kilo vermek icin motivasiona ihtiyacim var

sibel68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
101
30
98
Fransa
slm bayanlar ben fransada yasiyorum 40 yasindayim 3 cocuk annesiyim 155 boyum su an 78 kilom . bu kilo sorunu hep beynimde hic cikmiyor insan kiloluyken hic kendine bakmiyor giyinmek olsun, insan sanki gulmeyi bile sanki hak etmiyor

Benden daha iyi bir motivasyon olamaz herhalde.

101 kiloydum son tartıldıgımda 1.74üm :)

Sana sakın diyet yapma diyorum. Gel beraber DKZ yapalım :)

Abla merhaba DKZ ne desem? :))

Abla? 14 yaşındayım ben. :)

DİYETSİZ KALICI ZAYIFLAMA

DKZ "zayıflar nasıl zayıfsa sizde öyle zayıf olun kendinize zarar vermeyin " diyen sistem.

Dr Ozan Tunçer diyor ki; insanlar zayıflarsa diyetisyen nasıl para kazanacak?

Doktor ağzından değil de kendi ağzımdan yazayım:

Ben de aynen böyle düşünüyorum. Binlerce insan obez, obez sayısı artıyor. Diyetisyen sayısı da artıyor. Peki diyetisyen sayısı neden obez sayısını düşürmüyor? Çünkü diyete uymuyor mu diyeceksiniz? Uyan insanlara ne oluyor? Zayıflıyorlar diyetisyenler sayesinde sonra -tabi ki- geri alıyorlar. Sonra da o diyetisyen zayıflatmıştı, tekrar ona gideyim diyorlar. O doktor seni zayıflatmadı, kat kat geri aldırdı kilolarını.

Peki, diyetisyenleri geçelim. Zayıflar nasıl zayıf kalıyor? Çikolata yemeyen zayıf gördünüz mü hiç? Yağlı yemeyeyim, tuzlu yemeyeyim, hamur işine hayır diyen zayıf. Hayır. Peki nasıl zayıflar? Metabolizmaları mı hızlı? Çok mu spor yapıyorlar? Onlara su içmek neden yaramıyor? Cevap basit: Bedenlerini dinliyorlar.

Diyet açlığı ve tokluğu unutturuyor. Bedenin dengesini bozuyor. Diyet yaparken beden "Beni aç bırakacaksın" sinyalleriyle kendini kıtlığa hazırlayıp yağı tutuyor.

Peki ne yapmalıyız? Çok basit. Sadece acıkınca yemeliyiz. Doyunca bırakmalıyız. Aç olmayı beklemek ve doyunca (tıka basa değil) bırakıp kendimizi doldurmamak zor sadece.

Ben hala deneme aşamasındayım. Henüz açlığımı bile anlamıyorum. Gelin birlikte yapalım :)

Edit: Yazdıklarımı okudum da içimde bir doktor var :D

DKZ "zayıflar nasıl zayıfsa sizde öyle zayıf olun kendinize zarar vermeyin " diyen sistem.

Ben de aynen böyle düşünüyorum. Binlerce insan obez, obez sayısı artıyor. Diyetisyen sayısı da artıyor. Peki diyetisyen sayısı neden obez sayısını düşürmüyor? Çünkü diyete uymuyor mu diyeceksiniz? Uyan insanlara ne oluyor? Zayıflıyorlar diyetisyenler sayesinde sonra -tabi ki- geri alıyorlar. Sonra da o diyetisyen zayıflatmıştı, tekrar ona gideyim diyorlar. O doktor seni zayıflatmadı, kat kat geri aldırdı kilolarını.

Peki, diyetisyenleri geçelim. Zayıflar nasıl zayıf kalıyor? Çikolata yemeyen zayıf gördünüz mü hiç? Yağlı yemeyeyim, tuzlu yemeyeyim, hamur işine hayır diyen zayıf. Hayır. Peki nasıl zayıflar? Metabolizmaları mı hızlı? Çok mu spor yapıyorlar? Onlara su içmek neden yaramıyor? Cevap basit: Bedenlerini dinliyorlar.

Diyet açlığı ve tokluğu unutturuyor. Bedenin dengesini bozuyor. Diyet yaparken beden "Beni aç bırakacaksın" sinyalleriyle kendini kıtlığa hazırlayıp yağı tutuyor.

Peki ne yapmalıyız? Çok basit. Sadece acıkınca yemeliyiz. Doyunca bırakmalıyız. Aç olmayı beklemek ve doyunca (tıka basa değil) bırakıp kendimizi doldurmamak zor sadece.

Ben hala deneme aşamasındayım. Henüz açlığımı bile anlamıyorum. Gelin birlikte yapalım :)

dediklerinin bir çoğuna katılmakla beraber tamamına katılamıyacağım dediğin yöntem ideal kilosunda olan kilosunu koruma dönemine geçmiş kişiler için işe yarayabilir, ama 10-20-30 vs kilo fazlası olanda bu dediğinle sadece kilo almazsın vermezsinde.
Kilo problemi olan bir insan diyeti daha doğrusu sağlıklı beslenmeyi zayıfladıktan sonra elbette bırakmamalı yoksa o potansiyelle zaten kilo alır.Kilo sağlığın baş düşmanı aşırı kilonun vücüda nasıl hasarlar verdiğini düşünmek bile motivasyon için yeterli bence herkese kolay gelsin.

Buradaki herkes evli mutlu çocuklu cnm ne bileyim seni de büyük sandım hahh :)) bu yönetmle kilo verdnmi peki cnm?

Yaparsam verecegime eminim :D

Ama şu an ne diyet ne zayıflama ne başka bir şey yapıyorum. Okullar başlayınca yapacagım. Gelişmelerden haberdar ederim.

Kendimle yüzleştiğim ilk gün aynanın karşısında duran tombul kızı gördüğüm an oldu. Ve o an dedimki işte kilo verme vakti. Yaşım 23 boyum 1,53 ve kilom 60 ‘dı. İşe önce sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle başladım. Kızartmaları çıkarttım hayatımdan ekmeği azalttım. En önemliside hayatımda eksik olan sporu soktum hayatıma. Ve böylelikle 2,5 ay gibi bir sürede 56 kiloya düşmeyi başardım. Fakat hedefim 48 kilo olmak. 1 hafta önce başladığım diyet yolculuğumda her şeyden az yiyerek ve araöğünlerle diyetimi destekleyerek akşam en geç yemek vakti olarak 7,30 ve sporla birlikte diyetime katkıda bulundum. Şuan tartıda gördüğüm rakam 54,20 ama bitmedi 48 kilo olana kadar devam edicem ve ideal kiloma ulaşmış olsamda sağlıklı beslenme ve spordan asla vazgeçmeyeceğim:16:

Back
X