Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey


Kıbrıs’ta Yumurta, Sperm ve Embriyo Dondurma İşlemi
Günümüzde, artık dünyanın sayılı merkezlerinde uygulanan yumurta dondurma programı taze sikluslarla aynı şekilde gerçekleştirilmektedir.

Merkezimizde, yumurta dondurma-çözme programı sayesinde taze yumurta kullanımıyla neredeyse aynı gebelik oranlarımız vardır.

Kariyer planlaması ve yaşam şartları nedeniyle bir çok bayan evlenme yaşını, çocuk planlamasını daha ileri yaşlarda düşünmektedir. Ancak bilindiği gibi gebe kalmada gerek doğal yollardan, gerekse tüp bebek tedavilerinde bayan yaşı çok önemlidir. Bayan yaşı arttıkça gebe kalabilme şansı giderek azalmaktadır.

Artık başarılı bir yumurta dondurma programı sayesinde kısa süreli yumurtalıkların uyarılması sonrası toplanan yumurtalar uzun yıllar saklanabilmekte ve bayan gebelik düşündüğünde bunlar çözülüp tekrarkullanılabilmektedir. Bayanın yaşı kaç olursa olsun, yumurtaların yaşı, dondurulduğu dönemde kalmış olacaktır. Yumurta büyük ve karmaşık bir yapıdır ve düşük ısılara karşı çok hassastır. İlk çalışmalarda olgun olmayan yumurtaların dondurulması önerilirken, günümüzde çalışmalar olgun olan yumurtaların dondurma işlemine daha dayanıklı olduğunu göstermiştir. Toplama işlemi sonrasında yumurtalar etrafındaki hücrelerden arındırılır ve normal olan olgun yumurtalar dondurulur. Dondurma işlemi esnasında ısının hangi hızla azalacağı, hangi koruyucu maddenin kullanılacağının seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Yumurta dondurma işleminden sonra, dondurulmuş yumurtalar sıvı nitrojen içerisine (-196°C) yerlştirilirler. Sıvı nitrojen içerisindeki yumurta genetik olarak uzun süre bozulmadan saklanabilir. Yumurta dondurma-çözme sonrası doğan bebeklerde bu güne kadar bu işleme bağlı bir sakatlık görülmedi. İlk zamanlarda çözme işlemi sonrasında yüzde 60 yumurta canlı kalırken günümüzde bu oran yüzde 80-90’lara kadar ulaşmıştır. Yine , yumurta çözme işlemi sonrasında başlangıçta düşük olan döllenme oranları mikroenjeksiyonun kullanılmaya başlamasıyla birlikte daha da artmıştır.

Yumurta dondurma programı kimlerde uygulanabilir ?
– Daha ileri yaşlarda çocuk sahibi olmayı planlayan bayanlar (kariyer dolayısıyla ,henüz evlenmeyi düşünmeyen yada erteleyen bayanlarda…)
– Kemoterapi, radyoterapi gibi kanser teadavilerine maruz kalacak yada yumurtalıkları zorunlu olarak alınması gereken fakat rahimi kalacak bayanlardaa bu işlemlerden önce yumurta dondurma programı uygulanıp ileriki dönemlerde tedavileri tamamlandığında gebelik elde etme şansı doğacaktır.
Tüp bebek tedavisi sırasında hiperstimülasyon gelişme riski olan hastalarda ( bu yöntem ile yumurtalar dondurulup birkaç ay sonra mikroenjeksiyon yapılıp transfer işlemi gerçekleştirilebilir).
– Erkeğin, yumurtaların toplanması döneminde sperm vermek için zorunlu bir sebepten dolayı merkezde bulunamayacağı durumlarda (örneğin acil bir tıbbi sağlık sebebi yada iş sebebiyle).

Kısacası günümüzde tıbbi yada özel bazı sebeplerden dolayı artık son derece başarılı bu yumurta dondurma programı sayesinde, bayanlar yumurtalarının saklamaklanması şansına sahiptirler.

Embriyo transfer işlemi yapıldıktan sonra artan dondurulabilecek kalitedeki embriyolar kliniğimizde çiftin onayı alındıktan sonra vitrifikasyon tekniği ile dondurulmaktadır. Böylece, daha sonra yumurtalıkları uyarmaya gerek kalmadan dondurulmuş embriyoları transfer edebiliyoruz. Vitrifikasyon tekniği ile çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Yavaş veya klasik dondurma teknikleri ile karşılaştırıldığında embriyolar dondurma işleminden daha az zarar görüyor, gebelik oranı dondurulmamış embriyolara benzer sonuçlar veriyor.

