• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Canım işler güçler herzaman olur,bebeğine biran önce kavuş bence tatlım..
Bu Mutluluğu erteleme ve daha sık bekliyoruz seni aramıza.
doğru söylüyorsun kanbarcım bu gidişle bende bir iki ay daha çalışıp işten ayrılmayı düşünüyorum çünkü bana bir hafta da olsa izin verebilecek bir iş yeri değil burası onun için biraz daha maddi açıdan rahatlayıp ayrılıcam inşallah denemede de pozitifi görürsek işte o zaman iş falan görmez zaten gözüm beni en iyi anlayacak kişilerden biri de sensin zaten bu durum da sen nasıl yaptın bu izin meselelerini hatırladığım kadarıyla sende çalışıyordun dinlenmek için ne kadar zaman ayırdın birde Firdevs hanımlar istanbulda hangi doktorla çalışıyorlar acaba

mrb ylzist,

öncelikle cevap vermekte geciktim kusura bakma her zaman giremiyorum.
biz yaklaşık 2.5 yıl önce eşimin azosperm olduğunu öğrendik. iki kere mikro tese ameliyatı oldu ama maalesef sperm bulunamadı. 2. mikrotese ameliyatından önce yaklaşık 1 yıl ankarada ürolog Kaan Aydos tarafından bir takım tedavi yöntemleri ile tedavi gördük. bitkisel ve başka iğnelerle 1 yıl kadar süren tedavi sonunda 2. mikrotese ameliyatını da oldu eşim ama maalesef sperm bulunamadı.

çok uzun süre karar veremedik kıbrısa gitmeye. hatta eşim bile benden daha rahattı zaman zaman donasyon konusunda. 2.5 yıl önce kadınlar klübüne üye oldum ben. geçmişte bu sayfada değil ama donasyon ile ilgili başka sayfalarda yazılarım da var. fakat o dönemdeki nikim çok bariz ismimin harflerinden oluştuğu için isim değiştirerek yeniden üye oldum. yani uzun zamandır takip ediyorum bu sayfaları aslında ama yazamıyordum.

bu sayfalarda öne çıkan isim hep firdevs hocaydı. sonra irem hanımın telefonuna rastladım. hatta şimdi buraya ben de yazayım. 0533 874 00 74. bir doktor asistanından öte bir psikolog kendisi. karar verme aşamasında bana o kadar çok yardımcı oldu ki firdevs hanım kadar hakkı var üstümde.
nihayet karar verdik ve kıbrısa gittik. 26 ocak ta transferim yapıldı. 5.gün blast 3 embriyo transfer edildi. eşimin işleri nedeni ile aynı gün döndük yani 1 gece kalamadık bile. 12. gün değerim 560 ölçüldü. 14. gün 1180 gibi bir şeydi. sanırım ikizlerim olacak:) ama dün doktora gittim sadece 1 kese gördüm dedi. belki de 2 olabilirmiş tam olarak emin olamadı doktor, 10 gün sonra tekrar gel dedi.

çok uzattım sanırım. ilk dememde firdevs hanım sayesinde bebek bekliyorum ikiz veya tek fark etmez, cinsiyeti hiç fark etmez, allahım olmayan herkese versin.

firdevs hanımı ve tabii ki irem hanımı kesinlikle tavsiye ederim. mutlaka irem hanımla görüşün. kadife gibi bir sesi var insanın içine işleyen. karar vermemizde katkısı cok büyük. allah hepsinden razı olsun.

soracağınız başka bir şey olursa cevaplayabilirim.
Zaten bende Firdevs hanımla denedim ilk donasyonumu malesef olmadı.. Tüm değerler gayet iyiydi.. Hiç birşey yok gibiydi ama olmadı :(( Tekrar denemeyi düşünüyoruz.. Ben donasyonu çok zor kabul ettim.. O yüzden psikolojik olarak hiç rahat değilim.. Mutsuz ve umutsuz bir dönem geçiriyorum

