- Konu Sahibi magrur_prenses
Merhaba kızlar,
23 yaşında,174 boyunda,92 kiloyum. Durduramadığım bir kilo artışım var son bir yılda 10 kilo aldım ve nasıl aldım ne ara aldım hiç bilmiyorum. Kilo vermeyi o kadar çok istiyorum ki,son günlerde tek düşündüğüm şey kilo vermek. Bu beni psikolojik açıdan da olumsuz etkiliyor. Mutsuzum.Sosyal hayattan bile uzaklaşmaya başladım. Son gunlerde her şeyi kilo vermeye bağladım,kilo vereyim şöyle yapıcam kilo vereyim böyle yapıcam. Amaa nerdeee irademe hiç engel olamıyorum ki. Çevremdekilerle tek sohbet konum kilo-kilo vermek-diyet vs olmaya başladı. Psikolojim bozuldu resmen
![]()
Ben de son 1 yılda 11 kilo aldım..65-67 arası gidip geliyorum fazla gibi gelmiyor kulağa ama benim vücut yapım bu kiloyu kaldırmıyor ve psikolojimi bozuyor cidden..
20 kilo kadar vermen gereken bir kilo var ve inan bana zor değil..Başlamaya karar vermek önemli olan..
2005 te geçirdiğim rahatsızlık, serumlar, ilaçlar, antidepresanlar yüzünden 22 kilo almıştım..ve 8 ay içerisinde verdim kiloyu..Öyle sıkı bir diyet falan da yapmadım inan..
Beslenmeyi düzene sokmak çok önemli..
İlk 1-2 ay karbonhidrat ve unlu mamüllerden uzak dur, şekeri en aza indirge..Metabolizman bu düzene alıştı mı devamı geliyor..
İradene engel olabilirsin, mesele ciddi anlamda başlamakta..