• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke onlar gibi kalabalık bi ailem olsa

Ben aile arasında evde bir nişan töreni bile yapamadım bu kalabalıklıktan, herkesi çağırmasak olmuyor, çağırsak olmuyor bu sebeple de yine aile arası ama cafe' de nişan yapmak zorunda kaldım. Ne kadar içli dışlı olursan o kadarc yorum yapma, laf söyleme hakkına sahip oluyor insanlar, benim 7 tane teyzem var, bir nişan olayım devlet meselesi haline gelmişti neler neler anlatamam. Ben bunu istiyorum deyince de olmuyo, sen çok biliyorsun diyip geçiveriyorlar. :ssz:

Nişan da çok problemler yaşadık, teyzelerimle tartıştım durdum. Babası düğün işini konuşmaya geldiğinde bari kimse olmasa, çekirdek ailem olsa diyorum ama babam iftara gitsek bütün baldızlarını da topluyor. Her yere beraber, şimdi geldiklerinde de çağıracak isteme gününde konuşmamaktan hiç bir anlamı kalmayacak, biz bir ton millet içinde konuşulmaz bu konular dedik ama nafile, herkese duyurmak, herkesin fikrine önem vermekten başka bir işimiz olmadığından, ben ne istediğimi unutur oldum.

Müdahale etmeyen akraba güzeldir.. :1:

Merhaba arkadaşlar benim uzun süreli bir ilişkim var sevgilim işi dolayısıyla askerliğini erteledi seneye askare gidecek ve gelince çok beklemeden evlenmek planımız. Onların ailesi kalabalık ve çok şen şakrak insanlar gerçekten insan imreniyo...Fakat yarın öbür gün düğünüm olsa gelecek iki elin parmakları kadar akrabam yok.anneme hep diyorum evlensem düğünüme çağırıcak insan yok diye...Utanır insan diyorum..

Gerçekten ama düşünüyorum bi annem var bi de belki teyzemler gelir onlar la da küsüz oda belki gelirler yani. Bizim akrabalık bağımız hiç olmadı malesef hatta aile bağımız da yok bi annem var işte. Kız tarafı nerede ortada yok der düğüne gelen

sanki benim akrabam çok inanırmısın kuzenlerimi en son ne zaman gördüm hatırlamam çogu evlendi davet bile etmedi takma kfana

Hıç takıp üzülmeyin

Benım bır arkadasım vardı

Düğününe gıttım bır masa erkek tarafı kız tarafından annesı bıel gelmedı ıstemıyoruz dıye

Sadece arkadasları vardı

Öyle oynadı mutlu oldu

Benım 2 bın kişiyle bulamadıgım mutlulugu yuz kişiyle buldu

Bazen kalabalık degıl samımıyet önemli

Hem sanıyormusun çogu insan eğlenip mutlu olmaya geliyor

Ancak dedikodu laf:47:

Merhaba arkadaşlar benim uzun süreli bir ilişkim var sevgilim işi dolayısıyla askerliğini erteledi seneye askare gidecek ve gelince çok beklemeden evlenmek planımız. Onların ailesi kalabalık ve çok şen şakrak insanlar gerçekten insan imreniyo...Fakat yarın öbür gün düğünüm olsa gelecek iki elin parmakları kadar akrabam yok.anneme hep diyorum evlensem düğünüme çağırıcak insan yok diye...Utanır insan diyorum..

Gerçekten ama düşünüyorum bi annem var bi de belki teyzemler gelir onlar la da küsüz oda belki gelirler yani. Bizim akrabalık bağımız hiç olmadı malesef hatta aile bağımız da yok bi annem var işte. Kız tarafı nerede ortada yok der düğüne gelen