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum.Benim doktorum rahimde şekil bozukluğu olduğu için histeroskopi yapalım dedi. Ama şimdiye kadar hiçbir doktor ki, tüp bebek merkezindekiler de dahil rahimde şekil dozukluğu var demedi. Rahim filmi ve ultrasonda doktorum bana gösterdi ama çok bişey de anlamadım. Operatif histeroskopiden bahsetti bu arada.Benim gibi sorun yaşayan ve yakında zamanda histeraokopi yaptıranlar varsa, bana bilgi verebilir mi? Ne kadar süre sonra tedaviye başlamalı ?[/QUO

Merhaba Espoirs,

Galiba buggün sadece biz yazışıyoruz. Diğer arkadaşlar da iyi dinlensinler.

Soruna gelince, ben aralık ayında histereskopi oldum. Teşhis amaçlı yapıldı. 2 defa tüp bebek denemesi olmayınca Firdevs hanım olmasını tavsiye etti.

Benim operasyonum yaklaşık 2 saat sürdü. Genel anestezi ile oldum. Rahmin sol kısmında biraz yapışkanlık varmış. Ayrıca rahme çizikler atılıyor. Bu çizikler rahmi tazeliyormuş. Transferden 2 ay önce yaptırısan problem olmaz. Histersekopide kamera ile rahmin içi tamamen taranıyor ve yapışkanlık, miyom vs gibi ne varsa heryerine bakılıyor. Ultrasonda görünmeyebiliyor yapışkanlık. Transferde de ultrason eşliğinde yapılıyor dolayısı ile yapışkanlık varsa tutmuyor.

Son düzenleme:
Kanberciğim bilgilerim:

Kyra34/İstanbul/ 41 yaş/ 3 tüp bebek/ 1. Tüp bebek 4.5 aylık düşük/ yumurta donasyonu/ Doğuş T.B.M/ Firdevs hanım/ Nisan 2015
:nazar:Uğurlu Topiğimiz,hepimizi hayırlısıyla ve de sağlıkla bebeklerimize kavuşturacak...Kendimize ve birbirimize 41 gün 41 adet Meryem Suresi okumaya devam ediyoruz.22 kişiyiz,9 annemiz hamile çok şükür:anneadayı::nazar::KK46:,bir oğlumuz var,darısı hepinizin başına...:nazar:
:nazar:Dilerim tüm arkadaşlar birer birer anne olurlar,
dualarınızı eksik etmeyin ,özellikle Meryem Suresi okuyalım birbirimize lütfen,Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,bizi bebeklerimize sağlıkla kavuştursun,kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin ,Amin...:nazar:

