Ya boşver sen. Madem hiçbir şeyi beğenmiyorlar. Yapmayacaksın.
Sen kendini ezik hissettiğin için sana öyle geliyo. Ben bundan eminim. Bende yurtdışında doğdum buyudum. Köyüme gideceğim günü iple cekiyorum. Gittiğim zamanda yer sofrasında yiyoruz. Yer yataklarinda yatiyoruz. Bende vatandaşlığımi mesleğim yüzünden değiştirmek zorunda kaldim. O kimliğimi verirken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Hala pasaportla isim oldugunda aklima gelir uzulurum. Bizim yurtdışında evimizde kurufasulyede pişer köftede pişer tavukda piser. Kimse yurtdışında diye sushi yemiyor tüm gun. Bende türkçe konuşurken birden iki kelime yabancı şeyler soyluyorum. Bilincsiz. Şuan okadar kizdimki. Kendi kendine birşeyler diyorsun. Onlara sorsan neler anlatırlar neler. Ben sushiyi ılkkez istanbulda gördüm yurtdışında degilKendileri türk olduklarından utanıp vatandaşlıklarını bile değiştirenlerden :)
Evde varlığımızdan rahatsız olan bekar bı abi var.Evet mesele insanlık..
Sonunda bir cevap :)
Hiç gitmemeniz karşısında sesi çıkmıyor mu ?
Anladım .Bence siz biraz yanlış anlamışsınız
Burada yaşayanlara ve buranın vatandaşlığını taşıyanlara sözüm yok benim hepsinin bir sebebi vardır
Ama ben onların türklüğünden utandığı için vatandaşlık değiştirdiklerini biliyorum bunun için söyledim
Ben buraya evlenerek geldim
Kızmadan önce tüm mesajları okusanız iyi olurSen kendini ezik hissettiğin için sana öyle geliyo. Ben bundan eminim. Bende yurtdışında doğdum buyudum. Köyüme gideceğim günü iple cekiyorum. Gittiğim zamanda yer sofrasında yiyoruz. Yer yataklarinda yatiyoruz. Bende vatandaşlığımi mesleğim yüzünden değiştirmek zorunda kaldim. O kimliğimi verirken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Hala pasaportla isim oldugunda aklima gelir uzulurum. Bizim yurtdışında evimizde kurufasulyede pişer köftede pişer tavukda piser. Kimse yurtdışında diye sushi yemiyor tüm gun. Bende türkçe konuşurken birden iki kelime yabancı şeyler soyluyorum. Bilincsiz. Şuan okadar kizdimki. Kendi kendine birşeyler diyorsun. Onlara sorsan neler anlatırlar neler. Ben sushiyi ılkkez istanbulda gördüm yurtdışında degil
Haklısınız:)Evde varlığımızdan rahatsız olan bekar bı abi var.
Ama o olmasaydı da gitmemek sorun olmazdı. Çünkü kv gezmenin her türlüsunu sever. Eşim onu alıyor bize getiriyor; mükellef sofra, hizmet, ikram. Niye ses etsin ki? :)
Kimse utanmaz türklüğünden sen madem begenmiorsun niye almanyaya gelin gittin. Ne kadar tanıyordun evleneceğin kisiyi. Belki almanya diye büyüledi seni. Birsey olacak sandı almanyada. Böyle bildiginle kalırsın kendini cahil hissedersin. Almanlar onca para sayıp döner lahmacun yiyor hergun. Bi insan türk yemeklerini aşağılamaz ben şu dediklerinizin hiçbirine inanmadım dogrusu. Ve halada kizginim. Ben ruslara benziyorum sarışınım biri bana aa sen türkmüydün dediğinde gururla anlatiyorum. Bence abartıyor vede sacmaliyorsun. Canın sıkılmış senin gitde almanca öğrenKızmadan önce tüm mesajları okusanız iyi olur
Kısaca anlatırsam ben onların suşi yemelerine de almanca konuşmalarına da vatandaşlık değiştirmelerine de laf söylemiyorum benim kızdığım şey türk yemeklerini ucuz kalitesiz aşağıda görmeleri
Almanca konuşmalarında da ara sıra ağızdan laf kaçırmak değil sürekli konuşmaktan bahsediyorum
Vatandaşlık konusunda da utandıkları için değiştirdiklerini biliyorum
Kimsenin üzerine alınmasına gerek yok sebebi olanlara bişey demiyorum
Belki ilerde benim de vatandaşlık değiştirmem gerekebilir ama ben bunu gerektiği için yaparım utandığım için değil
Hala aynı yerdesinKimse utanmaz türklüğünden sen madem begenmiorsun niye almanyaya gelin gittin. Ne kadar tanıyordun evleneceğin kisiyi. Belki almanya diye büyüledi seni. Birsey olacak sandı almanyada. Böyle bildiginle kalırsın kendini cahil hissedersin. Almanlar onca para sayıp döner lahmacun yiyor hergun. Bi insan türk yemeklerini aşağılamaz ben şu dediklerinizin hiçbirine inanmadım dogrusu. Ve halada kizginim. Ben ruslara benziyorum sarışınım biri bana aa sen türkmüydün dediğinde gururla anlatiyorum. Bence abartıyor vede sacmaliyorsun. Canım sıkılmış senin gitde almanca öğren
