Hayatımda hiç diyet yapmadım bu konuda bir fikrim yok. Ancak şunu söyleyebilirim. Nişanlılık döneminde çalıştığım kurumun yemekleri oldukça lezzetliydi. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi atıştırması vardı. Normalde yemekle pek aram yoktur. Yapmayı da yemeyi de sevmem. Ancak o yıl ciddi ciddi gıda tüketmeye başladım. Bittabi bu yemelerim bana kilo olarak döndü ve 32 yıllık hayatımda ilk ve son kez tartıda 67 rakamını gördüm. Hamilelik dönemini saymıyorum.
Hemen önlem aldım ve az yemeye başladım. Kısa zamanda 59 kiloya düştüm. Hamilelik sırasında 9 kilo aldım. Doğumdan bir ay sonra hamile kalmadan önceki kilomun 4 kilo altındaydım. Sonrasında da kilo almadım.
Bu gereksiz bilgileri verdim ki, boş yere atıp tutuyor demeyin. Evet hayatım boyunca diyet yapmadım ancak kilo konusunda gayet net bir düşüncem var. Çok yersen kilo alırsın az ve düzenli yersen de verirsin. Ay hiçbir şey yemiyorum ama kilo alıyorum diyenlere zerre kadar inanmıyorum. Zayıflama çayları ve benzeri hızlı kilo verme yollarını da denemeyin.
Kendi adıma hiçbir gıda için ay yemeyeyim kilo alırım demiyorum. Her şeyi yiyorum. İki şeye dikkat ediyorum. Birincisi akşam altıdan sonra az meyve ve içecek dışında bir şey yemiyorum. İkincisi de az yiyorum. Yani üç çeşit yemek varsa ben bir çeşit artı salata yiyorum. Evde tatlı varsa o gün karnımı tıka basa doldurmuyorum, az yiyorum ardından tatlı yiyorum. Ve kilo almıyorum. Doğumdan sonraki kilom sabit 3 yıldır değişmedi. Verdim ara ara ama almadım.
Az yiyiniz arkadaşım. Karnınız tıka basa dolmasın, açlığı giderecek ölçüde gıda tüketin. Akşam illa bir şey yiyeceğim diyorsanız meyve yiyin, kalorisi az gıdalar tüketin. Kuzenim biraz kiloludur. Bana sen çocuk doğurdun benden zayıfsın işte yapı meselesi napıcan diyor. Bunu yemek masasında diyor. Ben bir tabak yerken o üç tabak yiyor ve yapı meselesi diyor. Kilo vermek için aç kalmak gerekmiyor. Sık ama az yiyince gayet veriliyor o kilo efem.
Çalışma saatleriniz biraz sıkıntılı evet ama acıktığınızda badem, meyve gibi atıştırmalıklar tüketebilirsiniz. Ben çiğ brokoli salatasını severim, gayet de doyurucudur. Buna benzer gıdalar tüketebilirsiniz siz de.