Kendisiyle mi evleniyorum ailesiyle mi anlamadım

ya canim herseyi gectim ama yeni evli bi cift kendi evi dururken ^niye baskasinin evinde kalir,helede ailesinin yaninda.yani ne rahat hareket edebilirsiniz nede bi sohbetiniz olur.bence cok yanlis nisanlini evlendinizde bi süre basbasa olmak istediginizi buna hakkiniz oldugunu anlatin.birazcikta hani gecelri rahat edemmeyiz falan deyip aklini celmeye calis canimyaa.a.s

emin ol ki hem kendisiyle hem ailesiyle evleniyorsun
ama burda nişanlın çok buyuk rol oynuyor
ben mesela kayınvalıdemle cok ıyıyım kendı kızından ayrı tutmaz benı hergun konusuruz
bugun aramadım aksam aradı merak etmıs aramadım dıye nısanlım mesela bunun uzerıne dedı kı sen hergun aramak zorunda degılsın(ki ben sevdıgımden arıyorum)
emınım kı ne benı ezdırır nede benım ezmeme ızın verır

Nişanlım benm fikrime saygı duyuyor önem veriyor ama söz konusu ailesi olduğu için gitmemiz günlerce kalmamız şartmış :(

Bu pek saygı duyduğunu göstermiyor ki canım. Hiçbir fikir ve söz hakkı tanımamak, bu şart demek (bu şartta nerede yazıyorsa), saygı duymak olmuyor ki.

Evlenmeden önce iyi düşün, bütün farklılıkları sen kendin yazıyorsun. Kendi sınırların ne kadar müsait bu yaşananlara ve yaşanacaklara.

Söz konusu aile ise, 1 ayda sizin ailenizde kalın o zaman. Böyle bir şartname yok. Nişanlın ,ailesine göre bir şartname hazırlamış sanırım. İyi düşün.

evlenee kadar her dedgine saygi duyuyomus gibi davranir ama evlenince burnundan fitil fitil getirir ailesi bi kere karismasin devamida gelir hep ailesini sana karsi savunu benimki bana oluyo ama alilesi ne yaparsa yapsin hep onun yaninda

vallayeni evliyken kalmak cok kotu onlar seni istedikleri gibi yonetlmek istiyo sen onlari istedigin gibi olsun istiyosun buyuk sorunlar doguyo ben ne cektim iki denede goorumce yandim bittim biriylr hic konusmuyom

cnm bencede onlarda 3 ay kalmanız saçma çünkü yeni evli olcaksınız . hem kültür farklarınız var bunlar en ince ayrıntısına kadar konuş bence çünkü nişanlın ailesinin tarafında gibi seni pek düşünmüyor ki düşünse evliliğinin ilk aylarının ailesinin evinde geçirmek istemez .

bence makul bir zamana çekmeye çalış 1 hafta olabilir belki ama daha fazlası çok

birde seni 3 aylığına çağırıyorlarsa tavrını koymazsan yarın öbür gün haftalarca kalmak için senin evinede gelebilirler bunları bir düşün cnm

onlarada ayrı tabaklardan yenilmesi gerektiğini öğretebilirsin cnm. bizde aile içerisinde aynı tabaktan yemeğimizi yerdik ama misafir geldiğinde tabaklara bölerdik ne varki bunda hem neden hoş karşılamasınlar ben böyle alışkınım dersin ne kadar yemek yediğimi bilmiyorum dengem değişiyor dersin. konuşmaktan ne zarar gelebilirki. zaten yemek yapmayı bilmediğini söylüyorsun git hazır yemek ne güzel hemde öğrenirsin. nişanlın konuşsun seni olaya dahil etmeden onlar ayrı tabakalrda yiyor bizde bundan sonra öyle yapalım daha iyi olur desin.

