• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke bir işin olsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. Ben 2 çocuk annesiyim, küçük oğlum bana yapışık gibi yaşıyor. Bu yüzden dışarda çalışamıyorum. Evden ufak tefek işler yapıyorum. Ama sonuç olarak işimin bi adı yok ,ev hanımıyım.

Bu gece ikinci sınıfa giden oğlumu uyuturken, anne keşke senin de bir işin olsa, okulda bütün çocukların annesi çalışıyor ,hepsinin mesleği var dedi. O'na beni gençken beni okutmadılar diyemedim ama ,evlendikten sonra üniversiteye devam etmeye çalıştığımı ama hamile kalınca rahatsızlandığımı ve yarım kaldığını söyledim.

Sonrasında ikinci çocuk ardından boşanma ve bu durumdayım. O'na aynı zamanda mesleklerin değil ,çok paranın değil , emeğin değerli olduğunu ve benim emekçi biri olduğumu anlatmaya çalıştım.
Okulda, babam şu iş yapıyo ,annem şurada çalışıyo, biz çok zenginiz yarışından kaynaklanan kafa karışıklığını ne kadar düzeltebildim bilmiyorum.
Bugüne kadar en büyük zenginliğin, güzel kalpli olmak, iyi ve dürüst olmak olduğunu anlatmıştım ve çok da güzel anlamıştı ama, gerçek dünyayla okula gidince tanıştı.
Şimdi bunları neden yazdım biliyor musunuz, ben yıllardan beri okuyamadığım için içimde yara kalmıştı zaten, oğlumdan da bunları duymak çok üzdü beni, ağlamamak için zor durdum.
Sizce kırktan sonra üniversiteye yeniden başlamam mümkün mü, altından kalkabilir miyim. İki çocuk, ev iş güç derken ..
Küçük oğlumun okula başlamasına 2 yıl var O'nu beklemeli miyim? Çocuklara bakacak ilgilenecek kimse de yok. Sınavdı ,ders çalışmaktı, okula gitmekti bunlar benim için şuan o kadar büyük meseleler ki..
Bi yanım imkansız diyo, bi yanım korkaksın ...
Hukuk fakültesi okurken (yaklasik 15 yil once) 50 yasinda bir sınıf arkadasim vardi. Fakülteyi birincilikle bitirdi. Mezuniyette cocuklari yanındaydı. Neden olmasın, herseye gogus germeyi ve güçlü bir kadin olarak ayakta durmayı başaran biri, üniversite mi okuyamayacak? Anasını bile beller :KK19:

Onlardan biri de benim. 48 yaşımdayım. Babasız, üvey baba dolayısıyla da annesiz büyüdüm maalesef. Liseyi 1995 yılında annemin ve üvey babanın okuldan alma istekleri ile hala, babaanne, teyze, dayı, amca gibi akrabalarda 3 er gün 5 er gün kalarak bitirdim. Kendi imkanlarımla üniversite sınavına girdim herkesten habersiz. Çünkü izin vermezlerdi. 1995 yılında 4 yıllık muhasebe finansman bölümünü kazandım. Annem kim uğraşacak seninle dedi. Gidemedim içimde kaldı. Çalışma hayatı emeklilik derken geçen yıl girdim sınava 300 puan aldım ve şimdi okuyorum. 30 yıl sonra.
Tebrik ediyorum hayallerinizden vazgeçmediğiniz için emekleriniz için

Siz yazınca fakülte gözümün önüne geldi, gençken önlerinden iç çekerek geçerdim. İzin vermemişlerdi okumama.
Evet lise mezunuyum . Evlendikten sonra açıktan işletme okuyordum, ikinci sene ağır bir hamilelik yaşayınca bırakmak zorunda kaldım.
yalnız gebelik dediğiniz şey 9 ay,
herkes açıktan okulu zaten tam zamanlı çalışırken ya da başka bir bölüm okurken, spor olsun diye okuyor.

ha derseniz ki okulu o zaman ciddiye almıyordum, salladım, bu başka şey
ama gebelik yüzünden açıktan okul bırakmak bahane olur ancak...

bir de sizin amacınız üniversite okumak değil, çalışmak -değil mi?
"kolay okunacak" bölümlerin çoğundan mezun olup iş bulmak imkansıza yakın
iş bulduracak bölüm arayıp dikkatli bir tercih yapmanız icap eder, aklınızda yaparım dediğiniz iş var mı mesela?
en bilinen örnek genelde sağlık bölümleri kolay okunan, kolay atanan ama çalışmasına gelince herkesin yapamayacağı bölümler, düşünür müsünüz?

değilse okumadan iş arayamaz mısınz bulunduğuunuz şehirde ne tür iş yapabilirsiniz hiç fikir edindiniz mi?

