Kıl , tüy mevzu..

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar selam( başlığı cocuklarda diye yazmadım kiii konuya girmezse yöneticiler taşımazlar diye

Son zamanlarda 5.5 yaşındaki oğlumun bacaklarındaki kıllanmalar dikkatimi çekiyor.

Sarı sarı tüyler var hatta takıp ettiğimde üst bacaga kadar gittiğini görüyorum .Başka cocuklarda pek görmüyorum acaba erken tüylenme dedikleri şey buna dahil mi?
Oğlum baya zayıf bi cocuk (20 kg belki)hormon bozuklugu filan olabilir mi? Yoksa kıllı bir adam mı olacak?

bi hormon tahliline baktırın. bi de sanırım zayıf insanlarda daha çok oluyo bu dert...

Ben sormustum bunu doktora koltuk altı ve kasık bölgesınde yoksa problem yok demıstı

İstersen bır kan testı yaptır

Istiyorsaniz yaptirin bi hormon testi ama bence zayif oldugundandir ve zamanla dokuluyo o tuyler cocuklarda,yinede icinizi rahatlatmak icin yaptirin testi..

Ben sormustum bunu doktora koltuk altı ve kasık bölgesınde yoksa problem yok demıstı

İstersen bır kan testı yaptır
doktora gıtmem lazım ama dımı malumokuldan cok alıkoymak ıstemıyorum alıhekımlerıde pek anlamaz hangı tahlıller mesela?
buarada baktım kasık ve koltuk altında bısey yok

Kardeşimde de vardı şuan 13 yaşında ama küçükkende vardı o sarışın, uzun ve sık tüyler vardı. O da çok zayıf canım benim iskeletorum <3

doktora gıtmem lazım ama dımı malumokuldan cok alıkoymak ıstemıyorum alıhekımlerıde pek anlamaz hangı tahlıller mesela?
buarada baktım kasık ve koltuk altında bısey yok
Aile hekimi için bişey diyeyem anlar mı anlamaz mı ama ben çocuk doktoruna göstermiştim

Bır akrabamızın kızı için de doktor tavuk ve çilekten uzak dursun çok hormonlular erken ergenliğe sebep olabılır demişti

Tabı hangısı ne kadar doğru inan bılmıyorum

Kan testine doktor gerek duyarsa ister

tüylenmenin sebebi böbrek üstü bezlerinin normalden fazla çalışması..
bi çocuk doktoruna başvurun tahilllerini yaptırın eğer normal düzeydeyse sorun yok ama bu böbreküstü bezlerinde bir sıkıntı varsa bir an önce çözersiniz ve ileride keşke demezsiniz..

Peki böbrek üstü bezlerının fazla calısmasının kıllanmadan başka belirtileri var mı

Peki böbrek üstü bezlerının fazla calısmasının kıllanmadan başka belirtileri var mı
kemik gelişimi normalden ileridir, dişlerde sıkıntıları varmış, göğüsler de şişkinlik olabilirmiş...
ama hiç belirti de vermeyebilirmiş...
benim bebeğim prematüre doğdu tüylüydü doktora götürdüğümde bunları dedi test yaptırdım temiz çıktı normal değerlerde dedi.

Teşekkür ederim cevabınız için gidince sorayım yıne doktora

ihmal etmeyin...
kanda bir değere bakıyorlar. öyle çok zor bir durum değil...
eğer varsa önlemi alınır ilaç tedavisi uyguluyorlarmış...çocuk endokrin servisi olan bir hastaneyi tercih edin ama her hastane de olmuyor ..

Ya benim oglum 2 yasinda. Onunda bacaklari tuylu hemde sari da degil. Benim oglumda zayif ama cok fazla hareketli. Benim hic aklima anormal oldugu gelmemisti yaziniz okuyana kadar. Bende bi dr gotursemmi?

Ya benim oglum 2 yasinda. Onunda bacaklari tuylu hemde sari da degil. Benim oglumda zayif ama cok fazla hareketli. Benim hic aklima anormal oldugu gelmemisti yaziniz okuyana kadar. Bende bi dr gotursemmi?
valla baksana gosterelım bobrek ustu bezler fılan dıyorlar ben hormonal bıseymı var dıye dusundum
bızım 3-4 ay oncesıne kadar hıc bısey yoktu acıkcası zayıf uzun boylu dıslerınde sorunda yasadık arkadasın tarıfede uyuyor en kotusu tovbe tovbe

Bizimkinde boyu ortalamanin ustunde ama yasitlari arasinda uzun degil. Dislerindede sorun yasamadim hic ama korktum birden en iyisi yarin sabah bi dr ye gidiyim. Bizimki baya tuylu. Hatta 10 yasinda bi tanidigimin oglu var saka yapar mistik benden erkeksin benden tuylusun diye. Hic aklima gelmemisti bi problemden kaynaklanacagi. Kimsede uyarmadi beni simdiye kadar. Allahtan yaziniz gordum

haber verın banada olurmu
bende anca haftaya gıdebılecegım okula gıdıyor benım oglumda

haber verın banada olurmu
bende anca haftaya gıdebılecegım okula gıdıyor benım oglumda
Ben de gıdecem cute

Sende gıdersen yaz mutlaka

Diş problemı ne yasadınız benım oğlumda senın kı gıbı boyu çok uzun
dişleri çıkmaya başladı ama buyuk ve sankı yamuk çıkıyor

Bıraz çıksın dişçiyede gidecem

Okulu nasıl gıdıyor yazması nasıl alıstınız mı

dıslerı curudu epey bı onları yaptırdık bızde on ıkı kısı yok epeydır

alıstık sayılır ya bakalım hızlı bı gırıs yaptık 2 harf ogrendık yazıyoruz onları sımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…