Kilo her şeye engel midir ?

Yok diyetisyene gidin demedim psikoloğa gidin dedim. Sonrasında diyetisyene gidin isterseniz dedim ama duygu durumunuzu düzeltince kendi değerinizin farkına varınca yemeklere sarılmayarak bile kiloyu kendiniz verebilirsiniz rahatsızsanız.
Spora gidersiniz isterseniz,spor da insanı mutlu eden aktivite sonuçta.
Psikolog psikiyatriye yolluyor okb var bende yıllardır ilaç da kullanmak istemiyorum hislerini slip götürüyor ağzında tat bırakmıyor duygusuz oluyorsun

Benim de aklıma o geliyor valla tamam sağlık bu her şeyden önemli ama saçımın uzunluğu kilom saçımın rengi vs her şeyi onun istediğine göre olsun diyor mesela uzun sarı saç kısa elbise falan böyle

Adam hayalindeki kadını bulamamış, sizi hayalindeki kadına dönüştürmeye çalışıyor. Kendisini her yerden engelleyip,ayrılın.

Ben bunun sevgi olduğunu düşünüyorum. Üslubu değil ama bunu böyle söylemesi gerçekten sevgiye işaret. Seni atağa geçirecek cümleler.

Diğer türlüsü sahte geliyor. Ben seni böyle de seviyorumlar falan... Çünkü sağlığın söz konusu. Sevdiğimiz kişinin acısını da söylemeliyiz ki o acısı hayatından çıksın gitsin Bir an once. Bir insanın kendine ettiği zararı sevdikleri söylemeli. Seviyor ki bu riski göze alıp uyarmak istemiş.
Evet zayiflamalisin ama bunu sen istediğin için yapmalısın sevgiline ne oluyor pardonda demek ki seni cidden sevmiyor seven insan bunu nasıl düşünür evet sağlık için kendini iyi hissetmek için gerçekten zayiflamalisin ama bunu sen istediğin için yapmalısın ben çok kırılırdim incinirdim bende nisandandan önce kilolu değildim ama daha dolgun biriyidim Nisan zamanına kadar görsel anlamda iyi olmak için vermiştim bunu sevgilim söylese tokatı başardım önce kendine bak derdim herhaldr o kim köpek hayırdır

Psikolog psikiyatriye yolluyor okb var bende yıllardır ilaç da kullanmak istemiyorum hislerini slip götürüyor ağzında tat bırakmıyor duygusuz oluyorsun

Yahu konu nereden psikoloğa, psikiyatriste gitmeye geldi ? Ruh sağlığınızı olumsuz etkileyen bu adamı hayatınızdan çıkarmak çok daha kolay.

Sizi düşündüğü için söylemiş dahi olsa neyi nasıl söyleyeceğini bilmeyen biri gibi. Bu tarz insanlar bence çok yorar. Motivasyon konuşması daha farklı yapılmalıydı. Tabi iyi niyetliyse..

Ailesi de diyor bana ilk tanismada fotografta farklı gerçekte farkliymissin dedi 10 kişinin içinde annesi

Mesele anlaşıldı, anneciği oğlum bu kız tombiş söyle zayıflasın yoksa evlenme demiş. Queen Teyze Queen Teyze nin de alnından öpüyorum, gelinlik nişanlık lafları tam KV ağzı demiş.

Bu adamın sağlıkta filan gözü yok. Bu şekilde kalırsan seninle evlenemem cümlesi bana kurduğu son cümle olurdu herhalde. Çok feci bir çam devirme bu. Feci bir aşağılama biçimi.

Seninle evlenemem nedir ya. Evlenmezsen evlenme diyemediniz mi? Kilo verirsen evlenirim diyor yani kendisiyle evlenmeyi size lütfetmesi için kilo vermenizi buyuruyor paşam.

Adama hak veren arkadaşlara çok şaşırdım. Bu sevgi filan değil. Sevgi olsaydı seninle evlenemem demezdi.

Hayatımda duyduğum en kırıcı konuşmalardan biri oldu bu.

Bunu söylemenin bir milyon tane yolu varken sevgiliniz olacak dağ ayısı, yol bile olmayan bir patikadan girmiş konuya.

Sizi kendisine layık bulmuyor. Evlenmek için şart koşmasından anlaşılıyor.

Sağlık filan hikaye. Bana inanın.

Sizi düşündüğü için söylemiş dahi olsa neyi nasıl söyleyeceğini bilmeyen biri gibi. Bu tarz insanlar bence çok yorar. Motivasyon konuşması daha farklı yapılmalıydı. Tabi iyi niyetliyse..

