"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

Yaaa yaaa basıma gelcek birde bu yüzden geriliyorum zaten.Ben 1 günümü zor geciriyorum onla koca 1 ay.Eşimin dün konuşmalarından ablasıyla tadilat bitince gelmesi için konusacagını sezdim ya bakalım artık.İlerleyen günler ne göstercek.....Sabır sabır ya sabır....
sabır canım yapacak bişey yok sen sıkma canını ..

Bütün gün masa başında
oturmaya zorlayan bir işimizin
olmasızayıflamayı ve hatta kilomuzu sabit tutmamızı
engelleyen unsurlardan bir
tanesidir.Daha az hareket
ettiğimiz için daha az kalori
yakacağımızda aldığımız
besinlere çok daha fazla özen göstermeli masa başında
oturarak yaktığımız kalorinin
fazlasını almamalıyız. Öncelikle günlük kalori
ihtiyacımızı bularak işe
başlamalıyız. Bunun için kalori hesaplayıcımızı kullanabilirsiniz. Tabii ki bütün
gün hareket etmediğinizden
hesaplamanın biraz fazla sonuç
vereceğini aklınızda
bulundurun. Günlük kalori
ihtiyacımızı belirledikten sonra bunun altında yemek yiyerek kilo vermeye başlayabiliriz. Yine bütün gün hareket
etmediğimizi göz önünde
bulundurursak, eve geldikten
sonra hareket etmek kilo
vermek adına oldukça önemli
bir faktördür. Ne kadar yorgun olursak olalım mutlaka spor yapmaya vakit yaratmalıyız. Eğer daha önce spor
yapmadıysanız buna öncelikle
düşük tempoda başlamak
oldukça önemlidir. Başlangıçta haftada iki kere ile
başlayıp bunu haftalar geçtikçe
4'e 5'e çıkarmalı, yine
başlangıçta kısa periyotlarla
spor yapıp daha sonra bunu da
uzatmalıyız. Mesela spor olarak koşmayı seçtiyseniz günlük 1
km ile başlayıp zamanla yavaş
bir şekilde arttırabilirsiniz. Bu
yavaş artırım vücudumuza bu
yeni düzen için alışma süresi
verecek ve sizin bu yeni hayattan daha çok
hoşlanmanızı sağlayacaktır.
Eğer sabahları seven biri iseniz
sabah işe gitmeden öncede
çalışabilirsiniz. Hatta öğle
yemeği arası uygunsa yine soluğu spor salonunda
alabilirsiniz. Sporun zamanını
sizin en çok hoşunuza gidecek
saate ayarlayabilirsiniz. Önemli
olan ne zaman yaptığınız değil
mutlaka spor yapmanızdır. Yediğimiz yemeklerin türü de
bizim kilo vermemize katkıda
bulunabilir. İçinde yüksek
miktarda işlenmiş şeker
bulunduran yiyeceklerden
(beyaz ekmek, şekerlemeler, çikolatalar kısaca abur
cuburlar) ve özellikle
içeceklerden(şekerli çay, kahve, kola) uzak durmalıyız.
Bunlardan gelen kaloriler çok
çabuk sindirilir, bütün gün
oturan birisi için oldukça
gereksiz ve zararlıdır. Bunların
yerine daha çok kompleks karbon hidratlar içeren (tam
tahıllı ekmek, meyveler,
sebzeler) dolayısıyla sindirimi
daha uzun süren yiyecekler
yemeliyiz. Ayrıca daha az miktarlarda
daha sık yemek yemeliyiz, bu
şekilde vücudun enerji
ihtiyacını çok daha verimli bir
şekilde karşılayabilir. Bir diğer
önemli noktada asla kahvaltıyı atlamayın, zamanınız olmasa
bile ufak ve yemesi kolay bir
şeyle kahvaltınızı
gerçekleştirin. Öğle yemeğini
evden götürmekte sizi
hamburger, pizza, kebap, lahmacun, iskender gibi yemesi
zevkli ancak kalori olarak
katkısı çok büyük azılı
düşmanlardan koruyacaktır. Bütün gün bilgisayar başında
çalışan biri için bile kilo vermek
imkansız değildir, sadece daha
hareketli meslek yapanlara
göre biraz daha sıkı bir
planlama gerektirir.
Alıntıdır

Son düzenleme:
canım sadece bayaz ekmek böyle yapmaz yapar ama ölçüyü kaçırırsan yapar.. yoksa sen çokmu ekmek yiyorsun ekmeği iki dilim sabahları ye bakalım bir süre menülerinde yok toplu halde akşamları paylaş canım menünü böyle olmazki..:47:

