- 12 Ekim 2015
- 476
- 602
- 103
- 37
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
-
Saçmalama ne alaka nerden biliyosun falan filan. Bi de babanneyle ilgili kötü örnekleri sunuyorum bak gördün mü ne varsa yine ananede var diye. Ki kendisi de inanılmaz ananesine düşkündür. Kv yıllarca kendi kv sine her gittiğinde hasta olurmuş. Ailesinde bir anne taraflılık var. Ben o tarafın ilk geliniyim. Kendi tarafıma dönüp oğullarını ellerinden alırım diye korkuyolar ve eşimi de dolduruyorlar sanırımkesin ananesidir dediği zaman siz ne diyosunuz? niye böyle düşünüyosun vs diye sorup didikleyin adamı derdi neyse söylesin.
Saçmalama ne alaka nerden biliyosun falan filan. Bi de babanneyle ilgili kötü örnekleri sunuyorum bak gördün mü ne varsa yine ananede var diye. Ki kendisi de inanılmaz ananesine düşkündür. Kv yıllarca kendi kv sine her gittiğinde hasta olurmuş. Ailesinde bir anne taraflılık var. Ben o tarafın ilk geliniyim. Kendi tarafıma dönüp oğullarını ellerinden alırım diye korkuyolar ve eşimi de dolduruyorlar sanırım
İşin ilginç yanı da bu ya bizim daha çocuğumuz bile yokben de bunları kayınvalide söylüyor sanmıştım.
eşiniz söylüyorsa,anneniz ve onun annesi arasında,eşitsizlik yaptığınızı düşünüyordur.yani,kendi annenize daha fazla gitmek,çocukla ilgili konularda annenize daha fazla öncelik tanımak gibi.
arada ki dengeyi ayarlarsanız,sorun kalmaz gibi.madem kayınvalideyle aranız iyi,bence büyütmeyin.
keske annecigim yanimda olsaydi da ananesi baksaydi bebegime. babanesi kilini kipirtatmiyor.Kızlar merhabalar. Eski konularımı okuyanlar bilir. Geçen yıl doğum yaptığım zaman ciddi sorunlar yaşamıştım. Eşim aileme gitmeme izin vermiyordu. Benim tavan yapan hormonlar onun yaşadığı zorluklar derken yanlış anlaşılmalar neyse. Annemler benim olduğum şehre taşındı benim için. Eşim durumdan gayet memnun. İyi ki geldiler falan. Annemi çok sever. Annem onu sever. Annemler gelmediği zaman gelsinler özledim der.
Ama her zaman olduğu gibi benim kv çok sıkıntılı. Eşimi de zaman içinde öyle bir doldurmuş ki mesela yolda hoş olmayan bir büyükanne-torun ilişkisi görsek kesin ananesi der. Ya da tatile büyük anne götürülmesinden bahsedilse kesin gelinler annelerini götürür kv istenmez zaten der. Çocuk bakılması konusu açılınca ananeler bakmaz zaten babannelere yıkar der. Bu laflar direk benim kv lafları biliyorum.
Bu arada kv ile dışardan görüntüde hiçbir sıkıntımız yok. Kavgamız tartışmamız henüz hiç yok. Eşimin babası çalışmaz onlara da maddi manevi destek oluruz. Kısacası sorun kişisel değil bakış açısı. Ve ben bu bakış açısına sinir oluyorum. Nasıl düzeltebilirim bu bakış açısını ben
İşin ilginç yanı da bu ya bizim daha çocuğumuz bile yokGeçen yıl 33.haftada ölü doğum yaptım ve kv fesatlıktan başka bir şey yapmadı. Daha 1 aylık doğum yapmışken ev taşıdı ve 1 hafta evimde ağırladım Kv Kp kaynım hepsini birden. Sorun hayata olan ailesel bakış açıları.
Dediğiniz gibi elle tutulur bir sorun yok.Eşimle şuanda bu bir tartışma konusu bile değil. Ama ben doğumun fragmanını izledim ölü doğum yaparak. Korku filmi gibiydi. Çünkü hastalık hastası bir kv var. İş başa düşmeden önlemimi almak istediğim için bir fikir danışmak istedi. Teşekkürler fikirler ve görüşler için2. ve 3. cümleniz herşeyi açıklıyor aslında,ne varsa anneannelerde var demeniz,eşinizin de anneanneleri kötüleyip,babaaaneler iyi bakar demesi,çocuk konusunda bir yarışa girdiğinizi gösterir.
işin ironik kısmı,bunu yapanın anneanne ve babaanne olmayıp,sizin yapıyor olmanız.belki de onlar bu durumdan memnunlardır.yani dünürler arası ilişkiden.
