- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
yabancı ülkede yasayan türklerin cogu bu bizim yanımızda yabancı dil konusuyorlarMerhaba, öncelikle bir soru sorayım
kv nize ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz ve arıyorsunuz ? Mesafelerle ve çalışıp çalışmadığınız ile birlikte söylerseniz sevinirim
Konuma gelince pazar günü görümcem ve kızları ilk defa evimize gelecekler
Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama bunlar beni beğenmiyor
Köylüleri kötülemek için bu örneği vermiyorum ama öyle bir kalıp var tam bir "köylü-şehirli" gibi düşünüyorlar
Eşimle akraba evliliği yaptık ailelerimiz mahalleye kadar aynı bölgeden çıkma
Ama bunlar yurtdışında yaşamaya başlayınca nerden geldiklerini unutmuşlar burunları büyümüş
Bana bir kötülükleri olmadı bir kaç kere konuştuk şimdiye kadar gayet normal konuşup davrandı ama ben yine de kardeşleriyle kendi arasındaki konuşmalardan davranışlarından beni küçük gördüklerini anlayabiliyorum
Pazar günü bana bişey demeseler de büyük ihtimalle evimizi ve yemekleri beğenmyckler
(Yemek konusunda da tamamen kültür farkı oluşmuş durumda türk yemeklerini pek bilmezler)
Açıkçası benim hiç umrumda değil beğenip beğenmemeleri aslını unutan onlar ama ben bu durumu nasıl atlatabilirim onları kırmadan aslını hatırlatmak istiyorum çünkü her zaman bu böyle gidemez benim için önemli olmasa bile onların gözünde ezilmek istemiyorum
Bir de bazen düşüncesizlik yapıp benim yanımda yabancı dil kullanıyorlar yani benim anlamamam için.
Bunu ben direk söylemeli miyim onlara ya da eşime söyleyip kibarca o mu onları uyarmalı ?
Oo lisans mezunu atanamadi ama ben kücumsediği lise diplomamla atandimBende sağlık mezunuyum benimle de bu şekilde çok dalga geçen oldu ama kendilerinin ne olduğunu da gördük
Oo lisans mezunu atanamadi ama ben kücumsediği lise diplomamla atandimBende sağlık mezunuyum benimle de bu şekilde çok dalga geçen oldu ama kendilerinin ne olduğunu da gördük
Bilemedim ki yani eşinizi kendinizin yerine koyun. Benim annem ile de evimin arası 1 saat sürüyor trafik olunca belki daha fazla biz ona da hafta da bir gidiyoruz. Çünkü özlüyorum.Ben bir şey söyleyemiyorum gerçekten çok anlayışsız davranıyor gidip gelme konusunda
Ama bence iki haftada bir gitmek de mantıksız geliyor çünkü uzak bir buçuk iki saate yakın yol var bi de gelişi var bir de orası var sabah erken kalkıp hemen gidiyoruz ve yatmaya geliyoruz sence nasıl çok mu gidiyorum yoksa iyi mi
Evet öyle oluyor hani denir ya anam babam yemekleri diye onları beğenmiyorlar yabancılarla yaşaya yaşaya onlar gibi yemeye başlamışlar sadece yemek konusunda değil nerden bakarsanız bakın tamamen farklılaşmışlar
Aynen öyle oluyor başta çok önemsemiyordum belki benim olmama alışamamışlardır diyordum ama artık o kısmı geçtiEğer bu sebeple küseceklerse ötede dursunlar bir zahmet...
Evimde anlamadığım bir dilden konuşulması beni inanılmaz rahatsız eder ve uyarırdım benim evimde kendi aralarında konuşuyorlar bu %90 benimle ilgilidir ve çıldırtır insanı...