Adı/İL/Yaşı/SorunHikayesi/Merkez/Kaçıncı Deneme /Tedavi Başlangıcı/SONUÇ
  1. Kanbar /İSTANBUL /45 /Sebebi Belirsiz İntertifilite/3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif/6 haftalıkken kayıp/ Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/20.Ocak'15 transfer/1.Şubat.2015 test tarihi/Hamile:anneadayı::nazar:(Bebeklerimiz ikiz)
  2. Mmucizem /İSTANBUL 37/ Sebebi Belirsiz İntertifilite /6 Tüp bebek denemesi /Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım-ilk deneme :negatif/2.deneme Şubat'15
  3. Özlemt /İSTANBUL 44 /Yumurta donasyonu/ Doğuş T.B.M/Firdevs Hn/Test tarihi:23.Kasım.2014/Pazar/Hamile :anneadayı::nazar:
  4. Kardelennur /İSTANBUL 30/ Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok/ Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/10.Ocak'15 Transferi oldu/Beta HCG:800/Hamile:anneadayı::nazar:(Bebeklerimiz dördüz)
  5. Tuana_808080/ Hatay 34 /Cinsiyet Tayini/Erkek Bebek Tüp Bebek Deneyecek Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım 17.Kasım.2014 Transfer-3 embriyo Erkek/Test Tarihi:27.Kasım.2014-Perşembe/Hamile :anneadayı::nazar: (Bebeğimiz Erkek:nazar:)
  6. Duruada/ 30 /haşimento /3.denemesi /yumurta donasyonu /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/ yakında
  7. Mazharfuatözkan /37 /yumurta rezerv azlığı /yumurta donasyonu/ ilk deneme Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım Aralık/1.561-12.gün BHCG/Hamile :anneadayı::nazar:(Bebeğimiz üçüz/ikize indirgendi:nazar:)
  8. Fisay /Yumurta donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs hanım/ yakında
  9. Birumutt /36 /yumurta donasyonu/Tedaviye başladı /Dünya T.B.M./Firdevs Hanım/ yakında
  10. Mehmah/ 39/ yumurta donasyonu /3 tüp bebek/1 donasyon Şevket Alptürk/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım /Hamile (Bebeğimiz doğal yoldan geldi) :anneadayı::nazar:
  11. Legacy12/ 31 /Cinsiyet seçimi /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/Aralık'14-Hamile :anneadayı::nazar:
  12. Karaca3521/ 24 /Klinefelter Sendromu/ Sperm Donasyonu /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/Nisan'2015
  13. Sevinnc74/İst/Pendik 40 yaş / 2 tüp bebek/ 1 çocuğu var/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/Nisan veya Mayıs'2014
  14. Seyhan-Ceyhan/G.Antep /26/Sperm Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/19.Ocak'15 transfer/31.Ocak.2015 test tarihi/Hamile :anneadayı::nazar:
  15. Gülnaz1980/34/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Şubat'15/Negatif(inşallah birdahaki sefere)
  16. Mutlu Oll /İzmit/26/Azo sperm/Sperm Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Çok Yakında
  17. Kivfa/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/27.Aralık'14/Hamile:anneadayı::nazar:
  18. Patasana28/Ist./31/Erken menapoz/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Nisan-Mayıs'2015
  19. Britian/Adana/29/Azosperm/Sperm Donasyonu/Doğuş T.B.M. veya HİT./Şubat'2015
  20. Cemzümra/Sakarya /29/sperm sayısı düşüklüğünden dolayı/1. Tüp bebek yapımı cinsiyet secimini deneyeceğim/Dr. Mürüde çakartaş dağdelen/26 Ocak transfer tarihi/Negatif(Inşallah birdahaki sefere)
  21. Frida 71/İst./43/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Yakında
  22. Kyra34/İstanbul/ 41 yaş/ 3 tüp bebek/ 1. Tüp bebek 4.5 aylık düşük/ yumurta donasyonu/ Doğuş T.B.M/ Firdevs hanım/ Nisan 2015

Günaydın Kyra34. Ben mayısta düşünüyorum tedaviyi ve bu aralar yapılırsa o zaman 2 ay sonra yani mayısta tedavim yapılabilir o zaman. Benim rahmimde tam olarak ne var anlamadım ama doktor tıkalı tüpümün olduğu tarafta bir çöküntü var dedi.Sen de operatif histeroskopi oldun o zaman.Baya da uzun sürüyormuş ya, korkuyorum ben ameliyat olmaktan ama mecburen yaptırıcam. Canım sen nerede yaptırdın, ne kadar ödedin fiyat konusunda da hiç bilgim yok, araştırıyorum ama bulamadım.

Günaydın Kyra34. Ben mayısta düşünüyorum tedaviyi ve bu aralar yapılırsa o zaman 2 ay sonra yani mayısta tedavim yapılabilir o zaman. Benim rahmimde tam olarak ne var anlamadım ama doktor tıkalı tüpümün olduğu tarafta bir çöküntü var dedi.Sen de operatif histeroskopi oldun o zaman.Baya da uzun sürüyormuş ya, korkuyorum ben ameliyat olmaktan ama mecburen yaptırıcam. Canım sen nerede yaptırdın, ne kadar ödedin fiyat konusunda da hiç bilgim yok, araştırıyorum ama bulamadım.

