• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: İmam Hatip Okullarını niye kapatalım?

imam hatip mezunu biri olarak sorayım, imam hatiplerin çoğalmasındaki amaç ne? hayır yani daha dindar olunmasını falan bekliyorlarsa olunmuyor.. tam tersi meslek derslerine ağırlık vermek için diğer dersler çok zayıf kalıyor, sonuç olarak ne meslek dersleri çok iyi öğreniliyor ne diğerleri.. Yani bütün okullar dönüştüğünde "çaresizlikten imam hatip mezunu olan" bir kitle çıkacak karşımıza bir kaç sene sonra..

İmam Hatipli öğrenciler hiç kimsenin arka bahçesi, ön bahçesi, tarlası, bostanı değildir. İmam Hatipli öğrencileri öyle görelerin Allah iki dünyada da iki yakasını biraraya getirmesin.
:KK9::KK9::KK9::KK9:

imam hatip mezunu biri olarak sorayım, imam hatiplerin çoğalmasındaki amaç ne? hayır yani daha dindar olunmasını falan bekliyorlarsa olunmuyor.. tam tersi meslek derslerine ağırlık vermek için diğer dersler çok zayıf kalıyor, sonuç olarak ne meslek dersleri çok iyi öğreniliyor ne diğerleri.. Yani bütün okullar dönüştüğünde "çaresizlikten imam hatip mezunu olan" bir kitle çıkacak karşımıza bir kaç sene sonra..
düz liselere yada anadolu liselerine türbanlı girilebiliyorsa neden imam hatipe gidiyrlarki öğrenciler ?

düz liselere yada anadolu liselerine türbanlı girilebiliyorsa neden imam hatipe gidiyrlarki öğrenciler ?

düz lise var mı? o_O

meslek dersleri için gitmeyi tercih edenler olabilir, ama orada da öğretmenler genellikle kendi fikirlerini öğretme yöntemini seçiyorlardı benim zamanımda.. neyse bu konuya hiiç girmeyelim çıkamayız :27:

Aile baskısından ibaret.

Ben stajımı İmam Hatip Lisesi'nde yaptım. (10. 11. 12. sınıflara girme imkanım oldu)
Nerde zibidi var nerde amele var hepsi orda toplanmış gibi. Sadece A sınıfları yani anadolu düzeyinde olup akıllı çocuklar efendi ve imam hatipli bana göre.

Ne hocalarına saygıları var, ne arkadaşlarına. Ders dinlemiyorlar, derste müzik dinliyorlar, hepsinin elinde tablet orda burda değişik sitelerde geziyorlar, oyun oynuyorlar.

İmam hatip deyince insanlarımız bir şey sanıyor ama öyle değil. Bir çoğu aile baskısından gelmiş. Aile diyor ki; Bundan bir b.k olmaz bari imam hatip lisesine gitsin de adam olsun. Ama olmuyor maalesef.

Bende stajımın burda olduğunu öğrenince hem şaşırdım hem sevindim. Hem ortamı inceleyecektim hem de terbiyesiz çocuklarla karşılaşmayacaktım çünkü imam hatipli, nasıl olsa imanı bütün efendi çocuklar olacaktı :)
Ama hiçte beklediğim gibi olmadı..

İmam Hatip bundan 10-15 yıl önce iyiydi. Şimdi berbat.

düz lise var mı? o_O

meslek dersleri için gitmeyi tercih edenler olabilir, ama orada da öğretmenler genellikle kendi fikirlerini öğretme yöntemini seçiyorlardı benim zamanımda.. neyse bu konuya hiiç girmeyelim çıkamayız :KK53:
meslek liselerindende ünüversite kazanmak zor ama değilmi,seçenekler dar..

Aile baskısından ibaret.

Ben stajımı İmam Hatip Lisesi'nde yaptım. (10. 11. 12. sınıflara girme imkanım oldu)
Nerde zibidi var nerde amele var hepsi orda toplanmış gibi. Sadece A sınıfları yani anadolu düzeyinde olup akıllı çocuklar efendi ve imam hatipli bana göre.

Ne hocalarına saygıları var, ne arkadaşlarına. Ders dinlemiyorlar, derste müzik dinliyorlar, hepsinin elinde tablet orda burda değişik sitelerde geziyorlar, oyun oynuyorlar.

İmam hatip deyince insanlarımız bir şey sanıyor ama öyle değil. Bir çoğu aile baskısından gelmiş. Aile diyor ki; Bundan bir b.k olmaz bari imam hatip lisesine gitsin de adam olsun. Ama olmuyor maalesef.

Bende stajımın burda olduğunu öğrenince hem şaşırdım hem sevindim. Hem ortamı inceleyecektim hem de terbiyesiz çocuklarla karşılaşmayacaktım çünkü imam hatipli, nasıl olsa imanı bütün efendi çocuklar olacaktı :)
Ama hiçte beklediğim gibi olmadı..

İmam Hatip bundan 10-15 yıl önce iyiydi. Şimdi berbat.
konu ile çok ilgili değil ama aile çocuğa örtünme yada gideceği okul yönünde baskı yapmamalı.kızkardeşimin arkadaşı, örtünme konusunda ilkokul dörde giden kzına, baskı yapıyormuş,senin kafanı kırarım! diyormuş kıza,okuldan çıkarken hemn ört diyormuş..aileler bu konuda baskı yapmasa keşke..birde tutucu ve kızlarını okutmak istemeyen aileler imam hatibe göndermeyi kabul ediyor..

bu sitede siyaset ko nuşmak ve konu açmak yasak diye biliyorum. ama bu konular benş tahrik ediyor. az kaldı atacam tüm içimdeki nefreti buraya. Hepsini doldurcan torbaya ağzını bağlayıp denize atcan. hepsi birbririnden yamyam. ye ye ye ye ye ye birmedi anasını satim. biri din ne bilmez birir dini para bilir. birinin topraktan başka gözü görmez. biri konuşmayı bile becereiyoo. bunlar mı yönetecek ülkeyi ya. UTANIYORUM.... Cennetten bir ülkeyi ve bu ülkenin temiz kalpli insanlanların neslini tükettikleri için ve bizde buna izin verdiğimiz için utanıyorum.