Böyle söyleyebildiyseniz ne güzel ben söylesem bi daha yüzüme bakmaz valla :)Ben öğretmenim ve aynı sokakta oturuyoruz eşimin akrabaları da aynı mahallede hep. Ama haftada bir kere giderim çok samimi olmaya gerek yok sonra hep sorun çıkıyor. Şuan tatildeyim yine haftada bir kere gidiyorum. Bizim kültürlerimiz farklı ben daha çok özen gösteririm sofraların ona rağmen bu böyle yenmez diyebiliyorlar. Ben direk bir çatışmaya girmem. Güler yüzle şaka ile karışık diyeceğimi derim . En son mantı yapmıştım beğenmediler bende valla restorana gitseniz mantı isteyince bölye gelir siz bilmiyorsunuz annecim dedim gülerek. Şaka ile karışık o zaman bi kavgaya dönüşmüyor. Yani direk sert bi şekilde konuşmayın ama diyeceginizi de diyin. Başta nasıl olursanız sonu öyle gider. Ilk zamanlar haftada bir gittiğim için sürat asip laf sokuyordu ama ben duymamazliga geldim en sonunda da dedim ki annecim senin evinin işlerinin aynisi brnde de oliyor. Ben de ev temizliyorum yemek yapıyorum bulaşık çamaşır yıkıyorum. Bunları yeni yeni öğreniyorum zorlaniyorum biz de artık aile olduk her zaman gelip gidemem. Oğlunuzu hep yaninizda istiyorduysaniz evlendirmeyecektiniz dedim. Sonra alıştı şimdi hiç bişey demez :)
Şimdiye kadar benim d umrumda değildi ama biraz kırıcı oluyor benim evime gelip benden gizli konuşmalarıEn güzel yaptığınız yemekleri yapın.Ister yesinler ister yemesinler.Bunun için hiçte stres yapmayın.Benim gorumcemlerde yanımızda bazen yabancı dil konusurlardi,hiç umrumda olmazdı.Herkesin kendi görgüsü ,Siz olduğunuz gibi davranin abartmadan yapmanız gerekenleri yapın.
Ben içinde tutamam bir de yapı meselesi biraz şakacı bir tıp olduğum için baştan beri hep böyleyim alıştılar benim laflarımaBöyle söyleyebildiyseniz ne güzel ben söylesem bi daha yüzüme bakmaz valla :)
Bizim evimiz çok uzak o halde iki haftada bir gidiyoruz ama yine de az geliyor ona kızıyor gelmiyorsunuz diye
Ne güzel bir kv :)Öncelikle herkesin kv kp ile ilişkileri farklıdır, her insanın karakteri farklı olduğu gibi...
Sorunun cevabı şöyle ki Biz neredeyse her gün gidiyoruz kv-gelin gibi değiliz arkadaş kanka gibiyiz bana ergen gibi "beybisi" diye seslenen bir kv sahibim :) kadının ruhu dinamik...
Arama sıklığım çok az çünkü dediğim gibi her gün görüyorum neredeyse, ben çalışmıyorum bu arada...
Gelelim sonradan görme görgüsüzlere, eşini araya sokman mantıklı gelmedi çünkü erkekler kardeşlerine annelerine karşı şahin gibidir onlar haksızda olsa genelde pek karışmazlar ve sen suçlu olursun birde üzerine...
Yemek konusunda bir şey diyemeceğim ama senin yanında aralarında yabancı dil konuştuklarında "benim hakkımda mı konuşuyorsunuz benim evimde benim anlamadığım dilden konuşmayın" diye bir uyarı yapabilirsin...
Ben bir şey söyleyemiyorum gerçekten çok anlayışsız davranıyor gidip gelme konusundaBen içinde tutamam bir de yapı meselesi biraz şakacı bir tıp olduğum için baştan beri hep böyleyim alıştılar benim laflarımaiçinde kalıp kanser olacağına dışına çıkıp konser olsun mantığı ile hareket ediyorum. Anlaşmazlıklara eşimi karıştırmadan kendim hallediyorum sağolsun kayinvalidem de kavgacı bir tip değil . Kör topal idare ediyoruz. Söylediği herşeyi duyma he de geç. Eşim demisti bana he tamam de bildiğini yap diye öyle yapıyorum bazen de. Sürat assalar da iki hafta da bir gitmeye devam et bir süre sonra alışıyorlar. Bir yılı geçti evliliğimiz artık onlarda bu kız böyle napalim diye kanıksadılar esin yanındaysa sana boşuna kendini de onu da üzme. Arada onlara oluyor iki arada kalıyorlar o yüzden ben onu sokmadan kendim diyeceğimi diyorum. Ama bunları yaşadım diye de kv soğuk davranmıyorum yine annecim diyorum. Büyümüyor o yüzden sorunlar.
ahahahahah allah iyiliğini versin çok güldümÇok da kukumda ( ins banlanmam : )) de geç ya neyin stresini yaşıyorsun.
Ne güzel bir kv :)
Tam olarak bu uyarıyı yapmak istiyorum ama büyük bi küslüğe yol açar
Bakin kendinizle celisiyorsunuz. Sizin icin onemli mi degil mi?Açıkçası benim hiç umrumda değil beğenip beğenmemeleri aslını unutan onlar ama ben bu durumu nasıl atlatabilirim onları kırmadan aslını hatırlatmak istiyorum çünkü her zaman bu böyle gidemez benim için önemli olmasa bile onların gözünde ezilmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?