Aynısını yaşadım Canım öncelikle ultrason kalitesiyle ilgili devlette acil de göremediler hamile falan değilsin ya da çocuk düşmüş dediler oysa ertesi gün kendi doktoruma gittiğimde gördük çünkü 4 d ultrasonu var. Kese etrafında benim hep kanamam var düşük tehdidi anlamına geliyo dedi ve hep iğne progestan ve magnorm kullanıyorum 5 haftalıktı bunları yaşadığımda ve hala yaşıyorumMerhaba arkadaslar 4 veya 5. Haftamdayim bende beta degerim 7630 ama hala kese gorunmuyo transvajinal ultrason yapildi erken gebelikmis ve kesenn cevresinde kanama varmis boyle bir durumla karsilasan veya bilgisi olan var miii
Bende baska bi doktora gitmeyi dusunuyorum peki bebeginin sagligi nasil ins saglikli bi dogm yaparsn cnmAynısını yaşadım Canım öncelikle ultrason kalitesiyle ilgili devlette acil de göremediler hamile falan değilsin ya da çocuk düşmüş dediler oysa ertesi gün kendi doktoruma gittiğimde gördük çünkü 4 d ultrasonu var. Kese etrafında benim hep kanamam var düşük tehdidi anlamına geliyo dedi ve hep iğne progestan ve magnorm kullanıyorum 5 haftalıktı bunları yaşadığımda ve hala yaşıyorum
İnşallah canım Rabbim senin, benimle birlikte herkese nasip etsin. İkili test sonucu çok şükür iyi gelişimi de günü gününe büyüyo ama işte düşük riski geçmeyince tam sevinemiyorum bağlanamıyorum..Bende baska bi doktora gitmeyi dusunuyorum peki bebeginin sagligi nasil ins saglikli bi dogm yaparsn cnm
Bu zamana kadar gelms baglanmistr o sana bebisin birakmaz seni insa allahim hayir saglikli bi evlat nasip eder sana banada butun evlat sahibi olmak isteyen anneleredeeİnşallah canım Rabbim senin, benimle birlikte herkese nasip etsin. İkili test sonucu çok şükür iyi gelişimi de günü gününe büyüyo ama işte düşük riski geçmeyince tam sevinemiyorum bağlanamıyorum..
İnşallah canım benim.. Amin Rabbim hepimize nasip eder inşallah o duyguyu hayirlisiylaBu zamana kadar gelms baglanmistr o sana bebisin birakmaz seni insa allahim hayir saglikli bi evlat nasip eder sana banada butun evlat sahibi olmak isteyen anneleredee
Simge kardeşim önce relax olmanı sakinleşmeni tavsiye ederim.arkadaslar dun kan testıne degerim 466 cıktı doktor keseyı goremedı kist falan varmı dıye baktı. Sonra 2 gün sonra tekrar kan testi ver degerlere gore gebelık ıyı veya kötü gidiyor diyecegım dedi yanı degerlerın artması gerekıyormus sanırım. bide seyahat etme otur ilişkiye girme falan dedı ben nmaz kılaken bırz kasıklarım agrıyorda oturarak kılsam günah olurmu sizce ??
Cnm bende oturarak kılıyorum ve 466 değerde kese zaten gozukmez doktorun bunu bilmiyor mu neden korkutmus seni kese 1000lerden sonra görünür acele etme bol bol su iç dua etarkadaslar dun kan testıne degerim 466 cıktı doktor keseyı goremedı kist falan varmı dıye baktı. Sonra 2 gün sonra tekrar kan testi ver degerlere gore gebelık ıyı veya kötü gidiyor diyecegım dedi yanı degerlerın artması gerekıyormus sanırım. bide seyahat etme otur ilişkiye girme falan dedı ben nmaz kılaken bırz kasıklarım agrıyorda oturarak kılsam günah olurmu sizce ??
aynısını yaşadım canm düşük tehlikesi dedi progestan kullandım prulatonmu neydi hatırlamıyorum tam iğne vurundum iki kez ayda birkez olmak üzere. kanamam oldu hatta bi kaç kez pıhtıda geldi ve çok şükür kanama bölgem gitti bebişimide gördüm. moralini yüksek tut Allah büyük sana bağışlasın inşallahMerhaba arkadaslar 4 veya 5. Haftamdayim bende beta degerim 7630 ama hala kese gorunmuyo transvajinal ultrason yapildi erken gebelikmis ve kesenn cevresinde kanama varmis boyle bir durumla karsilasan veya bilgisi olan var miii
Simge kardeşim önce relax olmanı sakinleşmeni tavsiye ederim.
Tecrübelerime dayanarak sana yazacaklarımı dikkatlice oku canım.
Öncelikle ilk BHGC kan testi sonucunu aldıktan 2 gün sonra kan testini tekrarlamak ve çıkan sonucun ilk sonuca göre minimum 2 kat fazla olması gebeliğin sağlıklı ilerleyip ilerlemediğini gösterir.
Senin değerlerine bakılırsa bebeğin henüz oluşmamış bile yani ortada bebek falan yok hatta kese oluşumu bile olmamış canım.
Sat'ın (yani son adet tarihinin) kaç olduğunu yazmış olsaydın sana daha iyi yardımcı olurdum.
Son adet tarihinden itibaren en az 6 hafta geçmeli ki keseyi daha iyi görebilmeli ve 8. haftadan itibaren de kalp atışlarını da duyabilirsin.
