Yaa bırak aynı tabktan yemeyi... Eşimin ailesi ayrı tabaklarda yemelerine rağmen ben büyük görümcemde yemek yiyemem.. Çünkü çok yağlı ve salçalı yapıyor.. Eee buda benim midemi rahatsız ediyor....
Kahvaltıya bile gidemem, peynir köyden geliyor... Çok ktü bi kokusu var... ıçim almıyor...
Giderken ben evden çıkmadan önce yemeğimi yiuyip gidiyoru.. Haftaiçiiş çıkışı gideceksek de tavuk alıp snitzel gibi teflonda kızartıp yiyorum.. Kahvalyıya da evden kendi peynirimi götürüp onların peynirinin olduğu köşenin tam zıddına oturuyorum....
Kütlür farkı mı evet kültür farkı...
Haa ben onların evinde yemek yemem demiyorum, eşim de hayır ille orada yiycez, yada onların yemeklerinden yiyeceksin diye diretmiyor Şart şurt lazım mazım demiyor..
Saygı duymak budur...
ılk başlarda bozuluyorlardı benim yemek yemememe, yada giderken peynir götürmeme, ama hiç bana dillendirmediler.. Eşime söylemişler, eşimde açıklamış.. Peynir kokuyor midesi almıyor demiş... Midesi hassas salçalı yağlı yeek yiyemiyor demiş....
Şimdi bizim gideceğimiz zaman görümcem genelde hafif yemekler yapar, ayrı gayrı olmasın sofrada diye....
ıllaki sen onlara uyacaksın diye bir kural yok, bazı durumlarda onların da sana uyması şart...
Ama maalesef nişanlım benim fikirlerime saygılı diyerek şuan kendini kandırıyorsun... Evlenir evlenmez annelerinde ramazan boyunca kalmamız azım diye şart koşan bir adamın saygısını, hatta sevgisini dahi sorgulamak gerek....