Günaydın Espoirs,

Evet canım bende operatif histeroskopi oldum. Bayılınca 2 saati anlamıyorsunki. Rahmin içinini tamamen defalarca detaylı tarıyor. İyiki uzun sürmüş dersin. Korkmana gerek yok, opersayon sonucu ağrı falan olmuyor çünkü. Derin bir uykudan uyanıyorsun, o kadar.

Ben çok az ücret farkı ödedim, sigortam büyük kısmını ödedi. Yaklaşık 7.5 TL tuttu. Ben Memorialde oldum.

İlk muayeneye gittiğin dönemde önemli canım. Adetinin son günü en iyi zaman. O dönemde rahim çok net görülüyor. Rahmin içi adet kanaması ile temizleniyor ve yeni oluşacak endometrium da henüz kalınlaşmadığı için.
Muayene olacağın doktora histeroskopi yaptırmak istediğini ve ne zaman adet göreceğini söylemelisin mutlaka.

Opersayon sonunda aynı gün hasteneden tanurcu oluyorsun. Kısaca güle oynaya girip-çıkıyorsun. Benim operasyonumu yapan dr aynı zamanda tüp bebek ile de uğraşıyor. İstersen özelden isim ve telini verebilirim. Bizim gibilerin durumunuda çok iyi biliyor.

Son yıllarda yapılan bazı klinik çalışmalarda, rahim içerisinden alınan biopsinin tüp bebek ..

Son yıllarda yapılan bazı klinik çalışmalarda, rahim içerisinden alınan biopsinin tüp bebek tedavilerinde embriyoların tutunma oranlarına pozitif etkisinin olabileceği gösterilmiştir.

Araştırmacılar bunun altında yatan mekanizmayı, hasarla uyarılan bir pozitif reaksiyon olarak açıklamaya çalışmışlardır.
Üreme sorunları alanında önemli dergilerden birisi olan Fertility & Sterility'de yayınlanan makaleye göre bebeğin ana rahmine tutunmasında önemli rolü olabilecek bir protein olan makrofaj inflamatuar protein 1B'nin (MIP-1B) düzeylerinin artışı gebelik oluşmasına destek olarak değerlendirilmiştir..
Yulia Gnainsky ve arkadaşları daha önce tüp bebek denemeleri başarısız olan hastalarda rahim içi parça alınması işleminin gebelik oluşmasına pozitif etkisinin altında yatan mekanizmayı belirlemek için çalışma yapmışlardır. Kontrol ve çalışma gruplarından adetin 21. Gününde rahim içinden örnek almışlar. Aynı adetin 8 ve/veya 11-13. günlerinde gruplardan rahim içinden de parça alınmıştır.
Çalışmanın bulguları aşagıdaki gibidir:
Deney grubundaki rahim içi örneklerinde bebeğin tutunmasında önemli rolü olduğu bilinen bazı moleküllerin ve hücrelerin (makrofaj/dendritik (HLA-DR+CD11c+), tümör nekrozis faktör-alfa, interleukin -15, proinflamatuar sitokinler, makrofaj inflamatuar protein 1B gibi) sayısında ve düzeylerinde artış gözlenmiştir.
Bu moleküllerin artışı ise gebeliğin gidişatı ile pozitif bağlantılı olduğu bilinmektedir.
Bu bulgulara dayanarak rahim içi örnek alınması işlemi rahimin gebelik oluşumuna hazırlanmasında kolaylaştırıcı etkisi olduğunu sonucuna varılmıştır. Aynı ekip 2009 yılında Fertil-steril ‘de yayınlanan çalışmasında da rahim içi örnek alınmasının bazı genlerin protein üretimlerini modüle ettiğini göstermişti.
Başka çalışmacılar da (Li ve Hao), poliplerin (rahim içi et parçası) ve embriyo transferinden 2 hafta önce kalınlaşan rahim iç dokusunun alınmasının tüp bebek hastalarında başarılı gebelik şansını artırdığını not etmişler. Araştırmacılar tüp bebek hastalarında, embriyonun tutunma oranlarına lokal rahim içi hasarın (injury) olası pozitif etkisini vurgulamışlar.
Bununla birlikte, her rahim içi hasarlanma elbette pozitif bir etki yapmamaktadır. Bu etkinin ne zaman olduğu çok önem taşımaktadır. Karimzade ve arkadaşları geçen yıl yaptıkları randomize kontrollü bir çalışmalarında, tüp bebek tedavisi sırasında önceden değil ama yumurta toplama günü yaratılan lokal rahim içi hasarın, embriyo tutunma oranı klinik ve devam eden gebelik oranlarını önemli ölçüde azalttığını gösterdiler. Rahim içi hasar rahim iç duvarının hassasiyetini bozmakta ve bu sebeple tüp bebek tedavisinin gidişatına negatif etkisi göstermektedir.
Dolayısıyla rahim için hasarın bir önceki adetin yaklaşık olarak 3.
haftasında gerçekleşmesi en faydalı sonucu veriyor görünmektedir.
Tüp bebek tedavisinde rahim içi hasarından kaynaklanan pozitif bu etkinin kesin olarak doğrulanması için daha fazla çalışma yapılması beklenmektedir.