aynı tabak olayını geçiyorum o çözülmeyecek bir sorun değil bence kimse sana ayrı yiyorsun diye tepki göstermez laf söylemez sanmıyorum. ama daha yeni bir evli çiftin yalnız kalmak isteyeceklerini düşünmeleri gerekiyor artı nişanlınında tavrı çok önemli onu ikna edebilirsen kalmanıza gerek kalmaz 1 hafta en azından kal ama 1 ay 3 ay fazla akşamları yemeğe gideriz en azından kendi evimizde uyuyalım rahat edemiyorum felan dersin

tatlım ben bunların aynısını yaşadım kültür farkı çok önemli şimdi bu ramazanı atlattın bi şekilde ama daha sonra bi sürü ramazan sorunu çıkıyor yani düşünce farklılıkları heryerde kendini belli ediyor ben evlenmeden önce pek önemsemedim bu farklılıkları ama öyle olmuyormuş arkadaşım bence iyi düşün ben çok pişman oldum ama iş işten geçti

Nişanlım benm fikrime saygı duyuyor önem veriyor ama söz konusu ailesi olduğu için gitmemiz günlerce kalmamız şartmış :(

Nişanlının senin fikrine saygı duyan önem veren hali buysa aksini aklıma getirmek bile istemiyorum...
Daha evlenir evlenmez doğru düzgün başbaşa kalıp evliliğe alışmadan ailemde kalmamız lazım diyen bir adam kusura bakma ama ne seni önemsiyordur ne de fikirlerini...
Madem evlenir evlenmez ailenin evine gidip kalıcan 1 ay boyunca neden evleniyorsun....

Ayrıca sen bisürü insanla aynı tabaktan yemek yemiyorsun diye seni yadırgayacaklarsa aranızda ciddi bi kültür farkı var demektir.. Ki var....
Aynı tabaktan yiyen insanlarla aynı sofraya bile oturamam ben içim almaz... Bu alışkanlığa sahip bir aileye de gelin gidemezdim heralde....
Eşimle ben aynı bardaktan bile su içmezken eşimin ailesi bile olsa tanımadığım akrabam olmayan ne hastalığı var bilmediğim, elini sofraya oturmadan önce yıkamışmı yıkamamış mı bilmediğim insanlarla aynı tabaktan yemek yemeyi düşünemiyorum bile....

Saygı duymuyor canım sana
Saygı duysaydı şayet , sana seni istemediğini şeyleri zorla yaptırmazdı
Konu ailesi olsa bile..
Ben iki farklı kültürün anlaşamıyacağının , hep ezilen tarafında bayan olduğunu düşünüyorum..
Hep taviz veren sen olacak , herşey senden gidecek ..
İyi düşün derim..

Bu sana saygı duyuyor anlamına gelmez ki kendisi nasıl baskın çıkmaya çalışıyorsa sende daha baskın çık yeni evli bir çiftin ne işi var o kadar süre başkasının evinde .
Anlamıyorum ya hem kocaman adamları evlendiriyorlar hemde yanlarında sürekli olsun istiyorlar herkesin evi yurdu var bıraksınlar başbaşa kalsınlar .
Neden şartmış ki orada kalmanız kanunda filan yerimi var bunun kendisi senin ailenin yanında kalırmı acaba o kadar uzun bir süre sorsana bir .

Mrb nişanlım ailesine çok düşkün birisi. Onlarda ataya saygı çok önemlidir. Bende zaten elimden geldiğince saygılı davranacağımı düşünüyorum. Ama aramızda kültür farklılıkları var. Ben gayet serbest bir şekilde yetiştim. Onlarda biraz tersi bir durum söz konusu. Mesela örnek vermem gerekecekse biz ailece yemeklerimizi masada ayrı tabaklarda yeriz. Onlar ise tek bir tabaktan herkes yer. Ben o şekilde yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Onlara gittiğim zaman orda yemek yediğim zaman kendime ayrı katmak zorunda olacağım ve dolaysıyla tepki toplayacağım. ne yapabilirim_??
Birde nişanlım evlenir evlenmez ramazana giriyoruz ve ramazanı ailesinin yanında geçirmemizi istiyor. En az 1 hafta kalırız diyor ama duyduğuma göre annesi ramazanı tamamen onlarda geçirmemizi istiyor. Bense kesnlikle başka evde yatamcağmı rahat edemyceğimi söylesemde nişanlım ısrar ediyor. Ben ev işi, yemek nedir bilmem. Onlarda kaldığım zaman eminim hoş olmycak. Ve en önemlisi rahat edemiycem. İnanın öyle moralim bozukki ne yapmalıyım bi türlü anlayamadım