Merhabalar. Ben 2 çocuk annesiyim, küçük oğlum bana yapışık gibi yaşıyor. Bu yüzden dışarda çalışamıyorum. Evden ufak tefek işler yapıyorum. Ama sonuç olarak işimin bi adı yok ,ev hanımıyım.

Bu gece ikinci sınıfa giden oğlumu uyuturken, anne keşke senin de bir işin olsa, okulda bütün çocukların annesi çalışıyor ,hepsinin mesleği var dedi. O'na beni gençken beni okutmadılar diyemedim ama ,evlendikten sonra üniversiteye devam etmeye çalıştığımı ama hamile kalınca rahatsızlandığımı ve yarım kaldığını söyledim.

Sonrasında ikinci çocuk ardından boşanma ve bu durumdayım. O'na aynı zamanda mesleklerin değil ,çok paranın değil , emeğin değerli olduğunu ve benim emekçi biri olduğumu anlatmaya çalıştım.
Okulda, babam şu iş yapıyo ,annem şurada çalışıyo, biz çok zenginiz yarışından kaynaklanan kafa karışıklığını ne kadar düzeltebildim bilmiyorum.
Bugüne kadar en büyük zenginliğin, güzel kalpli olmak, iyi ve dürüst olmak olduğunu anlatmıştım ve çok da güzel anlamıştı ama, gerçek dünyayla okula gidince tanıştı.
Şimdi bunları neden yazdım biliyor musunuz, ben yıllardan beri okuyamadığım için içimde yara kalmıştı zaten, oğlumdan da bunları duymak çok üzdü beni, ağlamamak için zor durdum.
Sizce kırktan sonra üniversiteye yeniden başlamam mümkün mü, altından kalkabilir miyim. İki çocuk, ev iş güç derken ..
Küçük oğlumun okula başlamasına 2 yıl var O'nu beklemeli miyim? Çocuklara bakacak ilgilenecek kimse de yok. Sınavdı ,ders çalışmaktı, okula gitmekti bunlar benim için şuan o kadar büyük meseleler ki..
üniversiteye başlamanıza gerek yok, gidin bir özel güvenlik kursuna, kartınızı alın, güvenlik şirketlerine iş başvurusu yapın, havada kaparlar, 40 bin 45 bin civarı da maaşınız olur. Etrafımda çok örnek var, hiç geç kaldım demeyin, hayata tutunmak lazım.

Üniversite okumak içinizde kaldıysa çocuğunuz yanınızda oynarken, boyama yaparken olduğu kadar çalışırsınız. Sözel dersleri ev işi yaparken dinlersiniz vs. Ama bir işte çalışmak isteyip istemediğinizi anlamadım. İş sahibi olmak istiyorsanız okumak uzun bir yol. Dönem dönem çocuklar böyle sorular da sorar, bi ara kuzenim de çok soruyordu ama şu an bi problemi yok annesinin çalışmasıyla-çalışmamasıyla ilgili.

Tıp falan okuyamayacağınıza göre üniversite zaman kaybı olur sizin için. Lise öğrencileri için de böyle, birçok üniversite/bölümün içi boş, zaman kaybı. Açıktan ya da uzaktan birçok bölüm var, onlara bakın. Başlarsanız bitirmemeniz için hiçbir sebep yok. Ama çalışma konusu bunlardan çok farklı bir durum. Meslek edinmek için başka bir yol bulmalısınız. Kurslar olabilir. Boşandıysanız nasıl geçiniyorsunuz?

Hiç imkansız değil açıköğretimden okumak çok rahat keşke herkes devam etse bir şeyler okusa.

ben bir üniversitede çalışıyorum iki kızıyla beraber aynı bölümde okuyan bir anne öğrencim vardı, neden olmasın yani
ben de 42 yaşındayım yaptığım mesleği hiç sevmiyorum çok istediğim bir bölüm var acaba şansımı denesem mi diye de düşünüyorum

bu arada ben de çalışıyorum diye büyük kızım çok üzülüyor, onun da okulunda çoğunluk ev hanımı, keşke sende ev hanımı olabilseydin diyor :(
küçük kızım da aynı şekilde anne sen de evde çalışsana dedi bi gün bana muhtemelen ev hanımlığını kastederek :)

demem o ki çok üzülmeyin çocuğunuzun dediği şeye, dış dünyaya açıldıkça istedikleri binbir şekil alacak ama tabii ki kendiniz için okuyun, geliştirin kendinizi :KK200:

Üniversite eğitimi ile konunun aslında çok alakası yok.
Çoğu bölüm zaten kendi mesleğini yapmıyor. Mesela ben tekstilciyim. Aynı işi yaptığım arkadaşlarım arasında tekstil mühendisi de var, ortaokul mezunu da. Maaşı falan da aynı yani ekstra hiçbir fark yok. Bizde sadece akıcı dil şartı var ve tecrübe bizim sektörde hızlı kazanılabilen bir şey.

