Genelde okudugum örnekler ya zorla imam hatip e gönderilmiş ya da zorla kapatılmış ama bizde durum tam tersiydi. Ortaokulda hem kapanmak hem de imam hatip te okumak için anneme yalvarmistim da olay çıkarmışti ölümü çiğnemeden asla olmaz demişti
lGenelde okudugum örnekler ya zorla imam hatip e gönderilmiş ya da zorla kapatılmış ama bizde durum tam tersiydi. Ortaokulda hem kapanmak hem de imam hatip te okumak için anneme yalvarmistim da olay çıkarmışti ölümü çiğnemeden asla olmaz demişti
Ben gidemedim anam sütum helal değil diyince tırstim tabiibende isteyerek girdim, pişman oldum ama çıkamadımçünkü o dönemde ara sınıftan kayıt yapılmıyordu başka bir okula sanırım o yüzden orada kalmıştım neyse çok kazancım oldu insanları tanıma açısından en azından..
Şimdi bir bakalım...
1924 yılıyla birlikte İmam hatipler kuruldu, amaç imam ve din eğitmeni yetiştirmektir. 1976 e kadar sadece erkek öğrenciler burada eğitim gördü. Neden? Çünkü dine göre kadın sesi kışkırtıcıdır, din eğitmeni olarak kullanılamaz.
'1974’te kurulan CHP-Millî Selâmet Partisi hükümeti döneminde İmam Hatip Liseleri’nin ortaokul bölümü yeniden açıldı. 29 yeni İHL açıldı ve böylece okul sayısı 101'e çıktı.
1976'da kızını İHL'ye kaydetmek isteyen bir velinin hukuk mücadelesi sonucu o güne kadar sadece erkek öğrencilerin alındığı İHL'ye Danıştay kararı ile kız öğrenci alınmaya başladı.
Milli Selamet Partisi'nin ortak olduğu hükümetler döneminde (1975-1978) 230 yeni İHL açıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 1985’e kadar yeni İHL açılmadı. 12 Eylül yönetimi tarafından Temel Eğitim Kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle İHL mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.'
CHP hükumeti zamanında olanların Dökümü... Kapatmamış aksine imam Hatip okulları açmışlar. Devam ediyoruz bilgilere...
'16 Ağustos1997 tarihinde dönemin başbakanı Mesut Yılmaz döneminde çıkarılan 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz öğretim yasası, İHL'lerin ortaokul kısmının kapatılmasına yol açtığı için bu okullar açısından bir dönüm noktası oldu. Yasa ile imam-hatip liseleri 4 yıllık liseler haline gelmiş oldu.'
Şimdi bir değerlendirme yapalım:
Okulları kim açmış cehape zihniyeti.
Okulları kim kısıtlamış ve kapamış sağ Dediğiniz partiler.
Boşuna dememiş Mustafa Kemal Atatürk;
Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer!
okumayı sevmiyoruuz.merak edipte bakmıyoruz da ..Şimdi bir bakalım...
1924 yılıyla birlikte İmam hatipler kuruldu, amaç imam ve din eğitmeni yetiştirmektir. 1976 e kadar sadece erkek öğrenciler burada eğitim gördü. Neden? Çünkü dine göre kadın sesi kışkırtıcıdır, din eğitmeni olarak kullanılamaz.
'1974’te kurulan CHP-Millî Selâmet Partisi hükümeti döneminde İmam Hatip Liseleri’nin ortaokul bölümü yeniden açıldı. 29 yeni İHL açıldı ve böylece okul sayısı 101'e çıktı.
1976'da kızını İHL'ye kaydetmek isteyen bir velinin hukuk mücadelesi sonucu o güne kadar sadece erkek öğrencilerin alındığı İHL'ye Danıştay kararı ile kız öğrenci alınmaya başladı.
Milli Selamet Partisi'nin ortak olduğu hükümetler döneminde (1975-1978) 230 yeni İHL açıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 1985’e kadar yeni İHL açılmadı. 12 Eylül yönetimi tarafından Temel Eğitim Kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle İHL mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.'
CHP hükumeti zamanında olanların Dökümü... Kapatmamış aksine imam Hatip okulları açmışlar. Devam ediyoruz bilgilere...
'16 Ağustos1997 tarihinde dönemin başbakanı Mesut Yılmaz döneminde çıkarılan 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz öğretim yasası, İHL'lerin ortaokul kısmının kapatılmasına yol açtığı için bu okullar açısından bir dönüm noktası oldu. Yasa ile imam-hatip liseleri 4 yıllık liseler haline gelmiş oldu.'
Şimdi bir değerlendirme yapalım:
Okulları kim açmış cehape zihniyeti.
Okulları kim kısıtlamış ve kapamış sağ Dediğiniz partiler.
Boşuna dememiş Mustafa Kemal Atatürk;
Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer!
chp nın zıhnıyetınde ne varmıs ?Size inanan sizin gibi olsun...
Allah bu milleti chp den de o zihniyetlerden de korusun..
Bir kac Imam hatip okullari tabiki kalabilir ama cogunluk kapatilmali ve onun yerine kaliteli okullar yapilmali.
Bizim daha cok engelli cocuklarimiza okullar lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?