Kanbar canım nasılsın?

Eskisi gibi giremiyorsun, dikkat et kendine canım.
Malum ikizler zorluyor,miğde bulantılarıma ilaç ta çok fayda etmedi,o yüzden giremedim,bugün de bayağı zorluyor.
Kanbarcığım sana sorum var.

Bahçelievler'deki doktorla ilgili. Bu doktor normal kadın doğum uzmannı mı, yoksa tüp bebek uzmanı mı. Birde bu doktorun iletişim bilgilerini gönderirsen seviniriz.

:nazar::KK37:
Ben transfer öncesi ve sonrası Bahçelievler Aile Hastanesi'ndeki Tüp Bebek uzmanı ve aynı zamanda Kadın Doğum Uzmanı Ali Osman Koyuncuoğlu ile devam ediyorum,çünkü kendisinden çok memnunum.Ayrıca eşim ve benim Ali Bey'le iletişimimiz çok iyi,çok seviyoruz kendisini.Telefonu:0212 441 41 42 den dahili 4433 ten yardımcısı Mehtap Hanım'dan randevu alabilirsiniz.
doğru söylüyorsun kanbarcım bu gidişle bende bir iki ay daha çalışıp işten ayrılmayı düşünüyorum çünkü bana bir hafta da olsa izin verebilecek bir iş yeri değil burası onun için biraz daha maddi açıdan rahatlayıp ayrılıcam inşallah denemede de pozitifi görürsek işte o zaman iş falan görmez zaten gözüm beni en iyi anlayacak kişilerden biri de sensin zaten bu durum da sen nasıl yaptın bu izin meselelerini hatırladığım kadarıyla sende çalışıyordun dinlenmek için ne kadar zaman ayırdın birde Firdevs hanımlar istanbulda hangi doktorla çalışıyorlar acaba
Canım Firdevs Hanım'ın çalıştığı doktor ve ismi,telefonunu yukarıda paylaştım.
Ben transfer tarihinde 3/4 gün önce 2 haftalık izne ayrıldım ve dinlendim transfer sonrası,izinden sonra da riskli gebelik nedeniyle Rapor veriyor doktorum,zaten bu halde çalışmama imkan yok,ikizler çok zorluyor,sürekli baş dönmeleri,miğde bulantıları,öğürtüler,aşırı halsizlik,yeterki ikizlerimi kucağıma sağlıklı bir şekilde almamı nasip etsin Rabbim,onlar için katlanırım her cefaya,onlar benim canlarım.

