Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Bir de transfere girerken sürekli 3 kulhüvellah, 1 Elham okuyun,ayrıca Ayetel Kürsi okuyun ve de 7 kez şu duayı okuyun,bu benim hayatım boyunca okuyup mucizelerine şahit olduğum hacet/dilek duamdır.
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm.AMİN.
 
Transferden sonra ise dikkat edeceğiz ;protein ağırlıklı besleneceğiz,et,süt,yumurta ağırlıklı,ağır kaldırmayacağız,çok ağır işler yok,ama devamlı yatmak ta yok,bebeğin kanla beslenip tutunması için evde yürüyüş ve hafif işler yapabiliriz...
 
İLK GÜN ve İLK TOPİĞİMİZ:

Adı İL Yaşı Sorun Hikayesi Merkez/Kaçıncı Deneme Tedavi Başlangıcı Sonuç Bebek Sayısı

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK

Mmcizem ANKARA 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA

Kardelennur SİNOP 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA
 
İLK GÜN ve İLK TOPİĞİMİZ:

Adı İL Yaşı Sorun Hikayesi Merkez/Kaçıncı Deneme Tedavi Başlangıcı Sonuç Bebek Sayısı

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK

Mmcizem ANKARA 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA

Kardelennur SİNOP 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA
yer yanlış olmuş canım sinopluyum ama İstanbulda yaşıyorum:)))
 
İLK GÜN ve İLK TOPİĞİMİZ:

Seni ve Mucizemin ilini yanlış yazmışım canım,kusura bakma düzelttim ikinizi de...Hepimiz İstanbulluyuz...Ne güzel..

Adı İL Yaşı Sorun Hikayesi Merkez/Kaçıncı Deneme Tedavi Başlangıcı Sonuç Bebek Sayısı

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK

Mmcizem İSTANBUL 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA

Kardelennur İSTANBUL 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA
 
erken menapoz tüp bebek denemem hiç yok yumi olmadığı için yaş:30 ikinci deneme tam tarih heniz belli değil ama bir aksilik olmazsa aralıkta.1. deneme de pozif ama olmadı,yeni yeni kendimi toparladım moral çok önemli ben çok stres yaptım ilkinde çok deneyimsizdim,bu kez elimden gelenin hepsini yaptım aklıma gelen bildiğim testler en iyi doktorlara gittim ve yine gideceğim de yani içim ilk denemeden daha rahat sizlerinde sayesinde daha iyi olacağım inşallah,birbirimize dua edelim.....lütfen
Kardelennur..cnm donmuşlarınmı var yoksa sıfırdanmı başlıcan direk ..
 
İnşallah Mmcizem,Kardelennur ve ben üçümüz de bu denememizde pozitif sonuçları alırız,değerlerimiz katlaya katlaya gider,sağlıkla sorunsuz bir şekilde de bebeklerimizi kucaklarımıza alırız da arkamızdan gelenlere tecrübelerimizle ışık oluruz..
 