Aranızda problem var mı yoksa o da sesini çıkarmıyor mu bu durumayabancı ülkede yasayan türklerin cogu bu bizim yanımızda yabancı dil konusuyorlar
ben de bu durumdan hiç hoşlanmıyorum
kv demi arama sıklığım ise bayramdan bayrama
gitme sıklığım ise senede bir kere gider , bir gece kalırım maksimum
aramızdaki mesafe araba ile 2 saat falan
Evet bu tavırlar yüzünden gitmek istemiyorum eşimin yanında yapamıyorlar çünkü o cevabını verir biliyorlar o cevap verse de bir şey olmaz ama ben verirsem el kızıyım kıyamet koparBilemedim ki yani eşinizi kendinizin yerine koyun. Benim annem ile de evimin arası 1 saat sürüyor trafik olunca belki daha fazla biz ona da hafta da bir gidiyoruz. Çünkü özlüyorum.tabii arada yoğun olunca yorgun olunca bazen iki hafta gitmiyor eşim ama ben giderim yine de. Isim de evime uzak hergun o kadar yol gittiğim için çok zor gelmiyor. Iki haftada bir yine iyi bence :) ama sizi küçümser tavırları olduğu için siz gitmek istemiyorsunuz belki o konuda haklisiniz. Kendileri cok mu kulturluler yani ne demek beğenmemek sonradan görmeler. Biz içli köfte çiğ köfte için dünya para veriyoruz yapan yok diye. Kurban gelsinler bizim türk yemeklerine. Kuru fasulye yemek için karadenize Çayeline gidiyorlar insanlar. Ke
Birde saz alsinlar ellerine karsikli ...Uzmanlık alanım.
Beni kaale almayan bakışlara karşı süper yöntemlerim vardır :)
Taktik 1 ; Size karşı alaycı tavır,bakış ve ya imalayıcı bedensel hareket sergileniyorsa konuya göre yapılanın aynısı yap .
Örneğin; "Hmm halıların rengi de, aman aman neyse Güle güle kullan canım yaa" gibi vb. konuşma oluyorsa.
Cevap olarak ; yenilerini yıkamaya yolladım ağır misafirlerim geldiğinde sericem idareten bunları serdim diyip göz kısma-yarım gülüş iki gozu kapatip sevimsiz surat ifadesi takın :)
Taktik 2; Yaa bu kurabiye mi tadsız yoksa benim ağzımın tadı mi değişik alışkın değiliz ALAMANNCİYIZZ biz ve benzeri gibi tepkiler olursa...
Cevap olarak ; Ugrasmak istemedim hazır satılanlardan aldım diyip bosvermislik surat ifadesini takınıp cevaplayın :))
Taktik3; yemekten sonra ay ne yağlıydı yemekler migdem ağrıdı ve benzeri gibi kelimeler karşısında ,
Cevap olarak ; pek hafif yiyecekler yemiyor gibi duruyorsunuz ondan yağa abandım diyip "Ne ?" Diye cevap aldıktan sonra ... Soda iç soda hazımsızlıga iyi gelir diyinn. .
Eee artık gerisi size kalmış ihtiyaç anında mesajlara itina ile cevap verilir
Konu sahibine fikrimi beyan ettim gerek esprili gerek ciddi.Birde saz alsinlar ellerine karsikli ...
Iyi de siz yazmissiniz karsikli super yontemleri ..Konu sahibine fikrimi beyan ettim gerek esprili gerek ciddi.
Saz almaları eğer fikir ise konu sahibine iletin
Süperdi Allah razı olsunUzmanlık alanım.
Beni kaale almayan bakışlara karşı süper yöntemlerim vardır :)
Taktik 1 ; Size karşı alaycı tavır,bakış ve ya imalayıcı bedensel hareket sergileniyorsa konuya göre yapılanın aynısı yap .
Örneğin; "Hmm halıların rengi de, aman aman neyse Güle güle kullan canım yaa" gibi vb. konuşma oluyorsa.
Cevap olarak ; yenilerini yıkamaya yolladım ağır misafirlerim geldiğinde sericem idareten bunları serdim diyip göz kısma-yarım gülüş iki gozu kapatip sevimsiz surat ifadesi takın :)
Taktik 2; Yaa bu kurabiye mi tadsız yoksa benim ağzımın tadı mi değişik alışkın değiliz ALAMANNCİYIZZ biz ve benzeri gibi tepkiler olursa...
Cevap olarak ; Ugrasmak istemedim hazır satılanlardan aldım diyip bosvermislik surat ifadesini takınıp cevaplayın :))
Taktik3; yemekten sonra ay ne yağlıydı yemekler migdem ağrıdı ve benzeri gibi kelimeler karşısında ,
Cevap olarak ; pek hafif yiyecekler yemiyor gibi duruyorsunuz ondan yağa abandım diyip "Ne ?" Diye cevap aldıktan sonra ... Soda iç soda hazımsızlıga iyi gelir diyinn. .
Eee artık gerisi size kalmış ihtiyaç anında mesajlara itina ile cevap verilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?