Aynı şeyi ben de yaşadım...
Biz ayrı tabaklarda masada yerdik eşimin ailesi yerde ve aynı tabaktan...
Dolayısıyla midem almadığı için biz eşimle masada yemeye başladık...
Tepki oldu mu bilmiyorum yüzüme söylenmedi ama onlarla yaşadığım 1 yıl içinde bu böyle devam etti...
Baştan tavrını koymazsan başladığı gibi devam eder...

Mrb nişanlım ailesine çok düşkün birisi. Onlarda ataya saygı çok önemlidir. Bende zaten elimden geldiğince saygılı davranacağımı düşünüyorum. Ama aramızda kültür farklılıkları var. Ben gayet serbest bir şekilde yetiştim. Onlarda biraz tersi bir durum söz konusu. Mesela örnek vermem gerekecekse biz ailece yemeklerimizi masada ayrı tabaklarda yeriz. Onlar ise tek bir tabaktan herkes yer. Ben o şekilde yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Onlara gittiğim zaman orda yemek yediğim zaman kendime ayrı katmak zorunda olacağım ve dolaysıyla tepki toplayacağım. ne yapabilirim_??
Birde nişanlım evlenir evlenmez ramazana giriyoruz ve ramazanı ailesinin yanında geçirmemizi istiyor. En az 1 hafta kalırız diyor ama duyduğuma göre annesi ramazanı tamamen onlarda geçirmemizi istiyor. Bense kesnlikle başka evde yatamcağmı rahat edemyceğimi söylesemde nişanlım ısrar ediyor. Ben ev işi, yemek nedir bilmem. Onlarda kaldığım zaman eminim hoş olmycak. Ve en önemlisi rahat edemiycem. İnanın öyle moralim bozukki ne yapmalıyım bi türlü anlayamadım
Nİsanlına şimdiden okadar kalamayacağını söyle. çek restini. bikaç gün kalırız de.ama tatlı dille. yok ben gitmem falan deme. gitmek gerekir ailesi sonuçta ama fazlada gerek yok. şımartmamak gerekir erkek tarafını. ev işine gelince zaten alıştırma. bulaşık yıka çaylarını hallet. bırak gerisini. yemek olayındada bende aynı sorunu yasıyorum ama gittiğimde ayrı tabağa koyup geliyorum yiyorum. laf etselerde takma sallmama.uzaktaysan sorun yok.seni olduğun gibi kabul etsinler. sakın değişme.biz gelinimizi olduğu gibi kabul ettik.

Ben kimseyle aynı tabakta yiyemem diyeceksin eşine . . Madem saygı duyuyor sana, bu konuda seni desteklemeli. .
Ayrıca sen kimseye uymak zorunda değilsin . Madem illa birileri uyucak birbirine onlar uysun size. . .Unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler .istisnalar olsada, çoğu zaman işe yarar.
Kayınvalidenlede konuş " 3 aylık tatil çok isabetli oldu de bizim için.ikimizde evimize birbirimize alışırz. Ara sıra sizide rahatsız ederz de .Bazen iftara geliriz "diye söyle

Nişanlının senin fikrine saygı duyan önem veren hali buysa aksini aklıma getirmek bile istemiyorum...
Daha evlenir evlenmez doğru düzgün başbaşa kalıp evliliğe alışmadan ailemde kalmamız lazım diyen bir adam kusura bakma ama ne seni önemsiyordur ne de fikirlerini...
Madem evlenir evlenmez ailenin evine gidip kalıcan 1 ay boyunca neden evleniyorsun....