  • Yumurta Donasyonu Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yumurta naklinde kullanılan yumurta özellikleri nelerdir?
Cok genç ve saglıklı olarak seçilir ve dondurulmadan taze olarak kullanılır.
Yumurta naklinde başarı oranı nedir?
%85 in üzerindedir.
Yumurta nakli için gelen ciftler için kaç yumurta ayrılır?
10-15 genç ve saglıklı yumurta toplanır ve taze olarak kullanılır.
Yumurta nakli için kaç gün kıbrıs'ta kalınmalıdır?
5 gün yeterlidir.
Cinsiyet seçimi nedir?
Dollenmiş yumurtalara genetik tanı uygulaması ve dna incelemesi ile cinsiyetlerin belirlenmesidir.
Cinsiyet secimi tedavisi ne zaman başlar?
Bayanın adet döneminin 2. veya 3.günü başlar.
Cinsiyet seçimi tedavisi kaç gün sürer?
İlk 10 gun yanlızca iğne uygulamaları ve ultrason kontrolleri ile geçen hazırlık aşamasıdır. Sonraki 5 günde ise yumurta toplama, geliştirme, genetik tanı ve yerleşim işlemi yapılır.Toplam 15 gün sürmektedir.
Cinsiyet seçiminde yanılma olabilir mi?
Direk olarak DNA incelemesi yapildigi için cinsiyet kesin olarak secilir.
Yumurta donasyonu (nakli) tedavi süresi kaç gündür?
Yumurta donasyonu tedavisinde hastalarımızın Kıbrıs'ta geçirecekleri süre 4 - 5 gündür.
Hastalarımız tedaviye karar vermeleri ardından adet tarihine göre, yaşadıkları ülkede 15-20 gün boyunca doktorumuzun önerdiği ilaçları kullanırlar. Kullanılacak ilaçlar bant veya hap şeklindedir.
Yumurta naklinde, yumurtayı alan kişide reddetme yaşanır mı?
'Yabancı bir hücre olması nedeniyle alıcının vücudu oluşan embriyoyu reddedir mi?' sorusu çok doğaldır fakat bebeği reddetmemesi için ayarlanmış olan kadın vücudu, yabancı yumurta ile oluşan embriyoyu da reddetmez.
Yumurta nakli için akrabadan yumurta alınabilir mi?
Alınabilir. Çocuk sahibi olmak isteyen kişiler kız kardeşleri, kuzenleri ve arkadaşlarından bağış alabiliyor. Bu yumurta da eşinin spermiyle döllenerek rahime yerleştiriliyor. Böylece bu kişiler tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabiliyor. Bu yöntemle çocuk sahibi olan anneler, annelik duygusu olarak bir farklılık yaşamıyor. Asıl çocuğu karnında taşıyıp doğurmak önemli olduğundan kadınlar bu yolla istedikleri yaşta çocuk sahibi oluyorlar. Doğurganlığın sonu kabul edilen menopoz döneminden sonra bile yumurta nakli ile hamilelik şansı devam ediyor.
Yumurta nakli için yumurta bağışı nedir?
Yumurta donasyonu (bağışı), 20-30 yaş aralığında sağlıklı kişilerden tüp bebek yöntemi alınan yumurtaların, alıcının eşinin spermleriyle döllenmesi sonrasında alıcının rahmine yerleştirilmesi işlemine denir. Alıcı (anne adayı), kendi yumurtasıyla oluşmamış bebeği kendi rahminde taşıyıp doğurmuş olur.
Bebek, ailenin sadece babaya ait olan yüzde 50 genetik yapısını taşırken, kadına da gebelik annelik duygusunu yaşatır.
Her yıl kıbrıs'ta ne kadar yumurta nakli yapılmaktadır?
Pek çok farklı nedenle bebek sahibi olamayan, menopoza giren, tüp bebek denemeleri başarısızlıkla sonuçlanan kadınlar Türkiye'de yasak olan yumurta nakli için ülke dışında çözüm arıyorlar. Türk aileleri, başta Kıbrıs ve Yunanistan olmak üzere İngiltere, Amerika, İsrail ve Belçika'da bu operasyonu yaptırıyor.
Yılda 2 Bin 'den fazla Türk aile, Kıbrıs'ta yumurta nakli yaptırmaktadır.
Bir anne adayı tek başına gelerek (eşinin spermini yanında getirerek) yumurta donasyonu yaptırabiliyor mu?
Evli çiftler için ikisinin de onayı gereklidir. Eşi gelemiyorsa noter tastikli bir onay istiyoruz. Eşinizin spermini soğutucuların içinde saklayıp bu onayla birlikte gelebilirsiniz.
Yumurta donasyonu (nakli) sonrası gebelik testi ve takibi nasıldır?
Yumurta donasyonunda embriyo transfer işlemi tamamlandıktan sonra doktorun önereceği ilaçlar kullanılmaya devam edilir. Transferden 12 gün sonra kanda ßHCG bakılarak gebelik tahlili yapılır. Eğer hamilelik çıkmış ise normal gebelik ile aynı şekilde gebelik takibi yapılır.
Yumurta alacak anne adayını (alıcı), yumurtasını verecek bayanla (donör) tanıştırıyor musunuz?
Kesinlikle hayır! Asla tanışmıyorlar. Tanışmaları hatta karşılaşmaları kesinlikle yasak. Merkezde bu kişilerin isimleri şifrelerle saklanır. Bu şifreleri bilen kişi sayısı ikidir.
Annesinin ya da kardeşinin yumurtasının nakledilmesini isteyen oluyor mu?
Evet, oluyor fakat buna olumlu bakmıyoruz, anonim yumurtayı tercih ediyoruz. Bu durumdaki yumurtalar daha sonra sorun yaratabilir.
Bir kadın diğer bir kadına yumurtasını ne zaman (sıklıkla) verebilir?
Senede bir defa verebilir.
Yumurta bağışında bulunanlar (verici) para istiyorlar mı?
Evet. Bunun için donöre bir ücret ödüyoruz. Bir donör işlemler sırasında ilaç kullanıyor, bazı prosedürlerden geçiyor, test yapılıyor. Bu işlemler ortaya bir maliyet çıkarmaktadır. Bu giderler ayrıca sizden alınmamaktadır, toplam işlem masraflarının içindedir.
Yumurta veren kişinin (donörün) sağlığı bu işlem sırasında tehlikeye giriyor mu?
Hayır! Yapılan işlem riskli bir işlem değildir. 8 - 12 dakika gibi kısa sürelerde tamamlanır. Acı duyulmaması için narkoz altında yapmayı tercih ediyoruz.
Yumurtayı veren kişi 'ben çocuğumu isterim" diye birkaç ay sonra kapınıza dayanırsa ne olur? Böyle bir durumla karşılaştınız mı?
Bu duruma karşı bir sözleşme imzalıyoruz. Ama daha önce merkezdeki psikologlar kendisinin ruhsal durumunun buna hazır olup olmadığını anlamak için değerlendirme yapıyorlar. Uygun olmayandan yumurta bağışı almıyoruz. Ayrıca hukuki olarak anne çocuğu doğuran kişidir.
Türk Medeni Kanunun'da Hukuki Anne Kimdir?
Yumurta Nakli Sonrası Hukkuki Anne

