Her ne kadar merkez seçimi en zor kısmı gibi görünsede, aslında sizi çeken konuştuğunuz kişi veya kişilerin güven vermesi. Bende telefon ve mail görüşmelerimden sonra Firdevs hanım demiştim. Hiç bir merkez kendi adını kötülemek istemez. Bazı olumsuz yazılarıda okuyabilirsiniz.
Ben 3 defa gittim aynı yere (Firdevs hanım). 1. Transferde hamile kaldım sonrakiler olmadı. Sebebi Firdevs hanım mıydı. Tabiki değil. Onun amacı hepimizi hamile bırakmak.
Yetersiz kalınan nokta transfer öncesi. İlac protokülüne başlanılmadan önce çok iyi bir doktorla iletişim kurmanız. Durumunuzu çok iyi bilmeliki sizi transfere kadar hazırlamalı. Durumunuzu Firdevs hanımla paylaşmanız. Her iki doktorun iletişim halinde olması gerekiyor. Ben her defasında farklı illerde ve farklı doktorlara gitmek zorunda kalmıştım. Her birisi farklı değerlendirdi, transfer zamanına kadar çok iyi hazırlanamadım.
İşte bu nokta da Firdevs hanımda çok yoğun oluyor. Bazı doktorlar rahim kalınlığınızı çok iyi ölçemeyebiliyor. Ya da en iyisi bulunduğunuz ilde Firdevs hanımın tavsiye edeceği bir doktorla yola başlamanız. Mesela İstanbulda Bahçelievlerde dr. Ali gibi.
Donorleri zaten Firdevs hanım seçiyor. Büyük kısmı oradaki öğrencilerden oluyor. Yani hemen hemen hepsi üniversiteli ve genç kızlar. Donor bilgilerini isteyince bunuda hemen yapamıyorlar. Çok az bir bilgi gönderiyorlar. Yaş, kan grubu, kalıtsal hastalığının olmadığı gibi. Oysa ben daha detaylı bilgi istiyorum. Boyu, saç rengi, düz saçlı mı, kıvırcık mı, burnu, ağzı, göğsü vs. O kadar istedim, tamam dediler ama asla göndermediler. Ben seçtim sizin yerinize oldu telefon konuşmalarında.
Ha birde birden fazla transferlerde ücret inirimini çok iyi netleştirin. Telefon görüşmeleri maalesef unutuluyor ve son dakikada İrem hanım farklı bir fiyat ile size gelebilir. En iyisi bu ücret kısmını mail ile yazılı isteyin. Benim başıma her defasında geldi çünkü.
Tabiki aksaklıkların nedeni; gördüğüm ve yaşadıklarıma göre kötü niyet asla yok. Çok yoğunlar. Buda bizim problemimiz mi, hayır. İleride mutlaka hakla ilişkiler için daha profesyonel bir ekip oluştururlar. İlerideki anne adaylarınada buradan sadece duygularını yazmak kalır.
Sevgicikler ve adaylarımıza bol şanslar diliyorum.