Bu bir motivasyon konuşması değil ki. Adam aslında "Dediklerimi yapmazsan: nişanlık, gelinlik, evlilik, çocuk vb olmaz; unut onları vb" diyor.

Merhaba arkadaşlar,konuşacak kimsem yok o yüzden sizden destek almak istiyorum, isim var kendi evimde oturuyorum 1 yıl süren güzel bir ilişkim var ya da ben öyle sanıyordum, geçen hafta sevgilim seninle çok önemli bir konu konuşacağım dedi evlenme teklifi edecek sandım heyecanlandım,baş başa olmaliyiz falan dedi masa hazırladım evet dinliyorum dedim mutlu mutlu , kilo vermelisin dedi , eğer kilo vermezsen seninle evlenemem sağlık için hem de göze hitap etmeli dedi çocuğumuz olunca peşinden nasıl kosturacaksin ,nasıl nişanlık gelinlik giyeceksin sen ne kadar bakimsizsin hiç mi kendine değer vermiyorsun dedi dünyam başıma yıkıldı sadece öyle kalakaldım ,önceden zayıftım ama bazı kötü olaylar yaşadım ve yemeği kendime bir kaçış yolu bir rahatlama olarak sectim ve kilo verme istediğini kendi içimde ne olursa olsun olusturamiyorum aslında ben de istiyorum ama o gücü kendinde bulamiyorum,ozguvenim yerle bir şu an günlerdir ağlıyorum bir yanım o insanı çok seviyor bir yanım bu konuda bana bu kadar baskı uyguladığı için çok kızgın ne yapacağımi bimiyorum çok yaraliyim lütfen bana bir akıl verin , teşekkürler okuduğunuz için

Eski sevgilimle sevgili olduğum zaman 56 kiloydum, ayrılırken nerdeyse 70lerin başındaydım. Baya kilo almıştım. Üç sene boyunca bir kere kilo konusunu açmadı. Ben zaten kilo konusuna çok takılıyordum ilk defa bu kadar kilo aldım diye. Ama o hiç sorun etmemişti, hatta rahatsız olduğunu düşünüp kilo aldım dediğimde "her halin çok güzel" derdi.

Gerçekten sevse bu şekilde konuşmaz sizinle.

Ben sevgilinize hak verdim, uzgunum. Ben de iliskiye basladigim zaman sevgilim normal kilolarda olsa ve sonradan yeme bozuklugu baslayip cok kilo alsa alip karsima konusurum.

Sevmesem konusmam, demek ki beni cepte gordugunden kendine hic bakmiyor der tekmeyi basarim ama seviyorsam konusurum boyle.

Ustelik sevgilinizin de bu durumda kirilmaya hakki var. Kendine bakmayan insan (bunu kilo haricinde siz soylemissiniz) once kendine sonra karsisindakine saygi duymuyor demektir 🤷🏼‍♀️

Kiloyu ancak kendi isteğimle ve irademle veririm, bu adamın sizi sevdiğine inanmıyorum.En ufak bir sorunda terk edip gidecekmiş gibi bir hissiyat verdi.Birini hayatımda tutmak için tartı ile yatıp kalkarak pdikolojimi iyice bozamam.Kilo verin tabi ki ama kendi isteğinizle ve sağlığınızı düşünerek verin.

Bu durumun biraz özgüvenle de alakalı olduğunu düşünüyorum. Karşıdaki insan kim olursa olsun dış görünüşüm hakkında kötü yorum yaptığında bu beni üzmez. Her halinizle önce siz barışık olun, yıkılıp günlerce üzülmek yerine kilo vermek gerekliyse bunun yollarına bakın. Ölüm değil ki çaresiz bir durum olsun.

Kişi kötü olsaydı terk ederdi. Kıskanç biri olabilirdi ya da.

Ne güzel ki sevgilisinin ilerlemesini istemiş. Kendimizi kandirmayalim. Siz fit olsaniz ama sevgiliniz çok kilo alsa aynı sekilde bakar miydiniz ona?
Mesela zıttında ben de 47 kiloyum. Yaşıma ve boyuma göre çok zayıfım kaburgalarim falan görünüyor. Bana da sevdiklerim hep bu tarz cümleler kurar. Annem vs de. Karşı cins de. Ama biliyorum ki beni daha güzel ve daha sağlıklı görmek istedikleri için.

Ne yani şimdi ah edip vah edip nasıl derler mi diyim? Kolayima kaciyor olabilir atağa geçmemek , karşıdakini suçlamak kolay.

Yoksa ne güzel benim iyiliğim için harekete geçmem için ona kirilmami bile göze almış derim.

Back
X