Aynen öyle yapılmakta donu biçtik gittiaaaa doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz yani,ilahi.neyse ağzınızın tadını böyle şeylerle bozmaya değmez.
bu arada,geçmiş olsun ve allah hayırsıyla yeniden evlat versin sizlere.
Benimkisi de öyle işte. Doğumumu o acı içinde burnumdan getirdi. Yüzüne bile bakasım yok ama köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı var demişler. Eşim için katlanıyorum işte. Allah anne desteğini eksik etmesin.keske annecigim yanimda olsaydi da ananesi baksaydi bebegime. babanesi kilini kipirtatmiyor.
Deli midir nedir ?. Öyle diyince Boz direk Boz kadını. Bak kendimden örnek vereyim. Benim hiç bi sıkıntım yok kayinvalideyle çokta severiz birbirimizi. Ama böyle olduğu halde bile mesela hiç yardıma gelmez bana çocuk için. Benim kendi annem gelir bütün gün durur yanımda yardım eder kayinvalide aksak gelir çocuğu sever ve gider. Sabah gelse bende işlerimi rahat yapsam ne güzel olur halbuki değil mi ? Kaç defa da dedim ama öncelik başka işleri varmis kızına yardım ediyormuş ta bilmem ne. Sende de ki gelin ananeye birakirsa senin kızın da sana bırakıyor eşitlik oluyor.Kızlar merhabalar. Eski konularımı okuyanlar bilir. Geçen yıl doğum yaptığım zaman ciddi sorunlar yaşamıştım. Eşim aileme gitmeme izin vermiyordu. Benim tavan yapan hormonlar onun yaşadığı zorluklar derken yanlış anlaşılmalar neyse. Annemler benim olduğum şehre taşındı benim için. Eşim durumdan gayet memnun. İyi ki geldiler falan. Annemi çok sever. Annem onu sever. Annemler gelmediği zaman gelsinler özledim der.
Ama her zaman olduğu gibi benim kv çok sıkıntılı. Eşimi de zaman içinde öyle bir doldurmuş ki mesela yolda hoş olmayan bir büyükanne-torun ilişkisi görsek kesin ananesi der. Ya da tatile büyük anne götürülmesinden bahsedilse kesin gelinler annelerini götürür kv istenmez zaten der. Çocuk bakılması konusu açılınca ananeler bakmaz zaten babannelere yıkar der. Bu laflar direk benim kv lafları biliyorum.
Bu arada kv ile dışardan görüntüde hiçbir sıkıntımız yok. Kavgamız tartışmamız henüz hiç yok. Eşimin babası çalışmaz onlara da maddi manevi destek oluruz. Kısacası sorun kişisel değil bakış açısı. Ve ben bu bakış açısına sinir oluyorum. Nasıl düzeltebilirim bu bakış açısını ben
Ben daha yeni evliydim ev tebriğine kendi akrabaları gelmişti. Mutfakta oturmuşlar aralarında konuşurken ben üstüne gitmişim. Kuzeni demez mi doğurcaksan kendine güven de doğur. Bu kadının üzerine atçaksan doğurma. Ay ben şok yani. Nutkum tutuldu cevap da veremedim. Hala içimde kaldı onun cevabı. Bi kaç defa kv den de duydum ay ben çocouk falan bakamam diye. Ama oğlu sinir ediyor işte beni.Deli midir nedir ?. Öyle diyince Boz direk Boz kadını. Bak kendimden örnek vereyim. Benim hiç bi sıkıntım yok kayinvalideyle çokta severiz birbirimizi. Ama böyle olduğu halde bile mesela hiç yardıma gelmez bana çocuk için. Benim kendi annem gelir bütün gün durur yanımda yardım eder kayinvalide aksak gelir çocuğu sever ve gider. Sabah gelse bende işlerimi rahat yapsam ne güzel olur halbuki değil mi ? Kaç defa da dedim ama öncelik başka işleri varmis kızına yardım ediyormuş ta bilmem ne. Sende de ki gelin ananeye birakirsa senin kızın da sana bırakıyor eşitlik oluyor.
