Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum.Benim doktorum rahimde şekil bozukluğu olduğu için histeroskopi yapalım dedi. Ama şimdiye kadar hiçbir doktor ki,
tüp bebek merkezindekiler de dahil rahimde şekil dozukluğu var demedi. Rahim filmi ve ultrasonda doktorum bana gösterdi ama çok bişey de anlamadım. Operatif histeroskopiden bahsetti bu arada.Benim gibi sorun yaşayan ve yakında zamanda histeraokopi yaptıranlar varsa, bana bilgi verebilir mi? Ne kadar süre sonra tedaviye başlamalı ?[/QUO
Merhaba Espoirs,
Galiba buggün sadece biz yazışıyoruz. Diğer arkadaşlar da iyi dinlensinler.
Soruna gelince, ben aralık ayında histereskopi oldum. Teşhis amaçlı yapıldı. 2 defa tüp bebek denemesi olmayınca Firdevs hanım olmasını tavsiye etti.
Benim operasyonum yaklaşık 2 saat sürdü. Genel anestezi ile oldum. Rahmin sol kısmında biraz yapışkanlık varmış. Ayrıca rahme çizikler atılıyor. Bu çizikler rahmi tazeliyormuş. Transferden 2 ay önce yaptırısan problem olmaz. Histersekopide kamera ile rahmin içi tamamen taranıyor ve yapışkanlık, miyom vs gibi ne varsa heryerine bakılıyor. Ultrasonda görünmeyebiliyor yapışkanlık. Transferde de ultrason eşliğinde yapılıyor dolayısı ile yapışkanlık varsa tutmuyor.