çok haklısın canım..ben bu kadar basiretsiz olamam..
yeniden karar verip ne istediğimi düşünmeliyim..
bu sabah yediklerim çeyrek ekmek arasına yapılmış sandvic ve şekerli çay:((
ben çay tutkunu bir insan değilim sadece kahvaltıda içiyorum bu sebeble şekersiz içmek bana eziyet gibi geliyor..salı gününe bomba gibi giricem sözz:(((
sen ve ddem89 destek olduğunuz için teşekkür ederim..:)))

Su tek başına sizinkilo vermenizi sağlayan sihirli bir madde değildir, ancak suyu
doğru kullanırsanız sizin
zayıflamanıza yardımcı olur. Eğer suyu metabolizmanızı
hızlandırmak veya yağları
yakması için içiyorsanız, suyu
yanlış nedenlerle içiyorsunuz.
Evet, su bizim için çok
önemlidir, su içmeden yaşayamayız ancak su içmek
kalori yakmak için mucize bir
çözüm değildir.
Ancak su, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı olabilir. Eğer yüksek kalorili kola, ice
tea, şekerli çay ve kahve veya
meyve suları yerine su
tüketirseniz, günlük kalori
alımınızda oldukça büyük bir
düşüş sağlarsınız, bu da zayıflamanıza sebep olur.
Mesela günde 3 bardak kola
içiyorsanız bu yaklaşık 300
kalori yapar ve bunların sadece
iki bardağının yerine su
içerseniz günde 200 kalori az alırsınız. Bu 200 kalorinin
değerini şöyle açıklayabiliriz,
günlük sadece 500 kalorilik bir
azalma ile haftada yarım kilo
vermek mümkündür. Bu
durumda sadece diğer içecekler yerine su içmenin ne
kadar yardımcı olduğu daha
rahat anlaşılmıştır. Ayrıca
yemeklerin yanında su içmekte
midenizi dolduracağı için daha
çabuk doygunluk hissedersiniz ve dolayısıyla daha az kalori
alırsınız.
Alıntıdır.

ddem............63
derya.............86.1
ayse...............68.7
secil...............76.2
destina..........109.5
guzelim.........70.7
ilknur..............75.8
gülcan.............64.6

Guzelim ellerine saglik ,kizlar tebrik ederim guzelim ben +200 almisim dun tok karna tartilmistim ,gorumceyi falan takma canim simdi mesafeni koy bundan sonra haddini bilsin

1.ddem.........1400 kg
2.derya.........1300 kg
3.secil..........800 gr
:46::46:

1.güzelim.......800 gr
2.Gülcan..........600 gr
:46::20:

Yok canım eşim öyle alıştırmadı.Dogumda ben dedim eşime alalım.Bizden uzak,arada bir gelcek içinde kalmasın sonra yegenime bişey yapamadım diye.Dogumunda ben gittim aldım,takımızı yaptık.Götürdük eşimle.....
Bebek.magazasına gittigimdede cok hoşuma giden birşey olursa alıyorum.....
Bu kadar seye kalkmış emir veriyor bez,mama hazır olsun.Benim cocugum olsa yapamam,söyleyemem ben.Kimseye güvenerek dogurmadım sonucta öyle düşünürüm.

canim bana kizma nolur belki bende senin gibi olabilirim ama artik sana diyecek bisey bulamiyorum çok sey söyledik cok önerilerde bulunduk kizlarla herkes bi akil verdi ama..........
hayır canım neden kızayım belki de benim böyle bir azara ihtiyacım var..havalar kötü spor yapamıyorum..onun da etkisi var sanırım..
okuldan bir arakadaşım gel yarın dukana başlayalım dedi..inan ekmek yiyemeyeceğim diye kaçtım:((
ama olmaz böyl yaz geliyo....
hergün akşam girip neler yediğimi yazacağım..asla yalan söylemeyeceğim..bakalım bu sefer nasıl olacak:)))

çok haklısın canım..ben bu kadar basiretsiz olamam..
yeniden karar verip ne istediğimi düşünmeliyim..
bu sabah yediklerim çeyrek ekmek arasına yapılmış sandvic ve şekerli çay:((
ben çay tutkunu bir insan değilim sadece kahvaltıda içiyorum bu sebeble şekersiz içmek bana eziyet gibi geliyor..salı gününe bomba gibi giricem sözz:(((
sen ve ddem89 destek olduğunuz için teşekkür ederim..:)))

Hayalimsi seni kırmak istemem ama sen ne istedigini kendinde bilmiyorsun....Kg vermeyi gercekten istemiyorsun.Aynadaki görüntün seni rahatsız ediyor ama sen içine,beynine söz gecirmelisin önce.Buraya hergün katılım saglamıyorsun.Arada iyice canın sıkıldıgında ugruyorsun,kendini motive için....Bunu kendine yapma.Gercekten iste!!!!Bu hafta liste dısısın cok üzülerek söylüyorum.Ekmekten vazgecmek bu kadar zor degil!!!!Sen yeteri kadar istemiyorsun zayıflamayı.

