Kentsel dönüşüm hakkinda bilgi

tubikom

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2023
259
236
18
37
BEsiktas bolgesinde bir evimiz var kensel donusume verilecek.ne kadar surer o bolgede yikilip yeniden yapilmasi bilen var mi acaba?cunku evi satip ev alacagiz orasi bitince ve fiyatlar iyiden iyiye uctu.kiraciyiz kira zorlamaya basladi artik.Allah herkese ev araba nasip etsin insallah da bi nebze rahata erelim

BEsiktas bolgesinde bir evimiz var kensel donusume verilecek.ne kadar surer o bolgede yikilip yeniden yapilmasi bilen var mi acaba?cunku evi satip ev alacagiz orasi bitince ve fiyatlar iyiden iyiye uctu.kiraciyiz kira zorlamaya basladi artik.Allah herkese ev araba nasip etsin insallah da bi nebze rahata erelim

Hangi mahalle?

Beşiktaşta yıldız mahallesindeki 40-50 senelik bitişik evlerden değilse, sıradan bir apartmansa yaklaşık 2 seneye işi biter. Yıkım izni belediyelerde uzun sürüyor 3-4 ay kadar ama inşaatlar 2 seneye tamamlanıyor benim gördüğüm her koşulda. Sadece çok nadir kağıt üzerinde anlaşmazlık yaşanırsa maalesef inşaatlar durabiliyor 😔😔😔 ona dikkat etmek gerekir.

Beşiktaşta yıldız mahallesindeki 40-50 senelik bitişik evlerden değilse, sıradan bir apartmansa yaklaşık 2 seneye işi biter. Yıkım izni belediyelerde uzun sürüyor 3-4 ay kadar ama inşaatlar 2 seneye tamamlanıyor benim gördüğüm her koşulda. Sadece çok nadir kağıt üzerinde anlaşmazlık yaşanırsa maalesef inşaatlar durabiliyor 😔😔😔 ona dikkat etmek gerekir.
2 yildan kisa olur umarim

Kentsel dönüşümde kiranızın bir kısmı karşılanıyor. Genelde 2-3 yıl sürüyor

2 yılda sürebilir 6 yılda. Çalişma hizlarina izinlerde sorun çıkmamasına bağli. Bulunduğum yerde kentsel dönüşümler oldu bazilari yıllarca bitmedi bazılar hızlıca bitti bunu kimse bilemezki burada.

2 yılda sürebilir 6 yılda. Çalişma hizlarina izinlerde sorun çıkmamasına bağli. Bulunduğum yerde kentsel dönüşümler oldu bazilari yıllarca bitmedi bazılar hızlıca bitti bunu kimse bilemezki burada.
Nasil sorun cikiyor mesela

2 sene mi? Birkaç ayda inşaatı dikiyorlar, oo hooo. Bunu ne ara yaptılar dediğim çok inşaat gördüm. Biraydakondu binaları 🤣

Eviniz var ama kiradasınız sanırım. Evinizde otursaydınız 5000 tl gibi kira desteği alırdınız diye biliyorum. Kentsel dönüşüme bina girecekse bir yerden ev alıp dönüşüme girecek yerle takas yapabilirsiniz. Birkaç hafta önce de dönüşüm ankaşmazlığında takasın olacağı söylenmişti ama içeriğine haiz değilim. Bunu da araştırabilirsiniz.

2 sene mi? Birkaç ayda inşaatı dikiyorlar, oo hooo. Bunu ne ara yaptılar dediğim çok inşaat gördüm. Biraydakondu binaları 🤣

İstanbul'da hangi belediye o 😄😄😄 bizim karşımızdaki binayı kentsel dönüşüme verdiler, 3 aydır yıkım ruhsatı bekliyor bina terk edilmiş halde.

Bende böyle oldu bittiye getirilen inşaatlardan korkuyorum, insan burası ne kadar sağlam ki diye düşünmeden edemiyor

Bende böyle oldu bittiye getirilen inşaatlardan korkuyorum, insan burası ne kadar sağlam ki diye düşünmeden edemiyor
Harçlar artık hazır olduğu için eskisi gibi bekleme durumu olmuyor sanırım. Eskiden her kattan sonra beton sulanırdı, beklenirdi vs. Şimdi demir diziliyor, beton gece dökülüyor ve birkaç güne yeni kata çıkılıyor. İnce işçilik de birkaç haftada bitiriliyor; asma tavan, laminant parke, hızlı kuruyan derzler...

İstanbul'da hangi belediye o 😄😄😄 bizim karşımızdaki binayı kentsel dönüşüme verdiler, 3 aydır yıkım ruhsatı bekliyor bina terk edilmiş halde.
O ayrı konu. Ben yıkım değil de dikim için konuşmuştum asıl. Hızlı yıkılanı da gördüm, aylarca bekleyeni de.

Bu seçimlerde durabilir,bizim öyle oldu. Herkes anlaştı,hatta birkac bina yıkıldı. Sonra İBB el değiştirdi, bizim anlaştığımiz şirket de mevcut hükümete yakınmış. Bazı problemler yaşadı,devam etmedi falan. Şimdi depremden sonra başka bir şirket aldı, yavaş yavaş baslicaz diyorlar. Bilmiyorum ne olacak.
Bugünler çok riskli günler, sizinkinde de böyle bir durum olabilir

Yakınımın girdi toki yapıyor 4. senesi sonbahar gibi bitecekmiş. bir de şuan yarısı bizden deniyor onlara hiç ödeme yapmayacaksınız denmişti. bunun yerine kat sayısı, cephe seçimi yapamıyorlardı. bir de metrakaresi biraz daha az olacak denmişti. fakat ilk sene 100 bin borç çıkarmışlar şimdi de fiyat söylemeden borç daha çok olacak demişler.

18 ay sürmüştü bizim evin yıkılıp yapılması. Besiktastakini neden satmak istiyorsunuz? Yapılınca orda oturun

Valla kentsel donusum evleri depremde tuz buz oldu o kadar can gitti. Siz oturmasanız kiraci oturacak. Bence uzak durun o evlerden

Back
X