İmam hatiplerin çoğalması boşuna olur mu? Bugün yönetici koltuğunda oturanlar zamanında imam hatipten mezun oldular. Bu okullar sadece imam değil her mesleğe adam yetiştiriyor. Lütfen.

bu sitede siyaset ko nuşmak ve konu açmak yasak diye biliyorum. ama bu konular benş tahrik ediyor. az kaldı atacam tüm içimdeki nefreti buraya. Hepsini doldurcan torbaya ağzını bağlayıp denize atcan. hepsi birbririnden yamyam. ye ye ye ye ye ye birmedi anasını satim. biri din ne bilmez birir dini para bilir. birinin topraktan başka gözü görmez. biri konuşmayı bile becereiyoo. bunlar mı yönetecek ülkeyi ya. UTANIYORUM.... Cennetten bir ülkeyi ve bu ülkenin temiz kalpli insanlanların neslini tükettikleri için ve bizde buna izin verdiğimiz için utanıyorum.

Siyaset konuşmak yasak değil polemiğe girmek yasak. Şuan gündem ve siyaset forumundayız zaten ne konuşucaz siyaset konuşucaz tabi :)

konu ile çok ilgili değil ama aile çocuğa örtünme yada gideceği okul yönünde baskı yapmamalı.kızkardeşimin arkadaşı, örtünme konusunda ilkokul dörde giden kzına, baskı yapıyormuş,senin kafanı kırarım! diyormuş kıza,okuldan çıkarken hemn ört diyormuş..aileler bu konuda baskı yapmasa keşke..birde tutucu ve kızlarını okutmak istemeyen aileler imam hatibe göndermeyi kabul ediyor..
aha bunlarda işte şimdi devleti yönetiyo... yada bunlar camiye imam olup din öğretecek. düşün artık gerisini

Siyaset konuşmak yasak değil polemiğe girmek yasak. Şuan gündem ve siyaset forumundayız zaten ne konuşucaz siyaset konuşucaz tabi :)
bende yasaksa niye var demek istemiştim. bu ülkede polemiğe girmeden siyaset konuşmak zor. atalarımız öyle ornek oluyor napalım

Benimde aklıma şu geldi ortaokula gidiyorum daha, arkadaşım okula girerken başını açıyor, çıkarken kapatıyor. Diyorum ki heralde senin saçını görmek sadece servistekilere haram. Anlam veremiyorum henüz o yaşta. O da diyor ki; bana da saçma geliyor ama kapatmazsam babam beni döver.
Liseye gelecek olursam ailesinin baskısıyla kapanan bir arkadaşım daha vardı. Bi açıldı bi kapandı. Sonra üniversite de aynı sınıftaydık. Kız kapalı ama ojeler, makyajlar havada uçuşuyor dedim günah yani kapanıyorsan ona göre davran, sanki kapanmayı ben istiyorum gibisinden konuşuyordu. Şuan doğru yolu buldu kapalı ama düzgün giyinip ona göre hareket ediyor.

Nerdeyse belirli bir yaşa kadar aile zoruyla kapanıyor çocuklar. Çok kötü bir durum. Hem dinimize zarar veriyorlar hem çocukların psikolojisine..

bende yasaksa niye var demek istemiştim. bu ülkede polemiğe girmeden siyaset konuşmak zor. atalarımız öyle ornek oluyor napalım

Valla bende yadırgadım önce, sonra hak verdim yöneticilere. Polemik serbest olsa bu konular 100 sayfayı geçer mahalle kavgasına döner.

tahrik etmek için yapıyorlar zaten ülkede aç yok diyorlar..asgari ücretli karıkoca çalışmasa aç kalıcak..fuhuş azaldı diyorlar,gelen fakir fukara suriyrli kızların kötü yola düştüğünü imam nkahla ikinci eş olarak para karşılığı verildiğini sağır sultan bile duydu!
davutoğlu kendisi söyledi 2033 de güvenlik sorunu uaşayacağımızı açsın baksın netten arkadaş

Kendi hirslari ugruna ortaokul imam hatipleri actilar.Ne kadar okumayi ogrenemeyen,vasat ogrenci varsa direkt 5.sinifta gidiyorlar.Egitim seviyesi yerlerde.Ama actik mi actik.Bunun ugruna 444 u getirip 66 aylik bir neslin okuma yazmaya gecememesine sebep oldular mi oldular.Ortaokul imam hatip ne ya?

bir tek bu bölümde siyaset konuşmak yasak değil

Genelde okudugum örnekler ya zorla imam hatip e gönderilmiş ya da zorla kapatılmış ama bizde durum tam tersiydi. Ortaokulda hem kapanmak hem de imam hatip te okumak için anneme yalvarmistim da olay çıkarmışti ölümü çiğnemeden asla olmaz demişti :KK53:

Evet ne yazık ki abla çok sevdiğim bir arkadaşım aile baskısı yüzünden ağlayarak tercihlerine yazmıştı imam hatipi.Hiç unutmuyorum o günü.

Back
X