Devlet hastanesine gidiyorsan orada ki USG cihazlarına pek güvenmiyorum.
Tatilde mecburiyetten devlet hast gidip usg ye girdiğimde doktor bana karnında bebek yok senin demişti oysa 4 aylık hamileydim ve daha önce defalarca Bebeğimi görmüş kalbini dinlemiştim.
Namazı oturarak kılmanın günah olduğunu söyleyen bir Ayet yok önemli olan Allah teâlâ için secdeye varmak ve namazı eda etmektir.Niyet hepsinden önemli.Sen zaruriyetten böyle yapacaksın zevkten değil.
Birde sakın yanlış anlama ama doktorunu değiştirmeni öneririr.
Çünkü tecrübeli bir doktor 400 lerde çıkan kan sonucuna bakıp kese yok demez çünkü o değerlerde kesenin görünmeyeceğini bilir ve seni bu şekilde telaşlandırmak yerine seni telkin edip sakinleştirmeliydi.
Gebelikte doktor seçimi çok önemlidir canım.Şu anda en süper özel Hastaneler bile SGK anlaşmalı olduğu için 20 lira fazla verip özlele gitmekte fayda var elbette doktor hakkında da araştırma yapmak şart.
Sen kafayı takma 2 gün sonra tekrar BHCG yaptır çıkan sonucu burda paylaş sana değerlendirme yapabilirim.
Ve doktora gitmek için bu kadar acele etme derim.
Ben tüm gebeliklerim de testlerimi kendi başıma yaptırdım bilgim olduğu için sonuçları kendim değerlendirdim.Ve 7 haftaya kadar doktora gitmedim ve gittiğimde ise hem keseyi hem bebeği gördüm hemde kalp atışlarını duydum.
Ondan sonra da düzenli olarak doktor kontrollerime gittim hala da gidiyorum.
aynısını yaşadım canm düşük tehlikesi dedi progestan kullandım prulatonmu neydi hatırlamıyorum tam iğne vurundum iki kez ayda birkez olmak üzere. kanamam oldu hatta bi kaç kez pıhtıda geldi ve çok şükür kanama bölgem gitti bebişimide gördüm. moralini yüksek tut Allah büyük sana bağışlasın inşallah
Simge kardeşim önce relax olmanı sakinleşmeni tavsiye ederim.
Tecrübelerime dayanarak sana yazacaklarımı dikkatlice oku canım.
Öncelikle ilk BHGC kan testi sonucunu aldıktan 2 gün sonra kan testini tekrarlamak ve çıkan sonucun ilk sonuca göre minimum 2 kat fazla olması gebeliğin sağlıklı ilerleyip ilerlemediğini gösterir.
Senin değerlerine bakılırsa bebeğin henüz oluşmamış bile yani ortada bebek falan yok hatta kese oluşumu bile olmamış canım.
Sat'ın (yani son adet tarihinin) kaç olduğunu yazmış olsaydın sana daha iyi yardımcı olurdum.
Son adet tarihinden itibaren en az 6 hafta geçmeli ki keseyi daha iyi görebilmeli ve 8. haftadan itibaren de kalp atışlarını da duyabilirsin.
Devlet hastanesine gidiyorsan orada ki USG cihazlarına pek güvenmiyorum.
Tatilde mecburiyetten devlet hast gidip usg ye girdiğimde doktor bana karnında bebek yok senin demişti oysa 4 aylık hamileydim ve daha önce defalarca Bebeğimi görmüş kalbini dinlemiştim.
Namazı oturarak kılmanın günah olduğunu söyleyen bir Ayet yok önemli olan Allah teâlâ için secdeye varmak ve namazı eda etmektir.Niyet hepsinden önemli.Sen zaruriyetten böyle yapacaksın zevkten değil.
Birde sakın yanlış anlama ama doktorunu değiştirmeni öneririr.
Çünkü tecrübeli bir doktor 400 lerde çıkan kan sonucuna bakıp kese yok demez çünkü o değerlerde kesenin görünmeyeceğini bilir ve seni bu şekilde telaşlandırmak yerine seni telkin edip sakinleştirmeliydi.
Gebelikte doktor seçimi çok önemlidir canım.Şu anda en süper özel Hastaneler bile SGK anlaşmalı olduğu için 20 lira fazla verip özlele gitmekte fayda var elbette doktor hakkında da araştırma yapmak şart.
Sen kafayı takma 2 gün sonra tekrar BHCG yaptır çıkan sonucu burda paylaş sana değerlendirme yapabilirim.
Ve doktora gitmek için bu kadar acele etme derim.
Ben tüm gebeliklerim de testlerimi kendi başıma yaptırdım bilgim olduğu için sonuçları kendim değerlendirdim.Ve 7 haftaya kadar doktora gitmedim ve gittiğimde ise hem keseyi hem bebeği gördüm hemde kalp atışlarını duydum.
Ondan sonra da düzenli olarak doktor kontrollerime gittim hala da gidiyorum.
benimde öyleydi işte hemde ne sancı çekiyordum canım 9. haftada sancım geçti benim. moralini yüksek tut herşeyden korkma stres yapma beslenmene sıvı tüketimine dikkat et yorma kendinideb
birde bnim ara ara kirli lekelenmem oluyor kasık ve bosluklarımada sancı gırıyor . bu normal mi doktora soyledım hiçbirsey demedidegerlere göre acıklama yapacagım dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?