktı ve önemli olan da nerden ne mezunu olması değil, çalışacak olması, bi işi olması. yeter ki çalışkan bi yapısı olsun.
tabii sonradan sevgilim işe başlayamadı, malesef orası harita mezunu istiyomuş, sevgilim lisede harita mezunu değildi, o yüzden atadılar ama işini başlatmadılar. yine tercih yapıcaktı ama puanını da sildiler. çünkü atandı da gitmedi diye gözüktü :ssz:
neyse bu yıl üni 2 de, ama yine giricek lise kpss sine, bi şansını denicek.
dediğim gibi bizim için önemli olan işinin olması.
haa ünide iyi bi bölüm okuyo ama okuduğu bölüm özel sektör gerektiriyo, sırf üni mezunu olucak diye de orda burda iş bulmak için sefil olmasını istemiyorum.
az gelsin, öz gelsin yeter :34:

Back
X