Embriyo dondurma işlemi kimlere uygulanabilir;

Embriyo transferi sonrası dondurulabilecek kalitede embryosu geride kalan hastalarda,
– Tüp bebek tedavileri esnasında hiperstimülasyon( yumurtalıkların normalden fazla yanıt verdiği ,transfer işleminin daha sonraya planlandığı vakalar) riski olan hastalar…
-Herhangi bir sebeple transfer işleminin daha sonraya planlandığı hastalar( örneğin kanser kemoterapi yada rayoterapi gibi ,acil bir sebepten başka bir tıbbi tedavi olması gereken hastalar).
Bu kişlerde transfer işlemi daha sonra,donmuş embriyoların çözülmesi ile gerçekleştirilebilir.
 

Kısırlık (infertilite) nedir ?
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak bugün sizlere kısırlıktan bahsedeceğiz. En az 1 yıl herhangi bir korunma yöntemi kullanmadan haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebeliğin meydana gelmemesine “infertilite” yani kısırlık denir. Bu sorunu yaşayan çiftlere de “infertil (kısır)” denir.

Kısırlık (infertilite) türleri nelerdir ?


Primer infertilite (birincil kısırlık) ; En az bir yıl süreyle korunmamaya rağmen gebelik oluşmaması halidir.

Sekonder infertilite (ikincil kısılık) ; Önceden gebelik oluşmasna rağmen sonrasında tekrar çocuk isteme durumunda en az bir yıl korunmamaya rağmen yeni bir gebelik olamaması halidir.

Kısırlık (infertilite) ile ilgili oranlar :
İnfertilite görülme sıklığı toplumlar arasında çok fazla farklılık göstermez. Tüm dünyada çiftlerin yaklaşık %15’i infertilite nedeniyle yardımla üreme tekniklerine başvurmak zorunda kalmaktadır. Bu infertil (kısır) çiftlerin büyük bir kısmında gebe kalamamanın nedenini açıklayacak sebepler bulunabilirken, yaklaşık %10-12’sinde ise herhangi bir patoloji tespit edilemez. Bu çiftlerdeki problem “açıklanamayan infertilite (unexplained infertility)” olarak adlandırılırlar.

Hiç bir sağlık problemi olmayan tamamen normal bir çift kadının tek bir adet döneminde, her gün ilişkide bulunsalar bile, gebe kalma olasılığı sadece %25’dir. Çiftin fertilite potansiyelini gösteren bu durum “fekundite” olarak adlandırılır.

Görüldüğü gibi gebelik (fertilite) aslında olasılık işidir. Hangi çiftin gebe kalabileceğini ya da hangisinin gebe kalamayacağını önceden tahmin etmek mümkün değildir.

Tek bir aydaki %25 olan gebelik elde etme şansı (fertilite) bir yılın sonunda %85’e ulaşır. Yani bir yıl sonunda her 100 çiftten 85’inde gebelik elde edilecek ;geri kalan 15 çift ise infertilite ile karşı karşıya kalacaktır.

İnfertilite sebebiyle yapılan araştırmalarda, %40 oranında erkeğe bağlı, %40 oranında kadına bağlı ve %20 oranında ise her iki eşe bağlı nedenler saptanır.

Gebelik oluşması için ne gibi faktörler olmalıdır?
Doğal yolla olan adet döneminde, bir sonraki adet kanamasından iki hafta önce olgunlaşmış follikülün içerisinden genellikle tek bir yumurta atılır. Follikül, yumurta atılmadan önce 20-22 mm’ye kadar büyüyen içi sıvı dolu bir keseciktir.

Genellikle bir follikül içerisinde tek bir yumurta mevcuttur. Atılan yumurta (ovum) tüplerden inerken bir spermle karşılaşması durumunda döllenme (fertilizasyon) oluşur ve döllenen embriyo yaklaşık 7 günlük bir yolculuktan sonra rahim içine yuvalanıp büyümeye başlar. Bu şekilde bir gebelik başlamış olur. Tabi ki tüm bunlar bu kadar basit değildir. Son derecede karmaşık olaylar dizgisini içerir.
 

