Aynen öyleAmaaan hic aldirmayin,sizin eviniz orasi. Kurallar duzen size ait. Ben de cok severim italyan yemegi japon yemegi ,guzel de yaparim ama kimsenin evindeki kofteye de ayyy bunu yapacagina ahtapot salatasi yapaydin demem yanigorgusuzlugun anlami yok
Yalnız vatandasliklarini orada kalabilmek için degistiriyolar ( degistirmiyolar aslında oraninkini de aliyolar)Kendileri türk olduklarından utanıp vatandaşlıklarını bile değiştirenlerden :)
Hayır burada kalabilmek için kesinlikle vatandaşlık değiştirmeye veya almaya gerek yokYalnız vatandasliklarini orada kalabilmek için degistiriyolar ( degistirmiyolar aslında oraninkini de aliyolar)
Ben de ilerde almak isterim bunun utanmakla ne alakası var yahu ?
Bence siz onları cekemiyorsunuzHayır burada kalabilmek için kesinlikle vatandaşlık değiştirmeye veya almaya gerek yok
Ayrıca çifte vatandaş değiller sadece buranın vatandaşlığı var
Onlar türklüğünden her zaman utanan insanlar başka sebeplerden vatandaşlık değiştiren insanlar olabilir onlara bir şey demiyorum zaten ama bunların türklüğünden utanma ve gizleme gibi huyları var bu yüzden değiştirdiler
Neden çekemeyim açıklama yapabilir misiniz :)Bence siz onları cekemiyorsunuz
Kendileri değil ama babaları zamanında işçi olarak gelmişAlmanyaya filan işçi olarak gitmişlerdir muhtemelen beyin göçü yaşadıklarını zannetmiyorum. Sizi de küçümsedikleri zaman çok sevdikleri o ülkeye ne sebeple göç ettiklerini hatırlatırsanız gerçek hayata döneceklerdir. Kusura bakmasınlar ama onlar bizleri küçümsüyorlarsa gittikleri ülkedeki insanlar da onları aşağılıyor...
Esiniz de cekemiyor o haldeNeden çekemeyim açıklama yapabilir misiniz :)
Onların utandıklarını ben uydurmuyorum eşim de kendileri de her fırsatta söylüyor
Kıskançlık yapmak için gayet yanlış kişiler bence
Sebep ne sizceEsiniz de cekemiyor o halde
AlmanyaSiz nerde yaşıyorsunuz ? Türkiye mi almanya mi ?
Tabii ki de işçi olarak giden insanları küçümsemiyorum ama oraya gidenler de genelde bir değişiyor insanlarımızı küçümsemeye başlıyor çevremde var birkaç kişi ama akrabam değiller.Kendileri değil ama babaları zamanında işçi olarak gelmiş
Ismarla. Ciddiyim. Sushi gibi yemekleri yapmak zaten zor ve zahmetli. Madem o kadar elitler; sipariş et getirsinler; afiyetle yiyin.Dediğim gibi bana bir şey demiyorlar sadece kendi aralarındaki davranışlarından anlıyorum bakışlarından bile belli oluyor
Yeme konusunda sıkıntı yok ne yapsam yerler sadece beğenmezler mesela suşi falan yapsam onların gözünde yükselirim :)
Beğenmemeleri de sıkıntı değil ama ben beni küçük görmemelerini nasıl aktarabilirim onlara
Bende sağlık mezunuyum benimle de bu şekilde çok dalga geçen oldu ama kendilerinin ne olduğunu da gördükCanim sen bunu onlara aktaramazsin.
Cunki bunu aktarinca kabul edicek fıtrata sahip olsalar baştan daha ince fikirli davranırlardı.
5 yıllık gelinim calismiyorum kv sık giderim iletisimimiz iyidir. Buyuk görümcemle aynı sitedeyiz ve şeker gibiyiz.
Ama küçuk görümcem beni kabullenedi. aileye kuma gelmisim gibi davraniyo.
Ablasiyla iyi anlasmami, kp kucuk kızım dese onu , kv cocuguma cok düşkün onu yani aklına gelebilecek ne varsa kadın varlıgımı kıskanıyo. Surekli beni bilmiyosun diye vurmaya calısır. En son dediki zeytini elinle yemek görgüsüzluk falan mubabbeti yapti bana. Bende dedimki elimle hazırladiklarimi yiyosun ama.
Ben lise mezunuyum saglik meslek. Sinava hazirlandim falan alanda 6. Oldum.
Bana lise mezunu olarak atanabilceginimi zannediyosun falan dedi butun aile bireyleri vardi. Kısmet ya tam 2 ay sonra onun evinde atamamin yapıldığını öğrendim. Ondan sonra patlak verdi. Kp dediki kızım sen mesafe koy artik olmicak dedi.
Olmayinca olmuyo sürekli beni bi kötuleme kücümseme derdinde.
Fütursuzca beni zedelemeye calısıyosa onun icin atacak adımım kalmıyor ne yazıkki. O yuzden az ötede debelensin artık.
Eşim anlatıyor eskiden ne zorluklar olduğunu ama diğerleri bunları tamamen unutmuş durumdaTabii ki de işçi olarak giden insanları küçümsemiyorum ama oraya gidenler de genelde bir değişiyor insanlarımızı küçümsemeye başlıyor çevremde var birkaç kişi ama akrabam değiller.
Bir hocamız Almanyada okumuş zamanında yapılan muameleyi görmüş bize demişti. İşçi ailelerini küçümserlerken okuyanlar için de başımıza bela oldular bize kafa tutuyor bunlar diyorlarmış...
Siz neden gittiniz ? Türklüğünüzden utandiginiz için mi ?Almanya
Zorluğu zahmeti önemli değil ama onlar beğensin diye yapmam zatenIsmarla. Ciddiyim. Sushi gibi yemekleri yapmak zaten zor ve zahmetli. Madem o kadar elitler; sipariş et getirsinler; afiyetle yiyin.
Ya boşver sen. Madem hiçbir şeyi beğenmiyorlar. Yapmayacaksın.Zorluğu zahmeti önemli değil ama onlar beğensin diye yapmam zaten
Kendileri farklı yemeklerle mi büyüdüler
Bence siz biraz yanlış anlamışsınızSiz neden gittiniz ? Türklüğünüzden utandiginiz için mi ?
Her oraya giden utandigi için gitmiyor.
Şaka bir yana madem onlardan bu kadar rahatsizsiniz gorusmeyin.
Benim Teyzem Almanya'dan geldiği zaman ay cahilller , gorgusuzler , sizden utanıyorum der açık açık . Ama biz biliyoz takiliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?