Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar bebeğim 9 aylık bu ay 250 gr almış çok az geldi sizin bebekleriniz bu aylarda kaç gr aldı? Mama ile besleniyordu bebeğim anne sütü 4 ay aldı ek gıdaya geçince mamayı eski sıklıkta içmiyor sadece sabahları 150 cc içiyor acaba bu mu etkiledi kilo alımını mama verincede karnı doyuyor sebzesini fln yemiyor bende mama yiyeceğine sebze meyve daha faydalı diye düşünüyorum ama kilo alımı böyle olunca üzüldüm yanlışmı yapıyorum kafam karıştı
Bebeğinin her ay ne kadar almasını bekliyorsun. Eğer her ay yarım kilo bir kilo olursa bir yılın sonunda çocuğunun kilosunu hesaplarmısın.
Bence normal , kimi çocuk kilosuna kimi çocuk boyuna verir aldığı vitaminleri. Sağlıklı mı , keyfi yerinde mi... bence bunlar çok daha önemli.
benim bebeğimde 9 aylık ve 9,5 kilo. aslında dört aylıkken 8 kiloydu sonra 3 ay hiç kilo almadı. yani ek besine geçemedik bir türlü. biberonda tutmadı. 8 saat aç işten gelmemei bekledi. şimdi biraz biraz yiyor. bazı aylar hiç kilo almıyor bazı aylar 250 gram alıyor. sağlıklı olsunlarda çok önemli değil. sana tavsiyem iki öğün arasına üç saat koy ve arada hiç bir şey verme. hemsebze hem meyve hemde et-yoğurt yemeli. ama şu da bir gerçek ki mama yemeyen çocuk kilo almıyor. bu arada senin bebiş kaç kilo?
Aylara göre kıyasladıgında istikrarlı gidiyorsa problem olmayabilir. Benim oglum dogdugundan beri hep 50 persentilde. 8den 9a gecince 350 gram almıs. gunluk 15 gramdan 450 alması lazımmıs. ama yine 50 persentildeydi. Doktor problem yok ama yine de bir test yaptıralım dedi. Çölyak hastalıgından suphelendi. Besinlerin bagırsakta emilimi az oluyormus bu hastalıkta.
benimde oğlum çok zayıf ve ayda 100-200gr anca alıyor 11 aylık ve 8 kilo çok zor besliyorum çok doktoro götürdüm.hiçbir sorunu çıkmadı
çölyak kafamı karıştırdı nasıl anlaşılıyor acaba bu hastalık bilen var mı?
9 aylik 7800 kilo kizim...almio kilo zorlada aldiramamya...kof sisecegine mamayla sebze meyve veririm..saglikli beslenir..ki kan idrarda temiz cikti..sebze ete meyveye d3vam..hic bir sorunu olmayan anneler minyon bebeklerimz var kabul edelim..ve sisirmeye ugrasmiyalim derim..ister istemez kafamiza takilior benmde..ama haraketli durdugu yerde durmuo az kaldi yuruck ..almamasi normal bu harekete..bence kiloyu dert etmeyin tabi elde deil ama kabbullenmek lazmmm