Kiloları verdiniz, peki ya sonra?????

seylagazi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2010
229
32
318
Denizli
ben merakımı gidermek için konuyu açtım okadar çok diyet yöntemi okudum hatta denedim ki her topikte yazım vardır diyebilirim şimdi ister dukan ister karatay ister alkali ister muzaffer kuşhan ister ayça kaya istersede kendi diyetisyeninizin verdiği diyet hangisi olursa olsun bu diyetlerle kilo veren ama ciddi kilolar veren arkadaşlar daha sonra neler oluyor ne yapıyor*??
1- çoğu diyetteki ortak nokta karbonhidrattan uzak olunması bol su içilmesi sabah-öğle-akşam yemeklerinin olması periyodik oluşu ve birazda spor yada yürüyüş olması bilmiyorum ama ben zaten periyodik biri değilim sabah ikindi çayı akşamda tıkabasa ama diyettesabah öğle akşam menüler var vede beni ve benim gibi olanları bir forma sokuyor düzene alıştırıyor vede zayıflatıyor peki ya sonra??? 2 ayda diyelim 10 kilo verdniz bu sisteme vücudunuz alıştı ama artık yeter bukadarı daha fazla zayıflamak istemiyorum dediğinizde neyapıyorsunuz?abura cubura saldırırsanız yeniden kilo alacaksınız artı negüzel bir düzende tutturdunuz e neolacak ??

ben her sene veriyorum her sene alıyorum bu nasıl korunacak bilmiyorum bilen varsa öğretsin bana da:15:

Konu içeriği nedeniyle soru-cevap başlığına taşınmıştır.
İyi forumlar...

Merhaba,
yazını okuyunca aslında birçok zayıflama programında olup amacı sadece kilo vermek olan kişilern ortak noktasına temas ettiğini fark ettim
biraz düşününce aslında cevabı içinde gizli bir soru seninkisi...

her bireyin vücudunun taşıyabileceği bir kilo vardır hani kimine göre vücut kitle indeksi, kimine göre ideal kilo denilen şey... diyelim kilo aldık, peki bu kiloyu almamızdaki sebep ne?
- yaş... yaşımız ilerledikçe metabolizma hızımız düşer ve beslenmemizde, hayat tarzımızda hiçbir değişiklik olmasa bile yılda 1-2 kg alabiliriz bu zaman faktöründen kaynaklanır ve her insanda doğal bir süreçtir (ortalama hızda bir metabolizmaya sahip ve sağlık sorunu olmayan bireyler için bu yazdıklarım...) bu 1-2 kilo dikkat edilmezse yıllar geçtikçe bir kartopu gibi büyür ve önü alınamaz o nedenle aynı kiloda kalmak için yediklerimizden biraz kısıp aktiviteyi arttırarak bu dengeyi korumalıyız
- sağlık sorunları... pko, insülin direnci, şeker hastalığı, tiroid rahatsızlıkları ve diğer hastalıklar... bunlardan bir çoğu hormonal dengeyi etkilediği için beslenmemize dikkat etmemiz gerekmekte... genelde klişe olan üç beyazdan uzak durup dengeli bir şekilde ihtiyacımız olan tüm besin gruplarını aldığımızda hem bu sağlık sorunlarını kontrol edebiliyoruz hem de kilomuzu koruyabiliyoruz
- kullanılan ilaçlar... bazı ilaçlar da yine vücut dengesini bozduğundan kilo almamıza ya da iştahımızın açılmasına neden olabiliyor, bunda da doğru yönlendirilmek önemli... dr kilo aldırabilir dediyse, kendimizi kontrol altında tutmalıyız ya da ipin ucu kaçmadan bir uzmandan destek almalıyız (yani diyetisyen ve dr...)

şimdilik yazıma son veriyorum ama henüz anlatmak istediklerim bitmedi sonra devam ederim:34:

ben merakımı gidermek için konuyu açtım okadar çok diyet yöntemi okudum hatta denedim ki her topikte yazım vardır diyebilirim şimdi ister dukan ister karatay ister alkali ister muzaffer kuşhan ister ayça kaya istersede kendi diyetisyeninizin verdiği diyet hangisi olursa olsun bu diyetlerle kilo veren ama ciddi kilolar veren arkadaşlar daha sonra neler oluyor ne yapıyor*??
1- çoğu diyetteki ortak nokta karbonhidrattan uzak olunması bol su içilmesi sabah-öğle-akşam yemeklerinin olması periyodik oluşu ve birazda spor yada yürüyüş olması bilmiyorum ama ben zaten periyodik biri değilim sabah ikindi çayı akşamda tıkabasa ama diyettesabah öğle akşam menüler var vede beni ve benim gibi olanları bir forma sokuyor düzene alıştırıyor vede zayıflatıyor peki ya sonra??? 2 ayda diyelim 10 kilo verdniz bu sisteme vücudunuz alıştı ama artık yeter bukadarı daha fazla zayıflamak istemiyorum dediğinizde neyapıyorsunuz?abura cubura saldırırsanız yeniden kilo alacaksınız artı negüzel bir düzende tutturdunuz e neolacak ??