Türk Medeni Kanununda soybağına ilişkin yasal düzenlemelerde yapay döllenme ve embriyo transferinden doğabilecek sonuçlar düzenlenmemiştir.
Medeni Kanun, çocukların soybağı açısından Roma Hukuku'ndan gelen ''Mater semper carta es'' (anne her zaman bellidir) prensibini kabul etmiştir.
Bu prensip MK 282. maddesinin birinci fıkrasında ' "Çocuk ile ana arasında soybağı doğumla kurulur'' şeklinde düzenlenmiştir. Söz konusu düzenlemeden çıkan sonuca göre hukuki anne, doğuran kadındır. Bu hükmün konulmasının altında yatan temel düşünce, çocuğu karnında taşıyan ve doğuran kadının çocuk ile arasında biyolojik kan bağı bulunduğu ve göbek bağı vasıtası ile kendisini taşıyan anne ile bütünleştiği, nihayet doğum olgusunun annelik için objektif olarak belirlenebilir olmasıdır. Böylece doğuran kadının annelik sıfatı, Türk Medeni Kanunu'na göre tersi kanıtlanamaz kesin bir karinedir. Kanun koyucunun buradaki amacı ve düşüncesi, çocuğun genetik (yumurta) anasıyla değil de, kendisini karnında taşıyan biyolojik anayla bütünleştiği varsayımıdır. Ortak yaşam biyolojik anayladır, belirleyici bağ da göbek bağıdır. Buna karşılık yumurtada bulunan bazı özellikli genlerin çocuğa aktarılması olgusu, bu hukuki karinede gözardı edilmektedir.
 