Geçiminizi kim sağlıyor? Birikiminiz var mı? Bir yerde çalışamasanız bile çocukla belki kendi işinizi kurabilirsiniz. (son 2 senedir bebeğimle işe gidip geliyorum, zor oluyor ama oluyor)

Ben de uzun süre ara verenlerdenim. Ama bir kadınla çalıştım ve gerçekten fikrim değişti bu konuda. Kadın yüksek mühendis, çalışmayı ve işini çok seviyor. Müşterimdi ve nasıl aşkla çalıştığını biliyorum. 2si büyük 2si küçük 4 çocuğu var. Küçüklere denk geldim çalıştığım süreçte, ikisinde de doğurdu 2 aya kalmadan işine geri döndü. Bir yaşına kadar ofiste baktı sonra kreşe verdi. İşinde çok iyi olduğu için patronu falan da hiç ofiste bebek olmasına laf edemedi. Hatta geçen sene büyüğün üniversitesi çıkınca işi bırakıp Ege'ye yerleşicem dedi bir ara, patronu direkt bedelsiz
ortaklık teklif etti çünkü onsuz o işi yapma imkanı yok. Yani yapan vallahi yapıyor.

bizim ünv de 50 yasında insanlar derece yaparak okuyordu
meslekleri , çocukları, başka işleri de vardı
siz de yaparsınız
yeter ki kendinize güvenin

Lise kpss'ye hazırlanın, İnşallah kazanırsınız sonra da üniversiteye girersiniz uzaktan bölümler var hem sanırım maaşınız da artıyor lisans mezunu olunca (çok bilgim yok) Yani madem çalışacaksınız daha somut şeyler için çaba gösterin derim 2 çocuğunuz var çünkü. Kpss daha mantıklı.

Okumak için okursanız (genel bir bölüm) bir işinize yaramaz zaman kaybı olur.

Çocuk 2 seneye okula başlayacaksa siz 40lardaysanız 30larda anne olmuşsunuz o yaşa kadar hiç çabanız olmadı mı bi meslek için? İstediği ve sahip olamadığı bir şey mi var ya da maddi dueumunuz mu kötü böyle diyor? Geçiminizi kim sağlıyor gidin 2 yıllık iş sağlığı vs okuyun çevre sağlığı kpss ile atanırsınız gösterişli ağzı laf yspan bi kadınsanız satış işine girin ya da kargoculuk yapın

hem bosandiniz hem ev hanımısınız. geçiminizi kim sağliyor?
Konuyu açarken de belirttiğim gibi evden iş yapıyorum.
Ev benim,kira yok, küçük masrafsız bir ilçedeyim.Ailem de çok sıkıştığımda destek oluyor.

yalnız gebelik dediğiniz şey 9 ay,
herkes açıktan okulu zaten tam zamanlı çalışırken ya da başka bir bölüm okurken, spor olsun diye okuyor.

ha derseniz ki okulu o zaman ciddiye almıyordum, salladım, bu başka şey
ama gebelik yüzünden açıktan okul bırakmak bahane olur ancak...

bir de sizin amacınız üniversite okumak değil, çalışmak -değil mi?
"kolay okunacak" bölümlerin çoğundan mezun olup iş bulmak imkansıza yakın
iş bulduracak bölüm arayıp dikkatli bir tercih yapmanız icap eder, aklınızda yaparım dediğiniz iş var mı mesela?
en bilinen örnek genelde sağlık bölümleri kolay okunan, kolay atanan ama çalışmasına gelince herkesin yapamayacağı bölümler, düşünür müsünüz?

değilse okumadan iş arayamaz mısınz bulunduğuunuz şehirde ne tür iş yapabilirsiniz hiç fikir edindiniz mi?
Hamilelik 9 ay ,açıktan okuyup bırakmak bahane değil evet, o zamanlar yaşadığım sağlık sorunlarını bilmeden yorum yapmayın lütfen. Doğumdan sonra oğlumla hastanede yattık 2 kez, sonrasında oğlum 2 operasyon geçirdi hastaneye git geller ve oğlumun sağlık sorunları çok uzun süre devam etti, herkes çocuğunu evde büyütürken benim yaşadığım sıkıntıları tahmin bile edemezsiniz. Tam toparlanıyoruz derken pandemi patladı. Ardından beklenmeyen ikinci çocuk, bi süre sonra eşle sorunlar ve boşanma.. Daha da yazacak çok şey var ama yazdıkça soru kapısı açılıyor.
Amacım üniversite okumak da diyebilirim iş sahibi olmak da. Üniveriste benim içimde kaldı bu yüzden istiyorum. İş sahibi olmayı da tabiki daha iyi olanaklarımız olsun ,çocuklarımın içinde hiç bişey kalmasın diye istiyorum.
Aklımda bir bölüm var ama sanırım bu çok zor olur benim için. Belki de yine yarım bıraktığım işletmeye dönerim. Bir arkadaş çok güzel yönlendirdi sağolsun