Doğuş Firdevs Hanımla başladık yola ilk deneme idi.. Malesef olmadı
Benimde ilk donasyon denemem olacak simdiden korkmaya basladim ya olmazsa diye tabiki firdevs hnm elinden geleni yapacaktir ama takdir allahin.inslh ikinci denemende evladina kavusursun

Kanbarcim nasil oldun iyimisin ? Bebisler iyimi? Guzel guzel buyuyorlardir inslh.
Rabbim sağlıkla kucağıma almamı nasip etsin,bir sorun yok canım.
Ancak benim miğde bulantılarım beni çok zorluyor,inşallah geçer.

Donor bilgilerini, çok kısa bilgiciklerle mail olarak gönderiyorlar. Tabi bir kaç telefon etmeniz ve hatırlatmanız gerekli.
Bu bilgileride tedaviye başladığınız zaman gönderiyorlar.

Bana ilk transferde 3 aday bilgisi gelmişti. Çok rica ettim ne olur resimde gönderin diye. Amacım donorü deşifre etmek değil elbette, tanımakta istemem. Lakıin doğacak bebeğimin ağzı yüzü nasıl olacak meraktan. Kız olursa bebeğim göğüs ölçüsü bile önemli, tüylü mü tüysüz mü, bacak kalın mı, ince mi. Gülmeyin kızlar ama bebeğimin her şeyini bilmem lazım.

Tabiki resim göndermediler, bu kadar detaylı düşünmeme güldüler. Hiç bir donor bilgi verilmesini istemiyor haklı olarak. Donorü de Firdevs hanım seçiyor. Donorü bilen 2 kişi. İrem hanım görmüyormuş. Yoksa ona hemen donor bilgilerini detaylandır derdim. Yine de yapılması gerekiyor.

Diğer merkezlerde aynı şekilde çalışıyor. Bir donor isteğe bağlı yılda 2 defa yumurta verebiliyor. Ben aynı donorü hiç kullanmadım. Her defasında farklıydı. Son transferde donor bilgisi bile gelmedi.

Ben İstanbulda farklı bir dr ye gidiyorum. Ali beyin numarasını Kanbar dan isteyebilirsin. Kanbar ona gidiyor çünkü. Bende katılabilirim belli olmaz. Önce Firdevs hanıma sorarım, benim kendi dr la konuştu ama yinede tereddüt edersem denerim Dr. Ali de. Ha birde kullandıkları ultrason aleti de önemli. Eski aletlerde her detayı göremiyorlar, birazcık atıyorlar. Gördüğün gibi canım her şeye dikkat ediyoruz artık. Sende bilgilen, parana, üzüntüye sebep olmasın.

Benim transferim nisand aolacak inşallah. Şu anda bana özel ilaç kullanıyorum. Gelecek ay yeni bir protokol hazırlayacak Firdevs hanım. Firdevs hanımla haftada en az 1-2 defa konuşuyorum.

Ben onları, onlar beni bir daha görmeyiz diyoruz artık. Bu defa hamile kal da senden kurtulalım diyarlar.:))))
canım benim inşallah bu denemende bebeklerin saglıklı kucagına dogar inşallah inşallah

Benimde ilk donasyon denemem olacak simdiden korkmaya basladim ya olmazsa diye tabiki firdevs hnm elinden geleni yapacaktir ama takdir allahin.inslh ikinci denemende evladina kavusursun
Canım hepimizde aynı endişeler var. Ben 4. Yü deneyeceğim. Kolay mı. Sen elinden geleni yap, hertürlü hazırlığını tamamla. Eksik, kafanı kurcalayan ne varsa araştır, netleştir. Sonrası dua etmeye kalıyor. Onuda hepimiz adına yapmaya çalışıyoruz.

Olumlu düşün,böylesi hem seni mutlu eder,hem de henüz sonuç belli değilken boşyere kendini üzmemiş olursun.

Back
X