Çalışıyor musun ? Sende kes bu muhabbeti onun agzindan canım. Cocuguma ben bakıcam anne calisirsam da annem var ya da bakıcı tutarım de. Kessin bu muhabbeti. Ayrıca kuzene ne ? Herkes ota b.ka karışıyor sinir oluyorum. Hadsiz insanlarBen daha yeni evliydim ev tebriğine kendi akrabaları gelmişti. Mutfakta oturmuşlar aralarında konuşurken ben üstüne gitmişim. Kuzeni demez mi doğurcaksan kendine güven de doğur. Bu kadının üzerine atçaksan doğurma. Ay ben şok yani. Nutkum tutuldu cevap da veremedim. Hala içimde kaldı onun cevabı. Bi kaç defa kv den de duydum ay ben çocouk falan bakamam diye. Ama oğlu sinir ediyor işte beni.
Ailene gitmeye izin vermeme cür'etini gösteren ve kayınvalide dolduruşuna gelen eş,kaynanaın üç beş kendi çapında lakırdısından daha ciddi bir sorun.Kızlar merhabalar. Eski konularımı okuyanlar bilir. Geçen yıl doğum yaptığım zaman ciddi sorunlar yaşamıştım. Eşim aileme gitmeme izin vermiyordu. Benim tavan yapan hormonlar onun yaşadığı zorluklar derken yanlış anlaşılmalar neyse. Annemler benim olduğum şehre taşındı benim için. Eşim durumdan gayet memnun. İyi ki geldiler falan. Annemi çok sever. Annem onu sever. Annemler gelmediği zaman gelsinler özledim der.
Şimdi öyle yapıyorum. Atanamayan bir öğretmenim ben. Benden güzel kimse bakamaz çocuğuma hiç olmadı bakıcı da tutarım diyorum. Babanneler her dediğini yapıyor çocuk şımarık oluyor sonra diyorum. Maymun gözünü açtı da eş maymunun gözünü açma derdindeyimÇalışıyor musun ? Sende kes bu muhabbeti onun agzindan canım. Cocuguma ben bakıcam anne calisirsam da annem var ya da bakıcı tutarım de. Kessin bu muhabbeti. Ayrıca kuzene ne ? Herkes ota b.ka karışıyor sinir oluyorum. Hadsiz insanlar
O sorunları yaşadığımız zaman evladımızı kaybetmiştik. Hayaller, hayal kırıklıkları,sağlık sorunları... Zor bir dönemdi Allah tekrarını göstermesin. Bu sürede kim olursa olsun bir noktadan sonra alttan almıcaksın ve dişini göstereceksin ben bunu öğrendim. Çok şükür o sorunlarımızın üstesinden geldik. Kıymet bildik. Ama eş-anne dengesi olunca sorun eşimin yumuşak karnı işte. Sıkıntılarda sen haklıymışşsını duydum. İnşallah bunda da duyarım. Sorun sadece bu.Ailene gitmeye izin vermeme cür'etini gösteren ve kayınvalide dolduruşuna gelen eş,kaynanaın üç beş kendi çapında lakırdısından daha ciddi bir sorun.
İşte sorun burada.kendisi öyle gormus ya y düşünüyor ama bunun çözümü de ne varsa annanede var demek mi.siz de babanne de Annane de torununu sever ikisine de ihtiyacı var bir çocuğun .niye sorunlu bir ailede büyüsun ki mutlu olsun.boyle dusunmeyelim ikiniz de onu ayrı ayrı seviyorsunuz o da sizi deyin.ben böyle dusunmenizi istemiyorum ikinizin de onunla ilgilenmesini sevginizi göstermesini istiyorum deyin.sen eşimi doldurup benimle aranda sorun yaratırsan çocuğum büyüdüğünde bunu anlayıp senden sogusun istemiyorum deyin.Saçmalama ne alaka nerden biliyosun falan filan. Bi de babanneyle ilgili kötü örnekleri sunuyorum bak gördün mü ne varsa yine ananede var diye. Ki kendisi de inanılmaz ananesine düşkündür. Kv yıllarca kendi kv sine her gittiğinde hasta olurmuş. Ailesinde bir anne taraflılık var. Ben o tarafın ilk geliniyim. Kendi tarafıma dönüp oğullarını ellerinden alırım diye korkuyolar ve eşimi de dolduruyorlar sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?