Tüp bebek tedavisi donanımlı tüp bebek merkezinde uzman doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Kıbrıs Tüp Tedavi Merkezi olarak tüp bebek tedavisinde en yüksek başarı oranları ile hizmet vermekteyiz. Tüp bebek tedavisinde uygulanan işlemler belli aşamalarla ilerlemektedir. Tüp bebek tedavisinde ilk aşama tedaviye uygun olunup olunmadığının testler yapılarak belirlenmesidir.

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır sorusunun cevabını tedavi aşamalarını anlatarak verebiliriz. Merkezimize tüp bebek tedavisi için başvuran çiftler için öncelikle kısırlık nedenlerini araştırdığımız testler uygulamaktayız. Testler sonucunda tüp bebek tedavisi uygun görünüyorsa tedavi sürecini başlatmaktayız. Tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin üreme sorunlarının nedenleri araştırılarak en doğru tedavi uygulanmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisinde Bizi Neler Bekliyor?
  • Laboratuar ortamında embriyo oluşturma.
  • Anne rahmine yerleştirme işlemleri.
  • Anne adayının yumurtalıklarının uyarılması için gerekli iğne uygulaması.
  • Anne rahmindeki olgunlaşan yumurtalara çatlatma iğnesi yapılır.
  • Baba adayından alınan spermler yumurtalarla laboratuar ortamında birleştirilir.
  • Sağlıklı embriyo oluşturulduktan sonra anne rahmine yerleştirilerek gebelik takip edilir.
Sağlıklı embriyo oluşturulduktan sonra anne rahmine yerleştirilerek gebelik takip edilir. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi tüp bebek tedavisi nasıl yapılır sorusunun en ince ayrıntılarına kadar cevap alabileceğiniz kapsamlı destek hizmeti sunmaktadır. Tüp bebek tedavisinde embriyodan hücre alınarak genetik tarama da yapılabilir. Genetik hastalıkların taranması ve bebek cinsiyetinin seçimi de bu yolla yapılabilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?
Yumurtalıkların uyarılma süreci ortalama olarak 10 -12 sürmektedir. Tüp bebek tedavisi için gereken işlemler bulunduğunuz ülkede yapılabilir. Embriyo oluşturma işlemi için Kıbrıs’ta beş gün kalmanız yeterlidir. Tüp bebek tedavisi için gereken tüm organizasyon merkezimiz tarafından özenle gerçekleştirilir. Tüp bebek tedavisinde en yüksek başarı oranlarını sunan merkezimizden hizmet alarak bebek sahibi olma şansınızı arttırabilirsiniz.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak 7 gün 24 saat soru ve sorunlarınız için destek sunmaktayız. Kıbrıs Tüp Bebek merkezinden tüp bebek tedavisi nasıl yapılır sorusuna uzman doktorlardan detaylı yanıt alabilirsiniz. Tüp bebek tedavisinde en iyi tüp bebek merkezini seçmeniz için tüm olanakları sağlıyoruz.
 
IMG_20170511_122402_936.jpg
 
♡2018 ★ YENİYIL'DA★* 。*˛.
˛°.._█_*.。*./ \ *.˛*.★*HERŞEY*★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* .* ˛_Π___.GÖNLÜNÜZCE OLSUN
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*..,*/______/~\*. ˛*˛* ˛. *2018♡
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ ..................★..... >><
 
Hersey dahil paketi olarak artı cinsiyet belirle ile birlikte fiyat nekadr oluyor kibrisda ortalama.. ucak bilet otel vs hersey dahil

MERHABALAR,
Konu ile ilgili detaylı bilgi verebilmemiz için 'özelden' telefon numaranızı yazarsanız arayıp detaylıca görüşebiliriz :)
Çok teşekkürler
www.tupbebekmerkezlerikibris.com
+905338234494
 
Merhabalar doktor hanım. Size bir konuda danışmak istiyorum. Ben 23 yasindayim 1 senelik evliyim. Kendimi bildim bileli pko luyum. İlaçsız adet olamiyorum. İki kere klomen kullandim. Birinde yumurta okustu ama gebelik olmadi. İkincisinde yumuetalar gelismedi.

Doktorum bu ay femara verdi bu ilacla denicez olmazsa onumuzdeki ay tup bebek dedi.