bende şuan kilo verme aşamasındayım..istediğim kiloya gelince herşeyden az yiyerek ve spora devam ederek kilomu korumayı düşünüyorum..arada tabi azıcık kaçamklar olacak bunu da abartmadan yapmayı düşünüyorum..en fazla 2 kilo alma opsiyonu koydum..bu yöntemi denicem bakalım sonuç ne olacak..benim kuzenimin eşi oldukça zayıf..ama hep zayıf..ona sordum ve d,kkat ettim yemeklerde ne yediğine..hem az porsiyon tadımlık yiyiyor..ve ara öğün var ama az bir porsiyon hep az yiyiyor...tabi mide de sürekli az yemekten dolayı ufak..doyuyor hemen..bende deneyeceğim bakalım

canım bende 5 kilo verdim ilk bıraktıgımda bi iki gün napcam nasıl koruycam kilolarımı diye düsünüyodum. Hatta 1 kilo falan aldım bıraktıgım ilk 2 gün içinde. Baktım böyle olmuyo, eskiden yediğimin 1/4 ünü yemeye karar verdim herseyden tadımlık.. yaglı seylerden ve kızartma makarna vs.. bunlardan uzak durmaya karar verdim hic agzıma sürmedim. Diyeti bırakalı 1 ay oluyo yanında yesilcayda iciyorum, ha birde sabah kahvaltısında yaglı yemiyorum 1 ay gecmesine ragmen hala aynı kilodayım 52 :) isteyince harbi oluyomuş

canım bende 5 kilo verdim ilk bıraktıgımda bi iki gün napcam nasıl koruycam kilolarımı diye düsünüyodum. Hatta 1 kilo falan aldım bıraktıgım ilk 2 gün içinde. Baktım böyle olmuyo, eskiden yediğimin 1/4 ünü yemeye karar verdim herseyden tadımlık.. yaglı seylerden ve kızartma makarna vs.. bunlardan uzak durmaya karar verdim hic agzıma sürmedim. Diyeti bırakalı 1 ay oluyo yanında yesilcayda iciyorum, ha birde sabah kahvaltısında yaglı yemiyorum 1 ay gecmesine ragmen hala aynı kilodayım 52 :) isteyince harbi oluyomuş

sormaası ayıp nasıl verdin benimde 5 kg var senelerdir benledir saolsun gitmez:56:

sormaası ayıp nasıl verdin benimde 5 kg var senelerdir benledir saolsun gitmez:56:

azim hırs :) 2 3 diyet yaptım bırakmadım pes etmedim yani halada öyle yaa o kadar küçüldü ki midem az yiyorum cünkü kilomu korumak için. Birde 1 ay falan yürüyüş yaptım ben o cok faydalı öneririm canım sanada

azim hırs :) 2 3 diyet yaptım bırakmadım pes etmedim yani halada öyle yaa o kadar küçüldü ki midem az yiyorum cünkü kilomu korumak için. Birde 1 ay falan yürüyüş yaptım ben o cok faydalı öneririm canım sanada

bende yürüyüş yapıyorum cnm saol cevapladıgın icin ahngi diyeti yapıyorsun
son sorum 5 kg vermen cok fark etti mi?
cok soru sordum ama idare et:52:

bende yürüyüş yapıyorum cnm saol cevapladıgın icin ahngi diyeti yapıyorsun
son sorum 5 kg vermen cok fark etti mi?
cok soru sordum ama idare et:52:

yok önemli degil hayatım fark etti tabi etmez mi ama giden yaglar degil vucudumdaki suydu malesef..Simdide kilo vermem yavasladı hatta durdu diyebilirim sabitledim öyle geciriyorum günleri.. Ben bu ayça kayanın haftada 3bucuk kilo diyetiyle basladım sonra bi baska diyete gectim onda pek veremedim, sonra tekrar ayça kayanın diyetine basladım toplamda 5 kilom gitti hatta 5bucuk 6 diyebilirim.. bir ara 58 e cıkmıstım cünkü, suan 52 yim hedef 48 :))

bende ayça kaya nın diyetine başladımn bir haftada 1,5kilom gittibile amaşuan vermem gereken 12 kilo var ben de verip alanlardandım eskiden ama artık hiç veremez olmuştum inanın herşeyi denedim şimdi ayça kaya diyeti ile inadı kırdım sanırım ama onca çaba sonrası yeniden almaktan korkuyorum

Back
X