Guzelim ellerine saglik ,kizlar tebrik ederim guzelim ben +200 almisim dun tok karna tartilmistim ,gorumceyi falan takma canim simdi mesafeni koy bundan sonra haddini bilsin

Dün bildirimin o yöndeydi tatlım ondan o sekilde hazırladım.

ddem............63
derya.............86.1
ayse...............68.7
secil...............76.2
destina..........109.5
guzelim.........70.7
ilknur..............75.8
gülcan.............64.2
@@@@
1.ddem.........1400 kg
2.derya.........1300 kg
3.secil..........800 gr
@@
Kg alanlar +++
1.guzelimm....800 gr
2.gülcan..........200 gr.

tekrar günaydın kızlar kahvaltim

2 dilim ekmek 4 dilim sucuk 1 yumurtayla yapılmış omlet 5 zeytin sekersiz çay
annemlerde kaldim için bisiklet süremiyorum ögle yemeginden sonra yürüyüse cikicam

ooo güzelimm senden de iyi eli sopalı öğretmen olur haaa:)))
ok kabul ediyorum cezamı..bu bana ders olsun..salı gününe kadar kilo verirsem tekrar listeye giricem ama dimi..

Herkeze selam
sabah sabah canım sıkkın endokrine gittim şeker direncim yüksek çıktı buda kilo vermeme engelmiş. Gelecekte
iyi bir şeker hastası adayıymışım. Hem şeker direncini hemde vücudumdaki metabolik olayları düzenleyecek bir ilaç verdi
3 ay kullanacağım ayrıca sıkı bir diyet listesi verildi diyetisyenden. Bakalım umarım kilo verememe ve bazı rahatsızlıklarımın sebebini gerçekten bulmuş ve çözmüşümdür. Kahvaltıda:
1 brdk yeşil çay, 1 yumurta , 1/4 avakado,bol yeşillik, 1 t.k.ş bal yedim
kahvaltıdan 1 saat sonra 1 brd su ve 1 brd çay

sevgiler

Olsun canım dinlen sende bugun.
.......
Sevgili görümcem gelicek haftaya gelmeden beni ve eşimi germeyi yine basardı kadın.Cocugu var arıyor kv yi.Ben gelmeden cocugun maması....hazır olsun.Biz cok masraflıyız...Ee dayı-yenge olmak kolay degil su numara,su marka bez biz gelene kadar hazır olsun.!!!!
Ayy sinir oldum.Biz sanki o söylerse yapıyoruz,eşimin öz yegeni zaten herseyi bende eşimde yaptık,yapıyoruzda.Emir vermese olmaz.Son olaydan sonrada iyice gözüme batıyor zaten.Saf kv gelmiş bunu söylüyor bana.Eşime ablan geldiginde ablan bu sefer sorun cıkartırsa canını bu sefer okurum,agzıma.ne geliyorsa söylerim haberin olsun dedim....
ooff güzelim yaramı deştin yaaa :50: bendede var maalesef o modelden uyuz oluyorum:47: araya mesafe koyuyorum ama yine canımı sıkıcak bişey buluyor ..pikniğe gidiyoruz beni niye götürmediniz diyo ,,annem üzüm pekmez gönderdi geçen gün memleketten bana vermediniz diyo halbuki yazın taze taze getirdim aç gözlüüüü yaaa sanki vermek zorundamıyım manyak yaaa ...evine gidiyoruz çocukların karnı acıkıyor hala biz açız diyolar napayım yiyipte gelseydiniz diyo halbuki tok gidiyolar ama çocuk işte gittiği yerde acıkacağı tutuyor....bende artık çok nadir gidiyorum ve yanımda yiyecek götürüyorum..çocuklara rahat vermiyor ,,geçen gün kayın validem neden ablanla sık sık görüşmüyonuz dedi bende çocuklar çok bunalıyo istemiyolar ablam çok titiz dedim ooooff offff daha yazacak çoooook şey var amaaa kayınvalidemler geliyomuş biraz kalacaklarmış kalkıp hazırlık yapmam lazım..niyeee geliyolar yaaa diyetim bari aksamasa :50:
1.ddem.........1400 kg
2.derya.........1300 kg
3.secil..........800 gr

