kestane için yardım

Babam pişmiş kestane satan adamdan öğrenmiş kestanenin sivri olmayan oval yeri varya orasından çizik atıyorsunuz artı şeklinde (oval bölgeye sivri kısmına kadar değil) sonra kalabalıksak fırına veriyorum 30dakikada pişiyor kendimize közleme tepsimde yapıyorum onda daha güzel oluyor mangal havasında ve 10 dakikada 2 yüzünüde pişiriyorum ve sonuç çok güzel.2 keredir alıyorum ama öyle çok aşırı kurtlu çıkmadı 2-3 tanesinde vardı oda normal.

önce kesip sonra bir saat suda beklet ve teflon tavada kapaklı olsun bişir harika olyor deneyin

benim aşkımda ortasına artı şekli koyuyo yani o şekilde
çizik atıyo sonra teflon tavada pişirip afiyetle yiyoruzz
ohh olsada yesekkk

kertiyorum, yani kesiyorum yarım ay şeklinde sonra 300c fırında pişiriyorum fırınım fanlı olduğu için kurutmasın die bi çay bardağı su koyuyorum. oh mis gibi oluyorlarr opuyorumnanaktan

Arkadaşlar ben kestane çıktığından beri her hafta pazardan mutlaka alırım ama bu seneki kestaneleri hiç beğenmedim çoğu kurtlu ve kabuğu kendiliğinden ayrılmıyor. Yıllardır alır ve teflon tavada yaparım ilk defa bu sene kurt gördüm her hafta farklı yerden alıyorum ama hep aynı sizin aldıklarınız nasıl

bu seneki kestaneler cidden kurtlu köyden istettim bana getirin diye ama doğru düzgün kestaen yok akşam koyuyoz sabaha kurt bitiyo dediler o yüzden getiremediler mafoldumben

şimdiiiii...

kestaneleri göbeğinden derinlemesine çiziyoruz.içine 2 adet kesme şekeri atılmış suda 1-2 saat

bekletiyoruz. sonra sudan çıkartıp teflon tencerede pişirmeye başlıyoruz.tencerenin kapağı kapalı

ve ocağın altı kısık olacak,suyu tamamen çekince kapak açılıp ocağın altını da açacağız.kabuklar

iyice kızarana(hatta yanana)kadar karıştırarak kavuracağız sonra afiyetle yiyeceğiz.

garantili tariftir.... afiyet olsun.

Bende önce yıkayıp sonra enlemesine derince kesikler atıyorum sonra teflon tavada ağzı kapalı şekilde pişiriyorum bazıları tekrardan üzerine su serpiyo ama ben zaten yıkadığım için ıslak oluyorlar diye su koymuyorum.Dışarda satılanlar gibi çok güzel oluyor.

Teflon tavayı ilk defa duydum :)bu k.k sayesinde ne çok bilgiye sahip olduk :)

arkadaşım önce başından aşağıya kadar çiz iki tarafınıda aynı şekilde çiz ılık suda yarım saat kadar beklet sonra fırında pişir hiç patlamaz ve çok rahat kabukları çıkar. Çizmezsen patlar fırınıda berbat eder.

Tatlım en güzeli soba üzerinde yapmak tabi bu bizde mümkün olmadığı için fırına atıyoruz. Tüm kestaneleri bıçakla çizip en az 1saat kadar suda bekletin ardından da fırına atıp pişirin ;)

Back
X