Kuzum yaa dert ettiğin şey bu olsun boşver.
Erkek arkadaşının ve senin ailevi durumlarımız bizde de tam zıttı.
Bizim ailede herkes birbirini kollar, organizasyonlar havada uçuşur hep kalabalık geçer günlerimiz teyzeler,babaannem,yengem hatta komşular vs.hep iletişim içindeyizdir, toplaşırız.
Ama nişanlımın ailesinde öyle bi durum yok. Bi amcası ve yengesi o kadar...
Zamanında ailecek ciddi sıkıntılar yaşamışlar o yüzden kimseyle görüşmüyolar, bu da onların seçimi saygı duymaktan başka çaremiz yok, haddimize de değil.
AYrıca da gerçekten bak, az insan çok huzur. Düğün derneğinin zamanında da sen bizlere haber ver, hala kızın teyze kızın olarak toplaşır da geliriz sana ;)

:38:düğün şart değil,koşullara göre davranıverin.ya oda nikahı yapın yada az sayıda konukla kokteyl yapın!önemli olan sevdiğiniz insanla birliktelik sağlamak,yuva kurmak...nacizane böyle fikrim!

Tam tersi de çok kötü canım ya o yüzden takma kafana annen var işte mis gibi :)
Benim tarafımda nişanlımın tarafı da çok kalabalık nişanı evde değil salonda yapmak zorunda kaldık. Düğünü resmen ikiye böldük benim sehrimde nikah olacak nişanlımın şehrinde düğün. Çok masraflı 1500 davetiye bastırdık yetmeyecek ilave etmek durumundayız

AZ insan ÇOK huzur canım hiiiç dert etme
Akraba çoğu zaman akbabadır bilmez misin
Ne kadar çok akraba o kadar dert demek :34:

Düğüne kadar bol bol arkadaş edin sen
Çağır arkadaşlarını
Hep genç olsun düğünde ohhh ne güzel işte

kendini üzme.
acaba sen,baban veya annen çalışıyormusunuz?
şöyle bir örnek vereyim hemen.
birkaç ay önce bizde de ablamın düğünü oldu ve hemen hemen durumlar sizden farklı değildi.yani o kadar da kalabalık aile değiliz.babam tek çocuk annem 3.akraba düğünde sadece 3 masaydı.bütün düğünü annemin ve babamın iş arkadaşları renklendirdi.fazlasıyla aktifdiler düğünde.sanki onlar akrabalarmızmış gibi.düğünün sonuna kadar durdular ve hiç oturmadılar.hep oynadılar,eğlendiler ve eğlendirdiler güzel danslarıyla.
demem o ki eğer annen,baban veya sen çalışıyorsan iş arkadaşlarını çağır düğüne.:34:

Benim Dugunum bahsettiginiz gibi oldu. Bir de seçime 1 gün kala olunca görev yaptığım yerdeki arkadaşlarımda gelmedi. Toplasan Kız tarafı 25 kişi var yoktu. Bu sayıya gelen arkadaşlarım dahil. Babam bile gelmedi sen dusun :D ama anacigim ve cok yakin bir kaç arkadaşım vardı ya onlar bana yetti. Deli gibi eglendim dugunumde :) hiç kafana takma. Arkadaşların dediği gibi yakinsak biz gelelim ;)

Amaan tek degilsin.
Benim de sozum ona dolu akrabam varmis. Cogunu tanimam, tanidigimi sevmem. Sevdiklerim de ne bileyim, bir kac kisi.
Gecen ben de dusunuyordum, dugunum olsa akraba olarak kac kisi oluruz, kiz tarafi diye... Valla pek az kisi geldi aklima. :1: Annem babam benim tanimadigim bilmedigim akrabalari cagirmazsa, benim de yok yani. E dedim arkadaslar olur, bir de konu komsu. Tamamdir kiz tarafi. :1:

Bosver, benim gordugum cogu insan boyle. Erkek arkadasinin ailesi istisna. Ben de cok severim kalabalik ve iliskileri iyi aileler bu arada. Hep demisimdir, insallah evlenecegim adamin buyuk ve iyi bir ailesi olur da ben de onlarin bir parcasi olurum diye. Sen de buna sevinebilirsin, evlenince koskoca bir ailen olacak. Cocuklarinin bir suru akrabasi. :16:

Benimki gibi sürekli sorun çıkartan akrabaların olacağına, kopuk akraba ilişkileri olması daha iyidir inan bana. Annem babannemi arıyor eve, benim söz kesme törenim için. Halam çıkıyor telefona. Annem de "şimdi bunlar neden önce kayınvalidesine söylemedi, o büyüktü" diye sorun çıkartırlar diye düşünüp halama söylemiyor, babannemi telefona isteyip ona söylüyor bu konuyu öncelikle. Sonra yine olay çıkartıyorlar neden kızıma söylemedi de bana söyledi önce diye. YAni böyle güzel şeyleri bile yoktan yere zehir edebilecek insanlar olacağına, hiç olmasınlar daha iyidir inan bana.