Yumurta Donasyonu (Doğuş Tüp Bebek Merkezi)
Günümüzde kadınlar, oldukça genç yaşta, bilinmeyen sebeplerle erken menapoza girebilmekte, ya da yumurtalıklarından operasyon geçirerek ve yumurtalık dokusunun tamamını ya da önemli bir kısmını kaybederek, doğurganlık kabiliyetlerini kaybedebiliyorlar.
Bunların yanında Turner Sendromu gibi bazı genetik hastalıklar da yumurta üzerinde negatif rol oynayabiliyor.
Kıbrıs’ta merkezimizde de uygulanan Yumurta Donasyonu, yukarıda bahsettiğimiz durumlardan herhangi birini yaşayan bayanların anne olabilmelerine olanak tanıyan, ve ABD’de uygulanmaya başladığı 1984 yılından bu yana, büyük bir başarıyla uygulanan bir yöntemdir.
Doğuştan yumurtalıkları gelişmemiş ancak sağlıklı rahim sahibi olan kadınlar da Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu ile anne olabiliyor. Zira yumurtalıklar çalışamaz hale gelse dahi, rahim bebek tutma ve hamile kalma potansiyelini korumaktadır. Bazı ilaçlar sayesinde, sağlıklı bir rahim tekrardan, doğum için programlanabilmektedir.
Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi olarak, onlarca defa tüp bebek denemesi sonrasında, bebek özlemini giderememiş çiftlere. Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip ve ekibi ile, Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu, Sperm Donasyonu ya da Embriyo Donasyonu tedavi yöntemlerinden birini kullanarak, genç ve sağlıklı donorlerden, EN AZ 10, İYİ KALİTE YUMURTA GARANTİSİ ile, anne-baba olma şansını sunuyoruz.
*Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi’nde, Yumurta Donasyonu ile gebelik şansı, kendi yumurtasını kullanılan kadınlar ile aynı orandadır, hatta çoğu zaman daha yüksek olmaktadır.
Yumurta Donasyonu ile tüp bebek tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
* Erken menapoza girmiş, artık yumurta üretimi olmayan fakat rahim içi mukozası iyi olan kadınlar
* İlerleyen yaşa bağlı olarak, yumurta rezervleri ve kaliteleri gebelik için uygun olmayan kadınlar
* Önceki tüp bebek denemelerinde, sayıca az ya da hiç sağlıklı yumurtası oluşmamış kadınlar
* Cerrahi yollarla yumurtalıkları alınmış ya da kemoterapi, radyoterapi benzeri sebeplerle, yumurtaları hazar görmüş, yumurta hücreleri kaybolmuş olan kadınlar
* Turner sendromu gibi genetik bozukluğu olan kadınlar
* Hemofili, Duchenne’s Muscular Distrofisi, Huntington’s Koreası vb. hastalıklar taşıyan ve çocuğuna bu tür kalıtsal aktarımı olan hastalıkları geçirme riski olan kadınlar
Yumurta Donasyonu ile Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları
Tüp bebek işleminden farklı olarak Kıbrıs’ta uygulanan Yumurta Donasyonu’nda, anne adayına yumurta gelişimi için tedavi uygulanmaz, yalnızca rahim dokusunun gebelik için hazırlanması amacıyla ilaç tedavisi uygulanır ve yumurta donorü ile anne adayının tedavisi paralel olarak sürdürülür.
1. Öngörüşme:
Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu işlemine karar verildiğinde, çiftlerle detaylı bir görüşme yapılır. Anne adayının boydan ve yakın plan fotoğrafları ile çiftin kan grupları istenir. Doktorumuz tarafından gerekli görülen testleri ve kontrolleri yaptırmaları istenir.
2. Donor seçimi:
Anne adayına en uygun yumurta vericisini bulmak için detaylı araştırma yapılır. Çiftin fizyolojik ve etnik verileri, kan grupları ile diğer belirleyici fizyolojik özellikleri, donorün özellikleri maksimum oranda eşleştirilir.
Uygun görülen donorlerden detaylı aile bilgileri ve ailenin sağlık özgeçmişi alınarak, donorler, hormon testleri ile, genetik ve bulaşıcı hastalık taramasından geçirilir.
Yumurta Donorlerinin Seçimi:
* Donorlerin belirgin burun, çok uzun ya da çok kısa boy gibi, fizyolojik olarak baskın özellikleri olmamalı.
* Donorlerin yaşları 18-28 aralığında olmalı ve hiçbir sağlık sorunları bulunmamalıdır.
* Özellikle, daha önce sağlıklı doğum yapmış ya da yumurtalarıyla sağlıklı doğum elde edilmiş donorler seçilirler.
* Donorler, anne adayının fizyolojik, etnik ve kan grubu özelliklerine uygun olarak seçilirler.
* Donorler zeka ve entelektüel olarak normal ya da üzeri olmalıdırlar.
* Donorlerin ailelerinde genetik hastalıklar bulunmamalı.
* Her donorün aşağıdaki testleri mutlaka yapması gerekmektedir.
Hepatit B, Hepatit C
HIV (AIDS)
Sitomegalovirus
Sifiliz
Klamidya
Kromozom Karyotipleme
Kistik Fibrozis
Thallassemia (Etnik kökeni nedeniyle gerekliyse)
*Yumurta donörleri, alıcılarla kesinlikle karşılaşmaz ve kişisel bilgileri büyük bir gizlilik içinde saklanır. Aynı şekilde donorün, yumurtalarını kullanan aile hakkında da herhangi bir bilgiye ulaşması kesinlikle mümkün değildir.
3. Anne adayının hazırlığı:
Yumurta Donasyonu ile tüp bebek işlemi, anne adayının rahmini gebeliğe hazırlamak amacıyla, ilaç tedavisi uygulanmasıyla başlamış olur. Bu aşamada size, ilaçlarınızı ve dozlarınızı gün gün anlatan, detaylı ilaç protokolümüz gönderilir.
Yumurta donasyonu yapılacak kadının, doğal bir şekilde ya da hap yardımıyla adet görüp görmemesi, tedavi öncesi rahmin gebeliğe hazırlanması aşamasında çok önemlidir. Bu duruma göre ön hazırlık ilaçları kullanılmaktadır. Anne adayına adetinin 2. ya da 3. gününde ise, rahmi tabakasını kalınlaştırarak, embriyoların rahimde tutunabilmelerini sağlamak için östrojen takviyesine başlanır. Yumurta vericisi ile anne adayının tedavisi paralel olarak sürdürüleceğinden, vericiye de anne adayı ile aynı gün, yumurta geliştirici ilaçlar verilmeye başlanır. Tüm ilaçlar ortalama 10-12 gün boyunca kullanılır.
4. Dölleme:
Donörden yumurtaların toplandığı gün, sperm örneği erkekten uygun koşullarda alınır. Hareket ve şekil yönünden en iyi sperm hücreleri, işlem için seçilir. Donorden Toplanan yumurtalar, erkekten alınan sperm ile, aynı gün döllenir. Yumurta donorleri, 18-28 yaşlarında, genç ve sağlıklı kadınlardan seçildiğinden, her donorden yaklaşık olarak 15-20 yumurta toplanmaktadır, bazen daha fazla toplandığı da olmaktadır. Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Hastanesi olarak, size EN AZ 10, İYİ KALİTE YUMURTA GARANTİ EDİYORUZ.
5. Transfer:
Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu ile tüp bebek işleminin en son aşamasında; döllenmenin 3. ya da 5. günü, en iyi gelişmiş 3 embriyo, ultrason eşliğinde, anne adayına transfer edilir. Transfer işlemi, aynı jinekolojik bir muayene gibi, çok rahat ve acısız bir işlemdir.
*Yumurta Donasyonu işlemi için, Kıbrıs’ta en fazla 6 gün kalmanız yeterlidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
donmuş yok canım 10 yumurta toplanmış 5.günü transfere kadar 5 tane kalmıştı bana 4 ü transfer edilmişti zaten.
İnşallah bu son olur cnm bebeklerini alırsın kucagına:) peki neden tutmadıgına dair bi sorun varmı cnm mesela rahim kalınlıgı ufakta olsa kist falan vs neden acaba ?
 