İsterseniz yaparsınız, 35 yaş sonrası okumamış kadınlar için kontenjanlar oluyor. Hemşirelik ebelik gibi bölüm tercihleri yapabilirsiniz. Destekçiniz varsa neden olmasın.

Ancak oğlunuzun zenginlik yarışının ucu bucağı yok. Oğlum kolejde okuyor. Ultra zengin aile çocukları var. Biz karı koca memuruz sadece… şükür durumumuz iyi. Ama o çocukların ailesi gibi de değiliz , 3 katlı villa yaptırıp havuzunda yüzemez 🤪. Oğlumun isteği de bu🤣. Nasıl olduralım mümkün değil.

Çalışan kadın olabilirsiniz, okumanıza da gerçekten gerek yok. Yada 2 yıllık bile olur. Size bağlı… üzülmeyin boş boşuna…

Çocuk 2 seneye okula başlayacaksa siz 40lardaysanız 30larda anne olmuşsunuz o yaşa kadar hiç çabanız olmadı mı bi meslek için? İstediği ve sahip olamadığı bir şey mi var ya da maddi dueumunuz mu kötü böyle diyor? Geçiminizi kim sağlıyor gidin 2 yıllık iş sağlığı vs okuyun çevre sağlığı kpss ile atanırsınız gösterişli ağzı laf yspan bi kadınsanız satış işine girin ya da kargoculuk yapın
30larda anne oldum ,o yaşa kadar açıktan okuma çabam oldu. Genç yaşta neden okumadın derseniz konuda yazdığım gibi ailem okutmadı. Tüm çabama ağlamalarıma rağmen.

Lise kpss'ye hazırlanın, İnşallah kazanırsınız sonra da üniversiteye girersiniz uzaktan bölümler var hem sanırım maaşınız da artıyor lisans mezunu olunca (çok bilgim yok) Yani madem çalışacaksınız daha somut şeyler için çaba gösterin derim 2 çocuğunuz var çünkü. Kpss daha mantıklı.

Okumak için okursanız (genel bir bölüm) bir işinize yaramaz zaman kaybı olur.
Çok teşekkür ederim, böyle yardımcı olmanız o kadar kıymetli ki benim için, tüm yazılan mesajları inceliyorum

Hamilelik 9 ay ,açıktan okuyup bırakmak bahane değil evet, o zamanlar yaşadığım sağlık sorunlarını bilmeden yorum yapmayın lütfen. Doğumdan sonra oğlumla hastanede yattık 2 kez, sonrasında oğlum 2 operasyon geçirdi hastaneye git geller ve oğlumun sağlık sorunları çok uzun süre devam etti, herkes çocuğunu evde büyütürken benim yaşadığım sıkıntıları tahmin bile edemezsiniz. Tam toparlanıyoruz derken pandemi patladı. Ardından beklenmeyen ikinci çocuk, bi süre sonra eşle sorunlar ve boşanma.. Daha da yazacak çok şey var ama yazdıkça soru kapısı açılıyor.
Amacım üniversite okumak da diyebilirim iş sahibi olmak da. Üniveriste benim içimde kaldı bu yüzden istiyorum. İş sahibi olmayı da tabiki daha iyi olanaklarımız olsun ,çocuklarımın içinde hiç bişey kalmasın diye istiyorum.
Aklımda bir bölüm var ama sanırım bu çok zor olur benim için. Belki de yine yarım bıraktığım işletmeye dönerim. Bir arkadaş çok güzel yönlendirdi sağolsun
Yanlış anlamayın ama ülkenin yarısı işletme mezunu. İş bulmanıza ekstra bir katkısı olacağını düşünmüyorum.
Amacınız sadece üniversite okumaksa daha eğlenceli bir bölüm tercih edebilirsiniz. Amacınız iş bulmaksa üniversite okumayın zaten. Gencecik çocuklar üniversite mezunu olup iş bulamıyor, bizim yaşımızdakiler daha dezavantajlı bu konuda.
Ben yerinizde olsam ortaöğretim kpssye girer, atanırım. Üniversite okumayı çalışırken düşünürüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X