Sizce ne yapmaliyim ? Tüp bebek icin erken degilmi deneyebilecegim başka tedavi yöntemleri var mi ?


Selamlar .... :)
Bence doktorunuz önerdiği yolu izlemek endoğrusu. Tüp bebek için dilediğiniz zaman yardımcı olabiliriz...
Iyi günler dilerim
www.tupbebekmerkezlerikibris.com
+905338234494
 
Kısırlık (infertilite) nedir ?

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak bugün sizlere kısırlıktan bahsedeceğiz. En az 1 yıl herhangi bir korunma yöntemi kullanmadan haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebeliğin meydana gelmemesine “infertilite” yani kısırlık denir. Bu sorunu yaşayan çiftlere de “infertil (kısır)” denir.

Kısırlık (infertilite) türleri nelerdir ?


Primer infertilite (birincil kısırlık) ; En az bir yıl süreyle korunmamaya rağmen gebelik oluşmaması halidir.

Sekonder infertilite (ikincil kısılık) ; Önceden gebelik oluşmasna rağmen sonrasında tekrar çocuk isteme durumunda en az bir yıl korunmamaya rağmen yeni bir gebelik olamaması halidir.


Kısırlık (infertilite) ile ilgili oranlar :
İnfertilite görülme sıklığı toplumlar arasında çok fazla farklılık göstermez. Tüm dünyada çiftlerin yaklaşık %15’i infertilite nedeniyle yardımla üreme tekniklerine başvurmak zorunda kalmaktadır. Bu infertil (kısır) çiftlerin büyük bir kısmında gebe kalamamanın nedenini açıklayacak sebepler bulunabilirken, yaklaşık %10-12’sinde ise herhangi bir patoloji tespit edilemez. Bu çiftlerdeki problem “açıklanamayan infertilite (unexplained infertility)” olarak adlandırılırlar.

Hiç bir sağlık problemi olmayan tamamen normal bir çift kadının tek bir adet döneminde, her gün ilişkide bulunsalar bile, gebe kalma olasılığı sadece %25’dir. Çiftin fertilite potansiyelini gösteren bu durum “fekundite” olarak adlandırılır.

Görüldüğü gibi gebelik (fertilite) aslında olasılık işidir. Hangi çiftin gebe kalabileceğini ya da hangisinin gebe kalamayacağını önceden tahmin etmek mümkün değildir.

Tek bir aydaki %25 olan gebelik elde etme şansı (fertilite) bir yılın sonunda %85’e ulaşır. Yani bir yıl sonunda her 100 çiftten 85’inde gebelik elde edilecek ;geri kalan 15 çift ise infertilite ile karşı karşıya kalacaktır.

İnfertilite sebebiyle yapılan araştırmalarda, %40 oranında erkeğe bağlı, %40 oranında kadına bağlı ve %20 oranında ise her iki eşe bağlı nedenler saptanır.

Gebelik oluşması için ne gibi faktörler olmalıdır?
Doğal yolla olan adet döneminde, bir sonraki adet kanamasından iki hafta önce olgunlaşmış follikülün içerisinden genellikle tek bir yumurta atılır. Follikül, yumurta atılmadan önce 20-22 mm’ye kadar büyüyen içi sıvı dolu bir keseciktir.

Genellikle bir follikül içerisinde tek bir yumurta mevcuttur. Atılan yumurta (ovum) tüplerden inerken bir spermle karşılaşması durumunda döllenme (fertilizasyon) oluşur ve döllenen embriyo yaklaşık 7 günlük bir yolculuktan sonra rahim içine yuvalanıp büyümeye başlar. Bu şekilde bir gebelik başlamış olur. Tabi ki tüm bunlar bu kadar basit değildir. Son derecede karmaşık olaylar dizgisini içerir.
 
KIBRIS TÜP BEBEK

1978 senesinde İngiltere’de gerçekleştirilmiş olan ilk tüp bebek(ivf) uygulaması; insan ırkının üreme metotları sahasında köklü bir değişim ve alternatifler dizisinin başlangıcı için zincirin en önemli halkasını meydana getirmiştir. Yöntemin uygulanmaya geçirilmesinde baz alınan prensip ise; erkek bireyden alınan sperm hücrelerinin tamamıyla laboratuar işlemleri aktivitesi içerisinde kadın bireye ait olan yumurta hücreleri ile birleştirmesi üzerinedir.

