Kilo takıntım

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
697
235
103
Merhabalar, hayırlı bayramlar. Benim derdim kilom. Biz, iki senedir çocuk düşünüyorduk, tedavi sonucunda falan hamile kaldım. Ben bi ara 60 kilolara indim, sonra bir şekilde 65 oldum, en son da 70 e çıkmıştım. Diyetr başladım iki kilo vermiştim ki hamile kaldığımı öğrendim. 65 e kadar da olsa inmeyi hesaplıyordum. Ben şuan hamilelik boyunca çok kilo almaktan ve doğumdan sonra o kiloları verememekten korkuyorum. Şükrediyorum, hamile kaldığıma tabiki, ama kilo takıntım beni yiyip bitiro. Pazar günü dışarı çıkıcaktık, kıyafet bulamadım çıldırdım. Kilom 68, boyum 166. Lütfen, bana fikir verin. Beni motive edicek şeyler duymaya ihtiyacım var :(

7 haftalık hamileyim daha ama kendimi çok şişmiş hissediyorum. Basenlerim zaten vardı, adet olamayınca daha da çıktı

Takmayın yahu :) ben 2 gebeligimde de 30 kusur kılo aldım ilkinde 98 le doguma gırdım sonra dıyet ile 58 e indim. 2.cı 97 ile gırdım suan 5 aya yaklastık 78 felan oldum.. Saglıklı olsun bebeler gerisi bos. Bende takıyordum ama emzırırken dıkkat edıyorum ekmek felan yemıyorum cabuk gıttıgını farkettım. Hayırlı olsun bebısınız :)

Takmayın yahu :) ben 2 gebeligimde de 30 kusur kılo aldım ilkinde 98 le doguma gırdım sonra dıyet ile 58 e indim. 2.cı 97 ile gırdım suan 5 aya yaklastık 78 felan oldum.. Saglıklı olsun bebeler gerisi bos. Bende takıyordum ama emzırırken dıkkat edıyorum ekmek felan yemıyorum cabuk gıttıgını farkettım. Hayırlı olsun bebısınız :)
Sağolun umarım bende verebiliirm

zaten hem saglıgınız hemde bebek ıcın cok saglıklı beslenmek zorundasınız saglıklı beslenırsenız yag olarak kılo almazsınız hamılelıgın gerektırdıgı kadar normal olanı alır dogumdan hemen sonra da cabucak kurtulursunuz

ama hobıdı gırtlak gelsın cıkolatalar pogacalar borekler pızzalar dersenız yag alırsınız ve bebegın yaga ıhtıyacı yok ... sızın de ... oyle dusunun

ne yersenız o olursunuz saglıklı yıyın saglıklı olun bebısınızde maksımum fayda saglasın oyle dusunun her yedıgınız lokmada :) o yuzden korkulacak hıc bırseycık yok

zaten hem saglıgınız hemde bebek ıcın cok saglıklı beslenmek zorundasınız saglıklı beslenırsenız yag olarak kılo almazsınız hamılelıgın gerektırdıgı kadar normal olanı alır dogumdan hemen sonra da cabucak kurtulursunuz

ama hobıdı gırtlak gelsın cıkolatalar pogacalar borekler pızzalar dersenız yag alırsınız ve bebegın yaga ıhtıyacı yok ... sızın de ... oyle dusunun

ne yersenız o olursunuz saglıklı yıyın saglıklı olun bebısınızde maksımum fayda saglasın oyle dusunun her yedıgınız lokmada :) o yuzden korkulacak hıc bırseycık yok
Umarım. Dikkat edrceğim yediklerime

Sağlıklı beslen
Kilo almazsın çok
Doğumdan sonra verirsin
Merak etme

Ben boyle yaptim ama 15 kilo almistim ve bebek 2,5 kilo dogdu ben hala kalan13 kiloyu vermeye calisiyorum. Bebegim 9 aylik 😬 saka bir yna diyet isine 6. Aydan sonra yavastan basladim 2 ayda 10 kilo verdim kaldi 3 kilo.

bogaz tutulmayinca kilo verilmiyor. Ama hamileyken de lutfen diyet yapmayin. Sadece saglikli beslenmeye gayret edin ve kesinlikle ac kalmayin.

Benim diyetisyen eşliğinde geçti hamileliğim tavsiye ederim 7 kilo verdim doğumdan bir hafta sonra 7 kilo daha eksiktim sonrada ekmeği sadece sabah yiyerek bol su içerek ve en geç 18:30 da yemek işini bitirerek 13 kg verdm. Hiç zor değilmiş aslında vermek. Herkes hamilelikte kilo alacak diye birşey yok. Şunuda ekleyeyim hiç aç kalmadım sağlıklı beslenmeyi oturttum o kadar. Hamileyim diye çok salıyor bazıları bir rahatsızlık yoksa 30 kilo alanda garip bence. Tatlımı da yedim ama dengeleyerek. Ve en önemlisi yürüyüş kesinlikle bir rahatsızlığınız olmazsa asla yatmayın

