İhbardan sonra izni kullandıracaklarını mı düşünüyorsun? İzninin ücretini alırsın. İhbar süresinin bitişi zaten çıkış tarihin demektir. İhbar süren bittiğinde iş akdin feshedilir.Arkadaşlar merhaba,
Benim Eylül sonu çıkışım verilcek. Eylül ayı ihbardayım. Ekimde 3.yılım dolacaktı. Benimde 20 gün iznim var. Ben bunu kullanırsam 3. yılımı dolduruyorum. Şimdi kıdem tazminatı, ihbar süresi eylüle göre mi belirlenir, yoksa iznimin bittiği tarihe göre mi?
Bana kullandırırız istersen dedi.İhbardan sonra izni kullandıracaklarını mı düşünüyorsun? İzninin ücretini alırsın. İhbar süresinin bitişi zaten çıkış tarihin demektir. İhbar süren bittiğinde iş akdin feshedilir.
Kullandırırsa Ekimde yılınız dolar tekrar. O zaman da tekrardan yıllık izin hak etmiş olursunuz, ayriyeten izin bitiş tarihinizde çıkış yapmaları gerekir. O zaman da kıdeminiz izin bitiş tarihi itibariyle hesaplanması gerekir.Bana kullandırırız istersen dedi.
İmza izin bitimi atılacak. O zaman benim için çok iyi olacaktırKullandırırsa Ekimde yılınız dolar tekrar. O zaman da tekrardan yıllık izin hak etmiş olursunuz, ayriyeten izin bitiş tarihinizde çıkış yapmaları gerekir. O zaman da kıdeminiz izin bitiş tarihi itibariyle hesaplanması gerekir.
Kesinlikle. Bilerek mi bilmeyerek mi yaptılar bilmiyorum sizin işinize yarayacak bir şey yapmışlar :) hayırlı olsun sizin içinİmza izin bitimi atılacak. O zaman benim için çok iyi olacaktırTeşekkür ederim.
Ben farkında olduklarını düşünmüyorum tek korkum acaba itiraz ederler mi durumaKesinlikle. Bilerek mi bilmeyerek mi yaptılar bilmiyorum sizin işinize yarayacak bir şey yapmışlar :) hayırlı olsun sizin için
İş işten geçtikten sonra itiraz edemezler. İzin formunuzun fotoğrafını çekin veya bir fotokopisini alın mutlaka. Belli olmaz ne yapacaklarıBen farkında olduklarını düşünmüyorum tek korkum acaba itiraz ederler mi durumaçıkış zamanı
Tamamdır. Peki kullandırmama direk ücretini verme hakları var mı?İş işten geçtikten sonra itiraz edemezler. İzin formunuzun fotoğrafını çekin veya bir fotokopisini alın mutlaka. Belli olmaz ne yapacakları
Evet maalesef öyle bir hakları da var.Tamamdır. Peki kullandırmama direk ücretini verme hakları var mı?
Yorumunuzu şimdi gördüm çok teşekkürler orası olduğunu bilmiyordum. İmzalar izin bitimi atılacak. Benim tazminatlarımı aldığım tarihte izin bitimi olacak. Yani daha erken nasıl çıkış gösterebilir ki?Bu durumda önemli olan ayrıntı şu: İş sözleşmenizin fesih tarihi yani resmî çıkış tarihiniz hangisidir? Çünkü kıdem tazminatı ve ihbar süresi, çıkış tarihine göre hesaplanır.
---
Durumunu sadeleştirelim:
- Eylül ayında ihbar süresindesin (çıkış bildirimi verilmiş).
- Ekim'de 3. yılın dolacak.
- 20 gün yıllık iznin var ve bu izni Eylül sonunda kullanmaya başlarsan, iznin Ekim'e sarkacak, yani resmî çıkış tarihin Ekim olur.
---
Sonuç olarak:
- Eğer yıllık izin kullanarak fiilen işten Eylül’de ayrılsan bile, çıkış tarihi izin bitimi olan Ekim olarak yazılırsa, bu durumda:
- 3 yılı doldurmuş sayılırsın
- Kıdem tazminatın 3 yıla göre hesaplanır
- İhbar süresi zaten Eylül’de kullanılmış olur, ayrıca etkilenmez
---
Kritik nokta:
- İşverenin çıkış tarihini SGK'ya nasıl bildirdiğidir. Eğer izin sonrası Ekim sonu çıkış verilirse, resmî çıkış tarihin odur ve tazminat + kıdem ona göre hesaplanır.
---
Tavsiyem: İnsan kaynaklarıyla net konuş ve çıkış tarihin SGK’ya yıllık izin sonrası (Ekim) olarak bildirilecek mi, bunu yazılı netleştir. Bu durumda kıdem tazminatın da 3 tam yıla göre hesaplanır.
ve konuyu yalnış yere açmışsınız bu arada hukuk köşesi ile ne ilgisi var iş ve kariyer diye bölüm olacak oraya taşıttırın
Taşıdım, konuyla ilgili bilgisi olanlardan daha fazla yorum almak isterseniz, konu linkinizi profilinize ekleyebilirsiniz, akışta görüleceğinden üyelerin görme ihtimali daha yüksek.Mune konumu iş kariyer kısmına taşır mısınız?
Çok teşekkür ederimTaşıdım, konuyla ilgili bilgisi olanlardan daha fazla yorum almak isterseniz, konu linkinizi profilinize ekleyebilirsiniz, akışta görüleceğinden üyelerin görme ihtimali daha yüksek.
Yani ihbar süresindeyim bu ay ve izin kullanacagım. İzin kullanırken 3. yılım doluyor ekimde . O zaman tekrar izin ihbar ve kıdem param gelıyor değil mi?Eylulde ihbardaysaniz agustosta cikis icin dilekce teslim etmissiniz. Ihbar sonrasi da cikisiniz verilir. Izin paraniz odenir yada kullandirirsa kullandirir isveren. Sizin ekim basinda 4.seneniz olacaksa kidem ve ihbar ona gore hesaplanir. Tekrar izin hakederseniz hepsinin odemesini yaparlar.3 yildan fazla calisanlar icin ihbar 8 hafta siz 6 haftasiniz.
Ihbar sonrasinda daha onceki seneden kalan 20gun izni kullaniyorsunuz diye anladim. Izin sonrasi isakdiniz fesedilmesi gerekiyor ama izin sonrasi yeni izin hakkiniz gelecegi icin onu ya oderler yada izne cikarirlar sizi diye ongoruyorum. Tekrar 2hafta daha ihbar kullandirmazlarYani ihbar süresindeyim bu ay ve izin kullanacagım. İzin kullanırken 3. yılım doluyor ekimde . O zaman tekrar izin ihbar ve kıdem param gelıyor değil mi?
Anladım ihbar sürem doluyo ama ek izin ve kıdem paramı alabilirim o zamanIhbar sonrasinda daha onceki seneden kalan 20gun izni kullaniyorsunuz diye anladim. Izin sonrasi isakdiniz fesedilmesi gerekiyor ama izin sonrasi yeni izin hakkiniz gelecegi icin onu ya oderler yada izne cikarirlar sizi diye ongoruyorum. Tekrar 2hafta daha ihbar kullandirmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?