Neden Tüp Bebek?
Çocuk sahibi olamayan yani infertilite teşhisi konulmuş olan hastaların çocuk sahibi olabilmelerine olanak tanıyabilecek olan pek çok alternatif üreme yönteme mevcudiyetbarındırmakta olsa da; bu bireylerin ilk olarak başvurmakta oldukları tıbbi üreme yöntemi tüp bebektir. Bu duruma sebebiyet sağlayan temel neden; uygulanmakta olan tıbbi üreme yöntemleri dâhilinde, gebe kalma olasılığını en yüksek ihtimal olarak barındıran alternatiftir. Şuan Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nde hem üreme kanallarında hasar gözlenen kadınlara, hem de İnfertilite(kısırlık) teşhisi konulmuş çiftlere tüp bebek(in vitro fertilizasyon) tedavisi uygulama ve hizmetleri sunulmaktadır.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Uygulama Aşamaları
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi bünyesinde sunulmakta olan tüp bebek uygulamalarınımeydana getirmekte olan 5 aşama mevcudiyet barındırmaktadır.

  • 1. Adım Tedavi Sürecine Karar Verilmesi:Kalıtımsal, bünyesel ve hormonel farklılıklar her bireyin tüp bebek tedavisi için uygun olmasına bir sorun oluşturabilir. Dolayısıyla bu tıbbi üreme yönteminin uygulanıma başlanılmadan evvel belirli kan ve hormon testleri gerçekleştirilmelidir. Testlerin sonu çiftin bu tedavi yöntemine uygun olduğu yönünde ise; anne adayının menstruasyonunun 2 ya da 3. gününde tedavi başlatılır.
  • 2. Adım Yumurtalıklarım Uyarım Süreci:Anne adayının mentruasyonunun 2 ya da 3. günü içerisinde başlanılan tedavinin ilk uygulaması olan ultrason taramasının ardından hormon içermekte olan iğne kullanımına başlanılır. Bu iğneleriniçermekte olduğu hormonal içerikler anne adayının yumurta hücrelerinin uyarılması ve gelişim göstermesi amaçları doğrultusunda uygulanır. Böylece gebelik şansının yükseltilmesi için yeterli olgunluğa sahip yumurta oluşumu sağlanır. Kişiden kişiye farklılık gösterebilmekte olan yumurtalıkların uyarılma süreci ortalama olarak 10 ile 12 gün arasında sonlandırılmaktadır.
  • 3. Adım Yumurtaların Toplanımı:Sedasyon anestezi enjektasyonu ile transvajinal ultrasonografi cihazı ile toplanılmakta olan yumurtaların bu işleme tabi tutulması için; belirlenenolgunluk kriterlerine ulaşmış olması gerekmektedir. Ayrıca toplama işlemine başlamadan önce; olgun yumurtalarınçatlamasını sağlayan bir iğne uygulanır. Toplama işlemi ise bu iğnenin uygulanımından 34 ile 36 saat sonrasında gerçekleştirilir.
  • 4. Adım Fertilizasyon: MII oosit adındaki; dölleme kriterlerine uygun olan olgun yumurtaların toplanmasının ardından sperm hücrelerinin niteliksel kabiliyetine bakılır ve uygulanılacak olan yöntemin klasik tüp bebek enjenktesi mi, yoksa mikroenjeksiyon mu olacağına karar verilir. Laboratuvar ortamından gerçekleştirilen dölleme işleminin ardından embriyo meydana gelmiş olur.
  • 5. Adım Embriyo Transferi: Yumurta toplama işleminden yaklaşık olarak 120 saat kadar sonra gerçekleştirilen Embriyo transferi; laboratuar ortamında gerçekleştirilen dölleme işlemi sonucunda oluşum gösteren embriyonun olağan şartlarda büyüme ve gelişim gösterebilmesi adına anne rahmine yerleştirilmesidir
 
Merhaba Kadınlar Kulübü’nün değerli okuyucuları;

Kıbrıs'ta sağlık hizmeti veren sayılı kadın doğum doktorlarından biri ve tüp bebek uzmanı JIN. OP. DR. MÜRÜDE ÇAKARTAŞ DAĞDELEN olarak, hastalarıma olan hassasiyetimle, güvenilir tedavi süreci sağlamayı amaçlıyor ve uzman ekibimle bu doğrultuda sağlık hizmeti veriyoruz.