Merhabalar, hayırlı bayramlar. Benim derdim kilom. Biz, iki senedir çocuk düşünüyorduk, tedavi sonucunda falan hamile kaldım. Ben bi ara 60 kilolara indim, sonra bir şekilde 65 oldum, en son da 70 e çıkmıştım. Diyetr başladım iki kilo vermiştim ki hamile kaldığımı öğrendim. 65 e kadar da olsa inmeyi hesaplıyordum. Ben şuan hamilelik boyunca çok kilo almaktan ve doğumdan sonra o kiloları verememekten korkuyorum. Şükrediyorum, hamile kaldığıma tabiki, ama kilo takıntım beni yiyip bitiro. Pazar günü dışarı çıkıcaktık, kıyafet bulamadım çıldırdım. Kilom 68, boyum 166. Lütfen, bana fikir verin. Beni motive edicek şeyler duymaya ihtiyacım var :KK43:
Sizi anlıyorum, ben de benzer şeyler hissetmiştim. 65 ile hamile kalıp 82.5'a çıktım, hiç veremiycem sandım, doğumdan sonra da hemen gitmeyince kilolar. 9 aylık olduğunda kızım, eski kiloma geri döndüm. Hele ki emzirirseniz eski kilonuza dönüş daha kolay olur. Şimdi kendime kızıyorum, hamilelikte kilo alıyorum,aldım,diye boşuna dert etmisin. Daha önce de kilo vermeyi basarmissiniz, yine verilir. Hem hamilelikten sonra vücut normale dönmeye endeksleniyor, abartmadan yerseniz lohusalık ve sonrasında, eski hâlinize rahat dönersiniz.

Hamileyken kiloya takilma. Beli lastikli pantolon tayt, ustune tunik giydim ben.
Dogumdan sonra veriliyor kilo

Hamilelikte asiri kilo alinacak, hatta kilo alinacak diye bir sart yok. 67 kg ile basladim. Diyetisyen esliginde ilerledim. 34. Haftaya kadar kilo almadim. 35. Hafta 1 kg aldim. Doktorum 3 hafta icinde 2 kg almami istedi. Henuz alabilmis degilim. Saglikli beslendigim icin bebek buyudu, bebegin boyu, kilosu da iyi.

Kaldi ki; kilo alinacaksa varsin bu surecte alinsin. Bundan daha guzel bir gerekce mi var? Dogum sonrasi verilir Allah’in izniyle. 😌

Saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah.

Merhaba ilk gebeliğimde 62 ile hamile kalıp 76 ile doğum yaptım. 40 ı çıkınca 64 kg dum. Ama millet süt çeker ye dedikçe yedim 1 yaşına geldiğinde 78 kilo olmuştum. Sonra 68 e kadar düştüm. 9 yıl geçti aradan 36 yaşında 82 kg ile hamile kaldım plansız olarak. Hemen diyetisyene başladık 6,5 kg alarak doğuma girdim Ocak ortasında. Şimdi bebeğim 6 aylık ve 70 kg yum. Bol su sebze kaliteli protein süt grubu. Tadımlık hamur işi tatlı ara ara. Pandemi döneminde evde yürüyüş yaptım bebek ve büyük çocuğum müsade ettikçe. Şimdi de dikkat etmeye çalışıyorum. Kilo takıntınız olmasın ama kontrollü olun imkan varsa diyetisyen desteği alın. Tatlıyı da veriyor mantıyı da diyetisyenler hamileye ama kontrollü olarak.
Sağlıkla alın kucağınıza.

Ben boyle yaptim ama 15 kilo almistim ve bebek 2,5 kilo dogdu ben hala kalan13 kiloyu vermeye calisiyorum. Bebegim 9 aylik 😬 saka bir yna diyet isine 6. Aydan sonra yavastan basladim 2 ayda 10 kilo verdim kaldi 3 kilo.
2 ayda 10 kiloyu nasil verdiniz benimle paylasirmisiniz. Konu sahibinin konusunu dağıtmak istemiyorum.. gerekirse özelden yazın ama lütfen detaylı yazın.
Not: biri 1 yaşını geçmiş iki çocuk annesinin ricası .
çok şişko degilim ama az siskoyum galiba

bogaz tutulmayinca kilo verilmiyor. Ama hamileyken de lutfen diyet yapmayin. Sadece saglikli beslenmeye gayret edin ve kesinlikle ac kalmayin.

Kendinizi asla aç bırakmayın ama sağlıklı beslenin. YouTube’da sağlıklı ve pratik birçok tarif bulabilirsiniz. Böylece çok kilo almazsınız

Merhabalar, hayırlı bayramlar. Benim derdim kilom. Biz, iki senedir çocuk düşünüyorduk, tedavi sonucunda falan hamile kaldım. Ben bi ara 60 kilolara indim, sonra bir şekilde 65 oldum, en son da 70 e çıkmıştım. Diyetr başladım iki kilo vermiştim ki hamile kaldığımı öğrendim. 65 e kadar da olsa inmeyi hesaplıyordum. Ben şuan hamilelik boyunca çok kilo almaktan ve doğumdan sonra o kiloları verememekten korkuyorum. Şükrediyorum, hamile kaldığıma tabiki, ama kilo takıntım beni yiyip bitiro. Pazar günü dışarı çıkıcaktık, kıyafet bulamadım çıldırdım. Kilom 68, boyum 166. Lütfen, bana fikir verin. Beni motive edicek şeyler duymaya ihtiyacım var :(
Suanda onemli olan tek sey bebegin sagligi ve saglikla onu kucaginiza almaniz.

Gerisini dogumdan sonra dusunecegim deyin.

Yurtdisindayim. Burada ayda bir kilo almak normal dr lar icin. Dogum yaklasinca 9 kilo almis olmani istiyorlar. O ay 2 kilo alsan direkt perhiz veriyorlar. Oyle dusunebilirsin. Ayda bir kilo alacagim diye. Gunluk yuruyus yap muhakkak.

Back
X