Bir annen gelsin dugunune bosver gereksiz kuru kalabalığı napicaksin sanki görmek istemedigin kimse olmamali ki sende eglenebilesin al anneni karsina eglenmene bak

Aman bunda üzülücek ne var canım benim ya sevdiğine kavuşuyorsun sen varsın salon boş olsun sen göbek at hiç moralini bozma o senin en güzel günün :16: düğün Ankaradaysa ben arkadaşlarımı toplar gelirim valla zaten oynamaya yer arıyoruz :1:

merhaba canım,

bende senin gibiyim aynı. kocamın ailesi kalabalık. 4 kardeşler eşleri çocuları. inan bende önceden bakınca senin gibi düşünüyordum ama simdi nasıl sinir oluyorum anlatamam. evlenince olay daha farklı oluyor.

bizimde çok akrabamız yok. kına için ufak bir salon tuttuk. düğünüde nikah nikahtan sonra 80 kişilik yemekli düğün organizasyonu yaptık allahıma şükür çok güzel oldu.

ama görümceklerimin kına günü yaptıklarını hiç unutmuyorum. saat 7:00 gibi salona geldiler tabi haliyle kimse yok daha 7:30 doğru kalabalıklaşmaya başladı biraz görümcem aynımıza gelip gidip ay kimse yok bomboş kimse gelmiycek mi. beni orda nasıl sinir etmişlerdi anlatamam. ama allahıma bin şükür saat 8:00 de salon nerdeyse fulldü. düşün facebookda senelerdir görüşmediğim ilk okul arkadaşlarım gelmişlerdi. şok olmuştum nasıl. senelerdir görmediğim görüşmediğim insanlar. allahın işi işte. sıkma canını. dediğin gibi çok akrabanız yoksa uygun yemekli düğün yapan yerler var nikah nikahtan sonra yemekli düğün yaparsınız.

allah büyüktür canını sıkma. bu durumda olan tek sen değilsin hayatta. bol bol dua et allah büyüktür. o elbet yardımcı olur.

Yanlizlik iyidir ohh mis gibi ne dilersen o olur kalabalikta dedikodu fitne fesat hersey olur benm esimin tarafida kalabalik olmaz olsnlar o derece surekli fitne fesatlk pesndeler bi yakamizi kurtaramadk bence hc kafana takip uzulme az olsun öz olsun

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.

bizde durum tam tersiydi. benim ailem birbirine çok bağlı, aşırı kalabalık, düğünde bayramda cenazede neredeyse eksiksiz bir araya gelir. üstelik memlekette değil herkes. uzak uzak illerden toplanırız. eşim daha ilk davet edildiğinde (erkek arkadaş sofatıyla) gördü bunu. çok şükür senin gibi sempati duydu aileme. kaynaştı hemen. ve düğünümüzde bir dayısı (diğer dayısı gelmedi), iki teyzesi (iki teyzesi gelmedi, küslermiş) bir kaç akrabası geldi. amcalarının kimiyle küsler, kimi gelmedi.. oysa benim şahsi olarak sevmediğim amcam bile gelmişti :) eşim bu durumdan çok mutlu. gelen giden kuzenlerim olur, akrabalarım olur hepsiyle ilgilenir. havaalanında karşılar, yemeklere götürür, gezmelere götürür. inanılmaz el üstünde tutar. ailem gelir kalmaya, allahım allahım o nr ilgi ne hürmet.. bence sende çok mutlu olacaksın. düğünü de eşinin akrabaları ile eğlenerek geçirmeye bak ;)

💑💓

Back
X