:45::45::45::45: tebrikler arkadaşlar

ddem............63
derya.............86.1
ayse...............68.7
secil...............76.2
destina..........109.5
guzelim.........70.7
ilknur..............75.8
gülcan.............64.2
@@@@
1.ddem.........1400 kg
2.derya.........1300 kg
3.secil..........800 gr
@@
kg alanlar +++
1.guzelimm....800 gr
2.gülcan..........200 gr.

kilo veren tüm kaderdaşlarımı tebrik ederim bu hafta için bol şans dilerim. Bana iyi geleceğinizi düşünüyorum.sevgiler

Kızlar eşim evde fazla girip yazamıyorumm ama sizi takip etmeye çalışıyorum.
Kahvaltım 1 sosis çok az peynir 3 zeytin yarım simit ve domates salatalık.
Guzelimm dedigim gibi takma kafana. Gorumcemde bana vaktinde laf sokmustu hatirlarsan.bende ona ben sana uymuyorum dedim sakayla karışık. Sende sinir olsanda belli etme.emin ol bu ona en büyük cevap olacaktır. Çok canın sikilirsa başım agriyo der yatarsin içeride. O da vakitlice gelsin tamam kardeşinin evi gelicek ama daha yeni sıkıntılı bir dönem gecirdiniz.onun gözü önünde eşine çok iyi davran canım ve sakın başkaları yüzünden eşini üzme. Sonuçta bu evlilik biseye benzemiyo.azicik huzursuzluk insanı yipratiyo

Gecen haftalarımız...

1.ddem.........1400 kg
2.derya.........1300 kg
3.secil..........800 gr

ooo güzelimm senden de iyi eli sopalı öğretmen olur haaa:)))
ok kabul ediyorum cezamı..bu bana ders olsun..salı gününe kadar kilo verirsem tekrar listeye giricem ama dimi..
Olur olur benden sopalı ögretmende olur :47::47:Arada bir gelip ugruyorsun sonra yoksun....Hergün düzenli katılımla listedesin canım.Katılım olmazsa diger topikteki kızlardanda sana destek yok haberin ola!!!:20:Kendine gel,söyle bir silkelen.....Kendine mektup yaz,ögretmenmişsin madem yazım yönün iyidir.Zayıflayınca ne olcak,daha cok kg alınca ne olcak yaz kagıda.Sıkıldıgında okursun.

ooff güzelim yaramı deştin yaaa :50: bendede var maalesef o modelden uyuz oluyorum:47: araya mesafe koyuyorum ama yine canımı sıkıcak bişey buluyor ..pikniğe gidiyoruz beni niye götürmediniz diyo ,,annem üzüm pekmez gönderdi geçen gün memleketten bana vermediniz diyo halbuki yazın taze taze getirdim aç gözlüüüü yaaa sanki vermek zorundamıyım manyak yaaa ...evine gidiyoruz çocukların karnı acıkıyor hala biz açız diyolar napayım yiyipte gelseydiniz diyo halbuki tok gidiyolar ama çocuk işte gittiği yerde acıkacağı tutuyor....bende artık çok nadir gidiyorum ve yanımda yiyecek götürüyorum..çocuklara rahat vermiyor ,,geçen gün kayın validem neden ablanla sık sık görüşmüyonuz dedi bende çocuklar çok bunalıyo istemiyolar ablam çok titiz dedim ooooff offff daha yazacak çoooook şey var amaaa kayınvalidemler geliyomuş biraz kalacaklarmış kalkıp hazırlık yapmam lazım..niyeee geliyolar yaaa diyetim bari aksamasa :50:

:45::45::45::45: tebrikler arkadaşlar

Seninkide ayrı bir cinsmiş.Niye yemek yiyip gelmediniz.Cocuk zaten yiyeceginden ne olcak!!!
Bizim izin sorunu oldugundan pek gitmiyoruz ama o gelir,gider.İş yapmayı sevmez benim görümcede geldiginde herseyi önüne bekler 1 bardak suyu bile.Bulasık yıkancak örnek,cocugum der cocugu kucagına alır gider iş bitince gelir(cocuga bakcak birileri varken)....Amann bunları anlat anlat bitmez!!!!Kendilerini akıllı zannediyorlarda işte ne yapcan canım.....
Sanada kolay gelsin ne yapcan yemek?Az yersin sende.

Back
X