Bende geldim kızlar benide ekleyin ilk denemem firdevs hanım cinsiyet tayini 12 kasım yumurta toplama 17 kasım transfer şuan tadavi başladı muhtemel tarihler bunlar bende pozitifi görürüm dua edin bende edecegim
 
Tuana hoşgeldin canım,yaşını,oturduğun ili de yaz canım seni de hemen ekleyeyim ,dularımız seninle...
 
Tuana al oğlunu gel hayırlısıyla canım,dua edicem,sen pozitif sonucunla bize de moral olacaksın inşallah,izlenimlerini,herşeyi bizimle paylaş canım..
 
Şimdiden TOPİĞİMİZ dört kişi oldu...

Adı İL Yaşı Sorun Hikayesi Merkez/Kaçıncı Deneme Tedavi Başlangıcı Sonuç Bebek Sayısı

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK

Mmcizem İSTANBUL 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA

Kardelennur İSTANBUL 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA
Tuana_808080 HATAY 34 Cinsiyet Tayini tüp bebek denemesi yok. Doğuş T.BM./Firdevs Hanım/17 Kasım Transfer
 
ben sabah kıbrısa uçuyorum kızlar son kontrolümü orda yaptıracagım ignelerimi yapıyorum otelide az önce ayarladım begenirsem yazacagım...inşallah burda olan ve sonradan bunları okuyacak olan tüm kardeşlerim pozitifi görürüler tabi başta ben sanırım ilk benim şuan transferi yakın olan kızlarrrrrrrrrrr çok heyecanlıyım dua edin ya
 
İnşallah bu son olur cnm bebeklerini alırsın kucagına:) peki neden tutmadıgına dair bi sorun varmı cnm mesela rahim kalınlıgı ufakta olsa kist falan vs neden acaba ?
kesin bir sebep bulunamadı canım enfeksiyon olabilir dedi Firdevs şimdi histereskopi yapılacak kesin olsun aklımda soru işareti kalsın istemiyorum bu kez.Rabbimde izin verirse olucak
 
Veeee....işte ilk topiğimiz hayırlı ,uğurlu olsunnn.. :KK9::KK9::KK9:


Adı Yaşı Sorun Hikayesi Merkez/Kaçıncı Deneme Tedavi Başlangıcı Sonuç Bebek Sayısı
Kanbar 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK
Mmcizem 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA
bende burdayım ve sizi heyecanla takip ediyorum bizde ocak ayında düşünüyoruz ama eğer olmazsa yaza kalır eşimin işinden dolayı kanbar senden hayırlı sonuçlar bekliyoruz
 
Back
X