Gelişmiş tıbbi cihazlar sayesinde, Kıbrıs'ta yapılan farklı tüp bebek yöntemleri ile yüksek bir başarı oranı yakalamış bulunmaktayız.

T.C Sağlık Bakanlığı Tüp bebek uzmanlığı sertifikasına sahip, sayılı kadın doğum doktorlarından biri olarak, tümü kadın olan kadromuz ile hastalarımıza kendilerini rahat hissettirecek bir ortam sunuyoruz.

Gözlemlerim doğrultusunda hamile kalmayı önleyen tüm sebepler, yapılan tetkikler ile ortaya çıkarılmakta ve probleme uygun tedaviyle sorunu çözmekteyiz.

Tüp bebek tedavilerinin son derece kolay, acısız ve ameliyatsız bir yöntem olması, yüksek başarı şansı ile çocuk sahibi olabilme konusunda tercih edilen alanlardandır.

Farklı metotları olan tüp bebek tedavisini yaptırmaya karar veren çiftler için problemin ne olduğu saptandıktan sonra hangi yöntemin uygulanacağına karar veriyoruz.

Normal tüp bebek tedavisinin yanı sıra, sperm donasyonu (nakli), yumurta donasyonu, PGD yöntemi, embriyo donasyonu vb. yöntemler ile hastanın problemine en uygun tedaviyi seçiyoruz.

Türkiye’nin en büyük kadın sosyal paylaşım ağı olan Kadınlar Kulübünde, siz değerli üyelerin sorularını yanıtlarken makalelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılarımla,
Tüp Bebek Uzmanı Jin. Op. Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen


.
Merhaba Mürüde Hanım
Benim yaşım 24 eşimin 28. 4 yilda 9 kez tüp bebek denedik bir tane bile kaliteli yumurta elde edilemedi. Doktorlar tek çarenin yumurta donasyonu olduğunu söylüyorlar. Şuan bunu kabullenemesemde başka çaremiz yok. Sizden ricam bebekle benim aramda genetik bir geçiş olacak mi ? bana benzemeyecek mi ? Donörün genetik bir hastalığı varsa ne olacak ? Lütfen biraz anlatır mısınız.. Bu konuda endişelerim var..
 
Merhaba Mürüde Hanım
Benim yaşım 24 eşimin 28. 4 yilda 9 kez tüp bebek denedik bir tane bile kaliteli yumurta elde edilemedi. Doktorlar tek çarenin yumurta donasyonu olduğunu söylüyorlar. Şuan bunu kabullenemesemde başka çaremiz yok. Sizden ricam bebekle benim aramda genetik bir geçiş olacak mi ? bana benzemeyecek mi ? Donörün genetik bir hastalığı varsa ne olacak ? Lütfen biraz anlatır mısınız.. Bu konuda endişelerim var..

SELAMLAR,
Konu ile ilgili size mesaj gönderildi,saygılar
İyi günler ♡
 
Merhaba Dr hanım bn 41 yaşındayım 4 senedir tüp bebek 4 kez denedim biri kimyasal biride kalp atımı olmadığı için kürtaj oldum diğerleri hiç tutmadı Ocak ayın 2 ay önce başladım yeniden yumurta kalitesiz ve bitane çıkıyor toplanamadı iki tedavim Ocak ayında başladım bitane toplandı ama döllenmedi yumurta donasyonu kaça maal oluyor acaba ve genetiğine bakılıyormu bir hastalık varsa genetik taramada ortaya çıkıyormu ve bebek olursa anneyemi benziyor yumurtanın sahibinemi benziyor benim yaşında olanların yumurta donasyonu tutma ihtimali yüzde kaç tutmama ihtimali varmı cvp larsanız memnun olurum şimdiden tşk ederim
 
Merhabalar Mürüde Hanım 3 aşilama 3 tüp bebek tedavisi oldum. 15 yumurtadan her denemede sadece 1 döllenme oldu. 3.güne geldi 7 hücreli olarak tutmadi yumurtalarimin anormal yapida oldugu soylendi donasyon dusunuyoruz. Donasyon isleminde merkezinizde 5.güne embriyo geliyormu bu embriyoya genetik tanı yapiliyormu donör seciminde daha once bebek sahibi olmus donorlermi seciliyor ve basari oranlari neye bagli yasim 27 tesekkurler.
 
X