Ayrıca sen bisürü insanla aynı tabaktan yemek yemiyorsun diye seni yadırgayacaklarsa aranızda ciddi bi kültür farkı var demektir.. Ki var....
Aynı tabaktan yiyen insanlarla aynı sofraya bile oturamam ben içim almaz... Bu alışkanlığa sahip bir aileye de gelin gidemezdim heralde....
Eşimle ben aynı bardaktan bile su içmezken eşimin ailesi bile olsa tanımadığım akrabam olmayan ne hastalığı var bilmediğim, elini sofraya oturmadan önce yıkamışmı yıkamamış mı bilmediğim insanlarla aynı tabaktan yemek yemeyi düşünemiyorum bile....

bu yazdığına katılıyorum.
bendede var.
mesela bizde salatalar içinde ayrı tabak kullanılır.
öyle öğrenmişiz.
bakıyorum bazılar ortadaki salata kasesine dalıyorlar.
anam bende salata tutkunuyum.
o salata benim için artık yenmez oluyor.
nedir ya al tabağına yiyeceğin kadarını.
lokantalardada olur bu.
gittiğim arkadaşlarda yapar bazen.
yiyemem.
hele aynı tabaktan yemek.
off çok kötü gerçekten.
aç kalkardım o sofradan...

cok haklisiniz
ama siz kendinize ayri taabak koyunca niye
tepki göstersinlerki bence tepki göstermeleri normal olmazdi
sanirim bende kabullenmezdim koca ramazan 1 ay az degil
onlarda kalmanizin mantiginida anlayabilmis degilim
esinizi ikna etmeye bakin derim ben zor valla allah yardimciniz olsun

Yaa bırak aynı tabktan yemeyi... Eşimin ailesi ayrı tabaklarda yemelerine rağmen ben büyük görümcemde yemek yiyemem.. Çünkü çok yağlı ve salçalı yapıyor.. Eee buda benim midemi rahatsız ediyor....
Kahvaltıya bile gidemem, peynir köyden geliyor... Çok ktü bi kokusu var... ıçim almıyor...
Giderken ben evden çıkmadan önce yemeğimi yiuyip gidiyoru.. Haftaiçiiş çıkışı gideceksek de tavuk alıp snitzel gibi teflonda kızartıp yiyorum.. Kahvalyıya da evden kendi peynirimi götürüp onların peynirinin olduğu köşenin tam zıddına oturuyorum....
Kütlür farkı mı evet kültür farkı...
Haa ben onların evinde yemek yemem demiyorum, eşim de hayır ille orada yiycez, yada onların yemeklerinden yiyeceksin diye diretmiyor Şart şurt lazım mazım demiyor..
Saygı duymak budur...
ılk başlarda bozuluyorlardı benim yemek yemememe, yada giderken peynir götürmeme, ama hiç bana dillendirmediler.. Eşime söylemişler, eşimde açıklamış.. Peynir kokuyor midesi almıyor demiş... Midesi hassas salçalı yağlı yeek yiyemiyor demiş....
Şimdi bizim gideceğimiz zaman görümcem genelde hafif yemekler yapar, ayrı gayrı olmasın sofrada diye....
ıllaki sen onlara uyacaksın diye bir kural yok, bazı durumlarda onların da sana uyması şart...
Ama maalesef nişanlım benim fikirlerime saygılı diyerek şuan kendini kandırıyorsun... Evlenir evlenmez annelerinde ramazan boyunca kalmamız azım diye şart koşan bir adamın saygısını, hatta sevgisini dahi sorgulamak gerek....

Back
X