Doğuma Hazırlık KIbrısda cinsiyet seçimi buyrun sohbete

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

alminalmin

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
146
4
16
35
Ankara
Kızlar teyzemin görümcesesi 3 kızdan sonra Kıbrıs'ta cinsiyet seçimiyle oğlunu dünya getirmişti ,kimseye söylemediler ama hiç bişi sır kalmıyor biliyorsunuz duyuldu,neyse 4 yaş 3 aylık civarındaki çocuk köşemizden vefat etti geçen ay,bence hiç hoş bişey değil , nettende okudum,bu şekilde yapanlar Allah verirse diyor birde ya ne Allah'ı Allah vermemişmiş sen kul işiyle tıpla yapmışsın,bu konuda fikirlerini z nedir acaba?

Aslında mesele şu kadere razı olmayıp bu kadar müdahale etmek,sonrada buna Allah yaptı demek ,sonuçta Allah akıl vermiş fikri vermiş,ve bizi sınava tabi tutmuş,elinden geleni yapmak ilişkiye girip sonrada seçimi Allah'a bırakmak değilmidir?hiç kadere bırakmadan gidip seçmek çık yanlış vede tüm ilahi dinlerde günah. Çocuğun lösemiden ölmesi elbet bu yüzden değil ama şimdi fark ediliyor annesi çok pişman

Bunlar insanların ne yapcaklarını şaşırmış olmasından hoş falan değil resmen iğrenç. Sen kimsin kendin karar veriyosun. İşin büyüsü bile çocuğunun cinsiyetini bilmemek sürpriz olması.

İşşn garibi kadınlar çok daha fazla hırs yapıyor, erkek istiyor bence bahanesi ,toplum baskısı falan hiç geçerli değil bence kim kimki Allah'ın iradesine mÜdahale edecek , dua edersin gerisini ona bırakırsın,en cahili bile duymuş yapmak istiyor ,bu konuya ciddi el atılmalı bence

Allah günah yazmasın benim gönlümde kız yatıyor ne biliyim erkek arkadaşımda öyle. Elbet el atarlar çünkü bizim halkımıza kalırsa 5 er 5 er erkek dogurur.

köşemizden derken? anlayamadım

çok üzüldüm, Allah sabır versin ailesine, ne kadar acı bir olay, ama ben buna bağlamıyorum işin açığı, hiç alaka bile kurmadım, canı veren de Allah, alan da o, cinsiyet seçmek etik değil elbette akışına bırakmak lazım ve doğanın kendince bir dengesi var,o dengeyle oynamamak lazım, hayırlı ve sağlıklı evlat dilemek en doğrusu. Tıp aracılığı ile bile olsa veren yine Allah, bu inkar edilemez bir gerçek, nice tıbbi yöntemler kullanılsa da bebeği olmayan olamayan bir yığın insan var,herşeyin vaktini zamanını bilen ayarlayan rabbimdir,hassas bir konu olduğu için kimseyi eleştirmek ve büyük konuşmak istemem doğrusu..

Veren elbette Allah ama; tercih hakkını kullanan kişi o zaman herşey yaprak bile kıpırdatmaz diyip herşey yapılsın , kişi kendi iradesiyle yapmıyormu? Allah bu kadar müdahale edildikten sonra o zaman kimseye vermemesi mi gerekiyor seçince ,ama bence günah,bence değil dinende etik olarakda, evet tedaviye rağmen evladı olmayanlarda var ama bence onların yapması gereken normal tedavi artık ne olursa diye zaman kötüye gisiyor burada çocuk lösemden öldü yazacaktım harf basmadı ,

Sonuçta dünyada neler buluyor bilim erkek ve kadın olmadan labaratıarda insan yada başka canlılar üretilmeye başlandı şimdi binada mı diy ez allah vermîş?bence dünya sahne ve herkes sınavda

İlk defa duydum cinsiyet seçimini,cahil kalmışım yaaa

İnsanlar neden çocukları sağlıklı olsun istemezlerde illa erkek veya kız derler.
Hayırlı evlat olsun kızı veya erkeği fark etmez.
Bir kızım var,hiç düşünmedim ikinci çocuğum erkek olsa diye
Sağlıklı olsun,hayırlı evlat olsun yeter bence

allah rahmet eylesin, cok zor bir durum. ama bunun cinsiyet secimiyle alakasi yok. sonucta bilimi kullanmak kotu bir sey degil. diyelim ki cocugunuz olmuyor, ne yapacaksiniz? allah verir diyerek tup bebek veya tedavi olmayacak misiniz? ben gayet normal buluyorum. 3 kizdan sonra 1 oglu olmasini istemesi gayet normal bir durum. dini sebepleri one surmek, buyuk aci yasayan bir anneye bu yuzden oldugunu hissettirmek ise cok berbat bir sey

Elbette tedavi olunur ablam 2 düşükten sonra aşılamayla ikizlerini yaptı ama o embriyolardan özellikle erkek olanı almak bence hoş değil dünyanın bir düzeni ve dengesi var olmıyorsa olmaz, herkese anne babalık vazifesi için verilecek evlat bellidir, buna müdahale bence korkunç bişi ve cahiliye devri nin günümüze uyarlanmasıdır.

Şok oldum yaaa artık bu kadarını yapiyo insanlar!! Allahım dünyanın sonu yaklaşıyor insanlar sasmis insan insanlıktan cikmis. Zavallı yavrucak onun suçu neydi sanki. Hem sinir oluyorum boyle illa oğlum olsun diyen insanlardan. Kızların nesi var sanki

Annenin yaşadıkları çık çok acı Allah kimseye yaşatmasın kızlar bana bizler herkes çok üGün elbet çocuğun ölmesiyle cinsiyet seçiminin alakası yok ama belkide Allah'ın takdirine müdahale etmemek gerek Allah birine kız yada erkek evladdan birini nasip etmeyecekse zorlamanın anlamı yok bence...

Cok kisi kac defa tup bebek denemelerine ragmen tutmaz Allahin isi istedigine verir istedigine vermez bence bu kibristaki sadece vesile oluyor cunki tutmayabilirdide ama tutmus iste.
Eger o sekilde dusunursek ozaman cocugu olmayanlarda otursun Allah vermiyor deyip ne tup bebekle nede haplarla ugrasmasinlar

Canı Allah'ın verildiğine kimsenin Kuşkusu yok o zaman herşeyi Allah istemiş napalım mı diyeceğiz?allah bize irade vermiş biz seçiyoruz o da yapıyor ama günahı sevabı bize? Dediğim gibi erkek olmadan Amerika'da insan yapmaya başladılar o zaman o damı Allah'ın istediği ? Kuran'da sizi erkeğin menşsindeki bir damla sıvıdan yarattık diyor oysaki ? Tedavi elbette yapılır ,düşünün dünyada herkesin kendi iradesiyle cinsiyet seçtiğini kadın erkek nüfusunda orantısışık olduğunu , Nuh peygamberin kabilesinin başına gelenleri unutmayın , onlarda hayatı iyice abartmıştı,oysaki Allah'ın iradesi sayesinde dünyada kadın erkek nüfusu mükemmel bir oranda gidiyor? Insanlar kendi seçimleriyle yaparacaksa o ora nasıl olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…